2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benim doktorumda kızım uyanmadığı halde 2 saatte bi süt verdiğimi ama çok emmediğini söylediğimde aç olmayan çocuğa süt vermeye çalışırsan öyle olur acıkmasını bekle dedi. şimdi doktorun dediği gibi 3.5 - 4 saatte bi uyandırıp veriyorum daha iyi besleniyor. bebişler çok sabırsız damlaya tahammülleri yok hemen olsun istiyorlar.

canım benimki aç olduğu halde ağlamayı bırak uyanmıyor bile sen ağlayıp ağlamadığına bakma. benimde sütüm yetmiyor. doktorum aç bırakma bebeği dedi ama ben biberonla veriyorum. emzirince daha farklı. emdikçe süt artar.emzirmeye devam yani

evet canım bende pompa aldım. öyle deli gibi süt gelmiyor ve can acıtıyor ama başka çare yok sütüm gelsin diye sağmam gerekiyor.
benim sütüm az 3 saatte bi sağışta 40cc anca geliyor. manuelle sağıyordum. elektrikli aldım şimdi belki daha fazla işe yarar.

canım bizimde testler yapıldı.uyanık kaldığı süre içinde dediğin gibi hareketler iyiymiş. herşey normal bir tek idrar yolu enfeksiyonumuz çıktı. kana karışmadığı için çok şükür iğne tedavisi verdi. 7 gün sonra belli olacak geçip geçmediği.bu durum uyku hali yapabilirmiş. 2-3 gündür değişiklikler var. bugün iki kere ağladı. günde 1 veya 2 kere yaklaşık 1 saat uyanık kalıyor. ama hiç öyle dediğim gibi yok gaz ağlaması yok acıkma ağlaması falan yok. idrara yolu enfeksiyonumuz geçsin bakalım neler değişecek. bende durum değişmezse bi profa götürmeyi düşünüyorum. umarım seninki gibi endişelerim azalır.

Bugun 32 gunluk olduk.ilk asimizdan yeni geldik.kizim cok aglamadi.3400 dogmustuk.5 kilo 56 cm geldik.sadece anne sutuyle beslendik.masallah kizima ve tum bebeklere....

maşallah süphanallah bebeğinee,, hep böyle emsinler güçlü olsunlar bebişleerr.. sorunsuz büyütelim allahın izni ile...

cnm teşekkür ederim cevabın için etraftakilerde doymasa uyumaz diyor huzursuz olur diyor ama ben rahat edemiyorum.ben uyandırmazsam açlık aklına gelmiyor ki uyandırınca biraz ağlıyor sonra dediğim gibi 5 dk emip tekrar uyuyor.napıcağımı şaşırdım.inş. dediğin gibi bir sorun yoktur

Bebegim bugun 10 gunluk. Dun denedim pompayi ilk kez, sanirim evet 10 cc civari birsey sagdim, yarali olan gogsumden daha cok sut cikti, ona gicik oldum.hatta sutum ne azmis diye ona da moralim bozuldu. Sutumun azligini cc cinsinden gormek hic iyi gelmedi, pompayi daha sonra kullanmak uzere kaldirdim bir yere. O zaman sandigim kadar kotu durumda degilim?

slm şubat anneleri bebişleri umarım herkes iyidir geçmiş yapmaya zamanım yok uzun süredirde fırsat bulup giremedim
bebişimle birlikte kötü zamanlar geçirdik hatırlamak istemiyorum o yüzden bahsetmeyeceğim şimdi iyiyiz çok şükür
bugün 52 günlük olduk sütümüz azmı yetiyomu anlayamadım henüz çünkü göğüslerim yumuşak ama bebeğim içerken lıkır lıkır seler geliyo bide sıkınca fışkırıyo ama göğüslerim hiç sertleşmedi
ama sütü az olan anneler benim bir tavsiyem olacak bende çok işe yaradı
şu dr oetkerin kuru mayaları paketle ben onları evde yapılmış konsantre erik suyuyla karıştırıp içtim (mayayı suyla eritip konsantre erik suyuna karıştırdım)3-4 saat sonra dolsun göğüsler gerçekten çok işe yaradı tadı kötü oluyo ama bebişler için katlanılmayacak kadar değil:)) başka şekildede tüketebilirsiniz maya çok işe yarıyor
gaz sorunu ayrı bir dert çok çektik şimdi biraz rahatız sab simplex kullanıyoruz bide sabah akşam zeytin yağı 1 çay kaşığı kadar bunlar bizi rahtlattı bide yediklerime dikkat ediyorum
annem doğum yaptığım günden beri söylemişti zeytinyağı ver biz hep kullandık die ama inatla dinlemedim gaz sancımız doruğa ulaşınca gece 2 lerde dr da alınca soluğu ve dr tavsiye edince kullandık ve faydasını gördük
öncesinde zinco denedik ama tadını sevmedi verir vermez kusuyordu fayda göremedik nurse harweys kullandık oda bi işe yaramadı

