2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
slm kızlar.yaaaaaaaaaa kafam acayipp karışık.1 eylülde karnım ağrıyor şikayetiyle aciilik oldum ben.idrar tahlili yapıldı.kan tahili yapıldı bebeğe baktılar bir şey çıkmadı...neyse bugün sağlık ocağına gitmek durumundaydım.idrar tahlili istedi sonuç olarak idrar yollarında enfeksiyon var dedilerrr.ilaç yazdı bide kafam karıştı.doktorumu aradımm onada henüz ulaşamadımmmm :( napıyım ben yaa???bana akıl verin kızlarrrr

canım hemşire bir arkadaşım var oda nasipse ocakta doğum yapıcak.kasılmaları olduğunu farketmiş ve dr.a gitmiş
dr.u idrar testi yaptırtmış ve az olan idrar yolu enfeksiyonu arttığı için kasılmaları olmuş.
1 gecesini hastanede serum,antibiyotikler geçirmiş.
çalıştığı için dr.u çalışmasını istememiş ve hamileliğini evde geçirmesini önermiş.
en son konuştuğumda iş yapmadan dinleniyorum dedi

bence dr.una tekrar görün,gerekirse tekrar tahlil yaptır.

kızlar ben oglumun pıt pıtlarınıhep sol tarafta hissediyorum , cok hareketli degil sanırım minnos. ya da karnımda cok yag var benim hissettigim hareket sayısı kısıtlı bu yuzden :1: ..2 gundur sol tarafım agrıyo ama oyle aman aman bi agrı degil. hareketleri de az da olsa hissediyorum..kontrolume daha cok var ayın sonunda

Allahım ayva yazmışlar :26: çıksada yesem bol bol ,yerken tıkansam nefes alamasam öksürsem :9: hahah valla dört gözle bekliyorum.gamzeli çocuklarımız olur inşallah hem.öyle derler yaa,gerçi ben pek inanmam öle şeylere ama annem abimdede bendede bol bol yemiş belediye çukuru gibi kocaman gamzelerimiz var abimle :27: inşallah bebişimdede olur ama bu saatten sonra nasıl olur bilmem baya bi gelişti minnoşlarççmandalina ve portakalla aram iyi değildir aslında ama çıksın onlardanda tüketicem bebişim için,şimdilik elma, muz, şeftali ,incir yiyebiliyorum malum mevsiminden

Son düzenleme:
çok değişik birşey değilmi içerde biri tepki veriyor bir can daha başka bişiy oluyor ya tüm gün tekme tokatlaşıyoruz biz henüz uyuyormu ne zaman uyuyor anlamadım sanırım bizimkinin uykusu hafif hemen uyanıp tekipliyor :)
aa ayşe bende senin gibi hızlı oturur kalkardım bir kaç ay önce plesanta düşmüş aşağıda duruyor filan dediler rapor verdiler belki hatırlarsın o günden sonra acayip dikkat ediyorum şükür herşey normal görünüyor

akşam bir yudum aldım kola bende çok canım çekmişti hamiş olduğumdan beri ağzıma sürmedim ama çok canım çekmiş acayip özlemişim tadınca anladım :) bir yudumda bıraktım ama :)

evet canım hatırlıyorum o zamanalr gene sıkıntı değil plasente yer değiştirio sık sık değişio flnda

şimdi yerleşmiş durumda ve erken ayrılrısa Allah korusun sapasağlam bebıslerımıze olur olan ayy Allah korusun

dıkkat edıyorum artık yaa...uyudugunu surdan anlıyorum uyyorken bana tepkı vermıo ve hareket olmuyo

ama uyanıkken az az da olsa devamlı hareket edıo dolaşıo eğilince hemen vuruyo bı de uyyosa acıkmıssam dahı tekem olmuo

ama uyanıksa ve acıkmıssam tekmelıo :D uyumasına baglıorm yanı tabıı %100 emın olamayız bu benım gözlemım

kızlar ya burda yemek konuşunca canım çekiyor
geçen mücver muhabbeti oldu akşam eve gittim yaptım e mandalina diyosunuz onu napimm
hem sizle bi siteden aldığım yazıyı paylaşayım:

