İyi olmus bu topik de bizim gibi unutkanlar icinaklina saglik ozlem000.
Esincim kafasinda ve vucudundaku artiklar yani verniks kaseosa bebisi mikroplardan koruyan antibakteriyel bir bariyer gorevi goruyor ozellikle ilk gunlerde. Asiri ya da kanli degilse birazcik kalmasinda fayda bile var ki gobek dusene kadar bezle silme seklindeki banyo yeterli diyolar zaten.
Yalniz o verniks artik vucuttan arindigi halde kafasinin onunde alin kismi gibi hala kuru kabuksu bisiler goruyosaniz beyazimsi ona konak deniyomus. Zeytinyagi ile yumusatilip konak taragi denen cok ince bir tarakla hafif hafif tarayinca geciyomus. Olusursa chicconun konak taragi 10 tl civarinda aklinizda olsun.
Verdigin akillar icin ozellikle de kalin corapcok tesekkurler.:) çetik koyayim diye dusundum su an.
ben daha hazırlamadım çanta falan
aaaaa bak cok ıyı fıkır benım hıc aklıma gelmemıstı oğlumda gobek bagı kullanmıtık cok rahat ama baglaması da bır okadar zordu agzın bal yesın:)))))Kızlar bende bebege göbekbagı bandı almayı düşünüyordum yengeme danıştım onun yerine gögüs pedide konulabiliyormuş
İyi olmus bu topik de bizim gibi unutkanlar icinaklina saglik ozlem000.
Esincim kafasinda ve vucudundaku artiklar yani verniks kaseosa bebisi mikroplardan koruyan antibakteriyel bir bariyer gorevi goruyor ozellikle ilk gunlerde. Asiri ya da kanli degilse birazcik kalmasinda fayda bile var ki gobek dusene kadar bezle silme seklindeki banyo yeterli diyolar zaten.
Yalniz o verniks artik vucuttan arindigi halde kafasinin onunde alin kismi gibi hala kuru kabuksu bisiler goruyosaniz beyazimsi ona konak deniyomus. Zeytinyagi ile yumusatilip konak taragi denen cok ince bir tarakla hafif hafif tarayinca geciyomus. Olusursa chicconun konak taragi 10 tl civarinda aklinizda olsun.
Verdigin akillar icin ozellikle de kalin corapcok tesekkurler.:) çetik koyayim diye dusundum su an.
Merhaba kizlar . İlk bebeğimde göbeğine gogus pesi kullandık zeytin yağı ile tam tersine göbeğin düşmesi gecikti . Göbeğe ped pek hava aldırmıyor. Bilginize.
aa dogumdan sonra ben 10 gun kıvranmıstım yapayım bı zararu yok dımı? once mı sonramı yapayım?Bebeğinize mama vermek zorunda kalırsanız,pistonlu şırıngalarla verebilirsiniz.Hiç riski olmayan bir yöntemdir .Kaşığa alışan bebeler bile gördüm ben.
Sezaryenden sonra aşırı terleme olur,kendiniz için lastikli toka ve ter bezini bol bol alabilirsiniz.Normal hayatınızda kabızlık sorunu çekiyorsanız hastane çantanıza kayısı suyunu almayı unutmayın.Zira bağırsaklarınız çalışmadan taburcunuz zor olacaktır.
Bir de normal olsun sezaryen olsun hastaneye gitmeden lavmanızı kendiniz yapmanızı öneririm.Başkalarının yapması sizi rahatsız edecektir.Ben kendim yaptım dediğimde doktorum pek sevinmişti.Marka adı vermek sakıncalı mı bilmiyorum,ben hastane çalışırken hep bu lavmanları kullanmıştık.Kendiniz yapabilirsiniz,secde pozisyonunda yere uzanın,2 tüp libalaks sıkın ve bir 5 dak kalkmayın sonrasında wc ye oturabilirsiniz,hepsi bu :)
aa dogumdan sonra ben 10 gun kıvranmıstım yapayım bı zararu yok dımı? once mı sonramı yapayım?
sagol canım yapmak ıstıyorummmYok canım,kendinde test etmiş birisi olarak rahatlıkla kullanabilirsin.Doğum sonrasını doktoruna sorarssın yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?