2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
günaydın canım :) ya sorma tuzu da biliyorum teri kokmazmış ondan konuluomuş :9::9::9::9::9: napıcaksın bebişe zararı olmadıkça böle ufak tefek şeler için kırmamak lazım büyükleri onlara tamam de sonra sen bildiğini yap benim olayım bu :9::9::9::9:

walla bu araştırmalar ve deneyimlerinizi paylaşmanız güzel oluo kızlar bize de yol gösteriyorsunuz sağolun :16::16::16::16:

canım evin çok soğuk mu da kadife tulum alacaksın? bende alıcam bi iki tane ama dışarda giydirmek için çünkü evim merkezi sistem kışın yaz gibi askılılarla dolaşıyoruz biz evde, bunlara biraz kendi durumuna göre karar vermek lazım sanki.. zaten iki üç ay kış olcak sonra bahar çok da kadife tuluma yatırım yapmamak lazım gibi geldi bana :34:

Bizim ailede her kafadan bir ses çıktığı için kendi bildiğimi okuyorum artık:D
Kırmasınlar ki kırılmasınlar:))))

''Her bebek kendi el kitabıyla doğar'' bu söze okadar inanıyorum kiiiiiiii
Yaşadıkça her bebeğin yapısının farklı olacağını göreceksiniz
Onun dışında memnun kaldığımız ürünler fikir verici olabilir sadece sizlere
Bende tecrübeli annelerin yazılarını okurken çok dikkate alırım ,seçimlerimi o yönde kullanırım

evim doğalgazlı sıcak ama merkezi sistem kadarda sıcak olmuyor:)))
çok şanslısın bu konuda...
ben 0-3 ay için penye pijama ve tulum aldım ama birkaç tanede kadife istiyorum dışarı çıkarken giydirmek için
aslında kış bebekleri hakkında bilgim yok oğlum ilkbahar bebeğiydi rahattım

canım en iyisi zaten bebegın rutın kontrollerınde sağlıklı ıse daha oncekı tahlıllerıdne bi sorun cıkmamıssa
ayrıntılı usg yi bile istemıoalr ama genede gorulsun die yapılamsını tavsıye edıoalr durum böyleyken
fazladan para verıp profa fln gıtmeye gerek yok cidden...ben de eger sezeryana karar verılrıse devlette yapmayı duusndugum ıcın
devlette bi dr edındım kendıme :) ayrıca özelde de doktorum var daha oncekı hamılelıgımde de böle yapmsıtım
14 eylulde devlette ayrıntılı usg randevum var erkenden gıdınce sıkıtnı olmuyo cidden...13 eylulde de başka bi ayrıntılı
usg randevum var tekrarlayan kayıp yasadıgım ıcın bılıosn ayrıca bi dr takıp edıo kı o da zaten devlet hastanesının
doğum sonu servısınde çalışıo böle olması en ıyısı :) normal olursa özel hats de doğum yapmayı dusunuyorum bakalım
kısmet nasıl olucak :)

aa ben de gecenkını 29 mayıs hast de yaptırmsıtım 60 tl di ama 2010 yılıydı tabı o zaman
artmış demekkı baya artmış hee :)

evet yüksek ama ne yapalım zaten 2li 3lü 4lü filan yaptırmadığımızdan sadece bu masraf oldu bize ona da değer dedik. bakalım doğum ücretini henüz sormadım ama orda yapmayı planlıyorum

canım en iyisi zaten bebegın rutın kontrollerınde sağlıklı ıse daha oncekı tahlıllerıdne bi sorun cıkmamıssa
ayrıntılı usg yi bile istemıoalr ama genede gorulsun die yapılamsını tavsıye edıoalr durum böyleyken
fazladan para verıp profa fln gıtmeye gerek yok cidden...ben de eger sezeryana karar verılrıse devlette yapmayı duusndugum ıcın
devlette bi dr edındım kendıme :) ayrıca özelde de doktorum var daha oncekı hamılelıgımde de böle yapmsıtım
14 eylulde devlette ayrıntılı usg randevum var erkenden gıdınce sıkıtnı olmuyo cidden...13 eylulde de başka bi ayrıntılı
usg randevum var tekrarlayan kayıp yasadıgım ıcın bılıosn ayrıca bi dr takıp edıo kı o da zaten devlet hastanesının
doğum sonu servısınde çalışıo böle olması en ıyısı :) normal olursa özel hats de doğum yapmayı dusunuyorum bakalım
kısmet nasıl olucak :)

