2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ya ben hastalanmışımmm _??? bugün 51 günlüğüz.. benim 32güne kadar az da olsa kanamam oldu.bu sabah kalktım yine kanamam olmuş? böylemi oluyor yoksa bi sıkıntı mı var cevap bekliyorum korktum ya adet mi oldum acaba ama bu kadar mı cabuk olunuyor eee sütüm niye korumuyo madem..teyzemin gelinini 8ay sütü korudu ama sonunda doktora gitti 5aylık hamile cıktı :)) gülmüyorum korkudan gülemiyorum bizimde başımıza gelir diye :))

cnm takırmak zor oldu mu aslında ben de düşündüm spiral ama cesret edemedim ya

beş dakika sürmüyo canım.. ben devlet hastanesinde yaptırdım herhangi bir uyuşturma iğnesi falan vurmadı doktor biraz acıdı çok değil belkide yeni doğum yaptığımdan acıdı çünkü yaptıranlara sordum doğumdan 6 ay sonra taktıranlar hiç acı hissetmemişler. Cesaret edilemeyecek bir durum yok için rahat etmesi için taktır derim. katlanılamayacak bir ağrı değil sonrasında da parol aldım.. bir hafta ağır kaldırmadım, yormadım kendimi, haftaya kontrol var inşallah kayma falan olmamıştır..

canım banim büyük ablam 40. gününden hemen sonra adet olmaya başladı ve her ay düzenli adetini oldu.. ama diğer ablam 1 yıl adet olmadı hamile de değildi ama süt korudu diyorlar ya o nedenle sanırım adet olmadı.. bende 39 gün spiral taktırdm 1 hafta daha kanamam oldu bakalım nasıl olacak benimkisi bekliyorum.. keşke seningibi bende hemen adet olsam, daha rahat olur içimiz değil mi

Son düzenleme:

bayadır olmadıgımdan değişik geldi ama ne bileyim süt korusaydı hani fena da olmazdı spiral hiç düşünmedim bi arkadasım taktırdı gecenlerde dediğin gibi acı falan hissetmemiş oda..bende mi taktırsam ne bilim şu adet olayı bi bitsinde bakalım tekrarı ne zaman olacak

hafif kasır gibi yap kalkıyorsa zeytinyagı sür 5 dk ka sonra elini sürünce bile kalkıyor bişi kalmıyor

inşallah çıkmaz canım sen yine de kontrol et ben ediyorum
pansuman yapmıyoruz biz
dr ikinci gün pansumanı çıkar bez bağla dedi
krem falan da vermedi
siz krem kullanıyor musunuz

benim dr umda hiçbişi vermedi igne antibiyotik falan bende ertesi gün pansuman cıkardım.dün dikişimizi aldırdık simdilik rahat oglum cok sükür ama paranox adlı fitil vermişti onu kullandm bitek .canım ya kasıgında sişlik varmı senin oglanın benim oglanda var ama anlayamıyorum yoksa yinemi fıtık var off elime dolgun gelio şiş geliyor kasıgı

