2013 şubat anne adayları buyrun sohbete

hımm bakalım benim nasıl olacak
yok aile hekimine gitmedim illa kayıt yaptırmak şartmı ki
valla ben gayet güzel beslenmeye çalışıyorum kilo vermek gibi bir durumum yok
bu aylarda kilo ver diyen doktoru da ilk kez duyuyorum
kilo nu kontrol edersin ama hamilelikte diyet olmazki
bi de benim ikiz ,içerdekileri gıdasız bırakamam
tansiyonum çabuk düşer benim
o yüzden şuan kilo almış değilim ama tüp bebekle olduğu için ilaçların etkisi ile 1-2 kiloluk şişlik ,ödem var kar karnımda hepsio
o da önemli değil takmıyorum hiç
çabuk kilo veririm ben zaten
o yüzden kiloya takılmıyorum hiç
yediklerime zaten çok dikkat ediyorum
süt yoğurt yumurta kuruyemiş meyve sebze bol bol yiyorum
salata yiyorum mutlaka ve bol su
hatta akşama da balık var
inş. bulantım bişeyim olmaz en az hsarla atlatırım

hoşgeldin ozaman ..
korkma korktuğun başına gelmesin.
sürekli kötü şeyler okuyunca insan kötüye yoruyor ama iyiye yormak lazım ki iyi olsun ..
ne güzel inş. darısı başıma ben de o haftalara gelirim inş. bi belirti olmadan ..
inş.RABBİM sağlıklı bir şekilde doğurmayı nasip etsin hepimize

Ben çok kilolu hamile kaldım. Kilo verip hamile kalma amacındaydım ama kaza kurşunu oldu,kilo da veremedim.
Tansiyon ve gebelik zehirlenmesinden korkuyorum,Allah yaşatmasın diyelim.

Ben çok kilolu hamile kaldım. Kilo verip hamile kalma amacındaydım ama kaza kurşunu oldu,kilo da veremedim.
Tansiyon ve gebelik zehirlenmesinden korkuyorum,Allah yaşatmasın diyelim.

Kaç kilosun şuanda ..
Her işte bir hayır vardır
Demekki zamanı bu zamanmış ..
ALLAH KORUSUN kötü şeyler getirme sürekli aklına pozitif olmaya çalış ..
Kilonu kontrol etmeye çalışırsan inş. bir sıkıntı olmaz

yok doktor kilo ver demedi etraftakiler diyorki ilk aylarda mide bulantısı olduğundan genelde kilo veriliyor bende tersi oldu aldımda aldım :)))
aile hekimi şart küpeli aşı filanda onlar vuruyor hemde kayıt altına alıyorlar bir anönce gidip bildirmen gerekiyor hatta doktora danışamadığın basit detaylarıda rahatça sorabiliyorsun hemde olması gereken aşılarını filan yapıyorlar hemde kanunen oraya kayıt şartmış :)
ceviz ye dediler bana bir paket götürdüm meğer bir avuç yetermiş :))yumurtayı kızartma haşlama olmalıymış balıkta kızartma değil yada hakiki tereyağında az yağlı bunları aile hekiminin hemşiresi dedi mevsim meyveleri ama çok iyi yıkanmış filan
şişkinlik önemli değil geçer küpeli hee birde tuza ve beyaz ekmeğe dikkat tuz ödem yapabiliyormuş

iyi ben de gidip bildireyim o zaman
ne aşısı oluyormuşki
senden ilk etapta test istdilermi kan vs .
evet kuruyemiş badem fındık fıstık her gün bir avuç yiyorum ben de
ben daha tedaviye başlamadan hepsini araştırdım başlangıçtan itibaren öyle besleniyorumz zaten
her gün yemekte mutlaka ayranımı içiyorum
sabahları sütümü içiyorum
ekmek zaten yemiyorum
evet herşey kızartma değil haşlama buğulama tarzı olacak
hepsini biliyorum uzman oldum

