2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

  • normal dogum

    OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

    OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

    OY: 21 17,8%

  • Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar benim drumdan başka dru folik asit vermeyen
tavsiye etmiyorum diyen varmı.istememe rağmen vermedi:26:
folik asit vermedimi aza once buraya folik asit hakkinda resimli uzun yazi attim okurmusun canim.
ya ben gelip bogarim senin doktorunu,sen onu dinleme git folik asitini al ve kullan.
 
bizim tatiller iptal esim siddetle karssi cikiyor havuzlardaki mikroptan hastalik kaparsa omur boyu onun suclugunu yasarson diye beni telaslandiriyor bende iptal ettim guzlim tatili tek denize giriyim diyorum orada ayni daha mikrop diyo
ay havuzu zaten doktorlarda onaylamiyor,ama denizden ne mikrop gecicekki,zaten vajina su girmez,havuzuda doktorun onaylamam sebebi,suyun klorlu olmasidir,arada yalnislikla yutunca mideye gider.yok canim denizin hic 1 zarari yok,hamile olupta yuzme yarisi yapanlar bile vardir,tablomuzun ustundeki linki tikla esine goster okusun.,

Bak simdi bende cok heyecanlandim rabbim o gunleri yasatsin bizlerede insallahh hayali bile dunyami bambaska yapiyor o gunleride insallahh konusacagiz burada paylasacagiz hep beraber :))))
ay insallah ogunler gelsede miniklerimiz hakkinda konussak amin,
 
canim 2 gun sonra doktora gidicem bakalim bulanti icin neler tavsiye edicek bide tatil uzak yol icin biseyler yazmasini isterim.

kizlar ilk 3 ay hamileler ayva yesin bulantiyi bitirir demis peygamber efendimiz son 3 ayda hurma yiyin dogumu kolaylastirir demis ben kizimda ayvayla durduruyordum bulantiyi gerci ayvayi nerden bulacaz
 
folik asit vermedimi aza once buraya folik asit hakkinda resimli uzun yazi attim okurmusun canim.
ya ben gelip bogarim senin doktorunu,sen onu dinleme git folik asitini al ve kullan.

okudum zaten az çok bilgim vardı o yüzdende druma neden vermiyorsunuz dedim
vermiyorum tavsiye etmiyorum dedi.
psikolojik olarak rahat edeceksen vereyim dedi ama yinede vermedi
eczaneden fobilol alıp kullansammı
6+5 im bugün umarım geç kalmamışımdır.
 
sladı bende cinsiyet tahmini istiyorum mümkünmü :))
tatlim ozaman satini ve dogum gununu ay ve yilini yaz,minure gelince cinsiyet hesaplamasi yapar.
[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) FOLİK ASİT KULLANIMI[/h]
Folik asit (folbiol, folic plus v.b ilaçlar) her hamile bayan için rutin olarak önerilen bir vitamindir. Folik asit B grubu vitaminlerden birisidir. Vitamin B9, vitamin Bc, folic acid, folacin, folasin folik asitin diğer isimleridir. Folik asit yeşil sebzelerde, mercimekte, ıspanakta, cevizde, fındıkta, fıstıkta, karaciğerde, yumurta sarısında, kuru fasülyede, baklagillerde ,ayçekirdeğinde bol bulunur. Ancak sadece bu besinlerin alınması hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için yeterli olmaz, mutlaka ilaç şeklinde alınması gerekir.

Hamilelikte folik asitin önemi:
Her hamilelikte önerilmesinin nedeni bu vitamini kullanmayanlarda kullananlara göre bebekte bazı anomalilerin daha fazla görülmesidir. Bu anomaliler nöral tüp defekti denilen (halk arasında bebeğin sırtında açıklık şeklinde ifade edilir) spina bifida, anensefali gibi anomalilerdir.

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?
Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

Folik asit ne zamana kadar kullanılmalı? Ne zaman bırakılmalı?
Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?
Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.
 
sladı bende cinsiyet tahmini istiyorum mümkünmü :))

tatlim insallah gec kalmazsin.en birincisi her sey ALLAHIN elinde.sen bitane folik asit al ve 3 ay kullan.ama 0,4mg olsun.
 
