2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
korkma ayşecim herşey yolunda meral etme güzel haberlerle geliceksin kaçta randevun ???
evet cnm bende başak burcuyum :)) bence en güzel hediye göbüşündeki kızın güzel bi masa hazırla hediye zaten hazır bu sene böle idare etsin :))

ınsallah canım yarın ki akşam altı da cuma gunki de sabah 8,30 da ınss :)

ben de öle yapmayı düşünüyorum bakalımm :)

Son düzenleme:
Kendi isteğiyle yemiş süperr
İştahla yemek yiyen çocuğa alışık olmayınca yediği zamanlarda da acaba ne oldu bu çocuğa diye bakıyoruz:DDD
Benim oğlumda çok iştahsız ve her öğün birşeyle oyalamaya çalışıp 2 lokma yedirmeye çalışıyorum
Sabahın 07:00sinde sulu boya yaptık, bir yandanda kahvaltı
Bebekliğinden beri ne uyku ne iştah inş.ocak bebekleri hem iştahlı hemde uykulu olurda rahat ederiz......

Yormuşsun kendini
Ama misafir geleceği zamanda iyi ağırlamak istiyor insan
Lohusalıkta gelen gidenlerimizde olucak bende kaç gündür doğuma yakın ne yapsamda difrize atsam kolaylık olsa diye düşünüyorum.

Hhehee aynı yöntemle leke çıkarıyormuşuz:D
Deneye deneye 1 yıl öncesi bende bu çareyi bulmuştum işede yaradı
Kurutma makinası durduğu gibi alamıyorum ki sıcak oluyor kıyafetler o arada da kırışıyor tabi ama bende katlayıp makinaya atanları ve bu şekilde kırışmadığını duymuştum.
Öyle yada böyle büyük rahatlık:DDD

Bende 21.haftamdayım 25.hafta gibi gider yaptırırm diye düşündüm.Dr.um şeker yüklemesi var şu tarihte gel bile demedi:(

Günaydın herkese.....
slm canim
yani bence en ucuz yöntem leke cikarma konusunda..:1::1::1::1:

kızlar kurutma makınasının çok elektırık harcadıgından bahsediyorlardı

doğru mu hiç almayı duusnmemıstım ama ıyı de olabilri aslında fıyatalrı nasıl kı du bakaım :)

günaydın canım ayakalrının bu kdr erken sısmeye baslaması normal değil
yaa 7. aydan sonra genelde baslaması normal ama sanırrım kılonda vardı değil mi
kilo da tetıklıo ağrıalrı ve ödemı kılona dıkkat etmen lazım beslenmene fln
bir de kılo olunca agrıalrı ıster ıstemez daha cok yasarsın vücuda bebek de eklenınce agırlık olrk
kemıkler zorlanabılıo dıkkat et çok

normal değil biliyorum :( bazı arkadaşların da şişiyomuş ama :(

bayanalr tetenoz aşısı yaptrmayan kaldımı ya bakındım biraz da korktum ben hala olmadım kararsızım bebek kıpırdamadı falan die konu olmuş daha önceki topiklerde çok tırstım yaa:18::18:
ben de olmadım daha.. sağlık ocağı 18-19-20 eylül tarihlerinde gelebilirsin dedi.. o günlerden birinde dr randevum da olucak aynı gün yaptırmayı düşünüyorum aşımı da.. nasip bakalım.

kızlarr bişi sorcam size şimdi benim annem aile dostumuzun bebeğine bakıyo bebek büyüdü tabi 1,5 yaşında şimdi ve şansımıza erkek şimdi onun bütün kıyafetleri bana kaldıı :))) çok sayıda alttan çıtçıtlı badileri falan var ayaklı zıbınlar falan artık onlardan almıcam yetei kadar oldular ama üzerilerine ne almalıyım sonuçta kazak giyemicekler ocak bebeişleri oldukları için bol bol yelek ve hırkamı almak lazım acaba :26::26::26:
evet yelek cok büyük kurtarıcı.. annem de k.validem de örecekler bol bol yelek değiştire değiştire kullanırım artık :)))

