2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar merhaba;
benim vicudum su tutuyor sanırım bunu yaşayan varmı.ayaklarım şiş ve bacağıma bastırınca basık kalıyor bir kaç dakika sonra geçiyor ödem yaptı sanırım.çevrem ödem için daha erken diyor bu durumu yaşayan varmı ne yapmalıyım?

Tatlım benim 4.aydan beri ödem var, bacaklarıma bastırıyorum derin derin çukurlar kalıyor, idrarda proteine de bakıldı, birşey çıkmadı ama ödem hala devam ediyor.

Masa başı çalışıyorsan, ayaklarını uzatma şansın yoksa , tuz tüketimine dikkat etmiyorsan ve ayakkabıların dar ve sıkıysa, ödem olma ihtimalin artar.

bunlara dikkat et ve eğer ödemle birlikte tansiyonda yükselme olursa acilen doktoruna başvur, preeklampsi habercisi olabilir. (Allah korusun)

kızlarr günaydın Allaha nasip ederde cumartesigünü kontrolde herşey yolunda giderse pazar günü bebeğimizin odasını alıcaz :))
ıkea dan hansvik serisi bu iki ürünü alıcaz ama yanına şifonyer yada komidin almalımıyım ???
Eki Görüntüle 523725 Eki Görüntüle 523726

komidin degilde şifonyer alsan daha ii olur.yani biraz yüksek olsun.ufak komidinler bebek için tehlikeli.yürümeye başladıklarında kafalarını carpıyorlar köşelerine.
ayrıca takım güzelmiş güle güle kullnın şimdiden
fiyatlarıda cok cazip

Kızlar günaydın, herkes iyidir inşallah...

Size bişey sorucam... Ben bebeğimin gün içerisinde çok kez hıçkırdığını hissediyorum.. Günde belli aralıklarla 6-7 defa oluyor... Normal mi diye doktora sordum normal dedi ama sizler de yaşıyomusunuz merak ediyorum...

Bir de geçen gece çocukların odasında uyumuştum.. Kapı kapalıydı gece 3 gibi uyanıktım ama hareket etmiyordum.. Çocuklardan biri wc ye kalktı ve kapıyı açtı.. Kapı sesine aniden sıçradı, birkaç tepinip tekrar uyudu..
Bunu başka bir gece tekrar yaşadım...Çok güzel bir duygu, benim de bir uyku düzenim var diyor yavrucak, ses yaparken dikkat edin diyor...
bu bebişde degilde kızımda cok hissederdim hıckırdıgını.dogduktan sonrada aynı şekilde hıckırmaya devam etti zaten :)

benim bebiş eger karnımdaki gibi en ufacık şeye tepki veren bi bebek olursa ben yandım.yinede maşallah diyim:nazar:
cünkü gece wc ye kalkıyorum pıtt hemen uyanıyor başlıyor tepinmeyee.
yatıyorum sonra 2 saat sonra su içmeye kalkıyorum yine hemen uyanıyor.kızım hiç böyle degildi.bu cok fena olcak kesinn
kızım dogdugunda her konuda cok rahattım ,geceelri hiç uyanmazdı diye millete hava atıyordum ama bu bebiş bana kök söktürcek geceleri galiba

Ya bir arkadaşımız ikea ya kalitesiz demiş. Tüh :(
Bende onda karar kılmıştım. Ama yaşadığımız şehirde ikea yok. Kargoyla getirtecektim...:14:

kızlar veda yazıma yaptığınız yorumları okudum hepiniz çok tatlısınız desteğinizi kalbimde hissediyorum, bazıları sitem etmiş veda ediyorum diye ama beni neyin beklediğini bilmediğimden veda dedim, zira o günden beri koşturuyoruz ve daha tedaviye başlamadık tedavi süresi içinde yazabilir miyim bilmiyorum zaten ne kadar süreceği de belli......

Zeynepcigim ins cuma günü güzel sonuclar gelir en az zararla atlatirsin. ins bizler dualarimizla yaninda olacagiz. ilerde neler yasadim ama bak hamdolsun hersey nasil da yoluna girdi diyeceksin. hastalik ne olursa olsun en önemlinilaci moral. sen yavrunu düsun ilerde yasayacaginiz o güzel günleri... chemoterapinin yan etkileri oluyor dogru ama herkeste farklilik gosteriyor. özellikle yas da cok önemli . vücudun daha direnci oldugu icin ins fazla etkilenmeyeceksin. arkadasimin annesi 40 a yakindi masallah o da kolaylikla atlatti tek derdi evde temzlik yapamiyor olusuydu. ins sende de onunki gibi rahat bir tedavi süreci olur.dualarimizdasin..

