2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar bu arada gözüm ilişti bizim topiğe girerken doğum hikayeleri vardı.. ordaki bir yazıyı paylaşmak istiyorum..
kk kullanıcılarından nurcanogretmen 'in 2008 de paylaştığı bir yazı..normal doğum hakkında
şahsen ben cok etkilendim. normal doğuma sıcak bakıyorum zaten ama farklı bir pencere açtı bu yazı bende. sanıyorum sizde de aynı etkiyi yaratacak.. okuyun bakalım konuşalım :))

Rabbim herşeyi öyle bir dengede yaratmışki ne kadar şükretsek azdır..Allahın mucizesi bebek ve doğum..

ayşecim benim bebişin ismide çınar olucak müsait oldugunda eklersin canım

oğlun ismiyle yaşasın canım..

Bebeğin kilosuna doktor 3 haftadır 280 gram diyor.
Hiç artmadı bu kilo, haftasına göre normal mi bu kilo ve neden 3 haftadır aynı kiloda sayıp duruyor bu çocuk :(
Gelişim geriliği başlamış olabilir mi ?

canım öyle şey olurmu hemen başka bir doktora git adam akıllı ölçsünler gelişim geriliği içnde hap map veriyorlar bebek beslenmiyorsa...

bebeğim gelişiyor mu gelişmiyor mu diye üüzlmeyin ,3 haftadır aynı kiloda diyorsunuz ,her hafta dr a mı giidyorsunuz,bunu neden soruyorum ,belkide bebekteki gelişimi izlemek içindir ;ama panik yapmayın ;bebek 2 haftada 100 gr alır bi bakmışsınız ,normalde almasu kilodan 100 gr daha fazla alır ,bence içiniiz ferah tutuun ama ;başka bir dr giidpte muayne labilirsiniz ?yada o anda aklınıza gelmeyebilir ama gittiğinizde ne kadar olması gerekirdi ,neden bu kadar kiloda ,ne gibi besinler yiyebilirim diye sorun ;ben bile geçen gün aklıma takılmıştı.
no stres derin nefes ve karbonhitrat değilde protoşn ağırlıklı beslenin ,yumurta hergün yiyn
bence 3 hafta bi bebek aynı kiloda olmaz ,bazı dr dalgın oluyorlar ,söylerken belkide şaşırmış olabilir (çoğu şaşkın anacım bunların )
:P

cnm bol bol ıhlamur ve ballı sıcak süt iç çok iyi geliyo :))
napim kuzum bende bu ara kendimi inanılmaz yorgun hissediyorum acaba yavaş yavaş son 3 aya giricez diyemi çözemedim :( boyna uyumak istiyorum işe gelmek istemiyorum falan filan bu haftasonu evde yatıp dinlenicem inşallah :))

ahh canım ya ıhlamuru da hiç sevmem içine çubuk tarçın ve elma kabuğu koyup kaynatırım zorla bir bardak içerim işte o da mecburiyetten.. sütü de buz gibi severim ılık süt direk mide bulantısı yapıo :(:(:( bakalım nasıl geçicek bu hastalık :(:( canım o yorgunluk bende de war ya bi iş yapsam pes düşüyorum.. daha şimdiden böleysek sonra nolcak bilmiorum kımıldayamicaz herhalde son aylarda :) kız çocuğu uyku yapar derler ama efecik seni uykucu yaptı desene :):) yerim ben onu inşallah gelince kendi de uykucu uslu olur da yormaz anneciğini :)

ben şimdi sana baktımda 22 haftalık gebesin ,haftada göre geride 22 yi bitirenler 450-470 dr olabiliyor,ama sen daha içindesin ,belkide senin bebeiş 10 gün geriden gidebilir yada 1 hafta geç yumurtlamış yada sadece bebeğin 1 hafta -10 gün geriden gelebilir ama sonrada toparlar ,kendi yemene dikkat edersin ,birde vitain falan veriyorlar,benim arkadaşım 4 hap kullanıyor ,kan,elevit,omega 3,magnezyum maşallah ecza dolabı giibi....
yani ilk iş dr sorman