ben bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum :))
doktora gittiğimde keseyi gördü tahlil istemedi ama aile hekimine gidince aynı gün bir sürü tahlil yaptılar doktorada onları gösterdim zaten belkide ondan istemedi bilmiyorum
aşı ilk olarak tetonaz du sanırım beni 08 ağustosta çağırdı aşı tarihi o zamanmış
doktor birde folikasit verdi unutmazsam içiyorum onu cuma sordum devam edeyim mi diye yok dedi başka içme yaramaz yeterince sağlıklı iyi dedi yemeğine dikkat sadece
anam bir oturuşta yarım ekmek yiyorum yoksa doymuyorum onuda yarıma yeni indirdim hepten nasıl kesecem bilmiyorum

peki tahliller kan tahlilimiydi nerde yaptılar sağlık ocağında mı
gittin ben hamileyimmi dedin
ben de folikasit kullanıyorum 3 ay folikasit ve progestan kullanacağım ben düşük riskine karşılık
iştahın açıldı desene
benimki nasıl olacak bakalım
hepten kesme aşama aşama kes hem hepten ekmeksiz olurmu az ye ama tamamen kesme vucudun ona da ihtiyacı var

evet gittim sağlık ocağına danışmaya dedim ben hamileyim ne yapmalıyım biliyormuş zaten dedi aile hekiminin adına dedim sonra bir oda tarif gittim dediği hemşireyi buldum dedim ben hamileyim size yolladılar hemen aldılar ilk mi geldin tahlil oldunmu doktora gittinmi yok dedim ilk size geldim kan tahlili yaptılar sonuçları verdiler doktoruna götür sonra müsait olduğunda yine gel kart dolduralım filan tahlillerini burada yaparız onun içinde gel dediler eyvallah dedim :)))

kol kaldırma uzanma hareketlerini biliyormusun küpeli onlarda yasak mış

iştah açıktı zaten şimdi bebiş içinde yiycem diyip yolları tamamen açtım :)))

beyaz ekmek küpeli ya kepekli tahıllı filan yiyemiyorum

yani sen ilk oraya mı gittin
ilk gittiğinde tahlil yapmadılar yani
bi de karışık değil de sakin sakin anlat
nasıl hareketlermiş onlar yasak olan hiç duymadım
sadece çok yükseğe uzanmamak gerektiğini biliyorum
senin iştah önceden beri açıkmış yani
tamam beyaz ekmek ben de tahıllı demedimki
olsun az da olsa ye ekmek de ama abartmışsın sen tabi bu gidişle işin zor

arkadaşlar merhaba
ben de5+3 haftalık hamileyim
çok şükür kseyi gördük
10 gün sonra kalp atışı için gideceğim
o da nasi olur inşallah
aile hekimliğinden bahsetmişsiniz
ben de duymuştum bunu ama kalp atışıını görmeden gitmelimiyim
yoksa bekleyeyim mi?
cevap verirseniz sevinirim

anam açık yazdım daha ayrıntılı nasıl yazayım :)))

ilk gittiğimde tahlil yaptılar ben evde kandim baktım hamiş olduğumu gördüm yarın sabah sağlık ocağına gittim onlarda kan tahlili yapıp hamile olduğumu gördüler sonra kadın doğum doktoruna gittim sağlık ocağındaki yapılan tahlille kadın doğum doktoruda ultrosona koydu keseyi gördü bbir ay sonra tekrar çağırdı cuma günü tekrar gittim bir ay dolmuştu herbişiyini gördük bebişin kadın doğum doktorundan çıkınca tekrar sağlık ocağına gittim çünkü ilk gittikten bir kaç hafta sonra aradılar gel dediler bende doktor randevu tarihimi söyledim o gün gelirim dedim tamam dediler neyse cuma doktordan çıkınca gittim kart doldurdular hesaplamalar bilgiler verdiler aşı tarihinde tekrar gel dediler bu kadar dahada açık nasıl anlatayımmmm kirazların annesi

evet gidiş zor küpeli bende

istediğin zaman git ama çok uzatma kalp atışını duy öyle gidersin bence tam havaya giriyor insan onu duyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…