2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Ben de korse kullanıyorum 2 gündür ama garip şekilde dikişlerim de 2 gündür daha çok ağrıyor, yatak odamdan mutfağa giderken bile ağrım şiddetleniyor. hep oturma ihtiyacı duyuyorum, ayaktayken canım yanıyor. şimdi doktorumla konuştum, bir süre korseyi bırak dedi. Ben de 80 kilo ile doğuma girdim, 65 ile hamile kalmıştım. Şu an 69 kiloyum, 15 kilonun 11i gitti 10 gün içinde. Çok fazla su içiyorum ve bebek çok fazla emmek istiyor, resmen kuruttu beni, ona bağlıyorum. Spora kırkım çıkmadan başlamayı asla düşünmüyorum, hiç acelem yok valla. Havalar güzelleşsin, kızımı da alır arabasına koyar yürüyüşe çıkarım diye düşünüyorum.

Canim oğlum 37 günlük. Yataginda uyumadi altını değiştirmek için aldım kucağıma hemen uyudu bende yatagima yatirdim başını bekliyorum :)

Benim kızım da biberonla mama verdiğimde bile memeyle uyuyor illaki, ya da göğsüme yatırıyorum, koynumda, beni koklaya koklaya uyuyor. Kokumu tanıyor olmalı. Bu durum yüzünden evde boğazlı birşey giyemez oldum. Yakında kendime fatmagül'ün suçu ne dizisindeki gibi mukaddes ketenci penyeleri alıcam birkaç tane, en degajeli en dekoltelilerinden

canım ben daha önce içine askılı badi ile giydiğim v yakalı bluzları badisiz giyiyorum

kızlar ben kızıma 3_4 gündür daha faazla mama veriyorum çünkü doymuyor 1 haftalıkken günde 1 defa 60 ml veriyordum şimdi günde 4 defa 60 ml içiyor şuan 23 günlük acaba midesi büyüdü ondan mı doymuyor ben sütüm azalıyor diye düşünüyordum ama şimdide bu aklıma geldi birde çok gazı oluyor 3_4 günden beri mamadan sanırım ben humana rezene kimyon çayını veriyordum kızıma çok rahat uyuyordu ama şimdi mamadan sonra onunla bile rahatlatamıyorum çok ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum sabaha kadar uyumuyor mamanın içine rezene çayı karıştırılıp veriliyormuş gazına çok iyi geliyormuş diye duydum hiç deneyen oldumu aranızda yada başka ne yapabilirim gazı için emzirirken kucagımda sırtında hissediyorum bağırsak seslerini çok sıkıyor kendini kıpkırmızı oluyor ama yapamıyor bu arada kızım kabız degil tam tersi ishal ama yinede tuvaletini yapmakta çok zorlanıyor ne yapacam deneyimli annelerrr yardım edinnn lütfen eşimle hergün sabahlıyoruz o rahat olsa yine sabahlasak ama çok ağlıyor

canım 51 günlük olduk hala çok gaz sorunumuz var fitil dene ağrı kesici olandan biz öyle biraz rahatlıyoruz

canım bebeğinin canının yanmasına cok üzüldüm tam bilgim de yok ama sen azda olsa emziriyorsan yeme tarzını değiştir gaz yapçak seyler yememeye calıs ve bi doktora danış derim belki mamayı değiştirirler diye düşünüyorum.. hastanede kaldım 2hafta ve bebeklerin davranısına göre gerekirse mamasını değiştiriyorlardı gaz giderici damlada olması gerekiyor bence bi doktora göster yazık onunda canı yanıyodur annesi.onlar aglayınca insanda dayanamıyo ya aglatmayın

canım dr normal dedi ishali ve bağırsak sesleri için mamasınıda dr önerdi zaten aptamill kullanıyoruz gaz damlasınıda saglık ocakları veriyormuş gittim istedim vermediler mama verme diyor ebe nasıl vermiyeyim aç kalıyor o zaman da. sütüm yetmiyor ebe mama azalt dedikçe biz çoğaltıyoruz günden güne daha fazla istiyor ama dr u aç bırakmayın aç oldugunu düşünürsen mama verebilirsin dedi aç bebektede gaz sorunu çok oluyormuş yememede dikkat ediyorum ama neden böyle oluyor anlamadım bir türlü dr değiştirsemmi acaba bizim dr 1 defa 1 haftalıken muayene etti tekrar ne zaman gelelim dedim 40'ı çıkınca dedi çok uzun degilmi sizce siz ne sıklıkla götürüyorsunuz muayeneye?

