2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ruzgar normal kılo aldı 2 ayda ama baslangıc kılou fazla oldugu ıcın 6nın uzerıne cıktık masallah sızede cok guzel kılo almıs ben beyaz prıma kullanıyorum bı sıkıntım olmadı sukur

ruzgar normal kılo aldı 2 ayda ama baslangıc kılou fazla oldugu ıcın 6nın uzerıne cıktık masallah sızede cok guzel kılo almıs ben beyaz prıma kullanıyorum bı sıkıntım olmadı sukur

maşalah canım Rüzgara
bizim Tuna bey 150 gr kaybetti ilk hafta sonra bu kiloya geldik şükür
önemli olan sağlıklı olmaları
sen hangi doktora götürüyorsun canım
ben Egepolde Canan URal var doğumuma da o girdi ona götürüyorum çok memnunum

Kendi adıma konuşayım penye battaniye cok gidiyor surekli kirleniyor çünkü ya kusuyor ya isiyor,şimdide terliyor cok değiştiriyorum,tulum fazla alma yada ayag açık tulumlardan al çünkü hızlı uzuyorlar fazla giydiremiyirsun bol bol çit citli badi al ici icin,önlükte cok kirleniyor kustug icin birde süt ponbasi tavsiye ederim benim cahilligme geldi oğlum sarılık olduktan sonra aldım ilk gunler sık sık emzir pesinede saydığın sutu ver ki sarilig çabuk atsın biz fototerapi almak zorunda kaldık yeterli beslenemedig icin ayrıca göğsün yara oldugundada cok ise yarıyor kurtarıcı resmen ben iyilesene kadar hep
Sağdım dolayisiylada biberon gerekiyor ben avent kullanıyorum memeye en yakın biboron diye duydum birde gaz yapmıyor,şimdiden göğüs ucu yaraları icin garmastan krem al dursun bi kenarda mucize gibi çabuk iyileştiriyor Şimdilik aklıma gelenler bunlar

offff bir şey daaha soracağım
bizim uyku düzenimiz hala oturmadı canı isterse uyur istemnezse uyumaz var mı bizim gibi olan
bir de gece loş bir ışıkla yatıyoruz sizler kapatıyırmusunuz
?
:26::26::26:

bizim ahmet efe bey de aynen canımmm hala uyku düzenimiz oturmadı :) gece uyumuyor gündüz uyuyor ertesi günü gecede gündüzde uyuyor kırkından sonra değişir dediler...ne var şu kırkında hala anlayamadım :)) ne olursa kırkından sonra değişir düzelir diyorlar maşallah 46 günlük olduk düzen falan yok henüz,keyfine göre takılıyo :) ışık olarak da televizyonun arkasına tek sıra led ışık taktırdım eşime gece sabaha kadar onun ışığını acık bırakıyorum kısık seviyede..şimdilik böyleyiz bakalım şu potasyum değerimizde bi normale dönseeee inşallah daha rahat edicez ama buna şükür :)

Istanbul anneleri, kizim icin mevlut okutmak istiyorum ama okuyacak kimseyi bulamiyorum. Bana onerebileceginiz kisiler var mi?annem birini bulmus ama 250-300 tl istiyormus, oha dedim duyunca. Bir de size sormak istedim.

aman canım ne sacma şey öle o parayla mevlüt duasını mı yapçakmış insanlar iice ticarete cevirmiş herseyi ya..öyle sey mi olur.insan zaten gönlünden ne koparsa veriyo bosver allah askına ya.baska birisine bakın bence canım.bizde kısmetse 2 hafta sonra yapalım diyoruz ama bursadayım ben

canımm benim ya kıyamammm damar yolu açma işini çok iyi biliyorum hastanede yatarken hep serum takılıydı dediğin gibi damar yolu bulamıyorlar..buldukları da 3-4 saat içinde damarında şişme yaptı diye cıkartılıyor tekrar damar yolu arıyorlar benim oğlumun kolları hala delik deşik bide haftada 2defa kan alıyorlar hala kurtulamadık kevgir gibi oldu kolları atlatcaz inşallah ama sabır lazım..hemşirelerle tartısmaktan bıktım orda artık, bulamıyorlar damarı bende dayanamayıp bagarmaya baslıyorum ne olcak bilmem rabbim kimseleri düşürmesin hastanelere ya

