2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
iyi akşamlar kızlar hamilelk butun hormonlarımı etkiledi benim cok alıngan ve sinirliyi oğlumda benı çok kızdırıyor yemek konusu izim evde büyük olay yemiyor yemek yemiyorrr kreş e yollamaya karar verdım oğlumu yoksa çok zorlanıcaz sanırım kardeş geldimi offffff bu arada anne çok yerse bebek kıtlık var sanarış oda çok yermiş yaaa keşke ole olsaydı ben deli gibi yerdi 30 kılo almıstım ama oglumda tık yok....

merhaba öncelikle
ben nasipse şubat annesi olacağım ama
bir konuda kafam çok karışık

B]kızlar detaylı ultrasonu nerede yaptırcaksınız
yani özelde mi ,devlette mi?
doktorum bir yere git dedi ama 230 tl
kimisi ver bu parayı önemli bir uygulama diyor
kimisi gerek yok daha ucuza yaptırabileceğin yer var diyor?

bu işlem nasıl bir işlem siz ne yapacaksınız?
yardımcı olabilir misiniz:50:
[/B]

merhaba öncelikle

[/B]

benım gıttıgım yerde 120lira imiş 23.haftada gideceğim..önemli ayrıca bebğini çok net görebıleceksin

benım gıttıgım yerde 120lira imiş 23.haftada gideceğim..önemli ayrıca bebğini çok net görebıleceksin

doktorum başka bir doktorun muayenehanesine yönlendirdi
aynı zamanda radyoloji merkeziymiş 230tl
ama sgk ile anlaşmalı bir hastenede 100tl dediler
karar veremedim
neden orda 100de diğerinde 230
ben de ay sonunda gideceğim 21in içende olacağım kısmetse
kafam çok karıştı

bu aynı zamanda renkli dopler mi ,4 boyutlu mu nedir:17:

375 yazan bıle duydum, bazı hastanelerde aletler daha iyiymiş ama bılemem tabı fıyat yuksek makına ıyı anlamına gelmez..bı kaç hastaenyı ara sor,hangı şehırdesin ıstanbuldaysan burda ıstanbullu çok onlara sor
radyoloji uzmanları bakıyor zaten kendı doktorun bakmıyor

375 yazan bıle duydum, bazı hastanelerde aletler daha iyiymiş ama bılemem tabı fıyat yuksek makına ıyı anlamına gelmez..bı kaç hastaenyı ara sor,hangı şehırdesin ıstanbuldaysan burda ıstanbullu çok onlara sor
radyoloji uzmanları bakıyor zaten kendı doktorun bakmıyor

ben İzmirdeyim canım
aradım birkaç yerii
biri diyor 100
biri diyor prof . bakacaksa 250
vs.
kafam gerçekten karıştı
100 tl ile 230 tl arasında dağlar yok belki ama aynı işlem için fazla para vermek koyar açıkçası ikimizde öğretmeniz eşimle:50:

gecen hafta ayrıntılı ultrasonu nisa hastahanesinde 142 lraya yaptırdık
reyhan hanım yapıyor, çok begendik açıkladı bize herşeyi. En sonunda renkli ultrasonla gösterdi bebeğimizin yüzünü gördük uzun uzun izledik
çıkarken de bir baktık dr video ya çekmiş, cd sini verdi
tavsiye ederim reyhan hanımı

bu arada arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim ağrı eşiğim biraz düşüktür
bunu yükseltmenin bir yolu var mı acaba ya?

16+6 da doktorum bebğimin kilosu için 175 gr dedi
normal mi?
boyu içinde 19-20 cm dedi
ama bu çok uzun geldi acaba baştan ayakucuna kadar mı?:17:

reyhan hanım yapıyor, çok begendik açıkladı bize herşeyi. En sonunda renkli ultrasonla gösterdi bebeğimizin yüzünü gördük uzun uzun izledik

ben İzmir'deyim canım
umaarım iyidir bebeğin maşalah:nazar:

Ayın 21. inde bende renkli ultrasona giricem sanırım Reyhan hn. yapacak :)) Nisa'da Muhabbet hn. a gidiyorum ben. Sen hangi doktora gidiyorsun?

merhaba öncelikle

[/B]
mrb canım detaylı ultrasyon yaptıracagın yerde radyoloji uzmanı olmalı ve sonucu rapor şeklinde vermeli önemli olan o.ben üniversite hastanesinde yaptırıcam.bulundugum ilde başka yapan yer yok.rapor şeklinde sonucu vericek.ücretsiz yaptırıcam ayrıca.fakat 1 ay öncesinden gün aldım.bu cuma gididem nasipse

mrb canım detaylı ultrasyon yaptıracagın yerde radyoloji uzmanı olmalı ve sonucu rapor şeklinde vermeli önemli olan o.ben üniversite hastanesinde yaptırıcam.bulundugum ilde başka yapan yer yok.rapor şeklinde sonucu vericek.ücretsiz yaptırıcam ayrıca.fakat 1 ay öncesinden gün aldım.bu cuma gididem nasipse

teşekkür ederim canım cevabın için
ben aradım 4-5 gün önceden randevu alın dediler o nedenle biraz daha araştıryorum

