2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Merhaba canım:) Ne güzel meleğine sağlıkla kavuşmuşsun , Allah hepimize nasip etsin inşallah
Senin engin bilgilerinden yararlanmak çok isterim şahsen.

Mesela ben çalışan bir anneyim.İlk aylar nasıl neler yaşadın.Kilo ne kadar aldın , bebişin kaç kilo doğdu, sen kiloları verebildin mi, emzirme ile önerilerin var mı

Birden soruları sıraladım ama bak nasıl

bende anlamıs degilim nasıl doktor olduklarını ve o kadar gerildim ki bi lokma yiyemedm sabahtan beri hala sıkıntımı atamadım canm.bide bu son gittigm doktor her ihtimale karsı igne verdi düsügü engellemek acısından adı trombofili mi ne ama bu igneyi oluyumu olmuyumu bilmiorum bazıları kanaman yoksa olma diyorlar

selam kızlaaarrr. canınızı çektirmek gibi olmasın da incir çıkmış. ne zamandır bugünü bekliyodum. pazarda görünce hemen aldım! tabii ağzım yüzüm yapış yapış oldu. pek tadı yok ama biliyosunuz ki çok faydalı özellikle bizim için! yemenizde fayda var..

canım ol sen doktor verdiyse. tahlil sonuçlarına bakıp mı verdi? kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi ilaç bu.

Ben de çalışıyordum ilk zamanlar çok uyudum. Yaz tatili için izin alıp antalyaya güzel bi oetele gitmiştk ben akşam tavuk gibi yatttım sabah yattım öğlen yattım yani otele verilen paraya yazık oldu :)) İlk üç ay ben fazla kilo almadım çünkü yemkelerden çok tiksindim ama hiç mide bulantım kusmam olmadı. Ama her şey koktu yiyemedim. İlk üç ay 3 kilo aldım sadece tüm hamileliğim boyunca 13 kilo aldım. Minik kızım 3380 doğdu. Ama kilolarımı veremedim hala 10 kilo fazlam var. Ben emzirdim hala da emziriyorum çok şükür. Emzirirken kilo veririsin deiler ama ben süt olsun diye yemekten kilo veremedim malesef. Ama mutlaka emzirin aranızda müthiş bir bağ oluyor. Karnı acıkınca gözümün içine bakıyor kuzum.
Eğer kilo işini dert edecekseniz sonrasında hamilelikte mümkün oldğunca az yemeye çalışın. Gerçekten zor bişiy ama ben ikinciyi düşünüyorum o zaman az yiycem diyorum :) Bakalım başarabilecek miyim :))

canım ol sen doktor verdiyse. tahlil sonuçlarına bakıp mı verdi? kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi ilaç bu.

yok tatlm kan pıhtılasmasyla ilgili tahlil sonucu haftaya cıkıcak doktor hersey yolundaysa keseriz igneyi dedi.önlem amaclıymıs bu iğne suan.tahlil sonucum iyiyse olmıcakmısım ama ne olur ne olmaz haftaya kadar ol igne dedi.baska bir doktorada telefonla danıstım oda kanaman yoksa niye bosuna igne olucaksın diyo kafam karıstı

Merhaba kizlar bende subat annesi olucam sat 16 mayis tahmini dsogum
20 subat tekirdagdanim 26 yasindayim 9 yil sonra tup bebekle oglum borama kavustum suan 8.5 aylik 13 ekim dogumlu olmuyor diye korunmuyorduk ama allahimin suprizi oldu bize oglumakardes geliyor benide araniza kabul ederseniz sevinirim

ay kızlar yaa benim çevremde o kadar çeşit çeşit insan var ki yorum yapan hepsine sinir oluyorum!

kimisi "ay o ne mide bulantılarıydı öyle, ilk üç ay 8-10 kilo verdim!" diyip sinirlerimi bozuyo. çünkü bende mide bulantıları 7. haftada bitti ve gayet güzel beslenip 2,5 kilo aldım bile.:26:

aman efendim aşerme diye bişey yokmuş da, psikolojikmiş de, biliyomuşum di mi?!!

kimisi de (5 aylık hamile) "bende hiçbişey yok, oğlum olcak, sadece 4 kilo aldım, sen niye bu kadar kötüsün ki?" deyip daha çok moralimi bozuyooo..

anlamadım şimdi ben iyi mi gidiyorum, kötü mü gidiyorum? illa çok mu bulantı çekip kusup da 10 kilo zayıflamam lazım, yoksa hiçbişey aşermeyip yine zayıflamam mı lazım!!! ne gıcık bi olay yaaa!!! AMAN İLLA KİLO ALMICAM ÇOK ZAYIF KALCAM, İLLA KARNIM 4. AYDAN SONRA ÇIKCAK FALAN!!! OFF YAA SİNİR OLUYORUM!!!

