2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
http://www.unnado.com/kampanya_detay.php?kampanya_id=TXpNMU5RPT0= Kızlar işimize yarar mı ya? Ne dersiniz? Bir ben yenidoğan markaları konusunda emin değilim zaten daha hangisini alsak diye. Kullananlar yardımcı olsak azcık? Huggies çok iyimiş yenidoğanda, bazıları da prima çok iyi diyor. Arada kaldım valla ben..

arkadaşımın oğlu 2yaşında ondan duyduklarım:
hugies ılk aylarda daha ıyı,doğal pamuk,pişik yapmıyor
ama bebk buyudukçe idrar artyor ve pamuk şişiyor bebek rahatsız oluyor biraz buyuyunce prımaya geç dedi.
fiyatlara baktım nette 21 dışarda 29lira idi. indirim kupunu var diye marketten alcaktım baktım nette zaten o fiyat,netten alırım sanırım

herkeze ii akşamlar:6::5::54: kızlar bebişlerinizi güzelce doyurun size afiyet ,:49:bebişler toptop et olsun :9:

http://www.unnado.com/kampanya_detay.php?kampanya_id=TXpNMU5RPT0= Kızlar işimize yarar mı ya? Ne dersiniz? Bir ben yenidoğan markaları konusunda emin değilim zaten daha hangisini alsak diye. Kullananlar yardımcı olsak azcık? Huggies çok iyimiş yenidoğanda, bazıları da prima çok iyi diyor. Arada kaldım valla ben..

valla cnm kullanmadan şu bez iyidir demek yalnış olur
cünkü her bebegin cildi farklı olabilir.kullanıp karar vermek daha ii olur

kızım yeni dogdugunda prima kullandım.pişik filan yapamdı
6 aylık oldugunda bezini degiştiriyim dedim bi kac ceşit bez denedim ama memnun kalmadım
mesela huggies in tam sırt kısmında büzgülü lastik vardı o kızımın belini cok tahriş etti.birde sertti içi
molfix cok kötüydü.içi cok sertti hiç begenmedim.cocugun ne kadar ciş yaptıgını anlamıyordum
baby star ve can bebe feba degildi ama yine prima gibi yumuşak degillerdi
2 yaşına 1 ay kala wc egitimi için kızıma kötü bez alıyım rahatsız olsun bezi cıkarsın düşüncesiyle pedo aldım
cok ucuz bi bez içi yumuşak aslında ama yüzeyde ıslaklık bırakıyor cok emici degil.bebegin poposu buz gibi oluyordu
kızım gercekten rahastız olup cıkarıyordu bezi:1:

bimde jeny wily diye bi bez takıldı gözüme uygun fiyatlı diye onuda alıp deniyim dedim wc egitimi sırasında
ama o beze hayran kaldım.gercekten süperdi.hem prima kadar yumuşak ,hem kokusu cok güzel ,hem fiyat olark uygundu
dedim ben niye daha önce almadım bunu diyede kzıdım kendime
prima israilin biliyorsun.hiç kullanmak isteemdim ama kızım için mecburen kullandım
zaten jeny wily den herkes memnun oldugu için kalitesini dahada yükselttiler şimdi.tabi dogal olarak fiyatıda arttı
primayla fiyatları hemen hemen aynı şuan.

bu bebişe ilk bi kac yenidogan prima kullanırım
sonra belki jeny wily kullanabilirim.

Son düzenleme:
Kızlar saat olmuş 6.30. Eşim gelicek birazdan. Yemek derdim falan yok benim. Kayınvaldemler karşı dairemde oturuyorlar. Allah razı olsun bu yatma olaylarım çıktığımdan beri her akşam o hazırlıyor yemeklerimizi. Orda yiyip, eve geçiyoruz. Bu halimle zaten yemek nasıl yapardım bilmiyorum zaten. Loptop ısındı iyice, kapatayım, Akşama yine gelirim.

Herkeslere afiyetler olsun.:54::54::54::54:

oohh rahatsın.bende kızımı anneanesine bıraktım öglen rahattım bugün.
eşim gelince almaya gitcez kızımı , yemekte yapmış annem sagolsun.

