2013 şubat anneleri hastane çantasına konulması gerekenler

ben daha hazırlamadım çantamı yavaş yavaş hazirlicam ama çıtçıtlı için erken değilmi zıbın takımı yeterli..tabi kundak battaniye off heycan bastı şimdiden kalkıp hazırlayasım geldi ama eksikler var :))

canım biran önce hazırlarsan iyi olur insanın başına ne gelecegi belli olmaz aniden olurya erken dogum oldu şunu eşine yada yakınındakine içerde çanta var hemen çıkalım diyebilesin yinede sen bilirsin canım

Sadece sütünü sağanlar biberon alsın boşuna almayın. Göğüs için kakao yağı da sürebilirsiniz hem bebeğin ağzının pmukçuk olmasını önlüyor diyor eskiler hem de ağrıyı hafifletiyor, lansinoh un kremi ve pedi çok iyi, diğer göğüs pedleri batıyor ve kaşıntı yapıyor. yenibebe.com - Bebek Giyim Yenidoğan Giyim da uygun zıbın setleri ve tulumlar var, bakabilirsiniz .

off ben de panik oldum burayı okuyunca.Allah izin verirse gelecek hafta bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemeyi ve ardında da çantamızı hazırlamayı düşünüyorum.tam zamanıdır herhalde dimi ne erken ne geç

Amaninn daha eksikleri tamam lamadim. Cantamda hazir degil. Panik oldum birden .yarin ilk isim bu olucak.

kızlar ilk bebeği olacaklar özellikle 35inci haftada bence hazır tutun.benim ikinci gebeliğim ve buda oğlan o yüzden çok alışveriş yapmadım zaten vardı cicilerimiz.ilk olacakların şimdi eşyası çok olur ve inanın bir günde bitmiyo ben ilk gün yıkadım.ertesi gece bir posta daha yıkadım.kuruttum falan derken hemen ütüleyemedim tabi başka işlerimde çıktı.yıkayıp ütülemem bir hafta sürdü.şimdi en küçük boy valiz bekliyorum.onu alınca hemen hazırlıcam ki daha ne koyacak ne almalıyım ne almamalıyım bilmiyorum.siz siz olun 35inci haftada bitirmiş çantanızı hazırlamış olun 35 te doğum yapan biliyorum ona göre .Allah bize ve bebişlerimize sağlık versin herşey zamanında olsun bebişlerimizde tabi

Ben de bugun yarin, bugunyarin derken dun aksam utuyu yaptim bugun de etiketleri kesip bavulu yerlestiriyorum.
Yarin anca biter herhalde, sirtim agriyo cunku

Ben de valizimi dun hazirladim ama en kucuk boy valiz oldugu icin ancak benim esyalarim sigdi, yurtdisinda oldugumdan hastanede 4 gun falan yatiriyorlar burda.bebege ayri valiz hazirlamaliyim. kiyafetlerini daha yeni yikadim yarin oburgun utulerim artik, valizim haftasonu gelecek o zaman da yerlestiririm. Ikinci kizim 37 haftalikken dogmustu,bebek bana yine surpriz yapabilir. daha bebek, sekerlerimi almadim, ustelik kendim yapicam,ama cok kolay sectigim sekerler. onu da haftasonu yaparim artik.

Çantam hazır sayılır ama giysileri yıkamadım daha hiç halim yok bu günlerde :106:

doguma 3-4 hafta bir sey kaldi. Allahta agirlasmadan bebegimin kiyafetlerini hep yikadim ütüledim, hazirda bekliyor hepsi.cantam icinde hersey hazir ama inanin hazirlama icin elim varmiyor bir türlü bugün yarin diye hep erteliyorum. ilk kizimda 30.haftada hazirdi herseyim ama dogumu 42 hftada olmustu

bende çantamı hazırladım inşallah ayın 28 kucağımda bebeğim tabi allah kısmet ederse

Benim de hazır çok şükür bitti.Bebemin kıyafetlerini ve 1 adet bezini kilitli buzdolabı poşetlerine koydum pek güzel oldular.Süt sağma pompamı ve emziğimizi de steril ettikten sonra poşetledim.Kendi kıyafetlerim de tamam.Sadece lohusa tacım kaldı.Bugün koçtaşa gideceğim.Dokunmatik abajur alacağım.Eczaneden de %70 lik alkol,lavman ve pistonlu şırınga da aldım mı çanta kapanır arkadaşlar.

Benimde Oğluşumun kıyafetleri yıkandı ütülendi saolsun anneannemiz ve babaannemizin yardımlarıyla..Çanta almadım henüz alıp içine koymak kaldı sadece vede daha bebeğimin odası hazırlanıcak sanırım çok geç kaldık biz ilk bebeğin olmasından kaynaklanan rahatlık içerisindeyiz galiba.Ama en kısa zamanda halolur inşallah hepsi.Birde valizmi daha kullanışlı yoksa normal bavulmu ?

bizde hazırladık çantamızı tabi sadece bebişinkini tekerlekli valizlerin en küçük boyunu hazırladım cicileri için.biberon emzik bez vs. bebeğin bakım çantasında tabi daha eklerim heralde aklıma geldikçe.benim cicelride küçük bi bavul ayarladım daha ütülenecek tabi.15 günde bitiririm inşallah iyice ağarlaştım yürürken sanki bebek kanala giriyo gibi ağrım oluyo canım baya yanıyo.bu hafta bitmeden hepsini bitireyimde yatayım bol bol.yoksa bi daha çantamız kalır mazallah.

kızlar bence çantanızda mutlaka kaşık olsun. benim göğsüm ilk günden yara olmuştu, kanıyordu ve sağıp kaşıkla vermek zorunda kalmıştık. aslında enjektör de iyi fikir ama siz alın kaşığı yanınıza yine de. ayrıca silikon göğüs koruyuculardan da koyun. eşim gecenin bir vakti nöbetçi eczane aramak zorunda kalmıştı. hatta o gün doğum yapan bir başka bayan daha ihtiyaç duymuş, gecenin ikisinde hemşire geldi nerden aldınız diye sordu. aldığımız göğüs koruyucu ikili olduğu için birini vermiştim. nolacağı hiç belli olmaz sonuçta, siz önleminizi alın. ayrıca bence biberon da koyun. çünkü iki arkadaşımın da sütü gelmemişti. son zamanlarda sık sık duyuyorum sütü gelmeyen anneleri. inşallah herkesin bol bol sütü gelir ama dediğim gibi siz önleminizi alın. bir de boool bol bebek bezi. çünkü ilk günler çok sık değiştirmeniz gerekecek. biz iki günde bir paketi nerdeyse bitirmiştik. bir de bebekleri artık yıkamıyorlar. şampuan falan diye kasmayın kendinizi. sadece silip verniks tabakasının kalmasını sağlıyorlar. tarağa gelince miniminnacık bir bebeğin saçlarını tarayamazsınız ki. zaten bıngıldağı öyle yumuşak olacak ki dokunmaya bile korkacaksınız.

bişeyi unutmuşum. ben de alt değiştirme bezini altına sermiştim kızımın. hem temiz temiz hem yumuşacık yatmıştı bebişim. kendim için de çarşaf almıştım. çok işime yaradı. gecenin bir yarısı kızımın altını değiştirirken kakasını çarşafa yapmıştı kızım. kimden çarşaf isteyebilirsin ki o saatte. kendi çarşafımı çıkarıp serdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…