2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Canım tartılar aklımda kaldığı kadarıyla aynı marka. O zaman tartıldığında ben günde 4 kez filan mama veriyordum, iki gündür günde 1 sefere düştük, bana sütüm arttı ve yetiyor gibi gelince, ama kilo vermiş. Şimdi ben ne yapayım? Hemşire onun yanında emzirmemi istemedi. İki memeyi de vermeye dikkat et diyorsun yani. Tamam, mamayı gece vermem, zaten gece çok derin uyuyor zor uyandırıyorum.
iyi ki burdasın canım ya, Allah senden razı olsun.

Merhaba kızlar. Bugün 16. günümuz . Dalmaya.başlayacağız. sağlık ocağında yokmuş eczaneden alacağım adını hatırlamıyorum bi türlü. Ismini soyleyebilirmisiniz

kızlar benim bi sorum var
oğlumun iki gündür bezinde bir damla kan var
kakasını 3 gün oldu yapmadı
5 güne kadar normalmiş, henüz dr a götürmedik
bezinde kan görünce panikledim
yarın dr a götürecez
böyle bi şeyle karşılaşan var mı

cnm maşallah rabbım nazarlardan korusun. herşeye rahmen devam ettin bak allah ta sana yardım etti. inş bundan sonra herşey daha güzel olur.

canım benim cok sağoll rabbim bundan sonrada hepimizin yüzünü güldürsün inşallah kilo sorunu falan bile yaşamadım hastanede kosturmaktan 66kiloyla hamile kalmıstım 80kiloyla dogum yaptım suanda 69kiloyum nasıl gidiyo anlamadım stres berbat yaptı beni ama cok sükür cok sükür cok sükür rabbimee tek sıkıntımız :) sabaha kadar kucaktayız uyku pek yok :) gündüzde uyuyo paşamız Allahım kimsenin umutlarını yıkmasın kucaklarını herkesin doldursun inşallah öpüyorum herkesi

ben dr a gıt derım acaba makatta damar mı catladı ?

sayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))
goremıyorum kı

canım o kadar sevındımkı ahmet efe umudun resmı oldu ınsallah seda da senın gıbı alır kucagına ve subat annelerı olarak hepımızın mutlulugu tamamlanır

kızlar göğsüm yara olunca avent manuel göğüs pompası aldım ama bu da bebek gibi canımı çok acıtıyor, bir de pompalayınca öyle deli gibi süt çıkmıyor. sizde durum nedir? göğüs pompası sizin de canınızı yakıyor mu?
şimdi geçiş sütündeyim, olgun süt gelince pompayı daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum ama, sizin haftaları kıyasladığınızda pompayla elde ettiğiniz sütün miktarı konusunda gözlemleriniz neler?

bazı sakin bebekler uykucu oluyor.bence endişe etme.gerçi senin bebeğin allahbağışlasın daha küçük o yüzden daha sık beslemelisin 2-3 saati geçirmemeye çalış.bizim ki neredeyse 3,5 aylık oldu.gündüz 4 saate bir uyanıyor gece de 6-8 saat uyuyor.kilo alımı ortalarda ama boyu iyi uzuyor.artık bende takmamaya başladım.40 çıksın dediler,gününü doldursun dediler ooo hiçbiri doğru değil.önceleri kilosu için endişe ediyordum artık bıraktım onu da.her bebeğin gelişimi farklı,bizim ki de böyle gelişiyo.kan şekeri olsun tiroid olsun her türlü test yaptırdık,maşallah çok sağlıklı.demek ki huzurlu.çünkü ne gaz sancısı ne de başka bi şikayetimiz olmadı hiç çok şükür.ben de artık tadını çıkarmaya çalışıyorum.o uyurken normal hayatımı rahatlıkla sürdürüyorum.merak etme bebeklerimiz mutlu :) çok şükür. rahatına o kadar düşkün ki kucağımda emmek istemiyor uzanarak emziriyorum ya da sütümü o uzanıkken biberonla veriyoruz.sütümde her zaman çok olmuyor,günlük değişiyor miktarı,ve kızım 3 çeşit mama verdim hiçbirini almadı.biberonla sadece anne sütü alıyo ya da bazen kaşıkla veriyorum anne sütünü...öyle yani..nazlı bebeklerimiz.uykuya kesinlikle takılma,tadını çıkar.emzirme için son günlerde bulduğum bi çare var yaklaşık 4 gündür her seferinde kanguruya koyuyorum o etrafı seyretmeye dalmışken memeyi ağzına tutturuyorum,böylece o çığlık ve çırpınışlar olmadan emziriyorum.

en son üniversite hastanesinde bi prof muayene etti kilo için alt sınırda ama anne sütüne devam,boyu çok iyi uzuyo haftada 1 cm.motor ve kas gelişiminin ayına göre ileride olduğunu söyledi hatta ellerini tuttuğunda bizimki direk kalkıp oturdu prof çok şaşırdı ,başını belini nerdeyse doğduğundan beri sımsıkı tutuyo cin gibi.tabi bu uyanık kaldığı 20-30 dak için böyle sonra hemen uyku.

Merhaba canım. Bende ilk bebeğimde göğüs pompası ile göğsümu mahvetmistim . Gogsun açıyorsa tam geçmesini bekle derim. Bende medelanin elektrikli pompası var. Ilkimde çalıştığım içinde okulda ve gece hep sagdim canım.Ama başlarda az cikiyor benimde gogsum tam olarak düzelmedi. Bu sabah denedim 20 ml çıktı tek gogsumden ama acidigi için yarıda bıraktım süt sapsarı ve yagli idi tâbi bu miktar az geldi.bu arada kızım 16 günlük

Bugun 32 gunluk olduk.ilk asimizdan yeni geldik.kizim cok aglamadi.3400 dogmustuk.5 kilo 56 cm geldik.sadece anne sutuyle beslendik.masallah kizima ve tum bebeklere....