kizim ilk dogdugunda prima aldim. paketi actim aman Allahim nasil bir koku cigerlerim yandi inanki abartmiyorum
basmislar icine kimyasali kiyamadim kizima attim cope koca paketi
sonra huggies e basladim pisik yapmadi ama buyudukce sizinti oldu yinede oyle idare ettik
zaten masallah hemen tuvalete gitmeye basladi kendi istegyle kresin bu konuda katkisi cok
bugun marketteki kadinla konusurken bebek sampuanlari hakkinda bezdede huggies i onerdi
bir kore mali bez daha vardi ikisinide alayim diyorum ufak zaten paketler hangisi iyi gelirse ona devam ederim
her bez her bebege iyi gelmiyor. burda yikanabilir bezde cok kullaniliyor ama nasil olur hic bilmiyorum.
basedebilirmiyim? kendime cok guvenemiyorum:)

benım sağlık ocağı hiç aramadı guya 7.haftamda kayıt etmişlerdi
tetanozu kaçırdım mı ki,herkes 2.doza başlamış
bende ugrayamıyom
okuldan gelınce saat 4,20oluyo,sağlık ocagıda 4te kapanıyor

ya benım eşimde sankı kendı hamıle
revanı olsa da yesek,....olsa da yesek
yapınca da benden çok yıyo
dıyorum Allah yüzüme bakmış ya sen hamıle olsan ben ne yapardım
gece gündüz bişiler isterdi:)

ağrımasın inşallah

Canım eşin hakkında yazdıklarına çok güldüm ya Allah iyiliğini versin:1::1::9::9:

Bu arada bugün ben de tetanoz aşısı oldum ilk aşıyı yaptılar .Bebek kıyafetlerine de baktım kızlar ama hangi bedeni alacam bilemedim bebekler çok çabuk büyüyorlar 56 ve 62 vardı sanırm 56 çok küçük değil mi 20 gün ancak giydirirsin 56 yı dediler doğru mu acaba beden konusunda çok kararsızm

arkadaşımın oğlu 2yaşında ondan duyduklarım:
hugies ılk aylarda daha ıyı,doğal pamuk,pişik yapmıyor
ama bebk buyudukçe idrar artyor ve pamuk şişiyor bebek rahatsız oluyor biraz buyuyunce prımaya geç dedi.
fiyatlara baktım nette 21 dışarda 29lira idi. indirim kupunu var diye marketten alcaktım baktım nette zaten o fiyat,netten alırım sanırım

her bebeğin cildi farklı tepki veriyormuş bence dene oyle alfazla almacanım

patıklı olanlardan almayın dedi tanıdıklarım hemen küçülüp giydiremıyorsun buyugunu alsan patıkler ayakta durmuyo dediler
dün tv de atv ana haberı sunan bı spikerin çocugu olmuş gösterdiler,o kadar buyuktu ki bebk
ellri parmakları
canlı yayın hastaneden olmasa en az 1aylık derdim:)

anam çenesi düşük hatunlar dünya yazmış 1buçuk günde oku oku bu saat oldu ki okumasam bişey kaçırırım belki :)

zeynep fazcım okurmusun özelden mi yazsam dedim canım rabbim maddi manevi yanında olsun miniğinde sana güç olsun sütü takma çoğumuzun belki yetmiyecek gelmeyecek emziremeyen anne okadar çok ki ama o sana bi gülümsesin sıkıntıların acıların geçecek ama ağla sakın sıkma kendini içine de atma fazlası zararlı olsada ağlamayıp içine atman daha kötü zaten nekadar gerçekten ağlanacak olay yaşıyoruz ki hayatta evet sen şuan en zorlardan tekini yaşıyorsun ama sağlık ölüm yok ki ucunda senin erken belli oldu inşallah kemiklere geçmemiştir ki daha kısa ve kolay şekilde atlatırsın hepimiz yanın dayız canım bizide bilgilendir güzel haberlerinle inşallah :16:

biz dün hastanedeydik idrarda bakteri çoğalmış antibiyotik mi verceksiniz dedim cık tam idrar tahlili zaten dışarda yapamam ay canım çıkıyo şundan zaten enbaşta yaşadık şimdide pzt sonuçlara gidicem antibiyotik kesinm diyorum ama hayırlısı
fetal eko yaptırmıştık burda da bakalım dedi bide tıpta yaptırcaz ayrıntılıyı yapmadılar bunda zaten temiz çıkmıştı 18inde bakcaz minikimin pıtpıtlarına yine