Merhaba kizlar bende subat annesi olucam sat 16 mayis tahmini dsogum
20 subat tekirdagdanim 26 yasindayim 9 yil sonra tup bebekle oglum borama kavustum suan 8.5 aylik 13 ekim dogumlu olmuyor diye korunmuyorduk ama allahimin suprizi oldu bize oglumakardes geliyor benide araniza kabul ederseniz sevinirim

anlıyorum tatlım kafanın karışması normal, ama seni görüp de muayene eden, iğneyi ol diyen doktor. diğeri telefonda konuşmuş. sanırım ilki, senin telaşını görüp de vermiş olsa gerek. bence sen iğneyi ol ki (madem sorun çıkmazsa bırakacakmışsın), için rahat etsin. bişey olsa bile(Allah korusun) ben yapabileceğim her önlemi aldım diyebilesin.

merhaba kızlar nasılsınız
biz iyiz çokşükür bi sıkıntımız yok temmuzun ilk haftası randevumuz var kalp atışlarını duycaz
zaman geçtikçe alıştım şaşkınlığı üzerimden attım şükürler olsun bu günlere
biraz diyet yapmam gerektiğini söledi dr diyetisyene gitti 1800 cal diyet yazdı
bebişlerimizi rabbim korusun

hiç kafana takıp canını sıkma kuzum doktorlar herkese söylüyo internet denen bi olay var buyrun araştırın size zahmet dersin o akıl verenlere her hamilelik farklı olur aynı kadın bile farklı gebeliklerde farklı şeyler hissedebiliyor benim annem 5 doğum yapmış beşimizde de bir kere midesi bulanmamış hatunun ablam ilk hamileliğinde yataktan çıkamadı ikinci hamileliği daha hahif geçti ben hastanelik oldum mide bulantılarından anlatmak istediğimherkeste farklılık gösteriyo hiç takılma onlara

madem aşerme diye bişi yok millet toprağa nasıl aşeriyo o da mı piskolojik boşver allah aşkına takma onlar hamileyken kimbilir neler yaptılar sen keyfini çıkar bebişinle büyümenin nazını da yap kurunu da baksınlar çeksinler kocacıklarımız şımarmayı hakediyoruz bence bu dönemlerde:)

slm kızlar bu gün doktoraa gittim fakat kan tahlili sonucumda tsh değerim 4.28 çıktı. yüksek dedi değer için. endokrin uzmanına görünmem gerekiyormuş ve ilaç içicekmişim. konuyla ilgili bilgisi olan varmı aranızda ? bilgi verirseniz sevinirim. bebeğe bir zararı olurmu bu değerin ?

Cnm aynı durumdayız bende de enfeksiyon var orta seviyede de bakteri. hafif lekelenmem oldu ama bebek iyi çok şükür. bende progestan alıyorum günde 2 kez aslında 3 müş ama ben iki alıyorum çarpmasın beni diye. birşey olmaz Allahın izniyle hamilelikte enfeksiyon genelde yaşanılan bir durummuş. :)

cnm benim de tsh yüksek çıktı hatta benim 6,5 çıktı senin yine iyiymiş, merak etme ilaç verdi bana doktor 1 ay kullan sonra tekrar gel dedi zaten gebe olduğunu söylüyosun ona göre zararsız bi ilaç veriyo hatta ben kendi doktoruma sordum bu ilaç zararlı mı die o da hayır biz hamilelere bunu veriyoruz zaten dedi.

canım sanada çok geçmiş olsun. inş. yakında normale döner.bende pzt endokrin uzmanına gözükücem. hamilelikten önce bana eutrox 25 mg içmiştim.hiç bir işe yaramamış. hatta 3.5 tan 4,5 a çıkmış.. senin kullandığın ilaç ismi nedir ? ve kaç mg lık ? yazarsan sevinriim. tşkler şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…