- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.521
moralini bozmama çalış cnm benimde sol göğsümde sütüm gitmişti ben okudum annem okudu ertesl gün gelmişti benim göüslerimde yumuşacık var ama yetmiyor öğlen 2 de akşam 8 de yatarkende 1.30 da 60ml mama veriyorum keşke seninkide sütün gelene kadar mamayı alsada aç kalmasa kuzucuk..
kızlar benim sütüm iki günde azaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kızıma yetmiyor artık gögüslerim yumuşacık süt felan yok emerken sinirleniyor ağlıyor mama yapıyorum onuda istemiyor midesi bulanıyor sanki mamadan yüzünün şekli degişiyor ne yapacam sütüm geri çoğalsın diye yemediğim şey kalmadı süt artıran çay içiyordum çok faydası olmuştu ama oda fayda etmiyor artık kendimi çok kötü hissediyorum kızım aç ağlarken bende onunla ağlıyorum dayanamıyorum çok sinirlerim bozuldu(
maşallah bebeğineoğluşum 3 400 e düşmüştü doğumdan sonra şimdi tam 4700 olmuş ..51 cmdik 58 olmuşuz.. 7 cm de uzamışız 1 ayda ...hepatit b aşımızın 2.sini yaptılar çok ağladı kuzummm....birde ben sadece bir hafta anne sütü verebildim sonra ilaç kullanmak zornda kaldım bir kaç sebebten dolayı sütümü veremedim doktor üzülmememin gereksiz olduğunu gelişimi iyi olduğu sürece takıntı yapmamamı söledi bakalım bir dahaki kontrol 1 ay sonra
Canım bende sütum yetmeyecek diye korku içindeyim ilkimde mama verdim anne sütune ek. Ama o doğumum sonrasi çok moralsizdim. Aslında rızkı ne kadarsa o kadar emecek . Sana yaptıklarrimi sayayım.
Humana still tea içiyorum.
öğlen mutlaka tavuk suyuna çorba
öğün aralarında dereotlu marullu ayran
yarım litre kaynayan tatlı suya 7_8 adet ikiye bölünmus incirleri 10 dk kaynatiyorum suyu ikiye bölüp sabah ve akşam içiyorum. Ibrahim saracoğlunun incir küru . 3 gündür yapıyorum göğüslerim hemen yumusamiyor .
Günde 3 adet hurma.
rezene ve isirgan otu çayı alacağım daha markette bulamadım.onlarda çok süt yapıyormus. Ve tâbi bol Su ve moral gerisi allaha kalmış.
kızlar benim sütüm iki günde azaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kızıma yetmiyor artık gögüslerim yumuşacık süt felan yok emerken sinirleniyor ağlıyor mama yapıyorum onuda istemiyor midesi bulanıyor sanki mamadan yüzünün şekli degişiyor ne yapacam sütüm geri çoğalsın diye yemediğim şey kalmadı süt artıran çay içiyordum çok faydası olmuştu ama oda fayda etmiyor artık kendimi çok kötü hissediyorum kızım aç ağlarken bende onunla ağlıyorum dayanamıyorum çok sinirlerim bozuldu(
herkese selammm uzuuuunnn zamandır girememdim kızlar kusura bakmayın. ama bebegimin yanına aldılar beni 25subat pazartesiden beri yogun bakım tarafında beraberdik dün cıkarttılar sonunda emzirmem gerekiyo die aldılar ama hergün kan almaları serum takmaları öldüm oralardaaa cok şükür dün akşam 17.00 civarı evimize geldik bugün yine kan vermeye gittik suanda bi tedavi yapılamadıgını anne sütüyle atabilecegini söylediler ara ara bikarbonatlı su ile kan degerleri dengeleniyor o suyu içincede tansiyonda biraz yükselme oluyo evde nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsunnn ama herseye ragmen cokkk güzel duyguymus allahım isteyen herkese tattırsın bunu.. gecmiş yapamadım ama sanırım artık dogumuna gün sayan arkadasımız kalmamıstır herkesin melekelrine saglıklı uzun ömürler diliyorum hastanede hep aklımdaydınız... herkesi cok öpüyorum.. meltem--sedaecrin-triptofan sizleri cokkk coookkk öpüyorum inşallah görüşürüz yine
Biraz önce sarımsakli dereotlu ve rokali cacık ictim. Umarım sütümüz çoğalır.bende süt yapması için hergün mutlaka 1diş sarımsak yiyorum corbanın içine yada salata içine rendeleyip o şekilde tüketiyorum faydası cok oluyo bide taze sogan yiyorum sürekli ve hurma deneyin bakalım..sütünüzle kalın:))
Oncelikle morelini bozma.sut yok diye bisey yok bunu beynine kabullendir.sut var ama az boyle dusun.ilk once bebisi emzir iki gogsundende sonra mama yap karnini doyur.kendinde guzelce beslen ve bol bol su ic ve o uyurken muhakkak uyu.en az 2 saat.emin ol gelecek.sen annesin.morel cok onemli.sana en onemli tavsiyem bebek bagirsa bile az da olsa emzir.ondan sonra mama ver.goguslerin uyarilmasi cok onemli.ne kadr uyari o kadar sut demek.bu arada tabiki mamayia abartma cok.gogusler uyarilikca sutte gelir ve zamanla artar.en onemliside su ve uyku bunu unutma...