biliyormusun ayni seyi dusunuyorum bende normal ev yemegi vericem
biraz ona bagliyorum cocuk istahliyken dayadim vitaminli diye tatsiz tutsuz seyleri cocuga gina mi geldi acaba?
normal corba yapicam yesin diye ya bu sefer oyle denicem. zaten ben normalde tuzlu yagli cok salcali yapmam
agir olmaz yemeklerim yesin alissin ya
hicbirseyden esirgemicem cilek bal haric domates bile vermedim ben kizima salak gibi alerji yapar diye
yapsin birak yapsin yapinca kesersin hic akil edemiyorum iste. :(( cahillik ya
ins bu sefer hersey daha iyi olucak bol istahli bebisler olsun insallah ya.
bebekler ek gıdaya gectiklerinde zaten meyve corba yoğurt vs yiyecekler.. sonrasında da evde ne yemek yapıyosam ondan vericem..
iki yeğenimde de annem 4 aydan sonra her yemeğin suyundan (acı olmamak şartı ile) parmağına değdirir verirdi yeğenlerime.. şimdi ikisi de her yemeği yiyor hemen hemen.. onlara özel bi yemek yapılmadı evde.. sofrada ne varsa ne piştiyse onu yediler. ben de aynı şeyi uyguluycam.. zaten yemeklerde tuz kullanmıyorum ben sadece bir cimdik :))) e salcam tuzlu oluyo zaten ev yapımı olduğu için. eşim tuz sevmez o yüzden tuz acısından bir sorun olmuycak.. cocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyor kısacası.. sonra biz anneler kendimiz eziyet cekiyoruz.. onu yemiyor, bunu yemiyor diye..

günaydın kızlar nasılsınız bugün? ben biraz keyifsizim dün hasta uyandım.. boğazım yanıodu.. bu sabah da üstüne burnum tıkanmış... dün gece hiç uyuyamadım bugün de acaip yorgun ve keyifsizim.. allahtan minik kuşum çok hareketli nasıl acaba die aklımdan geçiriken içerden tekmelio anne ben iyiyim der gbi.. kendinize dikkat edin kızlar havalar bi öle bi böle tam hasta olma havası... nese ben bi geçmişe gidim bakalım dün neler olmuş :)
gecmiş olsun canım, dikkat et kendine dinlen güzelce..

GÜNAYDIN ahaliiiiiiiii:24:
günaydın canım kendini yorma sen de, okudum evle uğraşıyyomussun.. maşallah hamile gibi değilsin hiç görüntüde ama hamilesin hem de ikiiiiiiizzzzz :)))) :52: dikkat et kendine, cıkmasın sonra bu yorgunluklar canım..

Günaydın Kızlar naber nasılsınız,

Dün akşam kötü bi haber aldım.Antepteyken annemin komşusunun gelini hamileydi..1 ayı kalmıştı doğuma.Hatta komşumuz ben ordayken bizim gelin dikiş filan bildiği için yorgan kenarı diktirmeye gelmişti torunu için:( Ama dün malesef gelini bebeğini kaybetmiş kürtaj olmuş...Çok üzüldüm ya gün sayıyolardı doğum için...Çok acı bi olay Allah sabır versin...Anneme tam olarak gidip öğren bakalım neden öyle olmuş dedim.Bugün gidicek geçmiş olsuna bakalım neden olmuş..Yazık oldu ama ilk bebeği daha yeni evliydi yani....
ay cok üzüldüm ya.. bir ay kala hem de.. garantimiz yok hic birimizin..allaha emanetiz. allah korusun hepimizi ve bebeklerimizi..

Günaydın kızlaaarrrrr

ayaklarım çok şişmeye başladı, eşim de dün gidelim rahat pufidik bir spor ayakkabı alalım sana dedi.