Araştırmalara göre anne karnındaki fetüs, annenin sinirli halinden veya örneğin çok yemek yiyen halinden kesinlikle etkileniyor. Eğer abur cubur tüketen bir hamileyseniz bebek bunu kıtlık sinyali olarak yorumluyor.”Hımm demek ki sürekli tıkınmak lazım, yemek lazım, ileride savaş çıkarsa böylece hazırlıklı olmuş olurum” diye yorumluyor. Yada ”Hımm çabuk sinirleniyor olmak işleri daha kolay çözüyor galiba, baksana anne de öyle yapıyor” diye düşenebilir. Üstelik bu düşünceleri sadece anne karnında değil tüm yaşamı boyunca taşıyor olacak!

evet uyku ve yeme duzenıen gore de düzen alıyor bebek ve anne en kadar sakınse bebek o kadar sakın oluyo,

bunu yakın cevremde de çok gordum ınsallah bebıslerımız uslu olurlar :)

ben en son dr a gittiğimde sordum yatış bicimini.. dedi ki dr um ' istediğin gibi yatabilirsin tatlım, yatabiliyosan rahatsız olmuyorsan yüzüstü bile yatabilirsin sıkıntı yok. 34.haftadan itibaren sırtüstü yatmamanı istiycem, o zamana kadar serbestsin' dedi. içim cok rahatlamıştı. şu an yüzüstü de yatıyorum, bacağımı içe çekerek tabi :) sırtüstü de yatıyorum ki en cok böyle rahat ediyorum.. dr uma güvenim sonsuz olduğundan içim de cok rahat..

o yuzustu yatma olayını baksa bı doktorun sıtesınde de okudum ama ben cesaret edemem yaa

yanı bebegım tekmelıo dısardan hıssedıyorum nerdde oldugunu kestırıyorum onun orda oldugunu bile

bile karnım cıkmısken nası yatayım ustune :S

Allahım ayva yazmışlar :26: çıksada yesem bol bol ,yerken tıkansam nefes alamasam öksürsem :9: hahah valla dört gözle bekliyorum.gamzeli çocuklarımız olur inşallah hem.öyle derler yaa,gerçi ben pek inanmam öle şeylere ama annem abimdede bendede bol bol yemiş belediye çukuru gibi kocaman gamzelerimiz var abimle :27: inşallah bebişimdede olur ama bu saatten sonra nasıl olur bilmem baya bi gelişti minnoşlarççmandalina ve portakalla aram iyi değildir aslında ama çıksın onlardanda tüketicem bebişim için,şimdilik elma, muz, şeftali ,incir yiyebiliyorum malum mevsiminden

ayy ben de ayva hıc sevmem kızz :) ama öle eksık kalmasın dıe yerım sadece

dun ben de ıncır mı alsam şeftalı mı dıe muallakta kaldım şeftalı aldım bugun de ıncır alıcam ıns :D

Şimdiye kadar kaç kilo aldınız?Benim bir kaç haftaya kadar hep bulantı ve kusmalarım oldu oyüzden çok dengeli beslenemedim...

Sultancım geçmiş olsun bol suya devam et canım...

Mandalina gerek yok yahu nick değiştirmene:1:
Öyle çılgınlar gibi istemiyorum. Olsa da yesek modundayım sorun yok yani canım:31:

Son düzenleme:
o yuzustu yatma olayını baksa bı doktorun sıtesınde de okudum ama ben cesaret edemem yaa

yanı bebegım tekmelıo dısardan hıssedıyorum nerdde oldugunu kestırıyorum onun orda oldugunu bile

bile karnım cıkmısken nası yatayım ustune :S
ya dümdüz yatınca ben de rahatsız oluyorum ama hafif soluma gibi yüzüstü yatıp sağ bacağımı da yukarı doğru cekinceeeeee :1:
süper rahat yatıyorum :))))) hele sabahki şekerlemelerde ayyy hiç uyanamıyorum bu günlerde, 5 dakka daha diye diye gec kalıyorum işe her gün :9::9::9:

evet cnm biraz geç malesef :(( ama az önce aradılar 9:15 e aldılar yarım saat önce görücem oğluşumu

oo süper hadi bakalım yarım saat yarım saattir.. :34:

