2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Merhaba ;
Dün eşimle hatta ayrıntılı ultrosona girdik ;bildiğiniz gibi herşeyni anlattı durdu sağolsun ,çok kıpır kıpırdı valla şaşaırdım ,hatta dr ne kadar hareketli dedi:ama ben hissetmiyorum ;çok nadren pıt diye bir ses dedim;olsun üzmicek annesini dedi ,sağolsun ,rahim kanalıma baktı hafif bastırdı ,erken doğum riskin yok dedi...
bebeğin normal doğum tarihi 12.01 sezeryan olacağı için 10 gün yada 7 gün önceden alınıyor galiba , kilosunu falan söyledi ,verdiği raporda 12 ocak yazılıydı birde 29.12:(((

ben erken yumurtladığım için ;şu bebek önden gidiyor 1-2hafta diyorlarya(şte benimki ondan )yani ben adetten çıkar çıkmaz gebe kalmıştım ?

şimdi dün sormayı unuttum ,belki tecrübeliler bilir ;hani derler ya ,bebek 2 hafta önden gidiyor diye ;bu bebekler anne karnında gelişimini tamamlar tamalamaz alıyorlarmı ?
mesela benim sat 07.04.2012 ama ben hemen gebe kaldım(adet düzensizliğide diyebiliriz,bula bula o ay beni buldu yawww)

ama arkadaş ta 07.04 ama o 14 gün soonra yumurtluyorlarya anne ;belki o tam yumurtlama döneminde hamile kaldı (standart)
yani sorum şu;şu 1-yada 2 hafta önde olan bebekler var,bu bebekler anne karnından daha mı önce alınıyor yoksa standart günü mü bekliyorlar 12.01 ...yoksa 29.12 bebeğin doğma ihtimali varmı ?
Elbetteki 8 aylık doğan bebekler var ama ben standardını soruyorum....
çok karışık mı anlattım
cnm çok sevindim herşeyin yolunda olmasına :)) doğumuda bebeğin gelişimi belirliyo diyo biliyorum ki zaten biliyosundur normalde gecelik 40 hafta ama hiç bi bebek 40 haftada doğmuyo :))

Bebeğin kilosuna doktor 3 haftadır 280 gram diyor.
Hiç artmadı bu kilo, haftasına göre normal mi bu kilo ve neden 3 haftadır aynı kiloda sayıp duruyor bu çocuk :(
Gelişim geriliği başlamış olabilir mi ?
cnnm bi bebek 3 hafta boyunca aynı kiloda olmaz en azından 50 gr farkeder bence doktorun ölçmemiş tahmini bişi sölemiş gelişim geriliği olsa zaten doktroun söledi cnm ...
ahh canım ya ıhlamuru da hiç sevmem içine çubuk tarçın ve elma kabuğu koyup kaynatırım zorla bir bardak içerim işte o da mecburiyetten.. sütü de buz gibi severim ılık süt direk mide bulantısı yapıo :(:(:( bakalım nasıl geçicek bu hastalık :(:( canım o yorgunluk bende de war ya bi iş yapsam pes düşüyorum.. daha şimdiden böleysek sonra nolcak bilmiorum kımıldayamicaz herhalde son aylarda :) kız çocuğu uyku yapar derler ama efecik seni uykucu yaptı desene :):) yerim ben onu inşallah gelince kendi de uykucu uslu olur da yormaz anneciğini :)

ahh cnm sevmiyorum yok malesef herşey kuzucuklar için mecburen içicen :)) bol bol dinlen cnm geçer merak etme sen :)) aynen cnm yaaa bu efe bana baya uyku yapıyo ben zaten uykucuyum üstüne tuz biber oldu hatta evde yemek yiyorum mutfagı topluyorum yastıgımı alıp salondaki 3 lüye kuruluyorum ki saat 9,30 eşim bana bakıyoo aha kendine yer yapıyo ve uyku pozisyonu alıyo diyip gülüyo son aylarda napcam bilmiyorum :(( ayyy inşallah kuzu yaa gelince yaramaz olmasınlarr zaten sudan çıkmış balık gibi olucaz onlarında bize yardımcı olmalırı gerekir dimi :))