Gittik,yaklaşık 1 saat kadar gezdik ama ben resmen geberdim. belimin ve ayaklarımın ağrısından oturup ağlayacaktım. ayakkabıyı falan alamadan eve döndük.

nasıl olacak bu işler yaa, bebişe hazırlığımı nasıl yapıcam.. aşırı yoruluyorum ve ağrılarım başlıyo pofff :( bu kadar erken normal mi ?

bu hafta başında bana da oldu o.. bütün gün ofiste oturuyorum malesef her ne kadar sık sık kalkıp dolaşsam da olmuyor.. illa şişiyo ayaklarım. e akşamları da evde dinlenemeyince.. ütü, ikram, misafir üçlemesi üstüste gelince.. tombik ayaklı olmuştum.. ama dinlenmekten geciyo bence cözüm. yukarı kaldırıp yat canım o iyi geliyor, soğuk suyla yıka bir de..

ınsallah canım yarın ki akşam altı da cuma gunki de sabah 8,30 da ınss :)

ben de öle yapmayı düşünüyorum bakalımm :)
hımmm o zaman sen bize sonucu anca cuma öğleden sonra yazarsın hadi hayırlısı bakalım güzel haberlerini bekliyoruz :)) hee ayşee cinsiyetede baktır kızzz unutma :60::60::60:
selam arkadaşlar..

güzel ve huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle...

günaydınnn cnmm aminnn....

Merhaba ;
Dün eşimle hatta ayrıntılı ultrosona girdik ;bildiğiniz gibi herşeyni anlattı durdu sağolsun ,çok kıpır kıpırdı valla şaşaırdım ,hatta dr ne kadar hareketli dedi:ama ben hissetmiyorum ;çok nadren pıt diye bir ses dedim;olsun üzmicek annesini dedi ,sağolsun ,rahim kanalıma baktı hafif bastırdı ,erken doğum riskin yok dedi...
bebeğin normal doğum tarihi 12.01 sezeryan olacağı için 10 gün yada 7 gün önceden alınıyor galiba , kilosunu falan söyledi ,verdiği raporda 12 ocak yazılıydı birde 29.12:(((

ben erken yumurtladığım için ;şu bebek önden gidiyor 1-2hafta diyorlarya(şte benimki ondan )yani ben adetten çıkar çıkmaz gebe kalmıştım ?

şimdi dün sormayı unuttum ,belki tecrübeliler bilir ;hani derler ya ,bebek 2 hafta önden gidiyor diye ;bu bebekler anne karnında gelişimini tamamlar tamalamaz alıyorlarmı ?
mesela benim sat 07.04.2012 ama ben hemen gebe kaldım(adet düzensizliğide diyebiliriz,bula bula o ay beni buldu yawww)

ama arkadaş ta 07.04 ama o 14 gün soonra yumurtluyorlarya anne ;belki o tam yumurtlama döneminde hamile kaldı (standart)

yani sorum şu;şu 1-yada 2 hafta önde olan bebekler var,bu bebekler anne karnından daha mı önce alınıyor yoksa standart günü mü bekliyorlar 12.01 ...yoksa 29.12 bebeğin doğma ihtimali varmı ?
Elbetteki 8 aylık doğan bebekler var ama ben standardını soruyorum....
çok karışık mı anlattım

Ayşecim neden 2 kere ayrıntılıya giriyorsun üst üste ?

canım riskli gebelık gurubunda oldugum ıcın eğitim arastırma hastanesı perınatolojı bolumunde

takıbım yapılıyo ve onalr ayrıntılı gunu vermıslerdi yapılıcak dediler onlara guvenıyorum onda

sorun yok...ayrıca bir de doçente muayeneye gıdıyorum ya ayda bir...bi de onun görmeısnı ıstedık

zaten muayeneye gıdıcektık bu muayenemız ayrıntılı ile gecıcek yanı

eğitim arastırmadakilerde uzman perıantolog ama muayenehanedekı doç perınatolog ve

kadın doğumcu gebelıkle ilgili herseyımı takıp edıyor fakat perıantolojıdekıler sadece

goruntuleme yapıp rapor yazıyorlar

Son düzenleme:
hımmm o zaman sen bize sonucu anca cuma öğleden sonra yazarsın hadi hayırlısı bakalım güzel haberlerini bekliyoruz :)) hee ayşee cinsiyetede baktır kızzz unutma :60::60::60:
günaydınnn cnmm aminnn....