Slm kızlar şimdi hastaneden geldim ya geçen doktor kız gibi dedi sonra kız dedi şimdide kesin belli değil arkası dönük dedi bayağı uğraştı döndüremedi bi de sonuçta fetus makat prezentasyondadır diye bişey yazıo doktor da sonra düzelir felan dedi ben anlamadım bişey bilgisi olan varmı

slm kızlar.yaaaaaaaaaa kafam acayipp karışık.1 eylülde karnım ağrıyor şikayetiyle aciilik oldum ben.idrar tahlili yapıldı.kan tahili yapıldı bebeğe baktılar bir şey çıkmadı...neyse bugün sağlık ocağına gitmek durumundaydım.idrar tahlili istedi sonuç olarak idrar yollarında enfeksiyon var dedilerrr.ilaç yazdı bide kafam karıştı.doktorumu aradımm onada henüz ulaşamadımmmm :( napıyım ben yaa???bana akıl verin kızlarrrr
bol bol su içmelisin canım..yinede doktoruna ulaşmaya çalış sen..

yararlı besinleri tüketiyor olman çok güzel
hatta derler anne hamileyken ne tüketiyorsa bebek doğunca o besinleri sever:))
yazdıkların zaten tüketmen gerekenler
ama normal doğum düşünüyorsan seni zorlayabilir kilo, gerçi dr.un belki anlatmıştır
son 3 ayda annede bebekte daha çok kilo alıyor dikkat:)
oğluma hamileyken dr.bana 14-16 kilo almalısın dedi 14le kapatmıştım ama doğumdan sonra anneliğe alışma stresiyle kiloları vermiştim
bunda daha alamadım ama son aylarda hızlı bir çıkış yaparım bende:DD

bende meyve sebzeye dadandım öyleki patatesi bile yemek yaparken çiğ yiyorum
ıspanak salatası yapıp yiyorum
otçul bir aile olduk sayemde:)
ne mutlu sana otçul aile olmuşsunuz..büyük başarı tebrik ederim canım..darısı bizim başımıza artık..

ben en son dr a gittiğimde sordum yatış bicimini.. dedi ki dr um ' istediğin gibi yatabilirsin tatlım, yatabiliyosan rahatsız olmuyorsan yüzüstü bile yatabilirsin sıkıntı yok. 34.haftadan itibaren sırtüstü yatmamanı istiycem, o zamana kadar serbestsin' dedi. içim cok rahatlamıştı. şu an yüzüstü de yatıyorum, bacağımı içe çekerek tabi :) sırtüstü de yatıyorum ki en cok böyle rahat ediyorum.. dr uma güvenim sonsuz olduğundan içim de cok rahat..

yatabiliyorsan ne güzel..ben yatamıyorum, rahat edemiyorum karnımın üstüne yatınca..

Kızlar, emzirirken de diyorlar ya bol sıvı diye.. Hamilelikte de bol sıvı bebeği geliştiriyor... Ben ilk bebeğimde az ikincide çok su içiyordum... İkinci de hem daha az kilo aldım hem de bebek daha hızlı gelişiyordu...
37 haftalık doğdu 4 kilo... 37 haftalık ultrason ölçüleri 42+2 ile ölçüşüyordu..

maşallah canım bebeğine..bende elimden geldikçe bol su içmeye gayret gösteriyorum..evet suyun faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum..paylaştığın için teşekkürler..

yararlı besinleri tüketiyor olman çok güzel
hatta derler anne hamileyken ne tüketiyorsa bebek doğunca o besinleri sever:))
yazdıkların zaten tüketmen gerekenler
ama normal doğum düşünüyorsan seni zorlayabilir kilo, gerçi dr.un belki anlatmıştır
son 3 ayda annede bebekte daha çok kilo alıyor dikkat:)
oğluma hamileyken dr.bana 14-16 kilo almalısın dedi 14le kapatmıştım ama doğumdan sonra anneliğe alışma stresiyle kiloları vermiştim
bunda daha alamadım ama son aylarda hızlı bir çıkış yaparım bende:DD

bende meyve sebzeye dadandım öyleki patatesi bile yemek yaparken çiğ yiyorum
ıspanak salatası yapıp yiyorum
otçul bir aile olduk sayemde:)

