2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

elimde değil canım o açken çok kötü oluyorum keşke mamayı yese. benimde gögsümde azdı sütüm gece bitiyordu aglamaya başlıyordu 60 ml mama veriyordum yatarken.. sağ gögsümle günde 3 defa emziriyordum bitiyordu sol gögsümde daha çoktu ama şimdi ikisindede bi damla akmıyor.. şimdi uyudu ama 10 dk uyuyor ağlayarak geri uyanıyor uyanınca yine mama yapıp verecem yemezse dr arıcam artık bişiler söyler belki.. dua ediyorum hep emzirirken sütüm çoğalsın diye inşallah benimkide seninki gibi gelir

günler oldu girmeyeli:) bebek olunca buralardan uzak kaldık Rabbim onlara sağlık sıhhat versin..

Doğum yapmayan kalmadı sanırım hepimiizn gözleri aydın olsun güle güle büyütelim kuzularımızı

canım sıcak banyo ve çok su içmek sütü etkiliyor
bi de fırsat bulduğunda uzan dinlen
sütüm kesildi diye de üzülme, moral çok önemli canım

maşallah bebeğine

kızlar benim bi sorum var
oğlumun iki gündür bezinde bir damla kan var
kakasını 3 gün oldu yapmadı
5 güne kadar normalmiş, henüz dr a götürmedik
bezinde kan görünce panikledim
yarın dr a götürecez
böyle bi şeyle karşılaşan var mı

Oncelikle morelini bozma.sut yok diye bisey yok bunu beynine kabullendir.sut var ama az boyle dusun.ilk once bebisi emzir iki gogsundende sonra mama yap karnini doyur.kendinde guzelce beslen ve bol bol su ic ve o uyurken muhakkak uyu.en az 2 saat.emin ol gelecek.sen annesin.morel cok onemli.sana en onemli tavsiyem bebek bagirsa bile az da olsa emzir.ondan sonra mama ver.goguslerin uyarilmasi cok onemli.ne kadr uyari o kadar sut demek.bu arada tabiki mamayia abartma cok.gogusler uyarilikca sutte gelir ve zamanla artar.en onemliside su ve uyku bunu unutma...

Canım bende sütum yetmeyecek diye korku içindeyim ilkimde mama verdim anne sütune ek. Ama o doğumum sonrasi çok moralsizdim. Aslında rızkı ne kadarsa o kadar emecek . Sana yaptıklarrimi sayayım.
Humana still tea içiyorum.
öğlen mutlaka tavuk suyuna çorba
öğün aralarında dereotlu marullu ayran
yarım litre kaynayan tatlı suya 7_8 adet ikiye bölünmus incirleri 10 dk kaynatiyorum suyu ikiye bölüp sabah ve akşam içiyorum. Ibrahim saracoğlunun incir küru . 3 gündür yapıyorum göğüslerim hemen yumusamiyor .
Günde 3 adet hurma.
rezene ve isirgan otu çayı alacağım daha markette bulamadım.onlarda çok süt yapıyormus. Ve tâbi bol Su ve moral gerisi allaha kalmış.

bende süt yapması için hergün mutlaka 1diş sarımsak yiyorum corbanın içine yada salata içine rendeleyip o şekilde tüketiyorum faydası cok oluyo bide taze sogan yiyorum sürekli ve hurma deneyin bakalım..sütünüzle kalın:))

merhaba taze anneler forumda gezinirken sayfanız dikkatimi çekti ve son sayfayı okudum
aklıma hemen kendi yaşadıklarım geldi
buarada bnde 2012 şubat annesiyim
geçen sene bu zamanlaar sizinle aynı yollardan geçiyordum:)))
okurken süt sıkıntıları dikkatimi çekti ve nacizane bikaç şey yazmak istedim belki faydası olur diye
bende kızım doğdu doğalı hep süt sorunu yaşayan bir anneydim
sütüm az ve kızım çok gazlı bi bebekti
daha ağzına memeyi alır almaz kıvranmaya başlar 2,3kere çeker sonra bırakır ama hep ağlardı
ve tabi bende((
sütüm az bebeğimi doyuramıyorum diye yemeyip içmediğim şey kalmamıştı(ilk ay kilo alımı 600gr gibi bişeydi zaten
veee kaçınılmaz son mamakızıma ilk ay biberonla mama vermeye başladım sonra vazgeçtm
zaten az emiyordu biberonla beraber iyice azaltmıştı çünkü emmeyi
biberon kolay geliyordu tabi.bende mamayı kaşıkla vermeye başladım
sonra 3 aylıkken kızım sağ göğsümü reddetmeye başladı
denemediğim yol kalmamıştı ama almıyordu bende o göğsümü sadece uyurken vermeye başladım
sonra kızım diğer göğsümü de bıraktı
artık emziremiyordum daha göğsüme yaklaştırdığım anda ağlamaya başlıyordu çok üzülüyordum ama vazgeçmedim
madem uyuyarak emiyordu bende öyle emzirmeliydim
inanın kızlar kızımı sonraki 9 ay boyunca her 2 saatte bir uyutarak emzirdim vazgeçmedim:))
veee kızım doğumgününden birkaç gün önce meme meme diyerek tekrar emmeye başladı
mucize gibiydi birdenbire oldu
ve benim sütüm hala az ama kzım hala emiyor:))
size tavsiyem asla vazgeçmeyin moralinizi yüksek tutun inanın kazanan siz oluyorsunuz
ve hemen bi süt sağma makinesi edinin
bebeğinizi emzirin sağın emzirin sağın sürekli sağın
ilk zamanlar sıkıntı bile olsa sonra sütünüzün acaip arttığını farkedeceksiniz
süt artıran en önemli şey güçlü ve sürekli bi emiş çünkü
bunu bebeğiniz yapamıyorsa makine ile yapın bi süre

