2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
findigin annesi sisko findigin annesi sisko..saka-saka..tabi canim senin kendi tercihin istemezsen soyleme.listeyi guncelledim.aksama guncelleme zamani degisiklikleri yazicam.oh ne guzel git ye kofteni.zaten bugun SLADI herkese kofte sundu.ama iyikide soyledim,bugun tum hamislerin menusu belli oldu.ne guzel.

YA HAMISLER BEN BU YAZIYI OKUDUM COK KORKTUM YA.UHU UHU KORKUYORUM.
ASAGIDA HAMILELIK TAKVIMIMIZ VARYA ISTE ORDA BU YAZILMIS BENIM BEBEK ICIN...
Bugün veya yarın omurilik etrafında oluşturulan tüpün üst tarafı, onu korumak için kapatılacaktır.
GECEN HAMISLIGIMDE TAM BU KAPATILMA SIRASINDA OMURGADA ACIKLIK KALMISTI VE SPINA BIFIDA BEBEGI OYUZDEN ALDILAR.GECEN DEFA FOLIK ASIT EKSIKLIGI YUZUNDEN OLDU.BU HAFTADA 39-40 DERECE ATESIM OLMUSTU.AMA SIMDI ATESIM AZICIK VAR,BIDE 5 AYDIR YUKSEK DOZ FOLIK ASIT KULLANDIM VE BIDE DOKTOR MILYONDA BIR RASTLANIR IKINCI KEZ OLMAZ DEDI AMA BEN KORKUYORUM YA.KIZLAR YA YINE OYLE OLURSA.BU SEFER GERCEKTEN CILDIRIRIM.NOLUR ALLAHA BENIM ICIN HEPIMIZ ICIN DUA EDELIM.IKINCI KEZ 4 AYLIK BEBK KAYBI ACISINI KALDIRAMAM .OF YA YAZIYI GORDUM KOTU OLDUM.

kızlar ben de kötüyüm yaa sabah gözümü actıgım anda midem bulanmaya baslıyor,kahvaltı ediyorum çok iştahlı olmayarak,aradan 1-2 saat geçsin canım bişey istememesine rağmen yine midem bulanıyo,böyle bir halsizlik,bas dönemesi..saat bası bisey yiyeceksem kilolar basını alıp gider valla,zaten canım bisey istemiyoo

Günaydın canım sana da Köftenin kokusu taaa buralara kadar geldi. Yattığım yerden kalkamıyorum. Bir iki köfte bana da yollasana canım çekti ya
canim ya keske elimde olsada yollasam sizlerede,ama herkes bugun kocisi arayip kofte aldiracak veya evde yapicak.herkes soz versin bugun tum hamisler kofte yemeli ve aksam hepimiz kofte yedik yazicaz.ay kizlar yoksa kofteyi soyledim carpilirim faLAN.

Canım sen zaten önlemini almışsın . Allah büyüktür . İnşallah bir şey olmaz. Üzüntünü tazelemek istemem ama bir şey soracaktım bu konuyla ilgili olarak. Spina Bifida olduğunu nasıl teşhis etti doktor? Bir de bebekte nasıl bir etkisi oldu ? Yani sormak istediğim bebeğinin kalbimi durmuştu yoksa başka bir tesirini mi tespit etmişlerdi? Yani sendrom gibi bir şey mitdi

sladicim gör bak bu sefer hiçbir sorun olmayacak sende
her tülü önlemi almışsın normal bir hamileden bile daha az riskin var artık
bırak geçmişi bunun tadını çıkar aklına da getirme kötüyü çağırma durduk yere..

ben de önceden folik almaya başladım sırf spina korkusundan
kuzenimin kızında şüphelendiler çok korktuk neyse ki değilmiş şükür
ondan sonra dedim önlem alayım yine de ben..
ama kızımda sürpriz bebekti 5 haftalıkken kullanmaya başladım

bende de mide bulantısı yok..canım bir şey istemiyo ama sıcaklarda ben zaten böyle olurum..
canımı da sıkmamaya çalışıyorum yarın umarım iyi haberlerle dönerim yaa

gunaaydın kızlar nasılsınız?
bende ıdare eder bu gun yaaa temizlik yapmam lazım bakalım yapa bılıcem mı?
bebişler nasıl?
oglum dunden kardesının resmını hıc ındırmıyor elınden sureklı sevıyor.
bakalım doguncada boyle olucakmı

ya ben 6+5 haftalık hamıleyım ama takvımde 9 haftalık yazıyor nasıl duzeltıcem sladı yardm edermısın?
o zaman dogum tarıhı ne zaman oluyor

bende içiyordum canım günde 3 yada enfazla 4 tane ama öğrediğim gün bıraktım arada çok canım istiyo ama

