- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.541
Ben de tam cevap yazacaktımki,adımın yazdığını gördüm.
Canım öncelikle tartıların kalibrasyonu çok önemli,bebeler hep aynı tartıda ve boy çizelgesinde ölçülmeli.Ben oğlumda gittiğim hastanenin tartısını beğenmemiştim ve günlerden pazar olmasına rağmen arçelik bayisini açtırıp bebe tartısı almıştım çünkü çok terleyen bir kişiyim ve hava yaz olduğu için çokkk sıcaktı.Birde ev temizliği,spor derken kendimi çok yormuştum.Bende sıvı kaybı oluştu ,spor ve yorgunluğun oluşturduğu laktik asit sütün kalitesini bozuyormuş (o zamanlar cahildim ,bilmiyordum) bebem gerçekten az kilo almıştı ve idrarında ürat kristalleri çıkmıştı,az daha kafayı yiyordumki imdadıma alkolsuz malt içeceği yetişti.Memeler anında doldu hatta taştı ve kilo alımı normale döndü. :)
Şimdi hemşirenin getirdiği tartının doğruluğundan emin miyiz? Daha önce aynı tartıda mı tartılmıştı? Hemşire onun yanında emzirmeni istemedi mi? Bebeğin doygunluğunu ve sütü yudumladığını kendi gözlemleyebilirdi.Sen bi memeni verdikten sonra omzuna al,popodan başlayarak boynuna kadar avuçiçinle çok hızlı olmadan ov,ardından biraz kuvvetli pışpışla (Nasıl yazacağımı bilemedim )sanırım izah edebilmişimdir.Bebe o esnada derin uykuya geçmez,hemen diğer memeni verirsin.Lık lık sesini duyuyorsan sıkıntı yoktur,sütü içiyordur.Tek memeyi verenler genelde laktoz alerjisi olanlar oluyor.
Merhaba kızlar. Bugün 16. günümuz . Dalmaya.başlayacağız. sağlık ocağında yokmuş eczaneden alacağım adını hatırlamıyorum bi türlü. Ismini soyleyebilirmisiniz
d vitamini mi başlayacaksın kahorihama
bizimki devit-3
cnm maşallah rabbım nazarlardan korusun. herşeye rahmen devam ettin bak allah ta sana yardım etti. inş bundan sonra herşey daha güzel olur.
ben dr a gıt derım acaba makatta damar mı catladı ?kızlar benim bi sorum var
oğlumun iki gündür bezinde bir damla kan var
kakasını 3 gün oldu yapmadı
5 güne kadar normalmiş, henüz dr a götürmedik
bezinde kan görünce panikledim
yarın dr a götürecez
böyle bi şeyle karşılaşan var mı
goremıyorum kısayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))
herkese selammm uzuuuunnn zamandır girememdim kızlar kusura bakmayın. ama bebegimin yanına aldılar beni 25subat pazartesiden beri yogun bakım tarafında beraberdik dün cıkarttılar sonunda emzirmem gerekiyo die aldılar ama hergün kan almaları serum takmaları öldüm oralardaaa cok şükür dün akşam 17.00 civarı evimize geldik bugün yine kan vermeye gittik suanda bi tedavi yapılamadıgını anne sütüyle atabilecegini söylediler ara ara bikarbonatlı su ile kan degerleri dengeleniyor o suyu içincede tansiyonda biraz yükselme oluyo evde nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsunnn ama herseye ragmen cokkk güzel duyguymus allahım isteyen herkese tattırsın bunu.. gecmiş yapamadım ama sanırım artık dogumuna gün sayan arkadasımız kalmamıstır herkesin melekelrine saglıklı uzun ömürler diliyorum hastanede hep aklımdaydınız... herkesi cok öpüyorum.. meltem--sedaecrin-triptofan sizleri cokkk coookkk öpüyorum inşallah görüşürüz yine
canım o kadar sevındımkı ahmet efe umudun resmı oldu ınsallah seda da senın gıbı alır kucagına ve subat annelerı olarak hepımızın mutlulugu tamamlanırbenim bebiş de 28 günlük oldu 1 kilo aldı benim ölcümüme göre cuma doktora gidicez orda daha net tartılırız artık. Benim kız doymuyor arkadaslar kilo aldıgına göre süt yetiyor ayrıca 2-3 saat icmese zaten agzından tasıra tasıra iciyor atletim ıslanıyor agzından akanlarla masallah. Ama yok o doymuyor hep agzında meme olsun istiyor bitiriyor normal olarak sütümü sonra da yüzüme üstüme saldırıyor eldivenlerini emiyor gören ac bıraktım sanır. Doymadı diyip mama vermek istemiyorum cünkü obur olmasını istemiyorum valla bilmiyorum sasırdım artık.
