2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba tatlim.kalp atisi 6-8 haftalar arasi duyulur.karnin sismesine gelince kilolu annelerde zaten karin oldugu icin kilomu yoksa bebek karnimi belli olmaz.ama ince ve normal kiloda olan annelerde karin 16 haftadan sonra suratle buyumeye baslar 20 haftalarda kenardan hamile oldugun anlasilir.bide gobekten cikmaz rahim kasikta oldugu icin hamislik karinda kasiktan buyumeye baslar.rahim gobege 6.ayinda cikar.

cnm şimdi baktım tekrar 5 mg pof ne yapsamki

kızlar benim drumdan başka dru folik asit vermeyen
tavsiye etmiyorum diyen varmı.istememe rağmen vermedi:26:

evet canım banada vermedi ben gebelikten önce 6 ay folik asit kullandım solgarın

doktora gittiğimde 5 haftalıktı bu saatten sonra folik acidin bir yararı zaten yok dedi vermedi içmiyorum

[h=3]GEBELİKTE ŞİDDETLİ BULANTI KUSMA (HİPEREMEZİS GRAVİDARUM)[/h]
HAMİLELİKTE BULANTI KUSMA
Gebelerin %50’sinde bulantı-kusma yakınmalarına rastlanmakta ve % 0.5-1’inde bu yakınmalar çok şiddetli bir hale gelmekte ve kilo kaybına neden olabilmektedir. Tedavi gerektiren bu şiddetli bulantı-kusma durumu hiperemezis gravidarum olarak adlandırılmaktadır. İkiz gebeliklerde bulantı, kusma daha çok görülür.

Hiperemezis gravidarum bebeğe zarar vermez, bebekte gelişme geriliğine ve bebeğin düşük doğum ağırlıklı olmasına neden olmaz. Hiperemezis gravidarum, anne adaylarında hipertansiyon, gebelik zehirlenmesi, düşük veya erken doğuma neden olmaz.

Tedavide neler yapılmalı?
- Hafif ve kuru gıdalar yemeye çalışılmalı.
- Günde 3 öğün yerine en az 6 öğün, az ve sık yemek yenmeli.
- Sıvı alımı arttırılmalı. Yemeklerden 1 saat sonra su içmeye başlanmalı.
- Dinlenmeli ve mümkün olduğu kadar stresten uzak durmaya çalışılmalı.
- Evdeki düzen mide bulantısını azaltacak şekilde değişmeli.
- Yatak istirahatı gerekirse hastanede damardan beslenmeye geçilmeli.
- Sabah bulantıları için uyandıktan sonra tuzlu çubuk kraker, bisküvi veya leblebi yenmesi faydalıdır.
- Haşlama patates, ekmek, yumurta, peynir, yoğurt, pirinç pilavı, makarna, yenebilir.
- Kızarma, yağlı v.b yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
- Doktorunuzun uygun gördüğü bulantı giderici ilaçlar kullanılabilir.

ben banyoya kosuyorum.serinlemek lazim.sonrada esimle dolasmaya cikicaz malum hergun isten gelince dolasiyoruz,simdiden beynini yedim hamileyim hergun deniz havasi gerekir falan oyuzden ne zaman isten gelse yemek yer sonrada yallah sahil,veya evin yanindaki,yesil park.arada yorgun gelince anlayisli oluyorum tabiki,cikmiyorum gezmeye.
ben kosumuyum,banyo birazcik dinleme sonra 1 kab yogurt luppppppp mideye indirelim (tabiki mecburen) ve sonrada gezmeye aksama burdayim.listemizi hazirladim herkesin bilgileri yazildi.
hadi gobuslere ve findiklara iyi bakin,yep yeni bilgilerle gelicem.SLADI KACAR.,........
.

Folik asit eksikliğinde düşük doğum ağırlıklı bebekler, nöral tüp defektleri (NTD) ve annede megaloblastik anemi oluşur.

Nöral tüp defektleri en ağır sağlık sorunlarındandır. Anne karnındaki bebeğin 4. haftasının sonuna kadar kapanması gereken nöral tüpün açık kalması sonucunda¨ Bebeğin kafatası kemiklerinin bir kısmının olmaması,
¨ Bebeğin beyninin gelişmemesi
¨ Bebeğin beyin ve zarlarının dışarı fırlaması
¨ Bebeğin kafatası veya omurga üzerinden meninksin kist şeklinde dışarı gelişmesi
¨ Omurganın üzerine olan zarla birlikte omurganın arka kısmındaki bir yarıktan fıtık şeklinde de dışarı çıkması
gibi bozukluluklar görülebilir.
Folik asit ne kadar süre gereklidir?

Hamile kalmadan üç ay önce folik asit tabletlerinin kullanılmaya başlanıp , gebeliğin 8. haftası bitene kadar folik asit takviyesi yapılabilir. Nöral tüpün kapanması gebeliğin 4. haftasının sonunda tamamlandığından, bu dönemden sonra alınan folik asidin pek fazla önleyici etkisi yoktur.
Günlük besinlerle 400 mg/gün folik asit alınması mümkündür.. Folik asidin diyetle yetersiz alımından çok besinlere uygulanan pişirme, hazırlama yıkama gibi işlemler nedeniyle kayıplara uğradığı, fazla alımın ise vitamin B12 eksikliğine yol açabileceği unutulmamalıdır. Karaciğer ve diğer organ etleri, kurubaklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler folik asidin en zengin kaynaklarındandır.