evet canım ıns yazarım :) ayy doğru baktırayım bı daha baksınalr :D

zaten rapora yazıoalr die bılırom ama :)

Merhaba ;
Dün eşimle hatta ayrıntılı ultrosona girdik ;bildiğiniz gibi herşeyni anlattı durdu sağolsun ,çok kıpır kıpırdı valla şaşaırdım ,hatta dr ne kadar hareketli dedi:ama ben hissetmiyorum ;çok nadren pıt diye bir ses dedim;olsun üzmicek annesini dedi ,sağolsun ,rahim kanalıma baktı hafif bastırdı ,erken doğum riskin yok dedi...
bebeğin normal doğum tarihi 12.01 sezeryan olacağı için 10 gün yada 7 gün önceden alınıyor galiba , kilosunu falan söyledi ,verdiği raporda 12 ocak yazılıydı birde 29.12:(((
ben erken yumurtladığım için ;şu bebek önden gidiyor 1-2hafta diyorlarya(şte benimki ondan )yani ben adetten çıkar çıkmaz gebe kalmıştım ?
şimdi dün sormayı unuttum ,belki tecrübeliler bilir ;hani derler ya ,bebek 2 hafta önden gidiyor diye ;bu bebekler anne karnında gelişimini tamamlar tamalamaz alıyorlarmı ?
mesela benim sat 07.04.2012 ama ben hemen gebe kaldım(adet düzensizliğide diyebiliriz,bula bula o ay beni buldu yawww)
ama arkadaş ta 07.04 ama o 14 gün soonra yumurtluyorlarya anne ;belki o tam yumurtlama döneminde hamile kaldı (standart)
yani sorum şu;şu 1-yada 2 hafta önde olan bebekler var,bu bebekler anne karnından daha mı önce alınıyor yoksa standart günü mü bekliyorlar 12.01 ...yoksa 29.12 bebeğin doğma ihtimali varmı ?
çok karışık mı anlattım

bebegın önden gıtmesı doğum tarıhını değiştirmez...

benım bebegımde önden gıdıyo ama ne haftasını değiştiriyorum ne doğum tarıhını

bir de her kadın 14 gunde yumrutlamaz ben 9. gun yumurtluyorum ovulasyon testi

yaptıgım içinde bılıorm reglım 7 gun suruyo reglden 2 gun sonra yumurtlamam oluyo

millet 14. gun sayıp ılıskıye fln gırerken 14 gun coktaan ovulasyon bıtmıs oluyo benım

ama yine de ben sata göre takıp edıyorum aklımın bi köşesinde de gelsıımıne göre haftası var

su an bebegım sata gore 22. haftada ama gelsııme gore 23. haftadakılerle eş :nazar: kilo olsun boy olsun

önden gidiyo....usg lerde otomatık ölçüm tarıh hesaplama yapıldıgından doğum tarıhını de öne gelmsı

şekılde yazar usg cıktısında ama normal doğum olucaksa bebek zaten istediği zaman gelrı öndende gitse

gerıdende gelse böyle.....sezeyan olcak ise bu tamamen doktorun ınsıyatıfıne kalmıs bişey

tabıı aksi bi sağlık problemi yoksa...

Son düzenleme:
amanın kızlar bakın ne öğrendim :)

erkeklerin eşleri hamıleyken (eskiye oranla )cinsel isteksizlik yaşamasının sebebi

kadının hamileyken ve emzirirken prolaktini fazla salgılamasıymış

erkek bunu koku yoluyla alırmış ve erkekteki testesteron

üretimini % 30 azaltırmış kadındaki bu salgı :)

tamamen yok etmıyo yani sadece azaltıyo :) prolaktin : süt yapımından sorumlu hormon :)

