2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Herkese günaydın kızlar, mutlu güzel günler...

Demet abla, Tontrik teşekkürler...

Son düzenleme:
Yelek evde en çok kullanılıyor, hırka dışarıda giyiliyor, Evin soğuk oluyorsa iki kat uzun kollu giydirirsin penye, üstüne yelek olur herhalde... Benim evim de soğuk oluyor, naparım bilmem...

İkinciler daha iştahlı oluyor, genelde duymuşsunuzdur, ilkler iştahsız olur...
Ben ilk oğlumun iştahsızlığını kendime de bağlıyorum, tatsız tuzsuz sebze püreleri yapardım, kitaplardan okuyup, çoçukta tiksinti oldu...
İkinci oğlumda kendi yediğimiz tatlarda yaptım, sadece kullandığım malzemeyi özel seçtim, yoğurt ev yapımı, kıyma kuzu kıyması,yağ zeytin yağı tereyağı falan.. Şimdi çok şükür abur cuburdan bile daha çok ev yemeği sever...
Zor durum anlıyorum senii...

biliyormusun ayni seyi dusunuyorum bende normal ev yemegi vericem
biraz ona bagliyorum cocuk istahliyken dayadim vitaminli diye tatsiz tutsuz seyleri cocuga gina mi geldi acaba?
normal corba yapicam yesin diye ya bu sefer oyle denicem. zaten ben normalde tuzlu yagli cok salcali yapmam
agir olmaz yemeklerim yesin alissin ya
hicbirseyden esirgemicem cilek bal haric domates bile vermedim ben kizima salak gibi alerji yapar diye
yapsin birak yapsin yapinca kesersin hic akil edemiyorum iste. :(( cahillik ya
ins bu sefer hersey daha iyi olucak bol istahli bebisler olsun insallah ya.

Son düzenleme:
cnm aynen bendende reglimden 1 hafta önce yerleşme kanamsı geldi.ben regli oluyorum sandım.
sonra lekelenmenin devamı gelmeyince ayvayı yedim dedim
o 1 haftaki regli dönemimi beklemek işkenceydi bana.erkende yapmak isteemedim
pazar günüydü gitti nöb eczaneden aldım test yaptım silik cıktı cizgi.cok üzülmüştüm ya
ben kızıma hamile kaldıgım gece eşimle namazlar kılıp dua etmiştik.abdestli bi şekilde hamile kalmıştım
ve ben ilişki öncesi namaz ve abdeste cok inanıyorum .kızım cok uysal bi bebekti.beni hiç üzmedi halada öledir
daha 1 gün beni uykusuz bırakmamıştır.gece yatar sabah kalkardı.gece ben kalkar emzirirdim onu
6 aylıkken alıştırdım kendi başına uyumaya . uykusu geldiginde gider yatar uyur.
biraz yemekte sıkıntımız var vejeteryan kendisi ama sebze meyve düşkünüdür.
yani cocugun ilk temelini namaz duayla atmaya ben önem veriyorum
bu gebeligimde bunu yapamadım plansız oldugu için ve cok üzgünüm
tek beni mutlu eden konu duştan sonra ilişki olmuştu abdestliydik :) ama öncesinde bi namaz yoktu
ama hamile kaldıgımı ögrendikten sonra Allaha cok dua ettim saglıklı hayırlı salih bi evlat ver diye
inşallah Dualarım kabul olur cnm.
mesela abimin oglu var ben geline sölemiştim öncesinde namaz kılın abdest alın dua edin dedim
ve yigenimi görsen Allahım o kadar akıllı ve sakin bir cocukki maşallahh

maşallahh subhnallahh :) :)
bızım ılkı de ıkıncısı de sürpriz olmsutu zaten ılk hamıle kaldıgımda ınanmamıs aglamsıtım ben hazır mıyım die :)
reglım 11 gun gectıkten sonra öğrenmıstım..ıkıncısı de kazara oldu ucuncusu planlayarak oldu ama
düştü erkenden bu gebelıgımde planalyarak oldu hepsindne önce namaz ve abdest vardı ama ona özel diil
yanı o nıyetle diildi inşallah sakın bı bebıs olur :) kızkardesımın beebgı basında da kırkı cıkana kadar
hatım ındırılmıstı ve cok sakın sorunsuz hastalık gecırmeden buyudu maşallahh :) dua çok önemli tabıı kı
bir de annenın gebelıği sakin ve stressiz gecirmesi önemlı bebek hıssedıyor...