Sırasıyla Folik Asitten Zengin Yiyecekler

Karaciğer
Yeşil yapraklı sebzeler
Diğer organ etleri
Kırmızı et
Kuru baklagiller
Yumurta
Yoğurt
Süt
Tam taneli tahıllar (buğday, çavdar vb)
Bazı meyve ve sebzeler (enginar, kavun vb)

Folik Asit Kayıplarını Önlemek Elinizde!

Folika sit suda eriyen, ışıktan etkilenen B grubu vitaminlerindendir. Yiyeceklerin, saklama, hazırlama ve pişirme şekillerine çok dikkat edilmelidir. Çünkü yanlış uygulamalar folik asit kaybını artırmaktadır. Suda eriyen bir vitamin olduğu için vücutta fazla depolanmaz ve hergün dışarıdan alınması zorunludur.

TATLIM bunun benzeri yaziyi ben demin koymustum kizlar okudular tamamen dogru soylenmis,bu yazilar doktor tarafindan analiz edildikten sonra neticeye varilmis ve yazilmislar.
benim bebektede spina bifida ve anensefali olmustu,cunki,bende folik asit eksikligi vardi,ama simdi 5 ay onceden onlemimi aldim ve bebisin 3 ayina kadar kullanicam.

Ben ekim ayından beri kullandım ayrıca arada 2 kutu da elevit içtim

bana sanırım o yüzden vermedi diye düşünüyorum sonuçta buradaki yazıda ve bir çok yazıda aynı şeyi söylüyor

4.haftadan sonra Allah korusun artık bir faydası olmuyomuş zaten

sadece günlük almamız gereken besin değeri olarak almanın faydası var demekki

Allah sanada kimseyde yaşatmasın bir daha böyle şeyler hepimizin meleklerini korusun

e
vet tatlim 4.haftada bu anomaliler gelistigi icin 4 haftadan sonra folik asit alimi cok gec.
boyle bebek dogurmak cok korkunc.ALLAH insallah bana bi daha bu kotu seyi yasatmaz ve hic 1 anneye yasatmaz amin.insallah meleklerimiz herseyi saglam sekilde dunyaya gelirler.

cokkk tesekkur ederımm canımm ben bayagı zayıfım 41.70 kg la hamıle oldugumu ogrendımm cok ıstahlıda degılımm hergun aynada kendımı ızlıorumda dumduzummm:26::26: kendımde farklılıklar gormeye ıhtıyacımm var galba ama henuzzz bıseycıkk yokk

sladicim tamam biçok şeyi internette bulabiliyoruz ama bu saç boyatmayla ilgili 3 örnek var benim önümde. kuzenim 6. ayda saçını boyattı. 10 gün sonra doğum yaptı bebeği 1 gün yaşadı kanında zehirlenme teşhisi kondu. yine bir tanıdık 7. ayda saçını boyattı bebeğinin gelişimi durdu 1 hafta sonra ölü doğum yaptı. bi arkadaşım 3. ayda saçını boyattı bebeğini kaybetti. bunlar tesadüfte olabilir ama önümde bu kadar örnek varken saçımı boyatamam ben. 20 yaşında saç diplerim beyazlamaya başladı. kızımda da boyatmadım. o beyazların büyüdüğünü gördüğümde bebeğim de büyüyor diye seviniyordum

o zaman ornege karsilik ornek ben 13 haftada sacimi boyattim bebege bisey olmadi,esimin halakizi,sacini boyatti bisey olmadi.eyer basinda cok ufak 1 yara varsda hemen kana gecer.peki o 3 tane bebegini kayb eden anneler doktor ne dedi.kayb etme sebepleri neymis.?
yani boyatan ve boyatmayanlar var,bence bebek kayb etmenin sebebi o diyildir.sadece tesaduf.cunki,ozaman bende kayb ederdim ve sac boyatan birkac akrabamda kayb ederdi bebisini.
ama yinede icinde ufacik 1 subhe varsa sakin yapma.

[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) VE EMZİRİRKEN SAÇ BOYATMA[/h]
HAMİLELERİN VE EMZİRENLERİN SAÇ BOYATMASI
Saç boyaları deriden çok az emilirler o yüzden gebelikte saç boyatmanın muhtemelen hiçbir zararı yoktur fakat bazı bilim adamları yine de gebeliğin ilk 3 ayında saçların boyatılmamasını önerirler. Saç boyalarının içerisinde birçok kimyasal madde bulunur ancak gebeliğin herhangi bir döneminde (ilk 3 ayı da dahil) saç boyatanlarda bu güne kadar herhangi bir yan etki hiçbir araştırmada gösterilmemiştir.

ya bunu gorup gormemenin kimseye 1 zarari yokki? benim bebegimde iste butur bisey olucakti.cunki,ben salak doktoru dinlemedim ve folik asit kullanmadim.

Ya hepimiz hassas dönemdeyiz belki sen etkilenmiyosun
ama ben etkilendim hemde çok
benim gibi başka etkilenen olur gerek yok

iyi şeyler duymaya görmeye ihtiyacımız var şuan o yüzden

yeni doğan sağlıklı bebeklerin fotoğraflarını koysaydın keşke en azından motive edici olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…