hic istah olmadı benim kızda..6 ekimde 3. yasına girecek
su ari polenini oneririm birdene istersen belki fayda saglar
birde ben sirf kizim meyve yemiyor diye kati meyve presi aldim hergun olmasada 2-3 gunde bir elma havuc kivi limon portakal
sikip iciriyorum 1 kucuk su bardagi kadar yesil elma kullaniyorum kirmiziyi yiyor sadece
ama doktor beni iyice tembihlemisti 1 yasına kadar tuz, seker yasak diye :26: ee bunda da korkarım yaa
benim yemeklerim cok tuzsuz olur ya zaten esim surekli sonradan tuz atar bazen tuz atmayida unutuyorum
salcada zaten ev yapimi yagida organik kullanirim sorun olucagini sanmam ama o hatayi bir daha yapmam ya
ayri ayri pisirme hatasini. yani ben ona bagliyorum. zaten bir mercimek corbasi pisirsen sirayla icine kabak havuc patates atarsin
al sana sebze corbasi , brokoli corbasi sebze corbasi, un corbasi derken zaten bu kadar cesit yeter bebise
geriyede yogurt meyve kalir.
Günaydın kızlaaarrrrr

ayaklarım çok şişmeye başladı, eşim de dün gidelim rahat pufidik bir spor ayakkabı alalım sana dedi.

Gittik,yaklaşık 1 saat kadar gezdik ama ben resmen geberdim. belimin ve ayaklarımın ağrısından oturup ağlayacaktım. ayakkabıyı falan alamadan eve döndük.

nasıl olacak bu işler yaa, bebişe hazırlığımı nasıl yapıcam.. aşırı yoruluyorum ve ağrılarım başlıyo pofff :( bu kadar erken normal mi ?
bende cok cabuk yoruluyorum Allah inandirsin tum gun evdeydim bir yemek yaptim sadece sonra kizim kresten gelince parka
kadar gittim 10 dk yurunuyor 1 saat kadar durduk ama acayip yorulmus durumdayim.
zaten cok cabuk yoruluyorum onceden markete filan kendim giderdim simdi gozum yemiyor esimi yolluyorum yada arabayla hsonlari gidiyoruz
Canım ya bende rahim ağzı uzunluğu 3 cm çıktı. Erken doğum olabilirmiş...
O sebeple verdi ve günde 3 tane. O yüzden gündüz içmeme gibi bir durumum yok.
dikisten filan bahsetmedimi canim ya yani senide telaslandirmak istemem ama bu uzunluk yetersiz olunca illaki yapmak lazimmis
ins hic gerek kalmaz
ben de olmadım daha.. sağlık ocağı 18-19-20 eylül tarihlerinde gelebilirsin dedi.. o günlerden birinde dr randevum da olucak aynı gün yaptırmayı düşünüyorum aşımı da.. nasip bakalım.

evet yelek cok büyük kurtarıcı.. annem de k.validem de örecekler bol bol yelek değiştire değiştire kullanırım artık :)))

bebekler ek gıdaya gectiklerinde zaten meyve corba yoğurt vs yiyecekler.. sonrasında da evde ne yemek yapıyosam ondan vericem..
iki yeğenimde de annem 4 aydan sonra her yemeğin suyundan (acı olmamak şartı ile) parmağına değdirir verirdi yeğenlerime.. şimdi ikisi de her yemeği yiyor hemen hemen.. onlara özel bi yemek yapılmadı evde.. sofrada ne varsa ne piştiyse onu yediler. ben de aynı şeyi uyguluycam.. zaten yemeklerde tuz kullanmıyorum ben sadece bir cimdik :))) e salcam tuzlu oluyo zaten ev yapımı olduğu için. eşim tuz sevmez o yüzden tuz acısından bir sorun olmuycak.. cocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyor kısacası.. sonra biz anneler kendimiz eziyet cekiyoruz.. onu yemiyor, bunu yemiyor diye..