cnm o bilgide yazan deterjanda bekletin v.s ler fasa fiso.
meyve suyu lekesi filan zor cıkıyor.özel bi leke cıkartıcı kullanmadıgın sürece zor cıkıyor lekeler
ben kızıma bişiler yedirirken cok dikkat ederdim.üstüne yıpranmış bişiyi varsa onu giydirip öle yemek yediriyordum
büyük bi önlükte takıyordum veriyordum eline meyvesini filan yiyordu kendi.
ailemin yanına gittigimizde tabi güzel güzel giydiriyordum babam sagolsun önlüksüz filan bişiler yediriyordu heryeri batıyordu cocugun.
bi tek o durumlarda amway in leke cıkarıcı spreyini kullanıyordum.o cıkartıyordu
onun dışında kosla vanish yada diger ürünler bende işe yaramadı
heleki deterjanda öle saatlerce bekletmek sadece kıyafeti yıpratıyor.
ütü konusuna gelince ben ilk 6 ay ütüledim herşeyini sonrasında badylerini filan ütülemedim.cocugunda mikroba ihtiyacı var.
herşeyi hijyenik yapmakta cok dogru bişi degil
deterjan cocuga zarar vermesin diye ben bi kac kez durulatma işlemi yaparım okadar

Hiç leke çıakrtmak zorunda kalmadım hıc leke kalamdı camasırlarıdma ama olur ya bebek te
olur normal :) öğreneım yanı sağol canım
ütü konusunda haklısın ben de çocukalrın erkenden mıkroplarla tanısmaları gerektıgıne
inanıyorum hatta soğuk dahı gormelıler kı soğuğa karsıda bagısıklıkları guclensın

Eki Görüntüle 508332
şimdi bitirdim düğmelerini diktim ve hazırr:)

ellerine sağlık canım çok güzel olmuss :) güle ggüle giysin bebısınnn :)

kızlarr günaydınnnn haftayı ortaladıkk kaldıı 2 gün :))

günaydın canım evet ya çok şükür :)

Son düzenleme:
Günaydın kızlar gene uyyakalmışımm gecıktım işee :S

yarın ayrıntılı usg randevumzu var cuma günü de kanunı de var ayrıntılımız

heyecanlıyız beklıyoruzz :)

ayrıca yarın eşimin doğum günü ve ben hiç bişey almadım unutmusum bile...

hamile kaldığımdan beri tüm özel günleri unutuyorum halbukı günler öncesinden planlar yapar

o güne yakında hepsini koyardım ortaya ama şimdi foss

hatta yakın bı arkadasımın dooğum gununu unuttugumu 2 ay sonra farkettım şaka gibi :27:

..

Peygamber efendilerimizin arkadaşlarından... Çok değerli insanlar canım. Benim küçük oğlumun adı Muaz, Peygamber efendimiz çok severmiş bu sahabemizi, sesi çok güzelmiş, çok güzel Kur'an okurmuş... Ben de çok istiyorum çok güzel Kur'an okusun...

ooooo muaz ismini çok beğendim süpermiş diğerlerine öğrendiğimiz iyi oldu. benim eşimde ahad diye tutturmuştu bir ara

kızlarr bişi sorcam size şimdi benim annem aile dostumuzun bebeğine bakıyo bebek büyüdü tabi 1,5 yaşında şimdi ve şansımıza erkek şimdi onun bütün kıyafetleri bana kaldıı :))) çok sayıda alttan çıtçıtlı badileri falan var ayaklı zıbınlar falan artık onlardan almıcam yetei kadar oldular ama üzerilerine ne almalıyım sonuçta kazak giyemicekler ocak bebeişleri oldukları için bol bol yelek ve hırkamı almak lazım acaba :26::26::26:

çıtcıtlı badinin üzerine muhtemelen yelek ve süveter gibi şeyler giyerler tahminimce.ben daha bir kaç taneden başka hazırlık yapmadım yaa ama yavaş yavaş ağırlaşıyorum. bu arada kızlar benim cildimde kararmalar kurumalar felan oldu aynı şey gögüs aramdada oluyor doğum lekesimiki bunlar şimdi.