kızlar bu arada gözüm ilişti bizim topiğe girerken doğum hikayeleri vardı.. ordaki bir yazıyı paylaşmak istiyorum..
kk kullanıcılarından nurcanogretmen 'in 2008 de paylaştığı bir yazı..normal doğum hakkında
şahsen ben cok etkilendim. normal doğuma sıcak bakıyorum zaten ama farklı bir pencere açtı bu yazı bende. sanıyorum sizde de aynı etkiyi yaratacak.. okuyun bakalım konuşalım :))

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

ne yorum yazacağımı şaşırdım ,normal doğum elbetteki mucize ama bakıyorumda bu yabancı ebeler amma çok şey biliyor biizmkiler bi tansiyn ölçmesini allahtan biliyorlar ,birde tetenoz aşısı zamamnız geldi demesini(ondanda para aldıkları için)biizm ebeye bi şey sorarsın ıkkk mıkk gıkkkk,sağlık ocağındaki dr lara bile zar zor güveniyoruz bi soru soruyoruz ,gittiğiniz dr ne diyor diyor ,ilk sorusu bu oluyorrr...
be diyeyim belki de ben biizm ebelere güvenmiyorum ,devletteki ebeleri söylemiyorum bile ,onlar sağlık bakanı gibi maşallah ,herşeyi bilir edaları ama pratikte tık yokkkk :)

:)) maşşal bi kız bi erkek süper valla cnm yaaa Allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah :))
:))
sağolasın:16:
sağlıklı olsun da cinsiyete takmıyorum ben:1:
zaten ayrıntılı ultrasonda görmeden inanmıyorum:1:

kızlar kurutma makınasının çok elektırık harcadıgından bahsediyorlardı

doğru mu hiç almayı duusnmemıstım ama ıyı de olabilri aslında fıyatalrı nasıl kı du bakaım :)
yok çok elektrik harcamıyor
ayda 5-10 tl filan kullanıma göre
rahatlığının yanında hiçbirşey doğrusu
hem rahat hem hijyenik
ben nette bayağı araştırdım
kurutmada en iisi siemens miş
o yüzden siemens aldım
8 kg lık benimki
1400 devir
normal fiyatı 2000 tl ben 1200 tlye aldım
ama 1600 -2100aralığında eğer 8 kglık almak istersen

günaydın canım kendini yorma sen de, okudum evle uğraşıyyomussun.. maşallah hamile gibi değilsin hiç görüntüde ama hamilesin hem de ikiiiiiiizzzzz :)))) :52: dikkat et kendine, cıkmasın sonra bu yorgunluklar canım..

..
evet ev taşıdım şimdi ustası ,perdesi ,mobilyası ,temizliği vs. uğraşıyorum
kardeşim var ağır işleri o yapıyor
ben daha çok gezip eşya vs karar veriyorum
ay sorma bugün şu boydan elbiselerden giydim
işyerinde birisi hamilemisin yoksa dedi
dedim evet
şaştı kaldı
normalde hiç belli olmuyor da bu elbiseyi giyince hamile elbisesi gibiya öylesine sormuştum meğer ciddiymiş dedi :))
yok göbüş var azıcık ama çok değil :1:
bi hevesle lc ye gittim hamiş pantolonu kıyafeti bakmaya
giyiyorum ama şöyle azıcık göbüş çıkmıyorki
çıksa da giyince belli olsa
ama kıyafetler normal insan kıyafeti gibi duruyor daha :1:
bir ay sonra ancak göbeğim belli olur sanırım
şuanda hamiş kıyafeti giymeme gerek yok yani

amanın kızlar bakın ne öğrendim :)

erkeklerin eşleri hamıleyken (eskiye oranla )cinsel isteksizlik yaşamasının sebebi

kadının hamileyken ve emzirirken prolaktini fazla salgılamasıymış

erkek bunu koku yoluyla alırmış ve erkekteki testesteron

üretimini % 30 azaltırmış kadındaki bu salgı :)

tamamen yok etmıyo yani sadece azaltıyo :) prolaktin : süt yapımından sorumlu hormon :)

bizde valla bende de onda da azalış değil iki kat artış var :1:
bilime bile ters bir çiftiz:1:

Son düzenleyen: Moderatör:
amanın kızlar bakın ne öğrendim :)

erkeklerin eşleri hamıleyken (eskiye oranla )cinsel isteksizlik yaşamasının sebebi

kadının hamileyken ve emzirirken prolaktini fazla salgılamasıymış

erkek bunu koku yoluyla alırmış ve erkekteki testesteron

üretimini % 30 azaltırmış kadındaki bu salgı :)

tamamen yok etmıyo yani sadece azaltıyo :) prolaktin : süt yapımından sorumlu hormon :)

canım ya bende prolaktin salgılanmıo ya benim eşim koku algılamıo fayda etmio:9::9::9::9: adam hastayken bile dibimden ayrılmıo :) hamile ve hastayken bile beni hoş bulması gururumu okşamıo da değil yani :17::17::17::17:

Aynen canım,benim eşimde de hiç azalmadı ama hem ikiz olunca birde daha önce düşük yaptığım için korkuyoruz tabiki aylardır bir şey yok yani...Bu arada kolay gelsin...Ev taşımak kolay olmuyor...

Canım bu arada sen kaç kilo aldın şimdiye kadar?Bebişler kaç gr?

sağolasın:16:
sağlıklı olsun da cinsiyete takmıyorum ben:1:
zaten ayrıntılı ultrasonda görmeden inanmıyorum:1:

hem rahat hem hijyenik
o yüzden siemens aldım
8 kg lık benimki
1400 devir

evet ev taşıdım şimdi ustası ,perdesi ,mobilyası ,temizliği vs. uğraşıyorum
kardeşim var ağır işleri o yapıyor
ben daha çok gezip eşya vs karar veriyorum
ay sorma bugün şu boydan elbiselerden giydim
işyerinde birisi hamilemisin yoksa dedi
dedim evet
şaştı kaldı
normalde hiç belli olmuyor da bu elbiseyi giyince hamile elbisesi gibiya öylesine sormuştum meğer ciddiymiş dedi :))
yok göbüş var azıcık ama çok değil :1:
bi hevesle lc ye gittim hamiş pantolonu kıyafeti bakmaya
giyiyorum ama şöyle azıcık göbüş çıkmıyorki
çıksa da giyince belli olsa
ama kıyafetler normal insan kıyafeti gibi duruyor daha :1:
bir ay sonra ancak göbeğim belli olur sanırım
şuanda hamiş kıyafeti giymeme gerek yok yani

[
Aynen canım,benim eşimde de hiç azalmadı ama hem ikiz olunca birde daha önce düşük yaptığım için korkuyoruz tabiki aylardır bir şey yok yani...Bu arada kolay gelsin...Ev taşımak kolay olmuyor...

Canım bu arada sen kaç kilo aldın şimdiye kadar?Bebişler kaç gr?

ikiz olsun ne olacakki sonuçta çok ters bir hareket yapmadıktan sonra bebişlerre bir zararı olmaz
sağolasın evet ev işi zor iş ama çoğu bitti azı kaldı inş.
ben 2-2,5 kilo aldım şuana kadar
bebişleri daha ölçmedi 5.aydan sonra gramlarına bakıyormuş alet ..
ama gelişimleri normal şuanda ikisi de birbirine çok yakın gidiyorlar
aralarında 2-3 gün var o kadar :nazar::nazar:
sende mi ikizsin maş.
sen kaç kilo aldın

Canım bizimkine kalsa olurda ben istemiyorum,korkuyorum :)

Evet canım Allah kısmet ederse inşallah ikiz.Bende 3 kg felan aldım ama göbeğim 2-3 haftadır belli oldu zaten...