kızlar ne zamandır gıremıyorum hiç vaktim olmadı. 2 gün öncesi itibariyle annem evine gitti. evimdeyim oğlumla...
annem burada kaldığı için eşimin anneside hergün bizdeydi. ki ben kendi ailemden bile çabuk daralırım :)
sessizlik hoşuma gitti. en önemlisi tezimi çalışmaya başladım ve 2 gündür sadece anne sütü veriyorum.
moral gerçekten önemliymiş...
oğlum hala 4-5 günde bir kaka yapıyor. uyandığı zaman 4-5 saat uyanık kalıyor. gaz çıkartmaktan hala nefret ediyorum n çünkü çok gazlı yavrum. emdiğini kustuğunu gördükçe üzülüyorum. gazı için sab simplex kullanıyorum.
anneliğe alışmaya başlıyorum sanki. ama aynada kendime baktıkça sen annemi oldun dünkü çocuk demekten kendimi alamıyorum. düne kadar sırt çantasıyla gezen ben -ve o günler yine yakın- gezip tozan ben şuan annecim oğlum balım deyip duruyorum. kendime inanamıyorum. zaten bebek kararını da çok zor vermiştim :)
ama mutluyum...
kilolarımla bile
doğum sonrası 9 kilo vermiştim 10 gün içerisnde şimdiden 4 kilo aldım. ama süt artsın diye yapmadığım şey kalmadı. bugün itibariyle günde yarım saat yürüyeceğim.
zayıflasam iyi ama esas amacım kendimi daha da iyi hissetmek. yoksa yemek diyeti falan yapmayı düşünmüyorum.
...
kumpircim ve diğer arkadaşlar cinsel ilişkiden bahsetmişsinşz biz bebiş 45 günlükken denedik ben stresten gerildim tabi. ama geçen hafta 53 günlükken gayet iyiydi. bence de en iyi korunma yöntemi kondom buarada. haplar beni mahvediyor spiralden de korkuyorum.
kızlar buarada doğum sonrası dr a gidip smear testi yaptırdınız mı? ben perş gideceğim ama ne yalan söyleyim tırsıyorum...
...
sizleri özledim arkadaşlarım...
opüyorum

meltem benim oglumun kaslari da sari sari olmustu. boyle putur putur, kabarmis gibiydi. banyo yaptirinca yumusadi havluyla siyirdim sildim gecti. konak mi oluyo onlar.
evet kızlar konak onlar zeytınyagı surun papıx ıle yarım saat bekleyın agız bezı ıle yumusakca sılın cıkıyor

çocuktan hiç giremez oldum yanlız olunca ew işleri anca yetişiyorum ..oğlum çok kusuyor dr a sordum olablir kilo aldığı için sorun değil dyor ama bazen ağız dolusu olunca çok korkuyorum böyle bir sorunu olan varmı ??

ameliyat olduğu tarafta mı yoksa diğer kasıkta mı canım
bizde şişlik yok sanki

Canım benim kızımda çok kusuyor. Öyle böyle değil sanki hasta olmuş gibi baya kusuyor. Doğduğundan beri vardı bizde. Doktora sordum fazlasini kusar dedi. Dedim öyle fazlami olur aşırı çıkarıyo bazı çocuklar böyle oluyor dedi. Doğduğu gün bi başladı hala devam ne yorgan ne çarşaf ne üst baş kalıyo gazını çıkarayim derken dolduruyo üstüme. Çamaşır yıkayıp kurutmaktan fenalık geldi

arkadaşlar acil yorumlarınıza ihtiyacım var.bebeğim dün gece 6 saat bu gece de kesintisiz 7 saat uyudu.doktorlar genelde kilosu yerinde ise bebeğinizi uykudan uyandırmayın,uyudukça büyürler vs.. dedikleri için açıkcası ben de uyandırıp emzirmek istemedim.ama sonra içime kurt düştü 7 saat çok fazla geldi.acaba şekeri falan düşer mi gece uzun uyuduğu zaman bi sıkıntı olur mu diye endişelendim.gündüzleri öyle çok uyumuyor hatta akşam üzeri 5 ten gece 11-12 ye kadar hiç uyumuyor.ama gece de deliksiz uyuyor.yine de uyandırsam mı ki bilemedim.doktor kontrolümüz gelecek hafta mutlaka soracağım ama sizin fikriniz neler? tam 2 aylık kızım

annişler günaydın gerçi bize günaydın mı kaldı bişey sorcam kızımın genelde uyurken elleri titriyor. eller havada uyuyor. eğer iyi dalmışsa indiriyorum ama bazen ben indirsemde o kaldırıyor sanki kasları yoruluyorda titriyormuş gibi epilepsi belirtisi olabilirmiş doktoruma soracam zaten de ama merak ettim siz yaşadınız mı böyle bişey

aynen bende senin durumundayım

kızlar bizde öyleydik 2 hafta öncesine kadar sonra dr. kadir tuğcu diye bir adamın yazdıklarını okudum ve aklıma yatan bazı önerilerini uygulamaya başladım ve nispeten azaldı,