Ya bir arkadaşımız ikea ya kalitesiz demiş. Tüh :(
Bende onda karar kılmıştım. Ama yaşadığımız şehirde ikea yok. Kargoyla getirtecektim...:14:

evet sordum nerde okudun die görmedi sanırrım deminden beri internette şikayet arıyorum bulamadım :S

bi tek o 3 çekmeceli şeyden memnun olmayan birini buldum

Ben de bi ikliyi âlmayi dusunuyorum. Tek sorun besigin sallanmamasi acaba bebek icun sallanmasi gereklimidir ki.e-bebekteydi sanirim yine bu tarz besigin ayaklarina monte bir parca daha vardi sallanmasi icin. Zaten 5 6 ayliktan sonra sallamaya pek ihtiyacta olmayacak sanirim ama kararsiz kaldim. Bir de kalitsi ve dayaniklikigi yuzunden qcunku esime bbakikirsa o besik 2belki 3 bebis buyutecek 2ser seneden :)))))

sallama olayı tamamen annenin tercihi bebegin degil
eger sen bebegini sallamaya alıştırırsan bebek bunu herzaman bekler
alıştırmazsan bebegin beklentisi olmaz
ben de park yatak vardı sallanan aparatıda vardı ama ben takmadım bile onu.hiç bir zaman kızımı salllamadım ne beşikte ne de ayagımda
gazı oldugunda sakinleştirmek için sırtını ovarken hafif sallardım kucagımdayken o kadar
sallama olayım olmadıgı için kızımda gece uyanmaları yaşamadım.yada uyandıgı zaman kendi tekrar uykuya dalabiliyordu
ama sen sallayarak cocugun uykuya dalmasını saglarsan, geceyatagında uyandıgında yine uykuya gecmek için sallanmak isticek

ben tavsiye etmem sallama olayını ama yinede sen bilirisn.

canım fiyatları aynı magazadakıyle :) bende bu ıkısını ve şu bakım sehpasını alıcam

ama alt değiştirme için değil kullanmak için alıcam yani :) yürüyüp ayağa kalkabıldıgı zaman ınss..

o rafa oyuncaklarını koyarım kendısı alabilir böylece raflara pembe kutular koymayı dusunuyorum daha önce sölemsıtım

fiyatı 180 bunun da hoş odaya sığmama ıhtımalı olursa almam ama bakalım :) şimdiden hayırlı olsun...

PE241099.jpg
gercekten cok şeker olur böle oyuncak yata kutularla filan .
ama kızın yaramaz olursa atar ordaki herşeyi cıkar kendi oturur ,sende her an peşinde acaba düşcekmi diye kaygılanır durursun :1:

gercekten cok şeker olur böle oyuncak yata kutularla filan .
ama kızın yaramaz olursa atar ordaki herşeyi cıkar kendi oturur ,sende her an peşinde acaba düşcekmi diye kaygılanır durursun :1:

eheueheu cocuk bu yapar valla ama bakmıstım ıkeadayken sıgabılemez bence :9:

işte odada yer kalırsa düşünüyorum bakalımm daha odayı almamıza var babamız bekleyelim diyo bekliyoruz :)

evet sordum nerde okudun die görmedi sanırrım deminden beri internette şikayet arıyorum bulamadım :S

bi tek o 3 çekmeceli şeyden memnun olmayan birini buldum

canim en almanya' dayim burada ikea bayileri cok yaygin. yasadigim sehirde de var hastaneye yatmadan evel gitmistim en son bebek dasi icin ama tahtasi cok basitti vazgectik. model secenegi cok fazla, 3 kapaklilalar falan hatta kendin de pc basinda orada icinin sistemin yapabiliyorsun o yönden süper ama dedigim gibi beni rahatsiz eden sadece tahtasi oldu. kenarlari zedelenmisti hep.

canim en almanya' dayim burada ikea bayileri cok yaygin. yasadigim sehirde de var hastaneye yatmadan evel gitmistim en son bebek odasi icin ama tahtasi cok basitti vazgectik. model secenegi cok fazla, 3 kapaklilalar falan hatta kendin de pc basinda orada icinin sistemin yapabiliyorsun o yönden süper ama dedigim gibi beni rahatsiz eden sadece tahtasi oldu. kenarlari zedelenmisti hep.

canım almanyadakılerı bılemıorm nasıldır :)

o şifonyerden bı de blogda buldum kadının biri yazmış hosuna gıtmemıs

sunta oldugu ıcındır belkı de bılemıorm

Zeynepfaz Allah şifa versin cnm.gecen yıl bi arkadaşımda hamile olduktan sonra kanser oldugunu ögrendi.
cocugu aldırması gerektigi bile sölendi o kabul etmedi.kemoterapide gördü
cocugu karnındayken sakat ,özürlü filan denildi
ama dogdugunda cok cok saglıklı bi bebekti maşallah
şimdi bir yaşında oglu.faceden resimelrine bakıyorum hem annesi hem oglu cok iyiler
inşallah sen ve bebeginde iyi olacaksınız.

