- Konu Sahibi papatya3459
-
- #2.801
folik asit vermedimi aza once buraya folik asit hakkinda resimli uzun yazi attim okurmusun canim.kızlar benim drumdan başka dru folik asit vermeyen
tavsiye etmiyorum diyen varmı.istememe rağmen vermedi:26:
ay havuzu zaten doktorlarda onaylamiyor,ama denizden ne mikrop gecicekki,zaten vajina su girmez,havuzuda doktorun onaylamam sebebi,suyun klorlu olmasidir,arada yalnislikla yutunca mideye gider.yok canim denizin hic 1 zarari yok,hamile olupta yuzme yarisi yapanlar bile vardir,tablomuzun ustundeki linki tikla esine goster okusun.,bizim tatiller iptal esim siddetle karssi cikiyor havuzlardaki mikroptan hastalik kaparsa omur boyu onun suclugunu yasarson diye beni telaslandiriyor bende iptal ettim guzlim tatili tek denize giriyim diyorum orada ayni daha mikrop diyo
ay insallah ogunler gelsede miniklerimiz hakkinda konussak amin,Bak simdi bende cok heyecanlandim rabbim o gunleri yasatsin bizlerede insallahh hayali bile dunyami bambaska yapiyor o gunleride insallahh konusacagiz burada paylasacagiz hep beraber :))))
canim 2 gun sonra doktora gidicem bakalim bulanti icin neler tavsiye edicek bide tatil uzak yol icin biseyler yazmasini isterim.
folik asit vermedimi aza once buraya folik asit hakkinda resimli uzun yazi attim okurmusun canim.
ya ben gelip bogarim senin doktorunu,sen onu dinleme git folik asitini al ve kullan.
tatlim ozaman satini ve dogum gununu ay ve yilini yaz,minure gelince cinsiyet hesaplamasi yapar.sladı bende cinsiyet tahmini istiyorum mümkünmü :))
sladı bende cinsiyet tahmini istiyorum mümkünmü :))
tatlim insallah gec kalmazsin.en birincisi her sey ALLAHIN elinde.sen bitane folik asit al ve 3 ay kullan.ama 0,4mg olsun.okudum zaten az çok bilgim vardı o yüzdende druma neden vermiyorsunuz dedim
vermiyorum tavsiye etmiyorum dedi.
psikolojik olarak rahat edeceksen vereyim dedi ama yinede vermedi
eczaneden fobilol alıp kullansammı
6+5 im bugün umarım geç kalmamışımdır.
ya canim ayva cekti ya simdi nerden bulucaz,acaba mevsimimi,satista varmi.bana ne bana ne ben ayva istiyoyum ayvaaaaaaaaaaaa.kizlar ilk 3 ay hamileler ayva yesin bulantiyi bitirir demis peygamber efendimiz son 3 ayda hurma yiyin dogumu kolaylastirir demis ben kizimda ayvayla durduruyordum bulantiyi gerci ayvayi nerden bulacaz
ay bu soruyada hemen el atiyim.hayir tatlim hic 1 zarari yoktur.bu sua canli hucreye asla zarar vermez zaten verseydi,yillarini internette geciren bizler hasta olurduk,sadece bize azicik zarari var,oda bel agrisi faln.internette iki saatte 15 dk arayla otura biliriz.kızlarrr bide sık sık nete giriyoruz ya acaba bebege sakıncalımıdır?bu konuda bilgisi olan varmı
ay bu soruyada hemen el atiyim.hayir tatlim hic 1 zarari yoktur.bu sua canli hucreye asla zarar vermez zaten verseydi,yillarini internette geciren bizler hasta olurduk,sadece bize azicik zarari var,oda bel agrisi faln.internette iki saatte 15 dk arayla otura biliriz.