ÖNEMLİİİİİİİİİİİİİİİİİ
gelelim benim sorunuma günü bana yakın yada daha büyük olanlar cvp larsa çok mutlu olacağım bebeğinizle ilk ne zaman göz teması kurabildiniz ne zaman emerken gözlerinizin içine bakmaya başladı yada bakışlarını sizin yüzünüze dikti emerken kaç günlüktü lütfen cvp yazın çok önemli benim için sizinde aklınızda bulunsun dikkat edin

Kizlar oyle birsey oldu ki beni ancak siz anlarsiniz.
bugun sag gogsumun ucundaki yaranin kabugu kalkti. Kizimi emzirdim her zamanki gibi,basta memeyi alirken cok acidi, sonra alistim.memeyi emmesi bitince garmastani surdum ve Allahim, yara nasil yanmaya basladi,size anlatamam. Sanki birileri gogsumun ucundan tum vucuduma elektrik veriyor. Yarim saat boyunca bagira cagira durmadan agladim. Daha onceleri bebek emerken acirdi,emzirme bitince aci kesilirdi ama bu kez ilac beni mahvetti. Dusa girdim,kremi yikadim,anca gecti,sonra bir parol alip yattim uyudum acim dinsin diye. Bugun sag gogsumu vermeyeyim dedim,kalkani koydum gogsume.
aksam vakti kizimi bu kez sol memeyle besledim,durmayinca yarim olcu de mama verdim.uyudu, tam onu yatirmak icin egildim ki, gogsumdeki delikli kalkandan abartmiyorum en az 1 cay bardagi sut bosaldi. Nasil uzuldum o sutu bebegim icemedi,nasip olmadi diye. Orada o kadar sut biriktigini hic fark etmemisim. Esim de zaten ben mama verince beni iyice huzursuz ediyor,hic yardimci olmuyor.o da gordu sutun nasil bosaldigini.
Cok uzuldum ben sutum artsin diye bu kadar ugrasirken o ziyan olan sute.cok kisisel bir paylasim oldu ama icime dert oldu, Sizinle konusmak paylasmak istedim, cunku bu aralar hepimizin derdi sut, beni anlayacaginiza inaniyorum.

size arkadasimdan aldigim dogal malt tariflerini vereyim.

1 su bardağı suda 2 yemek kaşığı arpayi kaynatiyorsun.bir taşım kaynadiktan sonra içine,yarım çay kaşığı kimyon ekliyorsun.5 dk.demle,kapat.güzelce süz,iliyana kadar dinlendir ve içine 1 tatlı kaşığı bal koyup iç.sabah - akşam yemeklerden bi yarım saat evvel tuket.

2.tarif
4 kuru inciri 1 su b. Suda beklet, yumusayinca kaynat,kaynarken icine yarim havuc rendele,bir tasim daha kaynat, ilikken tuket.

Insallah ise yarar bu tarifler.

Arkadaslar bugun kizimin asisi vardi.32 gunluk.diger gunlere gore biraz huysuz.asi yaptiran anneler sizin bebeginizde huysuzlanmismiydi?

Canim yaaa uzuldum.gecmis olsun.insallah en kisa zamanda gecer.sut icinde kendini uzme.emzirmelerin duzene girecek merak etme.az daha sabir.

canım üzülmemek elde değil biliyorum. ben hem emziremiyorum hem sütüm artsın diye uğraşıyorum eşimde mama vermemizi istemiyor. ama zaten başta beslenme problemi yaşamıştık göze alamıyorum eğer aranıyorsa veriyorum mamayı. içim gidiyor o kadar ağladımki emmiyor sütüm azalıyor diye çöktüm resmen. annemde bana üzülüyor etrafımızda mamayla büyüyen çocukları örnek gösterip duruyor anne kendi yavrusuna, yavruda kendi yavrusuna hesabı. tek değilsin canım böyle sorunlar yaşanıyor. hatta bizim şu uyku problemini duyan akrabalar arıyor şununda bebeği böyleymiş diye. anladım ki kolay büyütülmüyor bebişlerimiz. hemen hemen her anne yaşıyor sorunlar. benimde gardım çok düşük moralim hemen bozuluyor ama geçicek bugünler diyorum onlar büyüyecek biz hatırlamıyacağız bile inş.

Erkekler bu mamayi ne kadar kolay elestiriyorlar dimi.cekilen acilari bilseler.arkadaslar takmayin.psikolojinizi bozmayin.sut iyice gelene ve gogusler duzelene kadar mecburen arada mama verilecek.sabredin.gececek hepsi.anne sutunun yetmedigi yerde acmi duracak bebekler.etrafinizdaki insanlarda bunu destekmeli.anne istemezmi kendi sutuyle beslemeyi.bide bu stresin ustune miletin tavri tafrasi giriyo isin icine.bosverin duymayin.artacak o sutler goreceksiniz.bildiginzi yapin caninizida sikmayin.morel cok onemli.

canım benm kızım 32 günlük maşallah karşısındakine dikkatlice bakıyo,emerken banada bakıyor...

