- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
hımm bakalım benim nasıl olacakAminnn
hoşgeldin
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
benim sürekli bulanıyor kusma yok çubuk kraker ağacı çıkcak midemde okdar yani bir an durmuyor sürekli bulanıyor ama şiddetli değil hafif hafif arada biraz daha kuvvetli doktor kan ilacı verecek bulantıdan veremem diyo geçmesini bekliycez diyor
aile hekimine gittinmi orayada kayıt yaptırman gerekiyormuş
birde bu aylarda kilo vermen lazımmış ben 4 kilo aldım yediklerine çok dikkat zaten doktor yada aile hekimi liste veriyor benim aile hekiminin hemşiresi yarım saat anlattı neler yapmam gerektiğine ne yemem gerektiğine filan
geçmeyenlerde varmış umudumuz bulantıların geçmesi üzerine küpeli
Ben çok uzun zamandır forumları takip ediyorum ama daha yeni üye oldum,hamile kalınca :)
8.haftanın içindeyim,dış gebelik..vs gibi stresler yaşattılar bize ama geçen hafta kalp atışını duydum çok şükür. Sorun yok.
Benim de henüz mide bulantım, kusmam,öğürmem..vs yok. Hamile olduğumu şu an hissetmiyorum çok şükür.
Çarşamba günü tekrar randevum var doktorda, onu tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.
Ve forumda bebeklerini kaybedenleri okudukça nedense çok korkuyorum.
hoşgeldin sefalar getirdin ..Meraba arkadaşlar allah kısmet ederse bende bebegimi şubatta kucagıma alacagım..
Ben çok kilolu hamile kaldım. Kilo verip hamile kalma amacındaydım ama kaza kurşunu oldu,kilo da veremedim.
Tansiyon ve gebelik zehirlenmesinden korkuyorum,Allah yaşatmasın diyelim.
ooo süpermiş valla ..:))) benn ev hanımı bir oglu olan ve bitanede dogmasını dört gözle bekleyen bir anne:))
ooo süpermiş valla ..
maş.
inş. oğluna kardeş gelecek ..
hımm bakalım benim nasıl olacak
yok aile hekimine gitmedim illa kayıt yaptırmak şartmı ki
valla ben gayet güzel beslenmeye çalışıyorum kilo vermek gibi bir durumum yok
bu aylarda kilo ver diyen doktoru da ilk kez duyuyorum
kilo nu kontrol edersin ama hamilelikte diyet olmazki
bi de benim ikiz ,içerdekileri gıdasız bırakamam
tansiyonum çabuk düşer benim
o yüzden şuan kilo almış değilim ama tüp bebekle olduğu için ilaçların etkisi ile 1-2 kiloluk şişlik ,ödem var kar karnımda hepsio
o da önemli değil takmıyorum hiç
çabuk kilo veririm ben zaten
o yüzden kiloya takılmıyorum hiç
yediklerime zaten çok dikkat ediyorum
süt yoğurt yumurta kuruyemiş meyve sebze bol bol yiyorum
salata yiyorum mutlaka ve bol su
hatta akşama da balık var
inş. bulantım bişeyim olmaz en az hsarla atlatırım
iyi ben de gidip bildireyim o zamanyok doktor kilo ver demedi etraftakiler diyorki ilk aylarda mide bulantısı olduğundan genelde kilo veriliyor bende tersi oldu aldımda aldım :)))
aile hekimi şart küpeli aşı filanda onlar vuruyor hemde kayıt altına alıyorlar bir anönce gidip bildirmen gerekiyor hatta doktora danışamadığın basit detaylarıda rahatça sorabiliyorsun hemde olması gereken aşılarını filan yapıyorlar hemde kanunen oraya kayıt şartmış :)
ceviz ye dediler bana bir paket götürdüm meğer bir avuç yetermiş :))yumurtayı kızartma haşlama olmalıymış balıkta kızartma değil yada hakiki tereyağında az yağlı bunları aile hekiminin hemşiresi dedi mevsim meyveleri ama çok iyi yıkanmış filan
şişkinlik önemli değil geçer küpeli hee birde tuza ve beyaz ekmeğe dikkat tuz ödem yapabiliyormuş
iyi ben de gidip bildireyim o zaman
ne aşısı oluyormuşki
senden ilk etapta test istdilermi kan vs .
evet kuruyemiş badem fındık fıstık her gün bir avuç yiyorum ben de
ben daha tedaviye başlamadan hepsini araştırdım başlangıçtan itibaren öyle besleniyorumz zaten
her gün yemekte mutlaka ayranımı içiyorum
sabahları sütümü içiyorum
ekmek zaten yemiyorum
evet herşey kızartma değil haşlama buğulama tarzı olacak
hepsini biliyorum uzman oldum
ben bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum :))
doktora gittiğimde keseyi gördü tahlil istemedi ama aile hekimine gidince aynı gün bir sürü tahlil yaptılar doktorada onları gösterdim zaten belkide ondan istemedi bilmiyorum
aşı ilk olarak tetonaz du sanırım beni 08 ağustosta çağırdı aşı tarihi o zamanmış
doktor birde folikasit verdi unutmazsam içiyorum onu cuma sordum devam edeyim mi diye yok dedi başka içme yaramaz yeterince sağlıklı iyi dedi yemeğine dikkat sadece
anam bir oturuşta yarım ekmek yiyorum yoksa doymuyorum onuda yarıma yeni indirdim hepten nasıl kesecem bilmiyorum
peki tahliller kan tahlilimiydi nerde yaptılar sağlık ocağında mı
gittin ben hamileyimmi dedin
ben de folikasit kullanıyorum 3 ay folikasit ve progestan kullanacağım ben düşük riskine karşılık
iştahın açıldı desene
benimki nasıl olacak bakalım
hepten kesme aşama aşama kes hem hepten ekmeksiz olurmu az ye ama tamamen kesme vucudun ona da ihtiyacı var
evet gittim sağlık ocağına danışmaya dedim ben hamileyim ne yapmalıyım biliyormuş zaten dedi aile hekiminin adına dedim sonra bir oda tarif gittim dediği hemşireyi buldum dedim ben hamileyim size yolladılar hemen aldılar ilk mi geldin tahlil oldunmu doktora gittinmi yok dedim ilk size geldim kan tahlili yaptılar sonuçları verdiler doktoruna götür sonra müsait olduğunda yine gel kart dolduralım filan tahlillerini burada yaparız onun içinde gel dediler eyvallah dedim :)))
kol kaldırma uzanma hareketlerini biliyormusun küpeli onlarda yasak mış
iştah açıktı zaten şimdi bebiş içinde yiycem diyip yolları tamamen açtım :)))
beyaz ekmek küpeli ya kepekli tahıllı filan yiyemiyorum
yani sen ilk oraya mı gittin
ilk gittiğinde tahlil yapmadılar yani
bi de karışık değil de sakin sakin anlat
nasıl hareketlermiş onlar yasak olan hiç duymadım
sadece çok yükseğe uzanmamak gerektiğini biliyorum
senin iştah önceden beri açıkmış yani
tamam beyaz ekmek ben de tahıllı demedimki
olsun az da olsa ye ekmek de ama abartmışsın sen tabi bu gidişle işin zor
arkadaşlar merhaba
ben de5+3 haftalık hamileyim
çok şükür kseyi gördük
10 gün sonra kalp atışı için gideceğim
o da nasi olur inşallah
aile hekimliğinden bahsetmişsiniz
ben de duymuştum bunu ama kalp atışıını görmeden gitmelimiyim
yoksa bekleyeyim mi?
cevap verirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?