[

ikiz olsun ne olacakki sonuçta çok ters bir hareket yapmadıktan sonra bebişlerre bir zararı olmaz
sağolasın evet ev işi zor iş ama çoğu bitti azı kaldı inş.
ben 2-2,5 kilo aldım şuana kadar
bebişleri daha ölçmedi 5.aydan sonra gramlarına bakıyormuş alet ..
ama gelişimleri normal şuanda ikisi de birbirine çok yakın gidiyorlar
aralarında 2-3 gün var o kadar :nazar::nazar:
sende mi ikizsin maş.
sen kaç kilo aldın

Bebeğin kilosuna doktor 3 haftadır 280 gram diyor.
Hiç artmadı bu kilo, haftasına göre normal mi bu kilo ve neden 3 haftadır aynı kiloda sayıp duruyor bu çocuk :(
Gelişim geriliği başlamış olabilir mi ?

canım 22. haftada 280 gr olması anormal geldı bana doktorund ayanlış ölçüyor oalbilir

e sende hıc demedınmı dr a bu çocuk uc haftadır aynı kg da gelsımıomu dıe sormadın mı canım ???

yanlış anlama sırf senın ıcın sölemırom böle durumalrda doktorun yanındayken nıcın sormuyosunuz ????

doktorun belkı dıkaktınden kaçtı belkı yanlış ölçtü belkı bişey gördü sen sormayınca sölemedi

olabilri yani...o an can kulaıyla dinleip sorucakalrımızı sormamız lazım kı bzı de takıp edebilelim

inşallah gelısım gerılıgı dln yoktur ıns doktorun yanlış ölçmüştür canım

anam bizde erkekler bize bişey olacak diye korkularından yaklaşmıyor diyoruz..:9::9::9::9::9::9: Rabbim bir yolunu veriyor işte..erkeklerde normal zaman gibi istek olsa hamilelik döneminde bütün erkekler karısını aldatır..çünkü hamileliği kötü geçip 9 ay yatan var..

Hersey dengelı yaratılmış canım :) yıne de alışkanlık erkegın kaıdnın duıygularını bastırması

bastırmaması fln çok etkıler tabıı :)

ayşecim güzel haberlerini bekliyoruz canım hadi bakalım...:21:

gercekten de müthiş bir denge allah ne güzel yaratmış insanı gercekten hayran olmamak elde değil..

ınsallah canım sağol :) evett cidden öylee :)

ayşecim benim bebişin ismide çınar olucak müsait oldugunda eklersin canım

eklıyorum canım

hem rahat hem hijyenik
o yüzden siemens aldım
8 kg lık benimki
1400 devir

herkes yaktıgı elektırıkten bahsedıyoda ondan oraya takıldım ben de :)

tabıı öyleyse hıcbısey asması kurutması yok süper bişey

özellikle bebekkli çalışan kadınalr için evde olması çok ii olur

güle güle kullan canım :)

tabıı cinsel istek sadece hormonla olmuyo bisürü etken var canım ne güzel devam edıyosunuz

bizim de hala devam ama eskısı gibi değil...hele hele yasadıkalrımzıdan sorna eşim de ben de

temkınlıyız ilişkinin gebelıge bı zararı olmasa da dıken ustunde olma durumu dıyelım :)

ilk 3-4 ay yasaktı zaten dr yasaklamıstı sonrada yavas yavas devam edıyrozu bakalım :)

canım ya bende prolaktin salgılanmıo ya benim eşim koku algılamıo fayda etmio:9::9::9::9: adam hastayken bile dibimden ayrılmıo :) hamile ve hastayken bile beni hoş bulması gururumu okşamıo da değil yani :17::17::17::17:

ay bak regl zamanındayken benımd eeısmınd eıstegı cok olur nasılsa bılmıorm

ama hamıleyken özellıkle bu hamılelıgıdme ıkımızde abartmamaya calısıyoruz valla ne yalan sölim

eskiden gunde 2-3 kez oldugu zamnaalr olrudu sımdı haftada ya dönduk yani :)