kizlar ilk 3 ay hamileler ayva yesin bulantiyi bitirir demis peygamber efendimiz son 3 ayda hurma yiyin dogumu kolaylastirir demis ben kizimda ayvayla durduruyordum bulantiyi gerci ayvayi nerden bulacaz
ya canim ayva cekti ya simdi nerden bulucaz,acaba mevsimimi,satista varmi.bana ne bana ne ben ayva istiyoyum ayvaaaaaaaaaaaa.
hemen kocik araniyor.ayvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aa
 
kızlarrr bide sık sık nete giriyoruz ya acaba bebege sakıncalımıdır?bu konuda bilgisi olan varmı
ay bu soruyada hemen el atiyim.hayir tatlim hic 1 zarari yoktur.bu sua canli hucreye asla zarar vermez zaten verseydi,yillarini internette geciren bizler hasta olurduk,sadece bize azicik zarari var,oda bel agrisi faln.internette iki saatte 15 dk arayla otura biliriz.
sekerlerim ben herseyi googleden veya doktorlardan arastirip kesin bilgi elde ettigim icin sorulan her soruya dank diye atlayip hemen bilgi verioyorum.
:18::18:
 

sagol tatlm cvpladıgın için bazen eşim kızıyo bu kadar cok nete girme diye her gördügünde elimden alıyo laptopu
 
merhabalar kızlar bende 2013 şubat annesi olucam inş.herkese hayırlı doğumlar diliorum

8 haftam bitecek benim bu ay sonu 2li teste giricekmişim:26:çok heyecanlıyım...
 
sagol tatlm cvpladıgın için bazen eşim kızıyo bu kadar cok nete girme diye her gördügünde elimden alıyo laptopu
sana ve tum kizan eslere lafim tabi benim esimde dahil olmakla bu yazilari okuyun eslerl.,
[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?[/h]
HAMİLELİKTE NELER ZARARLI? NELER ZARARSIZ?
Gebeliğin başladığı andan itibaren anne adayı için yepyeni bir dönem başlamaktadır. Artık karnında kendisinden başka bir de bebek taşımaktadır ve her hareketinde onu da düşünmek zorundadır. Gebelik süresince değişen sadece annenin vücut şekli veya kilosu değildir, hayat tarzı, yeme-içme alışkanlıkları, hareketleri kısacası hemen hemen bütün hayatı değişir. Bu nedenle anne adayı bu değişikliklere uyum sağlamalı, dikkatli ve bilgili olmalıdır. Yaptığı her hareketin, yediği içtiği herşeyin gebeliğine ne tür etkileri olabileceğini bilmelidir. Bunlara dikkat ederek daha problemsiz ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirecektir.

Burada genel olarak gebelikte süresinde dikkat edilmesi gereken yasaklar ve serbestlikler sıralanmıştır. Burada bilgiler sadece madde madde kısaca sıralanmıştır, her biri hakkında detaylı bilgiye yanındaki >> işaretine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dikkat ediniz: Buradaki bilgiler normal ve herşeyiyle problemsiz bir gebelik için yazılmıştır, ancak gebelikte problem veya ekstra bir durum varsa bu kriterler değişebilir. Örneğin normal bir gebelikte otomobil yolculuğu serbesttir ve hiçbir sakıncası yoktur ancak kanama olan bir gebelikte veya diğer bazı problemlerin varlığında otomobil yolculuğu sakıncalı olabilir.


Gebelikte neler serbesttir, zararsızdır?
-Araba Kullanmak >>
- Otomobil yolculuğu >>
- Uçak yolculuğu >>
- Yürüyüş >>
- Koşma (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Yüzme >>
- Egzersiz (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Cinsel İlişki (Kanama ve erken doğum tehtidi yoksa) >>
- Saç boyatma >>
- Epilasyon, ağda >>
- Çay, kahve, kola, bitkisel çaylar (Az miktarda) >>
- Balık, ton balığı >>
- Emniyet kemeri >>
- Akupunktur >>
- Cep telefonu (Aşırı kullanmak önerilmez, açıklamayı okuyunuz) >>
- Manyetik güvenlik kapıları (Alışverişmerkezlerinde, havaalanlarında) >>
- Metal arama detektörleri (Güvenlik görevlilerinde) >>
- Mikrodalga frırın >>
- Omega 3 (Balık yağı) >>
- Kedi, köpek, kuş beslemek (Dikkat etmek gerekir) >>
- Vejetaryenlik >>
- MR çektirmek >>
- Vajinal muayene ve ultrason >>
- Bebeğe Müzik Dinletmek >>