Kizlar bise sorcam, ama nasil anlaicam :18:
Hani iki bacagimizin birlestigi yerde kemik varya, orası catı kemigimi oluyor,
22 haftalik hamileyim ama o kemikte cok agri var.
Ozelliklede yururken filan :(
Sizde oldumu boyle agri hic, ben cok korkuyorum...

canım kıllanmanın oldugu bölge var ya çatı bölgesi orası çatı kemiği ağrısı da o bölgede

olusur senın agrın tam olrk nerde ???

tabıı cinsel istek sadece hormonla olmuyo bisürü etken var canım ne güzel devam edıyosunuz

bizim de hala devam ama eskısı gibi değil...hele hele yasadıkalrımzıdan sorna eşim de ben de

temkınlıyız ilişkinin gebelıge bı zararı olmasa da dıken ustunde olma durumu dıyelım :)

ilk 3-4 ay yasaktı zaten dr yasaklamıstı sonrada yavas yavas devam edıyrozu bakalım :)

ay bak regl zamanındayken benımd eeısmınd eıstegı cok olur nasılsa bılmıorm

ama hamıleyken özellıkle bu hamılelıgıdme ıkımızde abartmamaya calısıyoruz valla ne yalan sölim

eskiden gunde 2-3 kez oldugu zamnaalr olrudu sımdı haftada ya dönduk yani :)

hafta mı naptın ayşecim genciz daha kırklı yaşlardan sonra dönülür ona, hele ki o kadar hareketten sonra yazık walla :):) canım şaka bi yana sen temkinli ol zaten ama tabi çok da pimpiriklenme.. neye pimpiriklenirsek başımıza gelir çünkü :):) walla hamileliğim o konuda bizden bişe götürmedi, tabiki daha temkinliyiz ama..

Evet canim yaa iste o kıllanmanın oldugu bolgede, hatta arkaya dogruda giden bi agrı
İnsallah tehlikeli bise degildir :(

canım çatı kemiği agrısı genelde doğuam yakın yanı 30. haftaalrda fln olur

yanı senın ıcın erken ??? ama ağır kaldırdıysan bıyerden dustuysen o bölgede

ağrı olması normal sayılıyo diye bılıyorum

bu araalr agır iş fln yaptın mı ? eger cidden rahatsız eıdosa doktoruna söyle bakalım...

hafta mı naptın ayşecim genciz daha kırklı yaşlardan sonra dönülür ona, hele ki o kadar hareketten sonra yazık walla :):) canım şaka bi yana sen temkinli ol zaten ama tabi çok da pimpiriklenme.. neye pimpiriklenirsek başımıza gelir çünkü :):) walla hamileliğim o konuda bizden bişe götürmedi, tabiki daha temkinliyiz ama..

haftada 2-3 gebe bi kadına göre gayet ıı bence :)

yok anacım pimpiriklenmıyorum dr uyarıyo napaım gecen muayenede rahımde perdeye

benzer bişi gordu ama kesın bısı demedı bu muayende tekrar bakıcaz ıste

dr erken doğum tehlıkesı var dedi zaten baska risklerde var

yanı ben olunabilicek en relax haldeım su an :) ben ıstesem bile kı ıstıyorum :D

eşim abartmak ıstemıyo bebıs doğsun bi bekle kalmıs 3,5 ay sonra daha yıllarcaa beraberız dio :)