16+6 da doktorum bebğimin kilosu için 175 gr dedi
normal mi?
boyu içinde 19-20 cm dedi
ama bu çok uzun geldi acaba baştan ayakucuna kadar mı?:17:

benım doktorum boyun 20.haftadan sonra ölçüldüğünü söyledi,burda ki arkadaşlarada öyle söyleyen doktorlar olmuş...20.haftadan sonra kılo ıle oranlayıp söylüyorlarmış

eskı çalıştıgım koyde komşu teyzem 60sene önce tarlada doğurmuş daha öğlen demişler eve de goturmemişler sırtıma bağladım çapaya deavm ettım eve geldim kayınpederım var banyo yattıgımız odada,sabaha yıknırsınız dediler bebkte bende o halde sabaha kadar bekledık demişti:((

benım baktığım buyuyen beşiklerin buyuk halı orjınal tek kişilik baza boyutunda,adam yatak sorunu yok bu nedenler demişti ama bazıları beşikle tek kişilik yatak boyutu arasında oluyormuş.. alırken sormak lazım olçuler tek kişilik yatağa uygun alınmalı... ya fıyat olarak uygun bulabılırsem buyuyen beşikte gönlüm ama bakalım inşallah...
bugun baktım park yataklara ,yataksız 290lira cıvarı dediler yatakta 70felanmış...bambu yu alsam napcam 7.ayda nasıl atcaz kapıya... en azından park yatak saklanır tatılde memlekete goturulebılrım annemın eve bırakırım oraya gırtıkce yatar...yanı kısacası park yatak,park yatagın içine yatak+ odasına dolap ve buyen beşik...
şifonyer zaten buyüyen beşiğin baş kısmında oluyor

ayyy o nasıl bir durum öle yaa... su bile sabun bile değerliymiş o zamanlar, eskiler çok mu anlayışsızmış yoksa yokluktan mı böle yapıolarmış anlamıorum.. babannem de dio aşerme bile eskidendi kızım.. o zmn şimdiki gibi herşey elimizin altında değildi ki.. zeytine aşerdim kayınpederim külahta aldı geldi içinde 10 tane ancak var nasıl yedim onu bal gibi geldi dio... walla bazen halimize şükretmiyoruz gibi geliyor..

bende işbir yatakta baktım o kadar çok boyutu var ki yatakların büyüyen karyolalara yatak bulmakta zorlanmicaz gibi... fiyatları çok uygun değil ama yatak da sürekli alınan bişey değil... büyüyen beşik fikri benim de aklıma en çok yatan oldu... park yatağı almicam yaza kadar, yazın yazlıkta kullanmak için alırım muhtemelen, zaten bebeği kırkı çıkınca beşiğine yatırcam çünkü annem bizi hep öle yapmış... gerekirse ben sizin yanınızda sabahlıodum ama odama almıodum dio.. bambu beşikler sevimli ama altı ayına kadar bile yatamıo bazı bebekler çok hareketli oluo düşme tehlikesi oluo..

Bebeğe şekerli herhangibir mama yada su falan verdiğinizde bir daha emmiyor anneyi. Hep şekerli mamalar istiyor. Biz kardeşimde yaşamıştık bunu.. Ağzının tadını biliyo minişler :)))

yerim ben o minişleri :16::16::16: demekki bebişten bebişe değişio.. anne sütü de şekerliymiş, zaten ilk zamanlar tat duyusu sadece şekerli şeyleri algılıomuş ondandır herhalde.. bakalım bizi nasıl günler beklio :):):)

gördün miniğini demek :))
hepimi,z aynı duyguları paylaşıyoruz ne güzel :49:
allahın izniyle bide sağlıkla kucaklasak

allaha şükür gördüm de yüzünü göremedik net cadı saklandı işte :):) ama olsun doktor sağlıklı dedi ya gerisi önemli değil :)) aynen hepimiz benzer duyguları yaşıyoruz ve burda paylaşıyoruz.. o zmn mutluluğumuz da artıo.. burda birimizin üzüldüğü şeylere hepimiz üzülüyoruz.. destek oluyoruz birbirimize.. bi de sanal dünya yalan derler... yooo duygularımız gerçek işte :16::16::16::16:

amin canım inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız bebişlerimizi :nazar::nazar::nazar::nazar: :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

merhaba öncelikle

[/B]
tatlım bende giricem detaylı ultrasona önümüzdeki hafta.hele biz eşimle çok kararsız kalmıştık bebişimizin testleri herşeyi iyi olduğu için şükürler olsun ben o paraları vermek istememiştim.pröfesörler 300-600 arası değişiyo.hele 600 duyunca şok geçirmiştim.sonra bulunduğum şehirde yeni bi hastane açıldı özel dünya tıp merkezi diye orda varmış Allahtan biz özel sağlık sigortası olduğumuz için 100 tl.ama ssklılara 75 dediler.oraya gidicem açıkcası.pröfesörler tabikide bu işte daha uzmanlardır.ama bukadar para tuzağına gerek yok.ama testleri kötü çıkan arkadasların tabikide pröfesöre gitmelerinden yanayım..valla ben bi migrenim için taa bursalara gittim geçen sene bir profesöre Allaha şükür 8 ay tedaviden sonra şimdi ayda 1 başım ağrıyo oda adet dönemlerimde olur ,devlet hastanesindeki doktorlar demişsin ya onlar baytar cnm.tabikide pröfesörler daha iyi onu demek istiyorum.devlette sınırlı sürede hasta bakma zorunluluğundanda iyi ilgilenmiyolar..