benimde değerim yüksek çıktı 146. 130 dan yüksek istemiyoruz dediler

145 sınır diye biliyorum 146 fena değil bence 130 çok az geldi bana

bayanalr tetenoz aşısı yaptrmayan kaldımı ya bakındım biraz da korktum ben hala olmadım kararsızım bebek kıpırdamadı falan die konu olmuş daha önceki topiklerde çok tırstım yaa:18::18:

ben bu tetanoz aşısı işini sizden duyuyorum kızlar ne sağlık ocağı ne doktorum bir şey demedi herkes yaptırıyor mu ben arayıp sorayım mı sağlık ocağına zaten 1-2 defa aradılar sonra ses seda çıkmıyor valla

günaydınlar herkese güzel bir gün diliyorum dün oğlumuz için ikinci isim konusunda babayla biraz konuştuk bu adam beni çıldırtıyor öyle isimler buluyor ki dünkü bulduğu isimler ENES, KATADE, HANZALA hepsi de mübarekmiş tabiki ben sadece ENESi beğendim doğuma kadar daha nelerle karşılaşacağım bilmem :18:

sorma arkadaşım bu isim işi zormuş hiç öyle düşünüldüğü gibi olmuyor ben hiç istemediğim halde 2 isim koyacağız galiba
ben KEREM istiyorum babası MİRZA
mirza kerem olacak galiba

çıtcıtlı badinin üzerine muhtemelen yelek ve süveter gibi şeyler giyerler tahminimce.ben daha bir kaç taneden başka hazırlık yapmadım yaa ama yavaş yavaş ağırlaşıyorum. bu arada kızlar benim cildimde kararmalar kurumalar felan oldu aynı şey gögüs aramdada oluyor doğum lekesimiki bunlar şimdi.

Benim boynumda olmuştu, eğer doğum lekesiyse doğumdan sonra geçiyor...

günaydın kızlar nasılsınız bugün? ben biraz keyifsizim dün hasta uyandım.. boğazım yanıodu.. bu sabah da üstüne burnum tıkanmış... dün gece hiç uyuyamadım bugün de acaip yorgun ve keyifsizim.. allahtan minik kuşum çok hareketli nasıl acaba die aklımdan geçiriken içerden tekmelio anne ben iyiyim der gbi.. kendinize dikkat edin kızlar havalar bi öle bi böle tam hasta olma havası... nese ben bi geçmişe gidim bakalım dün neler olmuş :)

bal gibi birsey canim cay kasigi kadar iteliyorum arada bazende vitamin hapi veriyorum su emilenlerden.
ins bu hali devam eder cok yemesinde gozum yok astim artik da azda olsa steyerek yemesi mutlu ediyor beni

benimki 3000 kilo dogdu. sonrasinda ilk bir iki ay 1 er kilo almisti hafif tombik bir bebekligi oldu
simdi uzun ve ince. 15 kiloyu daha gecemedik 5-6 aydir ayni kiloda yani 14,5-15 arasi desek daha dogru olur.
boy 103cm civari. seninki kac yasinda bzimki tam 3 yas 8 aylik

hic istah olmadı benim kızda..6 ekimde 3. yasına girecek

Yelek evde en çok kullanılıyor, hırka dışarıda giyiliyor, Evin soğuk oluyorsa iki kat uzun kollu giydirirsin penye, üstüne yelek olur herhalde... Benim evim de soğuk oluyor, naparım bilmem...

İkinciler daha iştahlı oluyor, genelde duymuşsunuzdur, ilkler iştahsız olur...
Ben ilk oğlumun iştahsızlığını kendime de bağlıyorum, tatsız tuzsuz sebze püreleri yapardım, kitaplardan okuyup, çoçukta tiksinti oldu...
İkinci oğlumda kendi yediğimiz tatlarda yaptım, sadece kullandığım malzemeyi özel seçtim, yoğurt ev yapımı, kıyma kuzu kıyması,yağ zeytin yağı tereyağı falan.. Şimdi çok şükür abur cuburdan bile daha çok ev yemeği sever...
Zor durum anlıyorum senii...
malesef cnm yaa kombi yansa bile soğuk oluyo ev ısınmıyo nedense dış cepede yapıldı ama hala soğuk acaba üzerinden 1 yazmı geçliydi öleyse bu yazı geçirdik inşallah bu sene bebeğimin şansına ısınır ev :)) o zaman bol bol yelek almam lazım :))

hamile kaldığımdan beri tüm özel günleri unutuyorum halbukı günler öncesinden planlar yapar

hatta yakın bı arkadasımın dooğum gununu unuttugumu 2 ay sonra farkettım şaka gibi :27:
hadi bakalım ayşe sonunda ayrıntılı gününüz geldi inşalah güzel haberlerle gelirsin cnm :)) benimde pazar günü doğumgünüm bakalım kociş napıcak benim kociş malesef biraz odundur ama bu sene özel olsun istiyorum :)) sen ne yapmayı düşünüyosun ???