Ay canım ağzına sağlık, aynen ya eşimin ben mama verirkenki hallerine uyuz oluyorum. Nasıl canımızın yandığı hakkında hiçbir fikirleri yok, mama sağlıklı mı diye soruyorlar sanki biz düşünmüyoruz bebeğimizi. Aç kalıp sarılık mı olsun diyorum, cevap yok. Ben bırak mamayı, pompayla çektiğim kendi sütümü bile bebeğime biberonla verirken biberonu kıskanan bir tipken, bebeğimle ten teması kurma fırsatı kaçırdığım için üzülürken adam bana trip yapıyor. Ablamla yengem hiçbir çocuğunda mama kullanmadı ve yaralarına rağmen ağlaya ağlaya emzirdi diye bana onları örnek veriyor, sanki ben tümden mamaya geçmişim gibi. İyi, tek benim kocam yapmıyormuş, rahatladım. Haklısın canım, bildiğini okumak lazım.

Benim kizim 32gunluk yuzlere cok dikkatli bakiyo ve izlerken cok sakinlesiyo.kafasini kaldirip kaldirip bakiyo masum masum.tavsan gibi tis tis ;D

bende dün yaptırdım...fazla bi değişiklik yok bizde...sadece kabızlık sorunuyla uğraşıyoruz...

canım benim oğluşumdada aynı sıkıntı vardı bide gazını çıkarttığı halde hala gazı vardı doktora götürdüm etkili bir damla verdi günde 2 kez veriliyo çok şükür maşallah atlattık sıkıntımızı rahat rahat yapıyo..inşallah senin bebişinde atlatır kısa sürede

İlk bebegimde oyleydi cok iyi bilirim.sukur bunda gerek kalmadi hic.ama gerek kalsaydi verecektim valla.etrafimdakiler oyle bakarlardiki anlatamam bende tamamen mamaya donmemistim istemem zaten ama yaralar mecbur birakiyodu.benim icin mama bi dinlenmeydi.2 saat 3saat.aman hatirliyorumda sinirlendim simdi aklima geldi ;D her kafadan bi ses soyle kotu boyle kotu.gizli gizli verdigimi biliyorum arkadasim.simdi 2,bebegim yasayamadigum herseyi onla yasiyorum.sukurler olsun sutumde iyi bu sefer ;D cunku kafama hicbisey takmiyorum.

Canım her mesajını büyük bir merak ve dikkatle takip ediyorum, anladığım kadarıyla halen durumunuzun adı net olarak ortaya koyulabilmiş değil. Testlerdeki bulgular da sıkıntılarınızın sebeplerini tam ortaya koyamıyor gibi. Bu süreci en kısa zamanda atlatabilmeniz için dua ediyorum aklıma geldikçe. lütfen dediğim doktoru bulmaya çalışın, size yardımcı olabileceğine kesinlikle inanıyorum.
Benim annem de ben emzirirken aynı odada duramıyor, aynı seninki gibi yara olan göğsü açınca mama yapalım mı diye soruyor. Benim de yüzüm bu konulardan dolayı hep asık, eşim işten geliyor ben ondan daha yorgunum. annem Eşimin mama karşısındaki tutumunu da çok zalimce buluyor, aynen dediğin gibi, ben yavrumu düşünüyorum annemse beni.
ben bu göğüs acıları yüzünden emzirmeyi bırakan birini tanıyorum, artık anlıyorum yani, o kadar da garip değilmiş.
inşallah geçecek canım, inşallah dediğin gibi hatırlamayacağız bile.

canım hiç üzülme benim hala sütüm gelmedi..kısmet meselesi gerçekten kiminin 3 ay geliyor kiminin 2 yıl senin elinde değil ALLAHın verdiği nimet neler denedim neler ama hala 1 damla bile sütüm yok.eşim dahil olmak üzere herkes tepki verdi.sabrettim tepki verdikçe sütüm çoğalmayınca anladılar ki elden bişey gelmiyor..çokkk sabır istiyo anne olmak...RABBİM bebişlerimizi tepkilere rağmen sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah...çok dua ediyorum ALLAHtan oğluşum maşallah sağlıklı yoksa daha çok yıpranırdım...hala imreniyorum emziren anneleri oğluma geceleri mama yapana kadar öle çok ağlıyoki sesi kısıldı çokkk üzülüyorum...eşine benden selam söle şükretsin azda olsa anne sütü alıyo bide asla az dememek lazımmış...sütün kesilmemesi için...inşallah kısa sürede göğüslerin toparlanır bol bol bebişini emzirinsin canımmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…