canım korkma ilk zamanlar öle olur ama ikisini de yaşı büyüdükçe daha iyi kavrar.. şimdi senin kızın yabancı dil gibi öğrenmiyor koreceyi, ana dili gibi öğreniyor orda... ilk zamanlar cümle kurarken iki dilde de karıştırır türkçe başlar korece bitirir ya da korece başlar hatırlayamadığı kelimeleri türkçe söyle öle devam eder.. bu beynin miniklere oynadığı bir oyun ama şöle 13 14 yaşında ikisini de rahat konuşur karıştırmaz o zmna kadar komik halleri olur :):) korelilerin ingce ve amerika aşkı zaten bilindik bir şey, şarkılarının bile yarısı ingce yarısı korece ve telaffuzları acaip komik çocuk gibi :):) hiç korkma tatlım ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenicek aradaki fark ne dersen yabancı dil öğrenmek demek o ülkede günlük konuşulmayan bir dili öğrenmek demek... bildiğim kadarıyla korenin tek resmi dili korece :) o yüzden hepsi birbirine bir süre çorba olur ama sonra korece ve türkçede akıcı olur, ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenir :) benim kuzenimin eşi kırgızistanlı oranın resmi dili rusça, yengem de yeğenime rusçayı öğretti şimdi türkçe ve rusçayı ana dili olarak konuşuo ve ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenio bu yıl okula başlicak ve rusçası da türkçesi çok akıcı.. ama annesi ona doğduğu andan itibaren rusça konuşmaya başlamıştı.. senin kız koreceye şimdi başladığı için 13 14 yaşı bulur dediğim gibi...
sagol cnaim aciklaman icin izim 2 yasindan beri gidiyor krese. bir tr tatilimiz oldu unutmus iste koreceyi
uzun sure burda kalip kalmama konusunda cok tereddudlerimiz var yani kizin okula baslama yasi gelicek 2014 eylulde
gerci trdede artik cok erken oluyor belki bu yuzden 1 sene daha gec yollariz cocugu hazir olunca.
erken gitmesine iyi demiyorlar burda aslinda en buyuk avantaj ozel devlet okulu diye bir ayrim yok
hepsinin kalitesi ayni. siniflar 32 kisiyi gecmiyor. spora muzige sanat daha fazla zaman ayiriyorlar cocuklar
okumanin yaninda baska bir dalda da egitim aliyor. hatta birkac:) tr ye gidersek buyuk ihtimalle devlet okuluna gdecek
ozele yollayamam yillik 25milyardan bahsediliyor. cok fazla.bu konu cok karisik gercekten insan cocugu icin en iyisini
yapmak istiyor ama nedir iyisi bilemiyorum. tr de heryil egitim sistemi degisiyor. el yazisiyla baslamislar okuma yazmayi ogretmeye
bana bu daha zor geliyor ben heceyle ogrendim hiic zorlanmadan. ne bileyim. insanda sasirip kaliyor.
aynen dedigin gibi koku koreden koyuyor eki turkceden corba yapiyor. bilmedigi birseyi diger dille tamamliyor.
eğer sen ve eşin korece biliyosanız biriniz kızınla türkçe biriniz korece konuşun.. ikisinide anadili gibi öğrenip karıştırmaması için..doğumdan itibaren bu şekilde uygulanınca bebekler iki dilli büyüyor canım..inş bizde Almanca ve Türkçeyi aynı anda öğretmek istiyoruz..
var canım var..ben travel sistem bebek arabası düşünüyorum canım..hem oto koltuğu hemde arabası için iki defa masraf yapmayalım diye..ama tam olarak hangi model karar veremedik..gönlüm maxi cosi den yana ama çok pahalı..bakalım ya kraft twist yada hauck malibu düşünüyoruz..
canim babada korece yok bende burda basladim ogrenmeye 3. seviyedeyim henuz
birde korece konusursam turkce iyice gider hem benim telaffuzum ne kadar dogru olur. burda zaten anadil
korelilerden ogrensin ogrenecekse. zaten uzatmalari filan cok benzetiyor :)
oto koltugundan bahsedilmis sahsi arabamiz olsa belki bende aldiririrdim ama sirket arabasi
hastanede zaten 5dk uzaklikta gerek duymuyorum almicam bu yuzden
ana kucagimda var su ev icin sallanan oturma kucaklarindan almistim kizima
oyle herhangi bir yerden markasiz 60 tl civari almistim cok az kullandik esimin yanina koyuyordum oda yattigi yerden
salliyordu bebegi bizimki kolik oldugundan cok cok ta ise yaramadi ama baska bebekelre iyi gelebilir.
oglus ta iyi tepikledi beni. resmen uyuyamiyorum ya

of ya