Son düzenleme:
İi geceler kizlar nasilsiniz malum daha int paketim yenilenmidigi icin cok bulunamiyorum aranizda herkes iidir umarim biz iiz bebisimin hareketleri sertlesti hatta tekme attiginda sasirarak karnima baktigim bile oluyo bide kipirdayinca sanirim meshaneye baski yapio acaip tuvaletim geliyo:1: ya kizlar bide bisey sorcam bebisimin hareketleri bazen asagiya dogru oluyo ve korkuyorum bisey olcak diye sizce norma mi bu arada yarin endokrin doktorumda randevum var esim isten erken gelcek bebek odasina bakcaz bide yavas yavas lazim olan seyleri alalim diyorum ates olcer buhar makinesi vs birden butceye yuklemeyelim hepsini diye :17: cuma gunude seker yuklemesi yapilcak ins sonuclar guzel cikar bide mandalina isteyen arkdaslar olmus ben aldimda yedim bile kabugu yesil tadi eksi ama tam benim istedim gibi oh hergun yiyorum bende 3 kilo aldim norml sanirim ins toplam 10 kilo alirim en fazla:37:

cnm bende sendenim,bende epudiral normal doğum yapıcam Allah kısmet ederse,bebeğimin kafası dönmezse eğer epudiral sezeryan istiyorum..doğarken o anı yaşamalıyım..ama çokta korkma .bi an önce doğurayım bitsin modunda ol ogn geldiğinde,benim en yakın arkadasımın sancıları tutunca apar topar hastaneye gidiyolar suyuda azar azar geldi onun birden gelmedi,sen orda suni sancı takılmış başka anne adaylarını görünce onların bağrışmalarını korkudan sancıları gitmiş,negüzel doğuracakmış haspam ,sonra beklediler sancıları gelmeyince suni sancı takıldı tam 18 saat sonra doğum yaptı,dile kolay 18 saat...bende çok korkuyorum sonuçta hiç doğum yapmadık normal tabii..

nasıl yaşıyım ben o anı korkrım karnımı kestiklerini düşünmek istemyrum çok tırsağım kıs ben :)
ooff 18 saat mi allahım sen koru yarabbim

niye izliyorsunuz anlamış değilim...boşa kendinize eziyet etmeyin,bir arkadaşım bunalıma girmişti 5aylıkken ben doğuramam dıye aglıyordu hergun ...annem de dede ki: boşa korkmasın içimizde kalanınız olmadı onunkıde çıkar:) şimdi 3.yu iztiyor arkadaş:)
izlemek taraftarı değilim sonuçta çoğumuz epidural olcak hissetmeyecek bile acıyı... epidural olmasada Allahım guç verır, tarlada doğuranlar nasıl dayanırdı yoksa...

canım ben hamile kalmadan çook önceden izlemiştim normal doğumu ve sezeryanı oda etrafımdakiler anlatydu yok izledinmi falan die daha bebek düşünmüyoduk ozaman
o günden beri izlemem zaten şuan izlediğim görüntü doğum anını değil anneyle bebeğin ilk buluşmasını gösteryo zaten duyguılandıran kısmıda o

bak yine duygulandım ben amaaa:43::43:

eskı çalıştıgım koyde komşu teyzem 60sene önce tarlada doğurmuş daha öğlen demişler eve de goturmemişler sırtıma bağladım çapaya deavm ettım eve geldim kayınpederım var banyo yattıgımız odada,sabaha yıknırsınız dediler bebkte bende o halde sabaha kadar bekledık demişti:((

ay ne diysun sen hayatım ya inanmyrum yaşlı teyzeye helal olsun tarlada doğuryo ve sırtına takıp çalışmaya devam edyo he aman utandım kendimden ya ne tırsaaak ne beceriksiiiiiz ne mızmııııııız:40: bi kadınmışım ben :)

Mrh kızlar nasılsiniz ben takilamiorum takip etmeye çalışıyorum,
Vaveyla esk bebeğin cinsiyeti değişmiş :d hayrli olsun darısı basıma :) belki bizimkide şaşırtır bizi..
aherdo .!.:
evet not defterime not alıyorum hala :))))) tablo deyip de tüylerimi diken diken etmeyin yaaaaa :50::50::50: tamam yapıcam.. sadece kendimi hazır hissetmiyorum o kadarr :19::19::19:
bu arada listemiz 19 kişi oldu :nazar::nazar::nazar:
Aherdo Mrh,sanırım o hissettiğin bebeğin,bende hissedememekten muzdaribim ama ender hissetmekten ve bı de bu liste ısı nedir çok Mrk ettim..görüşmek üzere h.gecelr kizlar

Back
X