ahh canım ya ıhlamuru da hiç sevmem içine çubuk tarçın ve elma kabuğu koyup kaynatırım zorla bir bardak içerim işte o da mecburiyetten.. sütü de buz gibi severim ılık süt direk mide bulantısı yapıo :(:(:( bakalım nasıl geçicek bu hastalık :(:( canım o yorgunluk bende de war ya bi iş yapsam pes düşüyorum.. daha şimdiden böleysek sonra nolcak bilmiorum kımıldayamicaz herhalde son aylarda :) kız çocuğu uyku yapar derler ama efecik seni uykucu yaptı desene :):) yerim ben onu inşallah gelince kendi de uykucu uslu olur da yormaz anneciğini :)
ben tarcin zararli diye biliyorum canim ya bir arastir istersen.
[

ikiz olsun ne olacakki sonuçta çok ters bir hareket yapmadıktan sonra bebişlerre bir zararı olmaz
sağolasın evet ev işi zor iş ama çoğu bitti azı kaldı inş.
ben 2-2,5 kilo aldım şuana kadar
bebişleri daha ölçmedi 5.aydan sonra gramlarına bakıyormuş alet ..
ama gelişimleri normal şuanda ikisi de birbirine çok yakın gidiyorlar
aralarında 2-3 gün var o kadar :nazar::nazar:
sende mi ikizsin maş.
sen kaç kilo aldın

Canım bizimkine kalsa olurda ben istemiyorum,korkuyorum :)

Evet canım Allah kısmet ederse inşallah ikiz.Bende 3 kg felan aldım ama göbeğim 2-3 haftadır belli oldu zaten...

kizlar siz nasil ikiz anasisiniz. kilo almamissiniz gobuste yok cok siki karin kaslariniz var demekki benimde
kizimda oyleydi 9. ayim bitmisti 5-6 aylik gibi dolaniyordum ortada dr bana bu kadar kucuk gobek dormedim
nasil 9 aylik gobek bu diyordu. :) ama simdi saldim cayira mevlam kayira top yutmus tirtil gibiyim.
4 kilo filan aldim bende .

Son düzenleme:
normal değil biliyorum :( bazı arkadaşların da şişiyomuş ama :(

Benimde hemen hemen bir haftadır ayaklarım şişiyo.Öyle çok tuzlu bişiy de yemiyorum ama terlik yada sandaletimi giydiğimde az az zorlayıp giyiyorum...Geçen turşu yemiştim birazda tuzu fazlaydı o zaman daha çok şişmişti misafirlikteydim giderken baya ugraştım ayakkabımı giyerken.Bende Dr a sorcam bakalım bu kadar erken normal mi die..

ahh cnm sevmiyorum yok malesef herşey kuzucuklar için mecburen içicen :)) bol bol dinlen cnm geçer merak etme sen :)) aynen cnm yaaa bu efe bana baya uyku yapıyo ben zaten uykucuyum üstüne tuz biber oldu hatta evde yemek yiyorum mutfagı topluyorum yastıgımı alıp salondaki 3 lüye kuruluyorum ki saat 9,30 eşim bana bakıyoo aha kendine yer yapıyo ve uyku pozisyonu alıyo diyip gülüyo son aylarda napcam bilmiyorum :(( ayyy inşallah kuzu yaa gelince yaramaz olmasınlarr zaten sudan çıkmış balık gibi olucaz onlarında bize yardımcı olmalırı gerekir dimi :))

sevmiyorum ama bebeğim içim yiyorum içiyorum demek çok isterdim tuğbacım ama olmuo çünkü istemediğim bişeyi mecburen yiyip içince çıkarıorum :2::2::2: aynen yaaa bu kadar mı benzer olur bende oturma odasındaki köşe koltuğa uzanıorum saat 9,30 10,00 gibi.. eşimde burda rahatsız olduğum için akşam erkenden benle yatağa girmek zorunda kalıo yazık ona da :54::54::54: inşallah uslu olurlar canım ya tecrübesizken yaramaz huysuz bebek bakmak bizi çok zorlar yoksa, allah yardımcımız olsun :):)

kizlar siz nasil ikiz anasisiniz. kilo almamissiniz gobuste yok cok siki karin kaslariniz var demekki benimde
kizimda oyleydi 9. ayim bitmisti 5-6 aylik gibi dolaniyordum ortada dr bana bu kadar kucuk gobek dormedim
nasil 9 aylik gobek bu diyordu. :) ama simdi saldim cayira mevlam kayira top yutmus tirtil gibiyim.
4 kilo filan aldim bende .