Son düzenleme:
icim sisti bugun. gazeteye bakmak istemiyorum..yok 3 yasındaki kıza tecavuz edip oldurmeler, yok 9 yasındaki erkek cocuga teyzesinin emekli ogretmen kocası tarafından tecavuz edilmesi....dun de 14 yasındaki isitme engelli kızı hamile bırakmıslar.ayyyyyyyy

Canım bizimkine kalsa olurda ben istemiyorum,korkuyorum :)

Evet canım Allah kısmet ederse inşallah ikiz.Bende 3 kg felan aldım ama göbeğim 2-3 haftadır belli oldu zaten...
ikimiz de az almışız galiba birden şişeceğiz :1:

herkes yaktıgı elektırıkten bahsedıyoda ondan oraya takıldım ben de :)

tabıı öyleyse hıcbısey asması kurutması yok süper bişey

özellikle bebekkli çalışan kadınalr için evde olması çok ii olur

güle güle kullan canım :)

tabıı cinsel istek sadece hormonla olmuyo bisürü etken var canım ne güzel devam edıyosunuz

bizim de hala devam ama eskısı gibi değil...hele hele yasadıkalrımzıdan sorna eşim de ben de

temkınlıyız ilişkinin gebelıge bı zararı olmasa da dıken ustunde olma durumu dıyelım :)

ilk 3-4 ay yasaktı zaten dr yasaklamıstı sonrada yavas yavas devam edıyrozu bakalım :)

ay bak regl zamanındayken benımd eeısmınd eıstegı cok olur nasılsa bılmıorm

ama hamıleyken özellıkle bu hamılelıgıdme ıkımızde abartmamaya calısıyoruz valla ne yalan sölim

eskiden gunde 2-3 kez oldugu zamnaalr olrudu sımdı haftada ya dönduk yani :)
evet çalışan bebekli hele de ikiz bebekli kadınlar için bulunmaz nimet sanırım :1:
deneyip göreceğiz :1:
biz de ilk 3 ay yasağa uyduk gerçi arada 1-2 kere oldu ama :1:
şimdi de öyle sürekli değil ama arada oluyor
çünkü benim de hormonlarım tavanda eşim de hamiş olduğum için ayrı bir sevgi duyuyor sanırım bana
ikisi bir araya gelince samanlık seyran oluyor:1:

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir canım,bebişlerimiz sağlıklı sıhhatli olsunlarda inşallah...

ikimiz de az almışız galiba birden şişeceğiz :1:

evet çalışan bebekli hele de ikiz bebekli kadınlar için bulunmaz nimet sanırım :1:
deneyip göreceğiz :1:
biz de ilk 3 ay yasağa uyduk gerçi arada 1-2 kere oldu ama :1:
şimdi de öyle sürekli değil ama arada oluyor
çünkü benim de hormonlarım tavanda eşim de hamiş olduğum için ayrı bir sevgi duyuyor sanırım bana
ikisi bir araya gelince samanlık seyran oluyor:1:

ben şimdi sana baktımda 22 haftalık gebesin ,haftada göre geride 22 yi bitirenler 450-470 dr olabiliyor,ama sen daha içindesin ,belkide senin bebeiş 10 gün geriden gidebilir yada 1 hafta geç yumurtlamış yada sadece bebeğin 1 hafta -10 gün geriden gelebilir ama sonrada toparlar ,kendi yemene dikkat edersin ,birde vitain falan veriyorlar,benim arkadaşım 4 hap kullanıyor ,kan,elevit,omega 3,magnezyum maşallah ecza dolabı giibi....
yani ilk iş dr sorman

ben de vitamin magnezyum falan kullanıyorum ama kilo aynı bebekte.
proteini arttırmam gerekli sanırım. yumurta et..vs..

Kizlar bise sorcam, ama nasil anlaicam :18:
Hani iki bacagimizin birlestigi yerde kemik varya, orası catı kemigimi oluyor,
22 haftalik hamileyim ama o kemikte cok agri var.
Ozelliklede yururken filan :(
Sizde oldumu boyle agri hic, ben cok korkuyorum...

Back
X