şekeri haftaya özelde yaptırcaz ama sağlık ocağınıda 2tetonoz erteliyoruz hayırlısı haftaya minişimi kilosunu da öğreniriz bakalım annesi teyzeleri gibi iyi bakmış mı minnoşuna :ssz:

dün babişimizin doğumgünüydü giremedik sabahta komşular kahvaltıya gelecekti sabah 9buçukta kalktık banyo yıkadık kahvaltıya başladık herkezin mi işi çıkar öğlen gelelim iyi hadi dedik 1komşumla kahvaltı ettik hadi öğlene kek börek salata yap eh babamızda sevinsin dün kolay pasta bugün bunlar canım yemekte yapmadık ne yaptın diye arıyo çay yapcam bunlardedim dünde hazır yemiştik ondan kalanlar e sizi okuduk evide süpürdüm misafir sonrası e tontikim anca kendine geldi tepikliyor :emir_bebek:

biz önceden daha fazla hissederken bu hafta artar hareketleri dedik daha da azaldı sanki şu antibiyotikleri versede şu enfeksiyondan kurtulsak şuan ona bağlıyorum hep ama hayırlısı

aman bide geçen gün hastane çantaları hazırlayalımlar bugün kurabiyelere kadar başlamış kızlar napıyosunuz biz daha var diye bekliyoruz siz böyle yaptıkça zaten pimpirikliyim hepten daha cicilerimiz bile hazır değil ama oda hayalleri süslemek güzel kısmet istemiyorum derken gazınıza gelcez bayramdan sonra belli olur bizim de artık neyapacağımız

bebişi ayırma konusun da ah insan hayal kurarmış kader gülermiş lafı vardır ben ayıramam odasını yaparız ama mevlitten oraya koyar sonra yanıma alırım babişin uykusu ağır hem hemen uykuyada dalar bizim ona zararımız olmaz hem annem gündüz bize bakcak gecede uğraşmasın hem kimse olmasada ben kocayı bile kaç kez uyanıp üstünü öreterim :) (biz uyuyana kar yağar diye yetiştik uyuyanın üstünü örteriz izmir sıcağında çarşafta olsa örtünürüm kocayı da örterim oda hemen açar örtme benider uyur ama ben dayanamaz yine örterim canım ya sinir oluyo bu huyuma ama ben üşüyünce oda üşür gibi geliyo bebişide on kat sararım oğlan çocukları terler çok üşümezmiş komşulara diyorum ben örtünce gelin açın banada kızın diye eh bukadar pimpirikli ve uykum hafifken o başka odada ben odam da yatamam yıl sürer gibi yanımda yatması eh 3 4 yaşınada yatırmasam yatsın acık bizle :) kocişlerin pek memnun kalacağını sanmam bu durumdan ama benimkide zırt pırt sarılır öper artık oğluşumuz olcak dikkat et diyorum olsun öğrensin sevgi gösterilerini diyor sonra annemle babam şöyle yapıyo diye dinleriz minişten :)

bide fıstıklar bebek bezini stoklamayın bebişin cildine göre alırsınız hangisinin alerji yapacağını kestirmek zor bizde ilk başta primanın şu yenidoğan pamuklu yüzey diye beyaz paket olanı şimdi adına bakmayayım beyaz paket onu alıcaz 1yada 2 paket kullanılmıyormuş hemen büyüyormuş sonra deneriz hepsini inşalla gelsinlerde sakin uslu hemen uyuyan koliksiz mamasını yiyen kendini sevdirip ağlamayan minişlerimiz :37:

ayy bugün çook yedim pişmanım :(ama saglıklıydı yedıklerım kerevız taze fasülye vs.kerevize bayılıyorum zaten.kızlar oglum tekmelıyorken vajınaya dogru sancı gırıyo nıye öle?böyle olan varmı?artık tekmeleri çok sert ondan mı acaba.aman yoklamıyım kendimi.buarada eşim 4d pozlarımızı begenmedı uzaylı gıbı bu ne dıyo.ten rengı ,göz rengı nıye yok dıyo.odunmudur meşemidir nedir benim koja:)

bide nazar olayı banada çok çobauk değer o insanla ilgili ve inanmakla ama bazılarının da gerçekten çok nazarı değer ki iyi gözle bile baksa değer sade fesatlıktan değil ama benimde tüm sülalem facede ve herkez biyerlerde herkez ister fotomuzu ilk 20 gün yarı kırk koymam diyorum teyze uzakta ya onada ilk 20 gün yok diyorum kızıyor ilk günden msn den görür :) ay ağlar bile oğluşu görünce canım benim :) ay sağlıklı sıhhatli gelsinde minişlerimiz kuzucukum nasıl tatlı olurlar
sizlerlede yeni ve sırf kendimizin olacağı bi adresten minişlerimizi paylaşmak ne güzel olur inşallah hemen hepimiz kopmadan yıllarca sürer annelik arkadaşlığımız ve kısmet buluşuruz bile bizim akraba dağınık olunca herşehire gideriz gibi gerçi burdan yazmak kadar kolay olmaz ama herzaman izmire yolu düşenleride beklerim eh ilerde tanıdıkça daha da beklerim buluşmaya

ayy bugün çook yedim pişmanım :(ama saglıklıydı yedıklerım kerevız taze fasülye vs.kerevize bayılıyorum zaten.kızlar oglum tekmelıyorken vajınaya dogru sancı gırıyo nıye öle?böyle olan varmı?artık tekmeleri çok sert ondan mı acaba.aman yoklamıyım kendimi.buarada eşim 4d pozlarımızı begenmedı uzaylı gıbı bu ne dıyo.ten rengı ,göz rengı nıye yok dıyo.odunmudur meşemidir nedir benim koja:)