sekerlerim ben herseyi googleden veya doktorlardan arastirip kesin bilgi elde ettigim icin sorulan her soruya dank diye atlayip hemen bilgi verioyorum.:18::18:
sana ve tum kizan eslere lafim tabi benim esimde dahil olmakla bu yazilari okuyun eslerl.,sagol tatlm cvpladıgın için bazen eşim kızıyo bu kadar cok nete girme diye her gördügünde elimden alıyo laptopu
kızlar bişi daha sorucam. eşim hamile olduğumu biliyor ama ailelere söylemedik siz ne yaptınız söylediniz mi? kalp atışını çok şükür duyduk ama ne yapacağımı bilmiyorum
merhaba hanımlarr ne sorucamm sıze?? hamıle kalmak ılgılı herseyı ezberlemıstımm ama gebelıkle ılgılı cokk yetersızımmmkalp atıslarını kacıncı haftada duyarımm bebegımın ve gobısımm ne zaman kabarmaya baslarr bılgısı olan tum arkadaslardann yorum beklıorummmmm
sana ve tum kizan eslere lafim tabi benim esimde dahil olmakla bu yazilari okuyun eslerl.,sagol tatlm cvpladıgın için bazen eşim kızıyo bu kadar cok nete girme diye her gördügünde elimden alıyo laptopu
sana ve tum kizan eslere lafim tabi benim esimde dahil olmakla bu yazilari okuyun eslerl.,
[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?[/h]
HAMİLELİKTE NELER ZARARLI? NELER ZARARSIZ?
Gebeliğin başladığı andan itibaren anne adayı için yepyeni bir dönem başlamaktadır. Artık karnında kendisinden başka bir de bebek taşımaktadır ve her hareketinde onu da düşünmek zorundadır. Gebelik süresince değişen sadece annenin vücut şekli veya kilosu değildir, hayat tarzı, yeme-içme alışkanlıkları, hareketleri kısacası hemen hemen bütün hayatı değişir. Bu nedenle anne adayı bu değişikliklere uyum sağlamalı, dikkatli ve bilgili olmalıdır. Yaptığı her hareketin, yediği içtiği herşeyin gebeliğine ne tür etkileri olabileceğini bilmelidir. Bunlara dikkat ederek daha problemsiz ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirecektir.
Burada genel olarak gebelikte süresinde dikkat edilmesi gereken yasaklar ve serbestlikler sıralanmıştır. Burada bilgiler sadece madde madde kısaca sıralanmıştır, her biri hakkında detaylı bilgiye yanındaki >> işaretine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dikkat ediniz: Buradaki bilgiler normal ve herşeyiyle problemsiz bir gebelik için yazılmıştır, ancak gebelikte problem veya ekstra bir durum varsa bu kriterler değişebilir. Örneğin normal bir gebelikte otomobil yolculuğu serbesttir ve hiçbir sakıncası yoktur ancak kanama olan bir gebelikte veya diğer bazı problemlerin varlığında otomobil yolculuğu sakıncalı olabilir
Gebelikte neler serbesttir, zararsızdır?
-Araba Kullanmak >>
- Otomobil yolculuğu >>
- Uçak yolculuğu >>
- Yürüyüş >>
- Koşma (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Yüzme >>
- Egzersiz (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Cinsel İlişki (Kanama ve erken doğum tehtidi yoksa) >>
- Saç boyatma >>
- Epilasyon, ağda >>
- Çay, kahve, kola, bitkisel çaylar (Az miktarda) >>
- Balık, ton balığı >>
- Emniyet kemeri >>
- Akupunktur >>
- Cep telefonu (Aşırı kullanmak önerilmez, açıklamayı okuyunuz) >>
- Manyetik güvenlik kapıları (Alışverişmerkezlerinde, havaalanlarında) >>
- Metal arama detektörleri (Güvenlik görevlilerinde) >>
- Mikrodalga frırın >>
- Omega 3 (Balık yağı) >>
- Kedi, köpek, kuş beslemek (Dikkat etmek gerekir) >>
- Vejetaryenlik >>
- MR çektirmek >>
- Vajinal muayene ve ultrason >>
- Bebeğe Müzik Dinletmek >>
Gebelikte neler yasaktır, zararlı olabilir?
- Sigara >>
- Alkol >>
- Uyuşturucu maddeler >>
- Röntgen >>
- Tomografi (CT) >>
- Tatlandırıcılar >>
- Sauna, hamam, kaplıca >>
- Çiğ et, çiğ köfte, iyi pişmemiş yumurta, pastörize edilmemiş süt >>
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?