Gebelikte neler yasaktır, zararlı olabilir?
- Sigara >>
- Alkol >>
- Uyuşturucu maddeler >>
- Röntgen >>
- Tomografi (CT) >>
- Tatlandırıcılar >>
- Sauna, hamam, kaplıca >>
- Çiğ et, çiğ köfte, iyi pişmemiş yumurta, pastörize edilmemiş süt >>
 
merhaba hanımlarr ne sorucamm sıze?? hamıle kalmak ılgılı herseyı ezberlemıstımm ama gebelıkle ılgılı cokk yetersızımmm kalp atıslarını kacıncı haftada duyarımm bebegımın ve gobısımm ne zaman kabarmaya baslarr bılgısı olan tum arkadaslardann yorum beklıorummmmm
 
kızlar bişi daha sorucam. eşim hamile olduğumu biliyor ama ailelere söylemedik siz ne yaptınız söylediniz mi? kalp atışını çok şükür duyduk ama ne yapacağımı bilmiyorum

Biz de söylemedik. kalp atışları için de pazartesi gidicez. öğrenince söylemeyi düşünüyoruz bakalım haırlısıyla.
 

hayırlı olsun canım..7.ci haftada benimki duyulmuştu
 
sagol tatlm cvpladıgın için bazen eşim kızıyo bu kadar cok nete girme diye her gördügünde elimden alıyo laptopu
sana ve tum kizan eslere lafim tabi benim esimde dahil olmakla bu yazilari okuyun eslerl.,
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?


HAMİLELİKTE NELER ZARARLI? NELER ZARARSIZ?
Gebeliğin başladığı andan itibaren anne adayı için yepyeni bir dönem başlamaktadır. Artık karnında kendisinden başka bir de bebek taşımaktadır ve her hareketinde onu da düşünmek zorundadır. Gebelik süresince değişen sadece annenin vücut şekli veya kilosu değildir, hayat tarzı, yeme-içme alışkanlıkları, hareketleri kısacası hemen hemen bütün hayatı değişir. Bu nedenle anne adayı bu değişikliklere uyum sağlamalı, dikkatli ve bilgili olmalıdır. Yaptığı her hareketin, yediği içtiği herşeyin gebeliğine ne tür etkileri olabileceğini bilmelidir. Bunlara dikkat ederek daha problemsiz ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirecektir.

Burada genel olarak gebelikte süresinde dikkat edilmesi gereken yasaklar ve serbestlikler sıralanmıştır. Burada bilgiler sadece madde madde kısaca sıralanmıştır, her biri hakkında detaylı bilgiye yanındaki >> işaretine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dikkat ediniz: Buradaki bilgiler normal ve herşeyiyle problemsiz bir gebelik için yazılmıştır, ancak gebelikte problem veya ekstra bir durum varsa bu kriterler değişebilir. Örneğin normal bir gebelikte otomobil yolculuğu serbesttir ve hiçbir sakıncası yoktur ancak kanama olan bir gebelikte veya diğer bazı problemlerin varlığında otomobil yolculuğu sakıncalı olabilir.


Gebelikte neler serbesttir, zararsızdır?
-Araba Kullanmak >>
- Otomobil yolculuğu >>
- Uçak yolculuğu >>
- Yürüyüş >>
- Koşma (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Yüzme >>
- Egzersiz (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Cinsel İlişki (Kanama ve erken doğum tehtidi yoksa) >>
- Saç boyatma >>
- Epilasyon, ağda >>
- Çay, kahve, kola, bitkisel çaylar (Az miktarda) >>
- Balık, ton balığı >>
- Emniyet kemeri >>
- Akupunktur >>
- Cep telefonu (Aşırı kullanmak önerilmez, açıklamayı okuyunuz) >>
- Manyetik güvenlik kapıları (Alışverişmerkezlerinde, havaalanlarında) >>
- Metal arama detektörleri (Güvenlik görevlilerinde) >>
- Mikrodalga frırın >>
- Omega 3 (Balık yağı) >>
- Kedi, köpek, kuş beslemek (Dikkat etmek gerekir) >>
- Vejetaryenlik >>
- MR çektirmek >>
- Vajinal muayene ve ultrason >>
- Bebeğe Müzik Dinletmek >>


Gebelikte neler yasaktır, zararlı olabilir?
- Sigara >>
- Alkol >>
- Uyuşturucu maddeler >>
- Röntgen >>
- Tomografi (CT) >>
- Tatlandırıcılar >>
- Sauna, hamam, kaplıca >>
- Çiğ et, çiğ köfte, iyi pişmemiş yumurta, pastörize edilmemiş süt >>
 

güzell paylasım olmus tsekkürlerrr canım tüm kocalara duyuruluuuuurrr
 
benim eşim dondurma yedirmiyordu katkı maddeli die doktoruma söledim o zaman evde yapsın eşin dedi eşimde izin verdi yememe
geçenlerde de teyzesi tutturmuş ciğer yeme bebeğe kuvvetli gelir die yedim ama
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…