ya ben hiç kusmadım zaten baştan beri
mide bulantım olmadı
sadece bir hafta çok midem bulandı o kadar
başta kusanlar sonradan daha çok kilo alıyor
ben istikrarlı gittim hep
son 15 gündür ise göbeğim düz değil artık bi göbek var yani
ama öyle hamiş göbeği değil hani yemek yersin de anlık şişersinya karnın şişerya öyle bişey işte benimki:1:
sanırım şuan bebeklere alıyorum kendime almadım
iki bebek eşi suyu anca o kadar kilo ediyor zaten
benim bebişler yatay duruyorlar altlı üstlü onun da etkisi olabilir belki
dik duranların göbeği daha dışarı çıkık olabilir
evet yaaa bak bunu araştırayım mantıklı geldi aslında:9:

haftada 2-3 gebe bi kadına göre gayet ıı bence :)

yok anacım pimpiriklenmıyorum dr uyarıyo napaım gecen muayenede rahımde perdeye

benzer bişi gordu ama kesın bısı demedı bu muayende tekrar bakıcaz ıste

dr erken doğum tehlıkesı var dedi zaten baska risklerde var

yanı ben olunabilicek en relax haldeım su an :) ben ıstesem bile kı ıstıyorum :D

eşim abartmak ıstemıyo bebıs doğsun bi bekle kalmıs 3,5 ay sonra daha yıllarcaa beraberız dio :)

haftada bir anladım yoksa bu normal tabi canım :):) hmm doktor temkinli olun diosa dikkat etmek lazım gerçekten.. yok yok ben inanıorum zeynepcik uslu kız erken gelmez :54::54::54: bizim 12 hafta bitene kadar yasaktı bir düşüğüm olduğu için, şimdi de temkinli olun dio..

Ne güzel canım,ben 6.haftada başladım kusmalara 16-17.haftaya kadar.Hala da var,daha bu sabah işe gelirken kustum ama 3-4 haftadır çok iyiyim.Elimde poşetle geziyordum.1 gece yedikleri karnında yatmaz mı insan?Neyse çok şükür o günlerde geçti...Sütten,yumurtadan,ceviz vb.şeylerden tiskindim görünce bile kusar oldum...

ya ben hiç kusmadım zaten baştan beri
mide bulantım olmadı
sadece bir hafta çok midem bulandı o kadar
başta kusanlar sonradan daha çok kilo alıyor
ben istikrarlı gittim hep
son 15 gündür ise göbeğim düz değil artık bi göbek var yani
ama öyle hamiş göbeği değil hani yemek yersin de anlık şişersinya karnın şişerya öyle bişey işte benimki:1:
sanırım şuan bebeklere alıyorum kendime almadım
iki bebek eşi suyu anca o kadar kilo ediyor zaten
benim bebişler yatay duruyorlar altlı üstlü onun da etkisi olabilir belki
dik duranların göbeği daha dışarı çıkık olabilir
evet yaaa bak bunu araştırayım mantıklı geldi aslında:9:

allah allah nie zararlıymış ki yeşimcim hiç bilmiodum bak araştırim bi saol uyardığın için :16:

Allah Allah bana da kımse zararlı demedi :S şöle bi araştırdım ve buldum ki

tarcın öle süte kat tatlıya kat şeklıdne zararlı değil aşırı kullanımı

rahım kaslarını gevsettiğinden fazlası tavsıye edilmıyormuş...

ben süte serpip içiyorum o kadarı zararlı değildir sanırım :)

buradada kullanılması sakıncalı olanalr ve

fazlası zararlı olabilicekler listelenmıs

http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=398

haftada bir anladım yoksa bu normal tabi canım :):) hmm doktor temkinli olun diosa dikkat etmek lazım gerçekten.. yok yok ben inanıorum zeynepcik uslu kız erken gelmez :54::54::54: bizim 12 hafta bitene kadar yasaktı bir düşüğüm olduğu için, şimdi de temkinli olun dio..