evet dedi doktor kilo çok aldın diye ama acıktım dünya duruyor sanki çevremdekilerde diyor bu kadar yemeğe küçük bebek çıkarırsan ayıp edersin tosun bekliyoruz :)

sonrasında inşallah bende verebilirim kilolaları
ıspanağı bu mevsimde nasıl bulunuyorsun

aynen öle

valla bende bilmiyorum hayatım bu topikte sölemişti biri bende anlamadım :3:

bende anlamadım bir araştırmak lazım aslında

canımmm çook içiyorummm....ama artırıcam

doktoruna ne zaman ulaşacaksın
idrar yolu enfeksiyonunda hep su tavsiye ederlerya ondan dedim su iç diye geçmiş olsun tekrar

Kızlar, emzirirken de diyorlar ya bol sıvı diye.. Hamilelikte de bol sıvı bebeği geliştiriyor... Ben ilk bebeğimde az ikincide çok su içiyordum... İkinci de hem daha az kilo aldım hem de bebek daha hızlı gelişiyordu...
37 haftalık doğdu 4 kilo... 37 haftalık ultrason ölçüleri 42+2 ile ölçüşüyordu..

maşallah

aaa bende ayşe gibi cesaret edemem ya yüzüstü yatmaya
ama iymiş sağ sol ve sırt üstü olaraktan :))

ayva yiyenin bebişi kıllı olur derler he batıldır bilemiyorum ama koca karı lafları var ya :)

ayy ben de ayva hıc sevmem kızz :) ama öle eksık kalmasın dıe yerım sadece

dun ben de ıncır mı alsam şeftalı mı dıe muallakta kaldım şeftalı aldım bugun de ıncır alıcam ıns :D

incir al ayşe şeftalide bebişi kıllı yapar derler :) ben çok yedim şeftali annemin bahçesinde oldu biti resmen bir ağacı ben yedm her seferinde annem dedi kıllı olacak bebiş yeme bu kadar diye :)) artık ilerde topiklerde dolanır kıl sorunum var diye :)

evet cnm biraz geç malesef :(( ama az önce aradılar 9:15 e aldılar yarım saat önce görücem oğluşumu

yarım saat de olsa bişiy tuğba o saate kadar açık olmaları güzel bizim doktor 17.00 de kapatıyor dükkanı

Sultancım geçmiş olsun bol suya devam et canım...

Mandalina gerek yok yahu nick değiştirmene:1:
Öyle çılgınlar gibi istemiyorum. Olsa da yesek modundayım sorun yok yani canım:31:

çıksada bende yesem:)

evet enfeksiyon ihmale gelmez bende de olmuştu içebildiğim kadar su içtim hala da devam ediyorum. bu arada karaciğer testi ile ilgili soru sormuştum. ama sanırım cevabını kendim buldum yüksek karaciğer enzimleri ve düşük trombosit sayısına bağlı olarak erken doğum riski oluşabiliyormuş. bende geçmişte trombositopeni olduğundan heralde doktor kontrol etmek istedi

mandalina kuzuu ıspanak çıktı pazarlarda var özlemişim valla aldım yaptım bu haffta :))

off ya az önce kaan kocatepenin epidural doğumunu izledim ya okadar duygulandımki hüngür hüngür ağladım o anki duyguları yaşadım sanki off sanırım ben doğumdan çok korkuyrum dün gecede uyuyamadım zaten aklıma doğum geldi normal istyrum ama acaip korkuyorum normal yapamazssam epidural de yapamam ki ya görmek istemiyrum ben o anı baylırım korkudan pskolojik off allahım nolur yardımcımız ol hayrlısıyla bi doğursak....
aslında hamile kalmadan öncede hep sezeryan olurum ben derdim normal doğumu ağzıma bile almazdım....ama şimdi kzımı düşündükçe acaba yapabilrmiyim die soryrum kendime bu bile benim için büyük bişey

biz birde tam anlamıyla değilde vajünusmusla da uğraştım ama vajinusmus diildim allaha şükür gibi gibydim işte nasıl anlatcağımı bilemedim neyse...
yani halen daha da etkisi var diyebilirim :

Back
X