iki gün önce eşimin teyzesine ziyarete gittik. gitmeden aradık. evleri sobalı evi ısıtsınlar diye. neyse gittik ev ısınmış ok güzel. arkadaşı ve eşi vardı teyzenin. sohbet muhabbet. 2 saat sonra ben de gribim biraz geçti şükür demesin mi kadın.. e be kadın madem gripsin tam atlatmadın ne demeye bebeğime yapışırsın. ya da tel actıgımızda desenize misafir var evde. grip gelmeyin. diye... offff......... oglum o gece başladı hapşurmaya.sabah 5,5 a kadar uyuyamadı. paranox fitil verdim ancak uyuyabildi. dün de ufak ufak öksürmeye başladı. allahtan hemen farkettik. gece dr a gittik. ciğerleri temiz. bogazında hafif tahriş var korkmayın ilerlememiş dedi ama gelin bi de bana sorun burnu tıkanıyo.ağzından nefes almayı henüz öğrenemediğinden nefesi tıkanıyo yavrumun peşpeşe hapşuruyo öksürüyo içim gidiyo ((peditus şurup verdi dr. 3 gün kullan dedi. inş iyi gelir yaa. çok üzülüyorum... Allahım nolurr iyileşsin bebeğim (((
2 saat sonra da hastaneye kalça ultrasonuna gidicez. hasta hasta o ortama girmese mi acaba diye düşünüyorum... ama bir an evvel de halledeyim şu işi diyorum of yaaa..... haftaya da 2. ayaşılarımız var. verem aşısı ateş yaparmış. tam iyileşti dicem bu sefer de aşıdan rahatsız olacak oglum yaaa (( oofffffffffff ((

gecmiş olsun canımm ya kadında bi alem insan der yani böyle böyle diye bi söylemesi lazım..bebek gelcek sonucta.valla ben daha bitek kaynanama götürdüm bizimkini..oda kus falan besliyor evde özellikle bi gün önceden söylüyoz kusu diğer odaya alın diyeinşallah atlatır canım cok ilerlemeden ya

çok tşkr ederim bahar... dimi ama gitmeden aramışız. desenize misafirim var hasta, bebege bulasır gelmeyin.... yada hadi gittik hasta kadın ne diye bebeğime yapış yapış sarılır öper....sinir olduummm...daha geçen gün arkadaşımla konusuyoduk. 4 aylık kadar bebegı var onun da. dizanteri olmuş. atlatmışlar çok şükür. dr öpmeyi yasaklamış. dün de bizim dr yasakladı. eşimin tarafla pek hoş değiliz. mecburiyetten görüşür yüze güleriz.ben desem öpmeyin dr yasakladı desem hemen gelin hnm bebeği sakınıyo bizden derler. ben de eve girerken eşime dedim ki. sen sizin tarafa söyle ben de bizim tarafa söyleyim. niye bizimkilere de sen söyle dedi. yok ben söylersem sakınıyo derler sen söyle en iyisi dedim. du bakalım. bu akşam dedesine gidicektik. bakalım söyleyebilecek mi? ya da söyleyince ne tepki alıcaz? çocuugu hasta ettiniz diye bıdı bıdı edecekler. ben de yapıştırıcam cevabı. hasta hasta şapur şupur öpmesinler o zaman diye...aslında biz gitmesek de onlar mı gelse... bilemedim şimdi. aman yaa...........

canım hatay noktada gurol yendur var bızım aıle dr umuz sayılır etrafımdakı bebekler gorumcemın oglu ve buyuk oglumu o buyuttu , kendısı behcet uz yenıdogan klınık sefı ve asıstan sefıydı gecen sene emeklı oldu , ben cok memnunum kendısınden profu gelse degısmem vallahı

onlar gelmesin canım bence siz gidin şimdi onlar gelse onu yap bunu yap getir götür derken cocugun yanında kalamazsın bence ama gidersen pek kalkmazsın yerinden..aman söyle canım uygun sekilde ne düşünürse düşünsün..aslında onların düşünmesi lazım şapur şupur öpülcek kadar yanakları bile yok daha :)) bizimkinin yanına da kmse girmedi daha dogru düzgün canım doktor taburcu olurken enfeksiyon kaptırmayın dikkat edin demişti herkese söyledim acık acık gelmesinler diye yanına kmse almıyoruz doktor dedi dedim arada kaynanamlar geliyor diğer odaya geciyorlar yanında 5dk durup..insanlarda biraz anlayış göstersinler..eskisi gibi değil artık ne hava eskisi kadar temiz ne de hastalıklar eskisi kadar hafif..uygun dille örnek vererek ve doktorun dedikleryle beraber söyle korktuk cok de anlarlar heralde bosver alınan alınsın sonra sen cekiyorsun sabaha kadar kimsenin ruhu duymuyo canım

doktordan memnun olmak çok mühimmm
canım geçmiş olsun öncelikle
bebeğin 46 günlüükkk eee benımki 70 günlük onun bile oturmadı daha düzeni
40 mırk hikaye bebek ne zaman isterse o zaman düzene giriyormuş onu anladım