aa ben de gecenkını 29 mayıs hast de yaptırmsıtım 60 tl di ama 2010 yılıydı tabı o zaman
artmış demekkı baya artmış hee :)

bende senin gibi düşünüyorum ayşe ama özel durumumdan dolayı özelde doğum yapmam lazım genel olrak baktığımda zaten özelde normal doğum yapacaksan kendi doktorum o gün nöbetçi değilse gelmiyor nöbetçi olan doktora denk geliyorum yoğunluğu daha az özelin birde ilgisi daha fazla ve özel oda tek kişilik odasının bulunması gibi farklar var devlettete normalde kime denk gelirsen onda doğum oluyor vijdanlı personele denk gelirsen ilgi güleryüz görebiliyorsun özel oda şansı yok kalabalık çok filan

herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımızada

ben de tecrubeli bir anne olarak aklıma gelenleri yazayım :24:
alıs-veris yapacaklar tulum fazla almayın..bebekler hem cabuk buyuyolar hem de bacak boyları tuluma gore olmayabiliyo. durusu cok şık ama :1: kızım ekim dogumluydu ben bi kactane almıstım ancak bir kac kez giydirmisimdir

ozellikle 0-3 ay arası kısa kollu ya da sıfır kol cıtcıtlı body almayın..evim sıcak olmasına ragmen o kadar cok almısım ki 1 kere bile giydirememistim bebegime. zaten ilk 1 aya yakın zıbın giydiriyosunuz icine..sonrasında da uzun kollu cıtcıtlı body..ben ilk kısa kolluyu ilk baharda giydirmistim kızıma. o zaman da epey buyumustu, 6-9 ay anca olmustu :37:

kızım dogar dogmaz her banyodan sonra bebe yagı surdum bizde alerji yapmadı. yani her bebekte yapacak diye bir şey yok...

sampuan, bebe yagı, pisik kremi hepsinde seba med kullandım ve hic sıkıntım olmadı. pudra kullanmadım kesinlikle

sut artırıcı olarak humana still tea icmistim bol bol..ama sutunuzun artması bebeginize de baglı. cok emerse sut cok olur, stresten uzak durmak lazım, dinlenmekte sut yapıyo vs..

gazlı bebeklerde ( kızım kolikti) elma yagı surun topuklarının altına, sab simplex kullandık ama bizde fayda etmemisti... dr zamana brakacaksınız ve mecburen cekeceksiniz bu sureci dedi..dua edin kolik olmasın bebeginiz :1: cok cok zor

agız mendilleri alın bol bol..dogdugundan itibaren ozellikle ek gıdaya geciste cok faydalı. kızım mama onlugu taktırmamıstı, kurtarıcım olmustu bu yuzden..

aklıma geldikce paylasırım daha :39:

cnm ben bahçelievler doğan hastanesinde yaptırdım 220 tl doktor baya baktı 30 a yakın ultrason resmi ve video da verdi istersen orda yaptırabilirsin :)

ben seni hospitalda yaptırdın sanıyordum,

gece aradım ,19 undan sonraya randevu verdiler,350 tl indirim de yokolucak iş değil,yana yakına yer arıyorum (söylediğin yere bakıcam cmnm çok sağol )...dr umu arıcam şimdi bana nereyi tavsiye edicek acaba ;kaldıkii dr umuda kesin değiştiriyorum oda ayrı bir konu....
ay bu ne stres kardeşimmm,sigara olsada içsem o derece yani..