bende sadece bi tane aldım cnm diğerleri içinde hazıra kondum :)) ama bana gelenler şuanda 0/3 ay için ama kaş kilo doğucağı belli diil oyuzden bi kaçtanede 3/6 alim diyorum :)) evet cnm bende yavaş yavaş ağırlaşıyorum yürüyünce çok belim ağrıyo o yuzden şu 2 ay içinde herşeyini tamamlamam lazım :)) cnm benim göbek çevrem çok kuruyo zaytin yağı sürüyorum süpper bişi :))

biliyormusun ayni seyi dusunuyorum bende normal ev yemegi vericem
biraz ona bagliyorum cocuk istahliyken dayadim vitaminli diye tatsiz tutsuz seyleri cocuga gina mi geldi acaba?
normal corba yapicam yesin diye ya bu sefer oyle denicem. zaten ben normalde tuzlu yagli cok salcali yapmam
agir olmaz yemeklerim yesin alissin ya
hicbirseyden esirgemicem cilek bal haric domates bile vermedim ben kizima salak gibi alerji yapar diye
yapsin birak yapsin yapinca kesersin hic akil edemiyorum iste. :(( cahillik ya
ins bu sefer hersey daha iyi olucak bol istahli bebisler olsun insallah ya.

ama doktor beni iyice tembihlemisti 1 yasına kadar tuz, seker yasak diye :26: ee bunda da korkarım yaa

Günaydın Kızlar naber nasılsınız,

Dün akşam kötü bi haber aldım.Antepteyken annemin komşusunun gelini hamileydi..1 ayı kalmıştı doğuma.Hatta komşumuz ben ordayken bizim gelin dikiş filan bildiği için yorgan kenarı diktirmeye gelmişti torunu için:( Ama dün malesef gelini bebeğini kaybetmiş kürtaj olmuş...Çok üzüldüm ya gün sayıyolardı doğum için...Çok acı bi olay Allah sabır versin...Anneme tam olarak gidip öğren bakalım neden öyle olmuş dedim.Bugün gidicek geçmiş olsuna bakalım neden olmuş..Yazık oldu ama ilk bebeği daha yeni evliydi yani....

bayanalr tetenoz aşısı yaptrmayan kaldımı ya bakındım biraz da korktum ben hala olmadım kararsızım bebek kıpırdamadı falan die konu olmuş daha önceki topiklerde çok tırstım yaa:18::18:

Ben de yaptırmadım canım. Beni sağlık ocağından arayıp gelin yapalım demişlerdi, doktorunuza da sanıştıktan sonra tabi dediler.
ama ayrıntılı usgde minnoşumu görünce herşey gitti aklımdan sormadım. Sonra telefonla sekreterini arayıp sorunca isterseniz yaptırın, istemezseniz yaptırmayın, hoca öyle diyor hastalarına dediler. Öyle olunca ii bari yaptırim dedim ama bi türlü kısmet olmadı.
Ben de yarın gidip yaptırim artık diyorum.

günaydınlar herkese güzel bir gün diliyorum dün oğlumuz için ikinci isim konusunda babayla biraz konuştuk bu adam beni çıldırtıyor öyle isimler buluyor ki dünkü bulduğu isimler ENES, KATADE, HANZALA hepsi de mübarekmiş tabiki ben sadece ENESi beğendim doğuma kadar daha nelerle karşılaşacağım bilmem :18:

Enes dışındakileri ilk defa duyuyorum canım. İlginç geldiler. Umarım ara yolu bulursunuz!
Zor valla erkeklerle:41:

Geçen How I met yoru mother'da vardı canım bu, "pregnancy mind" diyorlar. Herşeyleri unutoysun, saçma cümleler kuruyosun. Tabi dizide baya komik anlatmışlardı ama ben de geçende telefonda babama arıcam seni bi sn demişim kapamışım ve 3 gün sonra bana döndüğünde hiçbişey hatırlamıyodum. Anam dedim! Kendine gel! ama bu dönemde normalmiş canım böyle şeyler. Takılmayalım artık napalım. Tatlışın iyidir umarım, heyecanla bekleyin bakalım. Size el sallar inş gidince.