mini boş biberon çekerse gaz yapıyo dediler ben maması bitince hemen çekiyorum ağzından bide diş çıkaran seninkiydi sanırım nasıl oldu dişmiymiş sorunu?

haklısın canımda benim bebiş yarım saatte bir verirsem mama yicek kadar acıkıyor emzik tutmuyo o yüzden boş biberon veriyorum.gaz sıkıntımız yok artık çok şükürrr.dişleri çıkıyo yavaş yavaş biberonu bir ısırıyo maşallah çıkarmak imkansız arada hafif ateş oluyo ozaman mızmızlanıyor ama balkona çıkmayı çok seviyor o şekilde çok ağlamadan atlatıyoruz...

canım 51 günlük olduk hala çok gaz sorunumuz var fitil dene ağrı kesici olandan biz öyle biraz rahatlıyoruz

hadi yaaa çok üzüldüm banada herkez 40'ı çıkınca rahatlar gaz sorunu kalmaz aglamaz uykusu düzene girer deyip duruyor beni kandırıyorlar demek ki dr söylicem bişi versin artık fitil yada damla dayanamıyorum onun hergün acı çekmesine. senin bebiş nasıl canım uyku düzeni kaç saat uyuyor yatırınca ilk haftalarla farkı varmı yani ?

bizim böbreklerde sıkıntımız oldugundan 3günde 1 gidiyoruz kontrole canım da inşallah atlatırsını sıcak falan tutmata calıs kendinide bebeginide..hastanede yan odada 30günlük bebek vardı onunda ishali ve bagırsak sesleri olyodu sürekli doktor bu sürecte bagırsaklarından ses gelmesi normal ama ishali için mama degstrelim demişti..gecer inşallah uykusuzlukta cokzor biliyorum ama gün gün değişir inşallah rayına oturur hersey canım

canım bende bebeğime aptamil kulanıyorum ama comformil 1 sindirimi kolay bu mamanın benim bebişinde çok gaz sıkıntısı vardı...bide kaç ölçek veriyosun suyunu ne kadar katıyosun bunlar çok önemli ...doktor bu mamaya geçirdi bide 2 tane damlası var 2. verdiği damla günde 2 kez 8 damla çok etkili benim bebeğim bu damla sayesinde çok rahat ıkınıp gaz çıkartabiliyor.biz dişte çıkardığımız için çok ağlıyodu sesi kısık hala oğluşumun doktor sağolsun o damlayı yazdı artık daha sakin çok şükür...doktor meselesine gelincede 5 günlükken 1 haftalıkken 2 haftalıkken 1 aylıkken 40 günlükken hep gördü bebişimi ama dediğim gibi benim oğlum mama çocuğu çok sinirli gazlı bide diş çıkaran bir bebekti o yüzden sık sık çağırdı.şimdi doktora ALLAH korusun sadece hastalandığı zaman gidicez...çok ağlıyosa gazı için başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim...inşallah kısa sürede atlatırsınız canım

geçmiş olsun canım neyi var böbreklerde bebişin kıyamam yaa Allah hepsine sağlık versin inşşallahhh düzelirler beterinden korusun Rabbim herkezin bebeğini... bende mamadan diye düşünüyorum eşimede söyledim değiştirelim diye ama oda bana kızıyor dr önerdi bu mamayı diyor kızımında geceleri uykusu var ama uyuyamıyor sancıdan bitanem benim göz kapakları kızarıyor artık sabah uyuyor ancak inşallah uykusuda düzene girer.