..
aynen ya . ben kizima kahvalti karisimi hic yapmadim yani bir kere denedim sevmedi zaten benimde pek
midem almadi onu ve tek tek yemege alisti sabahlari kuymak yapardim bazen irmikli kahvaltilik hazirliyordum meyveli ve yemisli
bazende yumurtayi kirip yedirdim , kek yapiyordum onuda islatiyordum meyve suyunda oyle yiyordu
2 yasini gecmis hala karisim yiyen cocuk biliyorum yani biraz bize bagli.
hata yapa yapa dogruyu bulucaz iste:)
Merhaba ;

çok karışık mı anlattım
bence erkende yumurtlasan zamanindada sata uygun gitmek lazim. ama gec olsayi beklemen gerekirdi bebek karninda ne kadar
kalsa o kadar iyi diye dusunuyorum. bende normal dogum istiyorum ilki sezaryan oldu daha konusmadim dr la
bu konuyu ama sezaryanda olsa sancimi beklemek istiyorum. gunum gecmedigi surece tabi.

erkeklerin eşleri hamıleyken (eskiye oranla )cinsel isteksizlik yaşamasının sebebi

tamamen yok etmıyo yani sadece azaltıyo :) prolaktin : süt yapımından sorumlu hormon :)

anam bizde erkekler bize bişey olacak diye korkularından yaklaşmıyor diyoruz..:9::9::9::9::9::9: Rabbim bir yolunu veriyor işte..erkeklerde normal zaman gibi istek olsa hamilelik döneminde bütün erkekler karısını aldatır..çünkü hamileliği kötü geçip 9 ay yatan var..

iyi içime su serpildi ,betten bebek gelişimine bakarken 22+4 ama dr önden gidiyor dedi ,neyse çok şükür kilosu falan iyi olsunda,zaten en baştan beri tek takıntım bebeğindoğarken biraz kilolu doğmasını istiyordum,bugun bizim burda pazar var ,bugun av mevsimi kalktığı için balık alacağım ,ben omega 2 kullanmadıım için ,ağırlık vermem lazım lazım omega 3 e:( ıykkkkkkkk

Bebeğin kilosuna doktor 3 haftadır 280 gram diyor.
Hiç artmadı bu kilo, haftasına göre normal mi bu kilo ve neden 3 haftadır aynı kiloda sayıp duruyor bu çocuk :(
Gelişim geriliği başlamış olabilir mi ?

canım riskli gebelık gurubunda oldugum ıcın eğitim arastırma hastanesı perınatolojı bolumunde

takıbım yapılıyo ve onalr ayrıntılı gunu vermıslerdi yapılıcak dediler onlara guvenıyorum onda

sorun yok...ayrıca bir de doçente muayeneye gıdıyorum ya ayda bir...bi de onun görmeısnı ıstedık

zaten muayeneye gıdıcektık bu muayenemız ayrıntılı ile gecıcek yanı

eğitim arastırmadakilerde uzman perıantolog ama muayenehanedekı doç perınatolog ve

kadın doğumcu gebelıkle ilgili herseyımı takıp edıyor fakat perıantolojıdekıler sadece

goruntuleme yapıp rapor yazıyorlar
ayşecim güzel haberlerini bekliyoruz canım hadi bakalım...:21:

gercekten de müthiş bir denge allah ne güzel yaratmış insanı gercekten hayran olmamak elde değil..

kızlar bu arada gözüm ilişti bizim topiğe girerken doğum hikayeleri vardı.. ordaki bir yazıyı paylaşmak istiyorum..
kk kullanıcılarından nurcanogretmen 'in 2008 de paylaştığı bir yazı..normal doğum hakkında
şahsen ben cok etkilendim. normal doğuma sıcak bakıyorum zaten ama farklı bir pencere açtı bu yazı bende. sanıyorum sizde de aynı etkiyi yaratacak.. okuyun bakalım konuşalım :))

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

Merhaba ;

çok karışık mı anlattım

cnm gözün aydn. bunu da atlatmışsın çok şükür.ben de rahim uzunluğunu merak ediyorum.nasıl ölçülüyor? vajina girişine mi kasıktan mı bakıyolar? bir de dr um 38. haftayı dolduran bebek gelişimini tamamlamıştır demişti. inş bizim kuzular da o haftaya kadar uslu dururlar:)

Back
X