- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 163
cnm çok sevindim herşeyin yolunda olmasına :)) doğumuda bebeğin gelişimi belirliyo diyo biliyorum ki zaten biliyosundur normalde gecelik 40 hafta ama hiç bi bebek 40 haftada doğmuyo :))Merhaba ;
Dün eşimle hatta ayrıntılı ultrosona girdik ;bildiğiniz gibi herşeyni anlattı durdu sağolsun ,çok kıpır kıpırdı valla şaşaırdım ,hatta dr ne kadar hareketli dedi:ama ben hissetmiyorum ;çok nadren pıt diye bir ses dedim;olsun üzmicek annesini dedi ,sağolsun ,rahim kanalıma baktı hafif bastırdı ,erken doğum riskin yok dedi...
bebeğin normal doğum tarihi 12.01 sezeryan olacağı için 10 gün yada 7 gün önceden alınıyor galiba , kilosunu falan söyledi ,verdiği raporda 12 ocak yazılıydı birde 29.12((
ben erken yumurtladığım için ;şu bebek önden gidiyor 1-2hafta diyorlarya(şte benimki ondan )yani ben adetten çıkar çıkmaz gebe kalmıştım ?
şimdi dün sormayı unuttum ,belki tecrübeliler bilir ;hani derler ya ,bebek 2 hafta önden gidiyor diye ;bu bebekler anne karnında gelişimini tamamlar tamalamaz alıyorlarmı ?
mesela benim sat 07.04.2012 ama ben hemen gebe kaldım(adet düzensizliğide diyebiliriz,bula bula o ay beni buldu yawww)
ama arkadaş ta 07.04 ama o 14 gün soonra yumurtluyorlarya anne ;belki o tam yumurtlama döneminde hamile kaldı (standart)
yani sorum şu;şu 1-yada 2 hafta önde olan bebekler var,bu bebekler anne karnından daha mı önce alınıyor yoksa standart günü mü bekliyorlar 12.01 ...yoksa 29.12 bebeğin doğma ihtimali varmı ?
Elbetteki 8 aylık doğan bebekler var ama ben standardını soruyorum....
çok karışık mı anlattım
cnnm bi bebek 3 hafta boyunca aynı kiloda olmaz en azından 50 gr farkeder bence doktorun ölçmemiş tahmini bişi sölemiş gelişim geriliği olsa zaten doktroun söledi cnm ...Bebeğin kilosuna doktor 3 haftadır 280 gram diyor.
Hiç artmadı bu kilo, haftasına göre normal mi bu kilo ve neden 3 haftadır aynı kiloda sayıp duruyor bu çocuk
Gelişim geriliği başlamış olabilir mi ?
ahh canım ya ıhlamuru da hiç sevmem içine çubuk tarçın ve elma kabuğu koyup kaynatırım zorla bir bardak içerim işte o da mecburiyetten.. sütü de buz gibi severim ılık süt direk mide bulantısı yapıobakalım nasıl geçicek bu hastalık
canım o yorgunluk bende de war ya bi iş yapsam pes düşüyorum.. daha şimdiden böleysek sonra nolcak bilmiorum kımıldayamicaz herhalde son aylarda :) kız çocuğu uyku yapar derler ama efecik seni uykucu yaptı desene :):) yerim ben onu inşallah gelince kendi de uykucu uslu olur da yormaz anneciğini :)
ahh cnm sevmiyorum yok malesef herşey kuzucuklar için mecburen içicen :)) bol bol dinlen cnm geçer merak etme sen :)) aynen cnm yaaa bu efe bana baya uyku yapıyo ben zaten uykucuyum üstüne tuz biber oldu hatta evde yemek yiyorum mutfagı topluyorum yastıgımı alıp salondaki 3 lüye kuruluyorum ki saat 9,30 eşim bana bakıyoo aha kendine yer yapıyo ve uyku pozisyonu alıyo diyip gülüyo son aylarda napcam bilmiyorum