Son düzenleme:
eheueheu cocuk bu yapar valla ama bakmıstım ıkeadayken sıgabılemez bence :9:

işte odada yer kalırsa düşünüyorum bakalımm daha odayı almamıza var babamız bekleyelim diyo bekliyoruz :)

valla bu veletler yeterki istesinler heryere sıgabilirler:))
benim kızım mutfaktaki çekmecemi boşaltıp içine gecip oturmuştu.görünce şokk olmuştum.
hatta resmini bulabilirsem gösteririrm

herkese hayırlı günler.inşallah herkes iyidir.bebişimle ben iyiyiz çok şükür.dikişlerimin acısıda azaldı bu hafta biraz.doktor karnın büyüdükçe artar ağrı demişti oysaki.inşallah artmaz.8 kilo aldım.bi 8 daha alırım heralde.sabah eşimi isviçreye gönderdik.ordanda fransaya geçicekler.sağ salim gider gelir inş.1 hafta yanlızız çocuklarım ve ben.

Zeynepcim tum kalbimle sana dua ediyorum. insallah bu hastalıgı atlatacaksın, bebegini de sag salim kucagına alacaksın...

valla bu veletler yeterki istesinler heryere sıgabilirler:))
benim kızım mutfaktaki çekmecemi boşaltıp içine gecip oturmuştu.görünce şokk olmuştum.
hatta resmini bulabilirsem gösteririrm

eheuehu doğrudur canım yegenım de benzerlerını yapiodu görmustum :)

sallama olayı tamamen annenin tercihi bebegin degil
eger sen bebegini sallamaya alıştırırsan bebek bunu herzaman bekler
alıştırmazsan bebegin beklentisi olmaz
ben de park yatak vardı sallanan aparatıda vardı ama ben takmadım bile onu.hiç bir zaman kızımı salllamadım ne beşikte ne de ayagımda
gazı oldugunda sakinleştirmek için sırtını ovarken hafif sallardım kucagımdayken o kadar
sallama olayım olmadıgı için kızımda gece uyanmaları yaşamadım.yada uyandıgı zaman kendi tekrar uykuya dalabiliyordu
ama sen sallayarak cocugun uykuya dalmasını saglarsan, geceyatagında uyandıgında yine uykuya gecmek için sallanmak isticek

ben tavsiye etmem sallama olayını ama yinede sen bilirisn.

kizimda colic vardi bende sallamya cok karsiydim bebegi simdi guluyorum:) oyle bir salladimki valla
sussun diye her yolu deniyorsun eve cingene besigi bile yaptirdik. cadi kok sokturdu bize.
gazi varsa hareket ettireceksin dedi dr. gerci hicbirsey de cok etkili olmuyor ama bosta duramiyorsun
careler ariyorsun. nasil susar diye:( off zor gunlerde
Allah im ins bu bebek colicsiz olur oyle dua ediyorum inanki. cumlesiyle ins uslu olurlar

kizimda colic vardi bende sallamya cok karsiydim bebegi simdi guluyorum:) oyle bir salladimki valla
sussun diye her yolu deniyorsun eve cingene besigi bile yaptirdik. cadi kok sokturdu bize.
gazi varsa hareket ettireceksin dedi dr. gerci hicbirsey de cok etkili olmuyor ama bosta duramiyorsun
Allah im ins bu bebek colicsiz olur oyle dua ediyorum inanki. cumlesiyle ins uslu olurlar

canım çocuk milleti her şekle sokar ınsanı valla :)

yapmıcam demicen bişeyi :)

hımm evet kolik olayı cok zormuş bende cevremdekilerden biliyorum
öle bi durum varsa tabiki anne olarak herşeyi yapmaya calışırız ,kurallar havada kalır
inş cok gazlı bebişler olmazlar

herkese hayırlı günler.inşallah herkes iyidir.bebişimle ben iyiyiz çok şükür.dikişlerimin acısıda azaldı bu hafta biraz.doktor karnın büyüdükçe artar ağrı demişti oysaki.inşallah artmaz.8 kilo aldım.bi 8 daha alırım heralde.sabah eşimi isviçreye gönderdik.ordanda fransaya geçicekler.sağ salim gider gelir inş.1 hafta yanlızız çocuklarım ve ben.

Son düzenleme:
Back
X