kusura bakmayın biraz uzun oldu bebeklerinizle sizlere güzel mutlu bol sütlü gazsız bol uykulu günler diliyorum:))
inanın çok daha güzel günler çok yakınınızda....

Son düzenleme:

canım bende senin gibi olmuştum göğsümü sıkıyordum azıcık süt geliyordu, tanıdık bir hemşire arkadaşa sordum ilk sorduğu şey
kaç saatte bir emziriyorsun? ben ne kadar sık emziirirsem o kadar süt olur sandığım için saate falan bakmadan sürekli emziriyordum o nedenle süt birikmiyordu bizimkide kana kana ememediği için mızırdıyordu...

hatta şöyle örnek verdi çok susayıp yudum yudum su içtiğini düşün öyle mi yoksa bir bardak suyu bir kerede mi içmek...

istersen mama ver ve göğüslerinde süt birikiyor mu diye dene...

inşallah artsın artsın taşsın sütlerin

canım beniiimmm çok şükür bugünlere hepimiz çok merak ettik seni dualarımız seninle idi.. daha çok güzel günleriniz olcak oğluşunla inşallah ...

Biraz önce sarımsakli dereotlu ve rokali cacık ictim. Umarım sütümüz çoğalır.

slm kızzlaarrr...bizde bugün 1 aylık olduk...rabbim nice aylar, yıllar yaşatsn kızıma...aşımızı yaptırdık...maşallah güzel kiloda almış kızım...kilosunu söylemicem:))))bu arada ortanca oğlan su çiçeği geçiriyo....en korktuğum şeydi başıma geldi...yapacak bişi yok ama...sadece uzak tutuyoruz minikten...yavrum zaten ağlıyo''anne kardeşime bulaşırmı?''diye...inşlh bulaşmaz...bulaşırsada naparız bilmiyorum...rabbime emanetler,allahım bütün herkesin evladını korusun...

tavsiyelerin için teşekkür ederim canım ama uyuyamıyorum ki benim kızım ben yataga başımı koyunca aglamaya başlıyor bende onu uyutunca uyumıcam şimdi tekrar uyanır sersem gibi olmayayım diyorum o zamanda mışıl mışıl uyuyor :)çok sık emziriyorum zaten her ağladıgında mamadan önce muhakkak emziriyorum hatta bekliyorum aglayana kadar emziriyorum bakıyorum ki doymuyor aç o zaman mama veriyorum ama bugün mamada yememişti çok üzülmüştüm biraz önce uyandıgında 60 ml mama yedi şimdi çok rahat uyuyor gögsümde çok az sertleşmiş :)

sayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))

inşallah canım teşşekkür ederim bende senin yaptıgın gibi sürekli emziriyorum her ağladığında sonrada gögsüm bomboş oluyor yumuşacık oluyor kızıma biraz önce mama verdim 60 ml 2 saattir uyuyor benimde gögsüm sertleşmeye başladı hafiften dediğin doğru yanii çok sık emzirince gerçekten süt kalmıyor emzirmeyincede kızım durmuyor artık aralarda azda olsa mama verecem gögsüm süt dolması için.

canım bende humana still tea içiyorum günde 3_ 4 bardak inciride kaynatmıyorum ama kuru incir günde 3 tane yiyorum ceviz badem bide humananın rezene kimyon çayını içiyorum hergün bazen kendimde sade rezene demleyim içiyorum 2.5 lt su kesin içiyorum senin incir kürünü de denicem inş faydası olur tavsiyelerin için çok teşşekkür ederim ama pes etmicem ilk hafta böyle değildi kızım ne kadar emerse emsin gögsüm hiç yumuşamazdı hep sertti sonra neden böyle oldu anlamadım midesi büyüyor galiba doymuyor artık..

sayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))

cnm maşallah rabbım nazarlardan korusun. herşeye rahmen devam ettin bak allah ta sana yardım etti. inş bundan sonra herşey daha güzel olur.

canım valla durumumuz aynıymış doktor bana kızmıştı söylediğimde bana kanguru gibi yapışık gezmeyin emzik ver demişti:)))

offf bu ne ya, herkesin derdi aynı, süt süt süt!

bugün evimize doğum yaptığım hastanenin ev servis hemşiresi geldi. kızımın kilosunu tarttık, ptesi günü doktor kontrolünde 4250 gr civarı olan kızım bugün 4140 gr çıktı. hemşire demek ki aç kalmış, biraz daha mama verebilirsiniz, ya da her emzirmede iki memeyi de verin filan dedi. bazen ben birini verince uyuyor diye ikinciyi vermiyordum. ama kilo vermesine üzüldüm. dün ilk kez hiç mama vermeden emzirerek tamamladım günü, kendime güvenim gelmişti. ama şimdi kızım aç mı kaldı diye üzülüyorum. bu 3 günde 100 gr kayıp çok fazla değil mi?

aslında acıkınca ağlıyor, meme verince yine uyuyor, bezini de yeterince kirletiyor. aç olsa ağlamaz mı? bana herşey yolunda gibi gelmişti. şimdi ne yapsam karar veremedim; anne sütünde ısrarcı olup kilo verse de böyle devam mı etsem, günde 2 kez filan mama mı versem? ne dersiniz?

özellikle tuze, nerelerdesin? fikrine ihtiyacım var...

canım burdasın sanırım. senin karatay diyeti nasıl gidiyor? başka bişey yapabiliyor musun? ben platese başladım evde. ama tartılmadım daha hiç. bir de ara sıra leslie bacıyla takılıyorum :)

Ben de tam cevap yazacaktımki,adımın yazdığını gördüm.
Canım öncelikle tartıların kalibrasyonu çok önemli,bebeler hep aynı tartıda ve boy çizelgesinde ölçülmeli.Ben oğlumda gittiğim hastanenin tartısını beğenmemiştim ve günlerden pazar olmasına rağmen arçelik bayisini açtırıp bebe tartısı almıştım çünkü çok terleyen bir kişiyim ve hava yaz olduğu için çokkk sıcaktı.Birde ev temizliği,spor derken kendimi çok yormuştum.Bende sıvı kaybı oluştu ,spor ve yorgunluğun oluşturduğu laktik asit sütün kalitesini bozuyormuş (o zamanlar cahildim ,bilmiyordum) bebem gerçekten az kilo almıştı ve idrarında ürat kristalleri çıkmıştı,az daha kafayı yiyordumki imdadıma alkolsuz malt içeceği yetişti.Memeler anında doldu hatta taştı ve kilo alımı normale döndü. :)
Şimdi hemşirenin getirdiği tartının doğruluğundan emin miyiz? Daha önce aynı tartıda mı tartılmıştı? Hemşire onun yanında emzirmeni istemedi mi? Bebeğin doygunluğunu ve sütü yudumladığını kendi gözlemleyebilirdi.Sen bi memeni verdikten sonra omzuna al,popodan başlayarak boynuna kadar avuçiçinle çok hızlı olmadan ov,ardından biraz kuvvetli pışpışla (Nasıl yazacağımı bilemedim )sanırım izah edebilmişimdir.Bebe o esnada derin uykuya geçmez,hemen diğer memeni verirsin.Lık lık sesini duyuyorsan sıkıntı yoktur,sütü içiyordur.Tek memeyi verenler genelde laktoz alerjisi olanlar oluyor.

Kumpirellam mama verme durumun oluşursa unutmadan hemen yazayım,gece mümkün olduğunca verme.Çünkü en çok prolaktin hormonu gece salgılanır ve gece emzirmeleri sütün artmasında yararlıdır.

Azra kanaman varsa sütün ancak o günler biraz azalır,ama bunu dert etme.Memelerin cıvık olması sütün olmadığının göstergesi değildir.İlk zamanlar memelerin taş olmasının sebebi bebeğin hepsini içememesinden kaynaklı dolgunluktur.Süt bebeğin emmeye başlamasıyla salgılanan hormonların etkisiyle süt torbalarında taze üretilir ve boşaltılır.Ben bebeğim emdikten sonra son sütün yağlı olduğunu bildiğimdem memeden hemen ayırmam,elimle torbaları sıkar,kalan yağlı sütü boşaltırım ama benim bebelerim genetik olarak az kilo alırlar çünkü eşimde bende minyon tipli insanlarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…