Markalar aynı olsa bile birisi çok kullanıldığından hassasiyeti gidebiliyor.O yüzden aynı tartıda mı tartılmıştı diye sordum.Aslında hemşiren emme olayına baksa iyi olurdu.Gece zor uyandırıyorum da kafam takıldı,umarım sarılığı yoktur,bebelerin kilo alımında gece beslenmeside önemli.Neden zor uyanıyor acaba,mesela kaç saatte uyanıyor? canım Allah sizdende razı olsun,benimde bilmediğim hususlar olabiliyor.Ben de sizlerden öğreniyorum<

Kumpirella ben elektirkli makineyle sağdım,tam biray aynı bebe emişi gibi onlarda canımı çok yaktı ama bu emme işinin tek çözümü bu acılara katlanmak,meme ucunun elastikiyeti ancak oluşuyor.Beben kaç günlük oldu? ilk günlerde 10cc-sonra 30cc böyle böyle 1-3 hafta içinde 160 cc bulacak sütün.

kızlar bu sağma işine bende takıldım ya. geçende oğlum tek göğsümü emdi diğeri sağmak istedim ama çok az süt çıktı sonra bn de bıraktım. ne zamanlar sağıyorsunuz. mesela benim oğlum 2 2,5 saatte bir emiyor benim ne zaman sağmam lazım bana da yardımcı olun. çünkü bende merak ediyorum nasıl çoğalacak sağarak.

sayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))
Cok tatlı bennn kızıma benzettim oglumu ısırasım geldi

Aynı gün icinde 100g farketti bizim bebgin ac tok olması üstündekiler de etkiler 100g bence kafana takılacak rakam degil bi süt icmesi 100g nerdeyse takma kafana

Bugun 32 gunluk olduk.ilk asimizdan yeni geldik.kizim cok aglamadi.3400 dogmustuk.5 kilo 56 cm geldik.sadece anne sutuyle beslendik.masallah kizima ve tum bebeklere....
Bizde bugün 29 günlük olduk 4500 cıktı doktorda mama mı veriyorsun dedi vermiyorum oysaki boyuda 56 cm. Seninki 5kg masallah demekki bizde normaliz cok mu iriyiz diye korktumdu

5280gr cikti ustu inceydi tamamen soymadim.280i badisi icin dustu 5kg dedi.cok mutlu oldum.sukur rabbime masallah kizlarimiza ;D ben tek hastanede 2.gunumuzde doktor tavsiyesiyle 3 kez mama verdik.sutum inmemisti.3.gununde sut gelmeye basladi ve ben bi daha hic mama vermedim.anne sutuyle bu kadar kilo almasi kendimi cok iyi hissetirdi.insallah devami gelsin.yarasin bebislere saglikli buyusunler...

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var bebeğim 24 günlük oldu ama hala emme problemimiz var başlarda emmek istemedi sonra sağ göğsümü tutamıyordu bunun savaşını verdim çok şükür şimdi sağ sol ayırt etmiyor 12 -13 dk kadar tek göğsümü emip uyuyordu 2 saat sonra tekrar emiyordu.ama son 3 gündür emme süresini iyice azalttı nerdeyse 5 dk emip uyuyor yada uyanıksada ağzına almıyor süt gelmediği için mi pes ediyor dedim ama o bırakınca bakıyorum sütümde geliyor.5 dk emerse nasıl doyacakki kafam karıştı yine iyice aynı durumu yaşayan varsa yada fikri olan yardımcı olursanız çok mutlu olurum..

Canim buyür merak etme.canlari icinde olsun yeter.hayirli evlat olsunlar.ne kadar buyuk emeklerle buyuyorlar.

Canim ac olsa uyumaz.uyusada kisa bi muddet sonra hemn uyanir.sik sik emmek ister.emdikten sonra 2 saat uyuyorsa doymustur.su olabilir emme kapasitesi her bebegin farklidir.seninki 5dk belki cok kuvvetli emiyordur ve doyuyordur.cunku emme suresi bebek buyudukce kisalir.senin biraz erken olmus gibi ama masallah diyelim.bi sorun oldugunu dusunmuyorum ben.dedigim gibi emip uyuyorsa guzelce ne olabilirki...baska fikri olan varsa paylassin.benin dusuncem bu ;D

Benimde göğüslerim yara oldu kabuk bağladılar resmen medelaın elektrikli pompasıyla sağdım dahaaz yara olan göğsümüde emzirim ilk zamanlar bir göğsümden 10 ml diğerinden. 50 ml. Geliyordu 15 günlük bebeğin ihtiyacı 50 ml imiş günde 500 ml yetermiş 15 gün sonrası 600 ml imiş
Yara olması uykusuzluk hüzün sütü etkiliyor ben uykusuz kalınca sütüm dahaaz farkettim
Yaralar için e vitamini tavsiyeediyorumbnde hiçbir krem işe yaramadı
Birde. Göğüs uçlarına plastik memeucu kullandım bebeğe emzirirken değil ama sürekli ucunda bıraktım yaraların iyileşmesinde harika oldu doktorumdan Allah razı olsun acıdan göğüslerim açık duruyordum
İnş kısa zamanda iyileşirsin
Benim şuan ki. Sıkıntım çoooook gazı var ne yapabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…