annişler moralim çok bozuk gerçi kızım dünyaya geldiğinden beri hep bozuktu. o kadar normal doğumu bekleyip sancılı bi şekilde sezaryana alınmak, bebeğimin sürekli uyku hali ve nedeninin bulunamaması, anneyle bebek arasında emişerek oluşan o duygu alışverişinden mahrum olmamız, biberonla beslediğim için yeterli sütümün gelmemesi, kızımı iki farklı doktora götürdüm ikisininde söyledikleri tamamen birbirinin zıttı ve artık neye inanacağımı bilememek. kızımın böyle olmasından dolayı etrafımdan suçlama ifadeleri duymak. artık başa çıkamayacağımı düşünüyorum. kızım için hem üzülüyor hem korkuyorum. annelik bana göre değilmiş diyorum. sonra ona bakıyorum bana ne kadar ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. onu doktor doktor hastane hastane dolaştırmakta istemiyorum. ama sağlıklı olduğundan emin olmak birşeyi varsa da erken müdahale etmek istiyorum. annelik ne güzel bi duyguymuş diyemedim hala çünkü içimde gitmeyen bir endişe var. daha avazı çıktığı kadar ağladığını duymadım. hamileyken kızımın ağlamasını isteyeceğimi söyleseler inanmazdım. dün banyo yaptırırken bizim kız hala uyukluyordu ve esniyordu. pes dedim. o kendi kendine gözünü açtığında dünyalar benim oluyor. sonra bi emişme savaşı o kafasını geriye doğru attıkça ben üsteledikçe sanki benden soğuyacakmış gibi geliyor. başaramayınca biberona mecbur kalıyorum. biberonu bana tercih ediyor olmasıda çok kırıcı oluyor. iyice duygusala bağladım.
kızlar göğsüm yara olunca avent manuel göğüs pompası aldım ama bu da bebek gibi canımı çok acıtıyor, bir de pompalayınca öyle deli gibi süt çıkmıyor. sizde durum nedir? göğüs pompası sizin de canınızı yakıyor mu?
şimdi geçiş sütündeyim, olgun süt gelince pompayı daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum ama, sizin haftaları kıyasladığınızda pompayla elde ettiğiniz sütün miktarı konusunda gözlemleriniz neler?
Canım tartılar aklımda kaldığı kadarıyla aynı marka. O zaman tartıldığında ben günde 4 kez filan mama veriyordum, iki gündür günde 1 sefere düştük, bana sütüm arttı ve yetiyor gibi gelince, ama kilo vermiş. Şimdi ben ne yapayım? Hemşire onun yanında emzirmemi istemedi. İki memeyi de vermeye dikkat et diyorsun yani. Tamam, mamayı gece vermem, zaten gece çok derin uyuyor zor uyandırıyorum.
iyi ki burdasın canım ya, Allah senden razı olsun.
kızlar göğsüm yara olunca avent manuel göğüs pompası aldım ama bu da bebek gibi canımı çok acıtıyor, bir de pompalayınca öyle deli gibi süt çıkmıyor. sizde durum nedir? göğüs pompası sizin de canınızı yakıyor mu?
şimdi geçiş sütündeyim, olgun süt gelince pompayı daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum ama, sizin haftaları kıyasladığınızda pompayla elde ettiğiniz sütün miktarı konusunda gözlemleriniz neler?
Bugun 32 gunluk olduk.ilk asimizdan yeni geldik.kizim cok aglamadi.3400 dogmustuk.5 kilo 56 cm geldik.sadece anne sutuyle beslendik.masallah kizima ve tum bebeklere....
Cok tatlı bennn kızıma benzettim oglumu ısırasım geldisayfaya resim yüklemeyi beceremedim ya ben avatar resmimi değiştirdim sanırım :) tam emin de değilim ama ahmet efe'mmm profil resmimde teyzeleri maşallah diyelim :))
Aynı gün icinde 100g farketti bizim bebgin ac tok olması üstündekiler de etkiler 100g bence kafana takılacak rakam degil bi süt icmesi 100g nerdeyse takma kafanaofff bu ne ya, herkesin derdi aynı, süt süt süt!
bugün evimize doğum yaptığım hastanenin ev servis hemşiresi geldi. kızımın kilosunu tarttık, ptesi günü doktor kontrolünde 4250 gr civarı olan kızım bugün 4140 gr çıktı. hemşire demek ki aç kalmış, biraz daha mama verebilirsiniz, ya da her emzirmede iki memeyi de verin filan dedi. bazen ben birini verince uyuyor diye ikinciyi vermiyordum. ama kilo vermesine üzüldüm. dün ilk kez hiç mama vermeden emzirerek tamamladım günü, kendime güvenim gelmişti. ama şimdi kızım aç mı kaldı diye üzülüyorum. bu 3 günde 100 gr kayıp çok fazla değil mi?
aslında acıkınca ağlıyor, meme verince yine uyuyor, bezini de yeterince kirletiyor. aç olsa ağlamaz mı? bana herşey yolunda gibi gelmişti. şimdi ne yapsam karar veremedim; anne sütünde ısrarcı olup kilo verse de böyle devam mı etsem, günde 2 kez filan mama mı versem? ne dersiniz?
özellikle tuze, nerelerdesin? fikrine ihtiyacım var...
Bizde bugün 29 günlük olduk 4500 cıktı doktorda mama mı veriyorsun dedi vermiyorum oysaki boyuda 56 cm. Seninki 5kg masallah demekki bizde normaliz cok mu iriyiz diye korktumduBugun 32 gunluk olduk.ilk asimizdan yeni geldik.kizim cok aglamadi.3400 dogmustuk.5 kilo 56 cm geldik.sadece anne sutuyle beslendik.masallah kizima ve tum bebeklere....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?