canim 2li 3lu teste hic gerek duymadik,ultrasonda bakinca omurgadaki aciklik siyah 1 sekilde belli olur.ntd nin daha kotu yani anensefali vardi.yani folik asit eksikliginden hem omurgada aciklik kalmis hemde bebegin beynin ust kismi kapanmamisti yani beyin acik kalmisti.kafasinin ustu yok gibi bisey.bebegin kalbi super calisiyordu.zaten dogacagi gune kadarda sorunsuz guzel 1 hamilelik gecirecektim.oyle bebekler cok yasamazlar,1 gun veya bir hafta yasayip olurler zaten bilincsiz olurlar.iyikide simdi ultrason denilen bisey var,yoksa bilmeyen anne otur bebegin dogurunca,gozleriyle oyle bir bebek gorunce soka gire bilir veya delire bilir.kaynanam falan kurtaj zamani bebegi istediler goturup topraga vermek icin,ama doktorlar dogradi cikardi,yani oyle bir bebegi sahiplerine gostermemek en dogrusuydu.yani boyle seyler birazcikta irsi oluyor.esimin babaannesi de boyle bir bebek dogurmus ve bebek 2 saat sonra olmus.ondan sonra 5 tane saglam cocugu olmus.gende gelen butur irsi hastaliklar,folik asit eksikligi olanlarda,bunyesi zayif olanlarda ortaya cikar,onun icinde hamilelik oncesi mutlaka hazirlik gerekir.cunki,bunyeyi saglam tutup folik asit ve baska vitaminlerle hamilelige hazirlik yapinca genden gelen hasta spermleri zaten vucudumuz almaz.ben tamamen hazirliksiz hamile kalmistim.ama simdi esime bile folik asit verdim.cunki,folik asit erkek spermindeki,genetik hastaliklari tasiyan veya sorunlu spermleri oldurur ve dollenmeye saglam spermler saklar.iste folik asitin gucu.hatta ben bebisi ultrasonda gordum,cok haraketli 1 kizdi.ama malesev hastaydi.neyse yeteri kadar aciklama verdim.oyuzden canlarim hic kimse hamileliye hazirliksiz yakalanmasin.

canim evet 5 ay onceden onlemleri aldim,bide doktor 100 de 100 emin ol,bu hastalik milyonda bir cikar ikincide asla olmayacak dedi,ama yinede insanin icindeki,korku gecmiyor.sanirim burdaki 70 hamis icinde benim yasadigim kadar buyuk aci yasayan yok.yani kalbi atan buyuk bebegi gidipte diri-diri kurtaj yaptirmak.oyuzden insalla agustos sonu hepinize guzel haberler vericem.bakalim ultrason incelemesi ve testler ne gostericek.

ya ben 6+5 haftalık hamıleyım ama takvımde 9 haftalık yazıyor nasıl duzeltıcem sladı yardm edermısın?
o zaman dogum tarıhı ne zaman oluyor
tatlim dogum tarihin 9 subat kullanici kontrol panelinden gir orda,profil duzenlemeye gir ve bebgin dogum tarihi yerine 9 subat yaz,o zaman bilgilerin dogru olucak.

merhaba kızlarr benim son adey tarihim 19 nisan doktorum bana 6 haftan bitti 7ye girdin dedi ama aile hekimim son adet tarihime bakarak 9 haftalıksın diyo ben hangisiyim anlamadım yaa hesapladım şubatın ilk haftası doğum olcak doktorumun dediği doğruysaa ama aile hekimim ocağın yirmilerinde olcak dedi.. sizcee hangisi doğrıuu ben şubat annesimiyim ocak annesimi şaşırdım kaldım

merhaba canim doktorlar dollenme gununu bilmediyi icin son adetten hesaplarlar,ama dollenme gec olursa iste o zaman ultrasona ne gosterirse o hafta yazilir.sen ilk doktoru dinle 7 .haftadasin ilk doktor ultrasondami bakti yani neye gore haftani soyledi.?

canımm benimm benim son adet tarihim 16 mayıs bide bebeğim,n tahmini doğum tarihi 21 şubat :) bitanemm kusura bakma ben özelden yolladımm sandım sanırım eksik o zaman ve tahminimm erkek çocuk olabilir gibi bu cumartesi yada pazartesi keseyi görücez inşallah

Son düzenleme:
kızlar günaydın umarım herkesler iyidir
benim bulanyılarım hariç iyiyim.dün akşam yemekten bir saat sonra hepsini çıkardım
sabah falan kötü kalkıyorum.3 ay sonra biticek umarım bunlar her şey yavrum için ama

evet ultrasonda baktı ve tamm 1 aylıksın dedi bundan 2 hafta önce 4 haftalıktım şimdide 2 hafta koyuyorum üzerine etti 6 .. ama 6yı bitirdim 7ye girdim fakat hesabımdan düzeltemiyorumm ne yazsam 7 hafta çıkmıyo bana yardım edermisiniz 7 hafta çıksın diye ne yazabilirim

tatlim dogum tarihini 01:02 yazmissin..onu degistir ve 08:02 yao o aman 7 haftalik cikicak.hadi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…