bende senin gibi düşünüyorum ayşe ama özel durumumdan dolayı özelde doğum yapmam lazım genel olrak baktığımda zaten özelde normal doğum yapacaksan kendi doktorum o gün nöbetçi değilse gelmiyor nöbetçi olan doktora denk geliyorum yoğunluğu daha az özelin birde ilgisi daha fazla ve özel oda tek kişilik odasının bulunması gibi farklar var devlettete normalde kime denk gelirsen onda doğum oluyor vijdanlı personele denk gelirsen ilgi güleryüz görebiliyorsun özel oda şansı yok kalabalık çok filan
herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımızada

anladım canım tabıı kı özelde daha cok ilgi oluyo yanı ben iş çıkışı gidiyorum doktoruma randevuya fln gerek yok
hele bekleyen çok hastası yoksa oturuyroum sohbet eıdyrouz analtıyo bak şu şöle olur bu böle fln die
her sorduguma cevap verıo sağolsun ama devlette coğu kez asıstan koyyolar ve o da basıt seylerı bıle gozden kacırabılıo
çok şahit oldum buna ne yazık kı....

pıhtılaşma sorunum oldugu ıcın sezeryan gibi bi durumda acil kana ıtıyacım veya doğum öncesi faktör yüklemesine
ihtiyacım oalbilirmıs ayrıca doğum sırasında hematolog bulunmaıs ıyı olurmus bu sebeplerle canım sezeryan olursa
devlette yaparım özellerde hamtolog bulman ımkansız bakalım... ınsallah sağlıkla gelsınelr canım :)

evet yüksek ama ne yapalım zaten 2li 3lü 4lü filan yaptırmadığımızdan sadece bu masraf oldu bize ona da değer dedik. bakalım doğum ücretini henüz sormadım ama orda yapmayı planlıyorum

yok canım gene gayet uygun bi fıyata yaptırmıssınzı :)

günaydın canım :) baştan beri mi 4.5 kilo? beş ay bitti normal değil mi? ben de bu sabah tartıldım 3 kilo almışım şimdiye kadar.. bakalım haftaya doktorum ne dicek :1::1: tabiki stres oluyor canım bu normal ama doktor amca bebiş sağlıklı deyince uçup gidio :9::9::9:

evet canım baştan beri normal heralde . birde bünye meselesi galiba hiç kilo almayanda var şimdiye kadar . bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo gider :)

anladım canım tabıı kı özelde daha cok ilgi oluyo yanı ben iş çıkışı gidiyorum doktoruma randevuya fln gerek yok
hele bekleyen çok hastası yoksa oturuyroum sohbet eıdyrouz analtıyo bak şu şöle olur bu böle fln die
her sorduguma cevap verıo sağolsun ama devlette coğu kez asıstan koyyolar ve o da basıt seylerı bıle gozden kacırabılıo

pıhtılaşma sorunum oldugu ıcın sezeryan gibi bi durumda acil kana ıtıyacım veya doğum öncesi faktör yüklemesine
ihtiyacım oalbilirmıs ayrıca doğum sırasında hematolog bulunmaıs ıyı olurmus bu sebeplerle canım sezeryan olursa
devlette yaparım özellerde hamtolog bulman ımkansız bakalım... ınsallah sağlıkla gelsınelr canım :)

evet 300 lü fiyatlara göre uygun. bende de pıhtılaşmama sorunu gerçi düzeylerim normaldi ama hamilelikle beraber trombositlerim de düşüşler başladı bakalım belli bi sınırın altına düşerse zaten sezaryen şart oluyor. bakalım kısmet

anladım canım inşallah hç birşeye gerek kalmadan sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza

ben de tecrubeli bir anne olarak aklıma gelenleri yazayım :24:
alıs-veris yapacaklar tulum fazla almayın..bebekler hem cabuk buyuyolar hem de bacak boyları tuluma gore olmayabiliyo. durusu cok şık ama :1: kızım ekim dogumluydu ben bi kactane almıstım ancak bir kac kez giydirmisimdir