canım bende senin gibi olmuştum göğsümü sıkıyordum azıcık süt geliyordu, tanıdık bir hemşire arkadaşa sordum ilk sorduğu şey
kaç saatte bir emziriyorsun? ben ne kadar sık emziirirsem o kadar süt olur sandığım için saate falan bakmadan sürekli emziriyordum o nedenle süt birikmiyordu bizimkide kana kana ememediği için mızırdıyordu...
hatta şöyle örnek verdi çok susayıp yudum yudum su içtiğini düşün öyle mi yoksa bir bardak suyu bir kerede mi içmek...
istersen mama ver ve göğüslerinde süt birikiyor mu diye dene...
inşallah artsın artsın taşsın sütlerin
Canım bende sütum yetmeyecek diye korku içindeyim ilkimde mama verdim anne sütune ek. Ama o doğumum sonrasi çok moralsizdim. Aslında rızkı ne kadarsa o kadar emecek . Sana yaptıklarrimi sayayım.
Humana still tea içiyorum.
öğlen mutlaka tavuk suyuna çorba
öğün aralarında dereotlu marullu ayran
yarım litre kaynayan tatlı suya 7_8 adet ikiye bölünmus incirleri 10 dk kaynatiyorum suyu ikiye bölüp sabah ve akşam içiyorum. Ibrahim saracoğlunun incir küru . 3 gündür yapıyorum göğüslerim hemen yumusamiyor .
Günde 3 adet hurma.
rezene ve isirgan otu çayı alacağım daha markette bulamadım.onlarda çok süt yapıyormus. Ve tâbi bol Su ve moral gerisi allaha kalmış.
sayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))
inşallah canım teşşekkür ederim bende senin yaptıgın gibi sürekli emziriyorum her ağladığında sonrada gögsüm bomboş oluyor yumuşacık oluyor kızıma biraz önce mama verdim 60 ml 2 saattir uyuyor benimde gögsüm sertleşmeye başladı hafiften dediğin doğru yanii çok sık emzirince gerçekten süt kalmıyor emzirmeyincede kızım durmuyor artık aralarda azda olsa mama verecem gögsüm süt dolması için.
canım bende humana still tea içiyorum günde 3_ 4 bardak inciride kaynatmıyorum ama kuru incir günde 3 tane yiyorum ceviz badem bide humananın rezene kimyon çayını içiyorum hergün bazen kendimde sade rezene demleyim içiyorum 2.5 lt su kesin içiyorum senin incir kürünü de denicem inş faydası olur tavsiyelerin için çok teşşekkür ederim ama pes etmicem ilk hafta böyle değildi kızım ne kadar emerse emsin gögsüm hiç yumuşamazdı hep sertti sonra neden böyle oldu anlamadım midesi büyüyor galiba doymuyor artık..
offf bu ne ya, herkesin derdi aynı, süt süt süt!
bugün evimize doğum yaptığım hastanenin ev servis hemşiresi geldi. kızımın kilosunu tarttık, ptesi günü doktor kontrolünde 4250 gr civarı olan kızım bugün 4140 gr çıktı. hemşire demek ki aç kalmış, biraz daha mama verebilirsiniz, ya da her emzirmede iki memeyi de verin filan dedi. bazen ben birini verince uyuyor diye ikinciyi vermiyordum. ama kilo vermesine üzüldüm. dün ilk kez hiç mama vermeden emzirerek tamamladım günü, kendime güvenim gelmişti. ama şimdi kızım aç mı kaldı diye üzülüyorum. bu 3 günde 100 gr kayıp çok fazla değil mi?
aslında acıkınca ağlıyor, meme verince yine uyuyor, bezini de yeterince kirletiyor. aç olsa ağlamaz mı? bana herşey yolunda gibi gelmişti. şimdi ne yapsam karar veremedim; anne sütünde ısrarcı olup kilo verse de böyle devam mı etsem, günde 2 kez filan mama mı versem? ne dersiniz?
özellikle tuze, nerelerdesin? fikrine ihtiyacım var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?