:) benimkoca da aynıdemekkihepsi böyle...

kız şirin senin koca sende öyle uymuşunuz bu konuda :1: canım benimde şuara hep altta ve oralara vuruyor kapak açılcak düşcen aşağıya görcen gününü diyorum ve hem acıtıyor hem korkutuyor koca yer verdik paşaya hep dipte çık acık yukarlarda oyna yok

ay bide afiyet olsun ama yiyemeyeceğim sebzelerden şu kereviz bide negüzel kokuyo derler ya bizimkilerde yer ama kocayla biz cık ah bebişe deneriz yemese katarız çorbalarına okadar çok ta faydalıymış hele karaciğere ama yok almıyayım

Son düzenleme:
$17203_kucuk.webp yatak odası için uygun mu beşik?6-7 ay yatsa yeterli

kızlar bir oda var kkkulübünde paylaşılmış.çok beğendimbilen var mı?msj hakkım olmadığı için soramadım yazabilecek var mı çok acill
blgs niki

Herşeye muhalafet olanı hiç sevmem.:20: AmA İŞTE eşinin annesi canım. Ne yazık ki yapıcak birşey yok. Amma lohusalığını burnundan getirmesin. Destek olmuyor, köstek olmasın bari. Buna izin verme. Senin eşin tek evladı mı kayınvaldenin?
tek canım benim eşim ondan paylaşamıyor zaten ,bana eziyeti bu yüzden malesef kaynanacığımın

benimkide aba altından gösteriri sopasını ben hiç birseye karışmam havasındadır.ben hiçbirsey bilmem gibi davranır.ama asla değil.doğumumdada şimdi kim bilir ne gibi tripler atacak off off.ya kendisi çok anlamıyor işten güçten ama istiyorki benim annemle ablamda yapmasın.gelir bende 10 gün kalır.bir kere süpürge açar açmaz evime.annemde gelince halıma kadar yıkar camları siler.dolaplarımı döker ölür yorgunluktan öyle gider.özellikle sanki yiyemediğim şeyleri yapıyor sanki ben yapıyorum ama yemiyr densin diye.artık böyle geliyor bana bilmiyrm ama doğumda lohusalıkta canım çok sıkılacak onu biliyorum
cnm zaten ne varsa insanın kendi annesinde var.bide benim annem eşime hayatta laf söyletmez.bende kızarım hep onun anası canıma okusun sende ben haklıyken bile kolla onu diye,napiim der damadım seni üzmüyo ben nniye üzeyim onu der.haklı ama sanki ben eşimi üzüyomuyumda anası beni üzüyo:47:

ya bende paylaşmak isterim hemde sizlerin bebişlerini ve sizleri görmeyi cok isterim
ama sayfada boy boy kendi ve bebegimin resimlerini paylaşamam.
albümede koyamam malum yönteciler görüyor birde erkek de var içlerinde

belki herzaman kullanılan face adreslerini vermeye cekinebilir bazılarımız
rahatsız olabilecekler yeni face acarak adreslerimizi versek resimleri orda paylaşsak daha güzel olmazmı

cnm farketmez keşke öyle bişey yapsak ama ben zaten burda kendi resmimi paylaşmam bebişimi koyarım sadece
benim ev 3+1 ,bi odam boşta kaldığı için (çocuk odası)ben oraya gardolabımı koymuştum,benim yatak odamın yatağının başlığı çook büyüktü,çocuk olana kadar gardolap çocuk odasında kalsın dedik,(giyimme odası oldu ),küçük çocuk odasııı...
şimdi bebek yolda,bebek odası alıcaktık ,gardolap (3 kapılı olmalı,bi gözüne ben çarşaflarımı falan koyarım ,salon ve oturma odasının koltuklarının altları açılmıyor,büyük eşşeklik etmişim alırken )
*gardolabımı yatak odama geçirirsem ,yatağğın başlığı büyük olduğu için ,ölçtük biçtik dar oluyor ,tıkış pıkış olucak..yatak ile gardolap arasındaki mesafe 10 cm cik,birde küçük bi beşik koysam,mümkün değil ,içerde dönemem bile
*gardolabımı değiştirmesem ,bebeğe gardolap lazım mutlaka ,gardolabın yanına onun için bi gardolap alıcam ,bebek 1 sene yatak odasında biizmle uyucak ,çocuk odasında 2 gardolap ve beşik mümkün değil sığmaz (yatak odamın gardolabı çok büyük hantalllll:(((çocuk 1 yaşından sonra oturma odasına terfi edicek...