ozellikle 0-3 ay arası kısa kollu ya da sıfır kol cıtcıtlı body almayın..evim sıcak olmasına ragmen o kadar cok almısım ki 1 kere bile giydirememistim bebegime. zaten ilk 1 aya yakın zıbın giydiriyosunuz icine..sonrasında da uzun kollu cıtcıtlı body..ben ilk kısa kolluyu ilk baharda giydirmistim kızıma. o zaman da epey buyumustu, 6-9 ay anca olmustu :37:

kızım dogar dogmaz her banyodan sonra bebe yagı surdum bizde alerji yapmadı. yani her bebekte yapacak diye bir şey yok...

sampuan, bebe yagı, pisik kremi hepsinde seba med kullandım ve hic sıkıntım olmadı. pudra kullanmadım kesinlikle

sut artırıcı olarak humana still tea icmistim bol bol..ama sutunuzun artması bebeginize de baglı. cok emerse sut cok olur, stresten uzak durmak lazım, dinlenmekte sut yapıyo vs..

gazlı bebeklerde ( kızım kolikti) elma yagı surun topuklarının altına, sab simplex kullandık ama bizde fayda etmemisti... dr zamana brakacaksınız ve mecburen cekeceksiniz bu sureci dedi..dua edin kolik olmasın bebeginiz :1: cok cok zor

agız mendilleri alın bol bol..dogdugundan itibaren ozellikle ek gıdaya geciste cok faydalı. kızım mama onlugu taktırmamıstı, kurtarıcım olmustu bu yuzden..

aklıma geldikce paylasırım daha :39:

Memnun kaldığın ürünleri,oyuncakları vs vs....aklına geldikçe yazarsan çok sevinirim canım
Mont olarak astronot mu kullanmıştınız?
ilk doğumun normal miydi sezeryan mı,sütün hemen geldi mi mama takviyesi yaptınız mı?
ben oğlumda mama vermemek için direndim ama sütte gelmeyince sarılık ettim oğlumu fototerapi gördü:((
bu doğumda nasipse anne sütü diye diretmeden ilk günler mama takviyesi yapıcam

-Bu arada ben oğlumda uzun kollu bady almıştım ve giydirirken zorlanmıştım diye yarım kollu aldım badyleri hep
-0-3 ay kıyafetleri bende az aldım özl.le ayaklı olanları
1 ay giydirilebilirse büyük şans çünkü
3-6 ay kıyafetleri biraz daha çok alıcam
-Sütü getiren en önemli şey bol bol suu
benim sütüm öyle fazlaydı ki saat başı sağıp bol bol difrize istiflemiştim:)))
9 ay kadar sağdım azalma olmadı ama oğlum sütü istemediği için kesmek durumunda kaldım:(((
-gazlı bebek miiii aman allahım ben oğlumdan çok çekmiştim çok
sap simplex en iyisi derler bizede fayda etmedi
arabayla gezdirip sakinleştirdiğimiz gecelerimiz çok olmuştur 6 ay çektik:(
-gazdan kakasını bile yapamazdı yavrum dereceyle yaptırırdım:(((sakıncalı tabi ama arkadaş öğretmişti
-bebek yağını bende kullandım oğlumda bizede alerji yapmadı

aa tütüyü kendın yaparsın çok zevklı :D hem kızın annem yapmsı der ilerde :)
ben de gecen bi blogda gordum ya o bıkınılerı çok tatlıalrdı bi bebegın sutudne gorudm hemde :)
ehehe bebiş alışmış alışverişe demekkı :) gecen hamılelıgıme de o kadar cok gecıyrodum bebiş her gezmeye gıttıgımızde
tepıkleyıp duruyodu özellıkle gezerken tepıklıodu hemde :) canım biz devlet hast deki eğitime gitmiştik.çok da güzel gecmsıtı eğitim
devamlı oluyo eğitim araştırma hatsanelerınde bi arastır bence :)

denicem canım ama nasıl yapsam nerden başlasam bilemiyorum.. bi de yürürken giydirince daha tatlı görünüo tütüler ondan ağırdan alıyorum.. kapı süsüm de yarım kaldı kuzenim de hamile haftaya cinsiyeti belli olucak birlikte yapalım dedi onu da ağırdan alıyorum şimdilik..