Anladım canım :) senın bi düşüğün var temkınlı ol dioalr bana neler neler dıoalr :)

Allah yardımcımız olsunnn :) sağlıkla gelsınler ınsallah bu sefer

Son düzenleme:
Ne güzel canım,ben 6.haftada başladım kusmalara 16-17.haftaya kadar.Hala da var,daha bu sabah işe gelirken kustum ama 3-4 haftadır çok iyiyim.Elimde poşetle geziyordum.1 gece yedikleri karnında yatmaz mı insan?Neyse çok şükür o günlerde geçti...Sütten,yumurtadan,ceviz vb.şeylerden tiskindim görünce bile kusar oldum...

benim de 12.haftada olmuştu biliyormusun
çok ilginç demi millet 12.haftaya kadar kusar ben 12.haftadan itibaren 1 hafta mide bulantısı yaşadım o kadar
kokulara hassasiyet de 1-2 hafta sürdü ama yanımda yapılmayanı gayet güzel yiyordum
hiç de kusmadım çok şükür
çok şükür geçmesine sevindim
darısı diğerlerinin başına

Amin canım,her dönemin bir zorluğu ve güzelliği var muhakkak.Rabbim hepimize sağlıkla kucaklarımıza almayı ve o eşsiz duyguyu anneliği ve eşlerimizede babalığı yaşatsın inşallah...

benim de 12.haftada olmuştu biliyormusun
çok ilginç demi millet 12.haftaya kadar kusar ben 12.haftadan itibaren 1 hafta mide bulantısı yaşadım o kadar
kokulara hassasiyet de 1-2 hafta sürdü ama yanımda yapılmayanı gayet güzel yiyordum
hiç de kusmadım çok şükür
çok şükür geçmesine sevindim
darısı diğerlerinin başına

Hamilelikte bitki aylar ve ifal otlar-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

canım bende aynı senin gibi süte katıp içiyorum çok güzel bir tat oluyor..midemede iyi geliyor..canım eczanede bana aşırı tarçın tüketiminden kaçının süte kattığınızdan bişey olmaz dedi..

canım bende aynı senin gibi süte katıp içiyorum çok güzel bir tat oluyor..midemede iyi geliyor..canım eczanede bana aşırı tarçın tüketiminden kaçının süte kattığınızdan bişey olmaz dedi..

canım ben de süte şeker katmamak için tarcın katıyorum şekerın olmadıgı bellı olmuyo :)

malum kılo almamam lazım :)

durdurun dünyayı gülben ergen yepyeni2012 - YouTube

Benden sizlere gelsin kızlar... :52:
Progestanın etkileri :9:

İniş ve kalkış sırasıdna kemerlerinizi çözmemeniz ve uyarı ışıklarını dikkate almanız rica olunur :D

Hamilelikte bitki aylar ve ifal otlar-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Anladım canım :) senın bi düşüğün var temkınlı ol dioalr bana neler neler dıoalr :)

Allah yardımcımız olsunnn :) sağlıkla gelsınler ınsallah bu sefer

canım ben sıcak süt sevmiyorum ama salep e bayılıorum acaip çelişkiliyim di mi :):) tarçının tadını kokusunu ben çok severim salepte, sütlaçta bayılırım ama sölediğiniz iyi oldu bende daha az kullanırım bundan sonra..

canım link güzelmiş gerçekten yararlı bilgiler war saol...

amin canım allah yardımcımız olsun :)

Back
X