*salon takımın oturma tk rengi beyaz ;beyaz koltukları oturma odasına getirirm ,3 kapalı gardolabımıda oturma odasına alırım ,birde küçük beşikkkk ..olduda bitti maşallahhh ,çocuk biraz büyünce o odada kalırsa o koltuklarda heba olucak..

tam 1 haftadır kafayı yicem...bebek için gardolap bakıyorum ben 3 kapılı hantal olmayan bi şey istiyorum ikeada az çok beğendim ,hem zarif hem handal değller..
+kuzenle konuştum ,evini bebk için değiştirme ,o daha çok küçük ,nasıl kullanışlı olursa öyle yap ,giyinme odana ,3 kapılı bi gardolap al+şifonyer ,yatak odana küçük bi beşik ,beşiği daha sonra sonra oturma odana geçirirsin dedi ..en kullanışlısı bu dedi...

ölçtüm ,gardolabımı yatak odama alsam beşiği kucağımdamı taşıcam ben ,kucağımda beşikle uyurum artık,bi şey alucam zaman yatağın ütünden zıplarım..
offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff valla dün gece hiç uyumadım yawwwwwwww
siz olsaydınız ne yapardınız
tatlım bende sırf oturma odam yüzünden oda yapamadım bide benim evim 2+1. 3+1de değil yani.ama keşke bir Köşe takımı alsaydım oda yapardım ozman.malesef benim oturma odamda oturma takımı var.iptal edemiyorum yepyeniler kıyamam yani.beşik aldım yatakodasına .bende komidinleri gardolabımın içine koyucam mecburen.yada antreye çıkarıcam ama öylede abes olur yine gardolabımın içine koyucam şifonyerim kalıcak bi.napiim evim olursa yaparım oda diorum artık..
Kızlar ya birşey sorucam. Şimdi bebişlerimizi bir yaşına kadar yanımızda yatırmak normal mi? Ben kısmet olursa ilk 2, 3 aydan sonra bebeğimi odasında yatırmak istiyorum. Ona alışşın istiyorum.

Benim arkadaşlarım da öyle büyüttüler hep çocuklarını. Tabi bebeğe göre değişir durumlar.

Ama 1 yaş bana çok geliyor. Yatırmak isteyen de yanlış anlamasın, kimseyi eleştirmiyorum. Bu sadece benim fikrim...
ben hiç yanıma yatırma taraftarı değildim ama oda durumundan mecburen yatak odasında yatıcak ,kimi bebekler beşiklerindede yatmıyo eğer yatmazsada oturma odasındaki kanepeler onu bekler napiim kiracıyım ben valla.gerçi arkadaslarım bebeklerine oda yaptıda noldu uyanıp anneyle babanın ortasına gelip yatıyo hepsi akılları erince..

bende öyle esim üzülmesin yok söyle olmasin yok böyle olmasin olmuyor insallahhh senide iyice delirtmez ne desen haklisin bazen diyorum acaba benim hatam varmi ben ne yapiyom falan ama yok anam ne yapsam yaranilmiyor yüzüme gülübte arkamdan neler denildigine saitim esimde saittir oda biliyor ama napsin ailesi bende konusmuyorum o konusuyor yani sonucta ailesi oyüzeden yok görüsme yok cocuk görüsmesin demem kokadar vicdansiz degilim allah yardimcin olsun canim sabir sabir bir yere kadar ama insan yinede sabirda ediyor bir yere kadar kendine iyi bak canim..

cnm ben bırak eşimi görüştürmemeyi kendimde görüşmemezlik edemem ama haşlıycam ahdım var yeter çünkü artık.torunları olucak yaşlılar,yaşlı olmasalarda farketmez vijdansız değilim Allah katında ben iyi olayım ,öbür dünyada görüşürüz onunla ne diyim.ama hep diyorum ölünce ahireti dörtgözle beklesin diye,benden af dilemek için..sonrada kıyamıyorum yine.ben okadar güleryüzlü canım cicim bi insanımki bikere surat yapmadım ona buyüzden yapıyo sadece arayı açtım biraz eşim olmadan gitmiyorum.ama loğusalığımda bia cıtsın canımı bidaha suratsız olucam görücek yani ve çok arıycak eski aslıyı..

bayıldım cnm

Back
X