eğitim araştırmada kuzenim çalışıo ona sordum orda yok.. kadın doğumu da arıyorum ama bilgi verecek insanlara ulaşılmıo bugün bi daha deneyeyim bakalım ne olucak.. geçen yıl varmış orda gebelik okulu die ama bu yıl devam edio mu belli değil.. şaka gibi :9:

evet 300 lü fiyatlara göre uygun.
bende de pıhtılaşmama sorunu gerçi düzeylerim normaldi ama hamilelikle beraber trombositlerim de düşüşler
başladı bakalım belli bi sınırın altına düşerse zaten sezaryen şart oluyor. bakalım kısmet

he senınde kanın mı pıhtılaşmıyor yanlıs anlamadım ıns....

bana hematolog kesınlıkle sezeryan olmalısın demsıtı ama kadın doğum doktorum aksine sezeryanda daha çok kan kaybedılıo

normal yapman daha ıyı tabıı kı bebegın musaıtse demıstı....bakalım son aylarda degerlerıem göre ve bebegın seklıne

göre karar verılıcek....benım kanım pıhtılaşıor gebelıkle beraber pıhtılaşma arttı bu sebeple iğne ve aspirin kullanıyorum canım

anladım canım inşallah hç birşeye gerek kalmadan sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza

inşallah canım :)

Kızlar benim göbüş aldı başını gidiyor :nazar::1:

Bu arada bazı yerlerde bebeğin göbek bağı düşene kadar yıkanmaz diyorlar,
Bazıları yıkanır diyorlar.
Nedir bu işin doğrusu?

denicem canım ama nasıl yapsam nerden başlasam bilemiyorum.. bi de yürürken giydirince daha tatlı görünüo tütüler ondan ağırdan alıyorum.. kapı süsüm de yarım kaldı kuzenim de hamile haftaya cinsiyeti belli olucak birlikte yapalım dedi onu da ağırdan alıyorum şimdilik..

eğitim araştırmada kuzenim çalışıo ona sordum orda yok.. kadın doğumu da arıyorum ama bilgi verecek insanlara ulaşılmıo bugün bi daha deneyeyim bakalım ne olucak.. geçen yıl varmış orda gebelik okulu die ama bu yıl devam edio mu belli değil.. şaka gibi :9:

evet yururken gıyınce güzel oluo canım bebekken zaten cocuk bunalır yazık :)
kapı süsünü naısl yapiosn ?
canım her yıl oluyo eğitim hatta gebe polikliniği katında oluyo genelde eğitim odası
hiç devlete muayeneye gıttınmı orlardadır :) yanı ıstanbudla öle bılemıorm :)

Nedir bu işin doğrusu?

Dr.umuz bize düşene kadar yıkamayın ama vücudunu silebilirsiniz demişti öyle yapmıştık
Birde göbek bağı önemli iltahaplanma olabiliyor o yüzden biraz beklemekte yarar var

he senınde kanın mı pıhtılaşmıyor yanlıs anlamadım ıns....

bana hematolog kesınlıkle sezeryan olmalısın demsıtı ama kadın doğum doktorum aksine sezeryanda daha çok kan kaybedılıo

normal yapman daha ıyı tabıı kı bebegın musaıtse demıstı....bakalım son aylarda degerlerıem göre ve bebegın seklıne

göre karar verılıcek....benım kanım pıhtılaşıor gebelıkle beraber pıhtılaşma arttı bu sebeple iğne ve aspirin kullanıyorum canım

inşallah canım :)

evet trombosit eksikliğine bağlı olarak pıhtılaşmıyordu. 13 yaşıma kadar genelde hayatım hastanede geçti bi kanasa durduramıyorları. şimdilerde daha iyi ama bazen yine durdurmak problem olabiliyordu. her ay takibi yapılıyor şimdi trombositlerimin ona göre bi doğum planı çıkarılcak