benim doktorum olsa inan sana çok kızardı çok veriyosun mamayı 2. ayına kadar doktorumuz 90 cc ye 3 ölçek dedi.benim oğlum çok susuyor o yüzden 3 ölçeğe 120 cc olarak veriyorum çok rahatlıyo 2 saatte bir veriyorum oğluma kalsa yarım sattte birde ben vermiyorum.doktorum çok tehmi etti obez oğlun olmasını istemiyorsan 5 6 yaşında diyet yapmasını istemirsan çok dikkat ediceksin dedi.oyalıcaksın dedi benim oğlum balkonda durmayı yüksek sesli yerleri çok seviyo çok acıkınca 5 dk balkona çıkarıyorum unutuyo mamayı bence sende oyalıcak bişeyler bul bebişlerimiz ilerde obez olmasın canım...

uyku düzenimiz berbat bazen yarım saat bazen 1saat uyanıp duruyor gün içindede çok ağlıyor bazen ağlaması tuttumu 1 saat durmuyor

bende tükendim baş ağrısı uykususluk bittim bebiş yüzünden büyük kızımla uğraşamıyorum zaten çok iştahsız bir çocuktu iyiçe iştahsızlaştı çokta zayıfladı tek başıma bu sorunlar beni mafetti eşim işe gidiyor evde olsada zavallı oda birşey yapamıyor meyer ne kadar doluymuşum

çok zor canım yaaa senin bitane daha çocuğun var bide Allah kolaylık versin ne diyeyim bende çok zorlanıyorum ilk bebeğim yanımda annem var ama oda hiç bebekle ilgili bişi bilmiyor bişi sordugumda bilmiyom diyor bazen bizi nasıl büyüttü acaba diyorum kendi kendime yinede sağolsun yemeğimi felan yapıyor çok faydası oluyor o konuda ama annemde bugün gitti ablamın yanına tek kaldım yani ben çok kötü hissediyorum kendimi doğumdan sonra çok yanlız hissediyorum hep ağlamak geliyor içimden

canım dediğin mamaya baktım güzelmiş gaz problemine iyi geliyormuş öyle yazıyor internette de bende onu alayım o zaman.. ben 60 ml 2 ölçek koyuyorum üzerinde nasıl yazıyorsa öyle veriyorum yani 90 ml de 3 ölçek böyle veriyorum.. bizim dr ne damla verdi gazı için nede başka bişi normal dedi sadece sinir oldum zaten o dr a bende başka dr bakıyorum birdaha ona götürmem zaten geçen gün aradı aradım tlfna da bakmıyor çocuk dr herzaman tlf bakmalı bence o kartı veriyorsan acil bişi olduğunda ara diyorsan bakmasıda gerekir ama 10 defa aradım bakmadı o zaman tam sinir oldum zaten.. senin bebişininde çok çekmiş sesi bile kısılmış kuzucuğun kıyamam..artık gaz sorunu bitmiş Maşşallah sevindim ikiniziin adınada inşallah bizimkide düzelir biran önce cnm.. o damlayı bende sorucam gidecegim dr a inşallah kızımada faydası olur..

canm bu arada benim bebişin kabızlık problemi yok ishal ama yapmakta zorlanıyor gaznıda yapamıyor bu aptamil comformil daha çok ishal yapmaz demi sen kullanmışsın bebişinde bilirsin diye sormak istedim bide nasıl veriyorsun kaç ml kaç ölçek ?

Canim bebegin 1ayda 900 gr civari kilo almis.gayet normal.masallah.az filan degil.her bebek farkli kiyaslamak dogru degil.her bebegin kemik yapisi farkli.erkek kiz cok fark ediyo.bitki cayina gelince;bebekler icin caylar var.onlarin haricinde kullanilmasi sakincali.agir gelir bebege.dikkatli ol bitkisel ne zarari olsun denmemeli her bitkisel sey cok masum olmayabiliyo.

evet canım dogru yapıosun su vermene gerek kalmaz ozaman bnm dr da aynısını söylüyor birde sen emzirmiyormusun bebegini hep mamamı veriyorsun. benim dr önce tek gögüs emzir doymuyorsa diger gögüs emzir hala doymamışsa mama yı yap ama kasıkla ver dedi bu sayede sütüm artacak hem sık emzirmis oluyorum hemde 50 cc 1 ölcek mama yetiyor sen nasıl yapıyorsn direk mamamı veriosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…