GÜNAYDIN ahaliiiiiiiii:24:
Günaydın canım...

günaydın kızlar nasılsınız bugün? ben biraz keyifsizim dün hasta uyandım.. boğazım yanıodu.. bu sabah da üstüne burnum tıkanmış... dün gece hiç uyuyamadım bugün de acaip yorgun ve keyifsizim.. allahtan minik kuşum çok hareketli nasıl acaba die aklımdan geçiriken içerden tekmelio anne ben iyiyim der gbi.. kendinize dikkat edin kızlar havalar bi öle bi böle tam hasta olma havası... nese ben bi geçmişe gidim bakalım dün neler olmuş :)
günaydınn cnmm çok geçmiş olsun amann hemen önlemini al daha kötü olmadan cnmm bol c vitamini ve sıcak şeyler ve bol bol dinlenme umarın çabuk atlarsın :))
GÜNAYDIN ahaliiiiiiiii:24:

günaydınnnn :)) maşşallah ne bu neşe :))

tmm bi gün ayrıntılı yazarım buraya dogum hikayemi.

benim balık yagı 1000 mg lık.gün aşırıda alsam oluyor.bazen hergün alıyorum bazen gün aşırı.
500 mg lık alacaksan hergün içsen iyi olur.

8 kilo ilk 5 ay için fazla bencede.iştahınmı cok açık.yada gecelerimi yiyorsun cnm
nasıl aldın bu kiloları?

Markası neydi tontirik senin balık yağının? Memnunsan ona göre yazdırim diyorum doktoruma da. Gerçi doktor mu yazıyor, yoksa eczaneden mi gidip alıyosun doğrudan?
8 kilo evet fazla oldu canım. Aslında biraz psikolojik benim yeme olayım. sütümü içiyim, yemeğimi yiyim, işte cevizimi de unutmim ama iyi gelir bebişe mantığıyla biraz saçmaladık galiba. Bünye ile de alakalı tabi. Bi de bu 8 kiloyu alırken haftanın her günü 1 saate yakın yürüdüm. Yürümesem nolcaktı acaba? Ekmek sadece sabah kahvaltıda yiyorum, reçel bal falan hayatta yemem. Biraz da şu demir ilacının etkisi diyorum çünkü ben daha önce de 2 dönem kullandım demir hapını ve 1 ayda 5 kilo almıştım. Bi de hamile olunca iyice aldım demek ki. Baştaki 3 ay çok uyudum ben bi de. Kesin o danalar gibi uyumanın da etkisi vardır. İnşallah bundan sonra çok almam ya napim:18::17::43:

günaydınn cnmm çok geçmiş olsun amann hemen önlemini al daha kötü olmadan cnmm bol c vitamini ve sıcak şeyler ve bol bol dinlenme umarın çabuk atlarsın :))

günaydınnnn :)) maşşallah ne bu neşe :))

her zamanki halim :1:
geçen hafta doktora gittim hamsiler çok şükür çok iiler
cinsiyet de bi kız bi erkek dedi doktor %90 ihtimalle ama yine de güvenmiyrum:1:
evi yerleştirme ile uğraşıyorum bu ara sürekli gez eşya bak evi toparlamaya çalış vs.her gün dışarlardaydım
bir hafta rapor almıştım işyerinden:1:
dün de kurutma makinesi aldım
kullananlar çok rahatmış bizde de inş. 2 bebiş olacak
evde asama kurutma derdi yok
sürekli etrafta çamaşır odası olayı yok
çıkardığım gibi koyarım inş. dolaplarına

...............................................

Son düzenleme:
her zamanki halim :1:
geçen hafta doktora gittim hamsiler çok şükür çok iiler
cinsiyet de bi kız bi erkek dedi doktor %90 ihtimalle ama yine de güvenmiyrum:1:
evi yerleştirme ile uğraşıyorum bu ara sürekli gez eşya bak evi toparlamaya çalış vs.her gün dışarlardaydım
bir hafta rapor almıştım işyerinden:1:
dün de kurutma makinesi aldım
kullananlar çok rahatmış bizde de inş. 2 bebiş olacak
evde asama kurutma derdi yok
sürekli etrafta çamaşır odası olayı yok
çıkardığım gibi koyarım inş. dolaplarına

evet acayip rahat kurutma makinesi. yumusacık yapıyo kıyafetleri ayrıca topladığı tozu sacı tüyü gördükçe kurutma makinesi kullanmadan nasıl da giyiyormuşuz diyorum

Back
X