Cok gecmis olsun orda tepkini belli etseydin keske ne kadar duusncesizler,benim oğlumda hasta oldu surekli hapsuruyordu once anne sütuyle gecer dediler geçmedi sonra doktor
Peditus verdi gecti cok sukur o arad rota asisinida yaptırdım hasta hasta bisey olmadı ayrıca su verem aşısından bende cok korkuyordum korktuğum gibi olmadı hiç huzursuzlanmadi

Canim ben bebek kıyafeti kirlenmez düşüncesiyle fazla bir şey almamıştım. Öyle olmuyormuş :) bebek ya kusuyor, ya kakasi taşıyor...bazen altını değiştirirken havaya dogru fiskirtiyor :) herşey batıyıo o zaman. O yüzden az alma, çok da abartma :)
Kendim için de aldığım en iyi şey emzirme atleti oldu. Hem sutyen hem atlet ayrı ayrı giymiyorum. Tek parça çok rahat oluyo. Üst kısmı sutyen gibi.göğüs altından lastikli.

Eğer istersen 1 numara yollayabilirim cnm
Eğer ihtiyacı olan biri yoksa olabilir canim. Benim oğlan 4.200 su an. Bir numaradayiz hâlâ.

offff bir şey daaha soracağım
bizim uyku düzenimiz hala oturmadı canı isterse uyur istemnezse uyumaz var mı bizim gibi olan
bir de gece loş bir ışıkla yatıyoruz sizler kapatıyırmusunuz
?
:26::26::26:
7 voltluk renkli ampullerden aldırdım eşime. Gece onu yakiyorum.

kızlar problemlerim bitmiyor. rahimde 1 cm lik bişey var.doğumdan sonra 2 aydır kanamam bitmedi.2 doktora gittim. biri ilaç verdi düşük için kanpıhtısı olabilir dedi. biri operasyonla parça alıcam dedi. myom ,polip, plasenta parçası, kan pıhtısı ihtimaller arasında ikisi de net bişey söylemiyor. çıldırıcam artık. operasyon çok riskliymiş. 2ay önce rahim açıldığı için.dikişlerim çok yeni. ne yapıcağımı şaşırdım. korkuyorum. bebeğimi düşünüyorum.yardım edin ,akıl verin ve en önemlisi dua edin lütfen

canımm cok gecmiş olsunn inşallah kötü bişey değildir de bebeğinden cok ayrı kalmazsın canım dualarımdasın

Şu düşünmek zorunda bırakıldığın şeylere bak, canım ya... Yok o kırılır mı, yok bana ne derler, doğru olanı bildiğin halde onu yapamaz ya da yapmaktan çekinir hale getiriyor cahil insanlar. Ne yazık..ben de hamileyken bir seferinde günahını almayayım yine, kayınvalidemden bulaştığını zannettiğim bir mikropla çok hastalanmıştım, oğluna o kadar düşkün ki onu görme fırsatını kaçırmak istemedi. oraya gittiğimizde öğrenmiştim ağır grip geçirdiğini. hesapta o akşam beni hiç öpmedi ama ertesi gün bana bir haller oldu. o zaman Ben de çok öfkelenmiştim, madem hastaydı, söyleseydi de sen yalnız gitseydin demiştim. O yüzden çok iyi anlıyorum seni. Hesapta bu insanlar çok seviyor bebeği ama ona zarar verir miyim diye düşünmüyorlar.
Bir de insan öyle bir hale geliyor ki, ne kendin bebeği bir yerlere götürmek istiyorsun, ne de sana gelsinler istiyorsun. Millet de ne bebek meraklısıymış kardeşim, deği mi? Alt tarafı bebek işte, bir sakin olun ya.. Öpecekseniz de ele avuca elmesini bekleyin azıcık!

canım benim oglum yine geceleri aglamaya basladı neyi var acaba dr diger taraftada cıkabilme ihtimali olabiliyor dedi insalah öyle bişi olmaz 3 gecedir cok aglıo geceleri sn ne yapıyorsun gecmiş olsun bu arada bebegine pansuman falan uyguluyormusun

Mrb arkadslr ben disardn takip ediydm ama yeni üye oldum.Bende şubat annesiyim24şubatta bi kızım oldu.Hepinizin bebeği hayırlı olsun resimlere baktım maaşallah hepsi birbirnden tatlı Ameliyt olan bebeklerede Allah acil sifalar versn diyorm.Anneler sakin uzmeyn kendinizi benm bebegmde 5 gunluktu göbek ilthabi ve sarılık geçirdi kuvezde kaldı yanımda degldi çok uzuldm sütüm gelmedi mamayla besliyorum ama çok şükür şimdi herşey yolunda Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…