Memnun kaldığın ürünleri,oyuncakları vs vs....aklına geldikçe yazarsan çok sevinirim canım
Mont olarak astronot mu kullanmıştınız?
ilk doğumun normal miydi sezeryan mı,sütün hemen geldi mi mama takviyesi yaptınız mı?
ben oğlumda mama vermemek için direndim ama sütte gelmeyince sarılık ettim oğlumu fototerapi gördü:((
bu doğumda nasipse anne sütü diye diretmeden ilk günler mama takviyesi yapıcam

-Bu arada ben oğlumda uzun kollu bady almıştım ve giydirirken zorlanmıştım diye yarım kollu aldım badyleri hep
-0-3 ay kıyafetleri bende az aldım özl.le ayaklı olanları
1 ay giydirilebilirse büyük şans çünkü
3-6 ay kıyafetleri biraz daha çok alıcam
-Sütü getiren en önemli şey bol bol suu
benim sütüm öyle fazlaydı ki saat başı sağıp bol bol difrize istiflemiştim:)))
9 ay kadar sağdım azalma olmadı ama oğlum sütü istemediği için kesmek durumunda kaldım:(((
-gazlı bebek miiii aman allahım ben oğlumdan çok çekmiştim çok
sap simplex en iyisi derler bizede fayda etmedi
arabayla gezdirip sakinleştirdiğimiz gecelerimiz çok olmuştur 6 ay çektik:(
-gazdan kakasını bile yapamazdı yavrum dereceyle yaptırırdım:(((sakıncalı tabi ama arkadaş öğretmişti
-bebek yağını bende kullandım oğlumda bizede alerji yapmadı

astronot almıstık ama onu da cok kullanamadık..zaten kısın asıdan asıya cıkarıyodum..yabancı bi eve gittiginde solugu kesilene kadar aglardı kızım :50: yaklasık 8 saat normal dogum sancısı cektikten sonra beni sezeryana aldılar. spinal oldum ama cok zorlanmadım sonrasında..sutum 3.gun gelmisti sanırım..ama kızım istahsızdı..bende biberon da vericem diyorum bunda. cunku kızım ek gıdaya geciste biberon tutmadı..sutumun yetersiz oldugunu dusundugum zamanlarda mama vermek istedim cok zorlandım falan..hatırlamak istemiyorum acıkcası o gunleri :1: 5 aya yakın kolik cektik biz..gunde 12 saat cıyak cıyak agladıgını bilirim ve caresiz bekliyosun susmasını..
kabızlık problemi olmamıstı ama olsaydı uyrmazdım makatını sanırım. belirli sure sonra lıskanlık yapıyomus sanırım..

Nedir bu işin doğrusu?

canım göbek bağı etrafı çok temiz oldugu zaman göbeğin düşmesi gecıkıyormuş
ve düşmenin de çok gecıkmemesı lazım...tecrubelı anneler daha iyi bilir tabıı :)
bu sebeple göbek etrafını yıkamayı tavsıye etmıyolar belkı ondan öle demsıelrdır :)
yoksa bebek doğduğundan ıtıbaren 40 gun boyunca her gun yıkanır bızde yanı kardesımde de
yegenımde de öle yapıldı ama göbek cevresıne su değdirmezler...yeğenımkı yanlıs hatırlamıosam 3-4 güne düşmüştü
çok farklı gorusler var yalnız ben bu konuda annemı dınlıyıcıgım :D

bizde kızımda dusene kadar yıkamamıstık, silmistik..doktor soylemisti yıkamayın diye ki bizimki gec dustu bide sorunluydu, kanama falan yapıyodu

Son düzenleme:
Back
X