öncelikle beslenme aralarını uzattım uyanıksa 3 saatte bir besliyorum uyuyorsa uyandırmıyorum
mutlaka gazını tam çıkarın ve beslenirken yarıda kesip gazını çıkarın( ben beslenme sonunda gaz çıkarsın diye pış pışlarken emdiğinin tamamını çıkarırdı):26:

gazı çıktı sanıp yaıtrdığımda ana kucağından fışkırtıp halıyı kirletti ki bu dönüm noktası oldu :18 günden beri tek göğüsten 2- 3 saatte bir emziriyorum

iyi beslenip beslenmediğini anlamak içinde kakayı kontrol ediyorum o doktorun yazdığına göre fazla beslenen bebeklerin kakası yeşil olurmuş bizimki öyleydi...

ancak normal beslenen bebeklerinki sarı olurmuş bizimki artık sarı

inşallah sizin kusmalarınızda en kısa zamanda geçer

canım bizde senin gibiyiz eğer gündüz uyursa korkuyorum hasta mı diye, bebek 5 kg üstündeyse uyandırmaya bilirmişiz ama ben gece 5 saatte bir o uyanmadan emzirip yatırıyorum kendisi uyanırsa hiç uyumak istemiyor çünkü

canım benım buyuk oglum yapardı ellerı havada uyudugu ıcın kan gıtmıyor ellerıne ben o yuzden ruzgarı dalana dek sarıyorum kollarını hafıf kundakla

merhaba kizlar....

öncelikle ameliyat olan tüm yavrularimiza ve annelerine cok cok gecmis olsun Rabbim bir daha tekrarini yasatmasin.

Bahar oglun cok tatli masallah ona. ayni gün dogum yaptik seninle ameliyat masasinda yatarken bile sana dua ettim. güzel haberlerini okumak cok sevindirici.

Biz hala almanya da esir hayati yasiyoruz. babamiz gelemedi ve bizim de kagit islemlerimiz bitmedigi icin türkiyeye ucamadik dolayisiyla büyük kizim 4 aydir kücük kizimda henüz hic babasini göremedi. birde türk memurlarina sürekli laf atariz islerini yapmiyorlar diye. inanin 2 aydir bebegimin kaydini yaptiramadim. canim acaip slklliyor. evimi barkimi en önemlisi de kocami özledim.
korkumdan lohusa depresyonuna bile giremedim annemde hayret etti ama bütün kalkanlarimi kullandim girmemek icin demek ki hala psikolojim saglammis diyorum artik kendi kendime. Aslinda depresyona girmek icin de cok sebebim vardi. dogumdan 14 gün sonra büyük kizim ameliyat oldu ve cok zor gecti. özellikle uyanma süreci. 14 günlük bebegimde yanimizdaydi bir yandan büyük kizim agridan inliyor agliyor bir yandan ufaklik acliktan agliyor. ne yapacagimi sasirdim. bükük kizimda sürekli kucagimda tasimami istedi, sezeryandan sonrada o bayagi zor oldu cünkü dikislerim daha tazeydi. canim cok acidi ama evlat iste dikis agrisini bile alip götürdü.

son iki haftadir gögüs uclarima bir haller oldu yaprak gibi uclari yirtilmaya basladi. dogum sobrasi böyle bir sey yasamadim bebegim 5 haftalikken birden basladi sebebini bir türlü anlamadim. herseyi deniyorum ama faydasi olmuyor. resmen yirtiliyor her yerinden emzirmekte iskence gibi oluyor.

bebegim de huy degistirdi resmen kirkindan sonra cok kolay bir bebekti. emzir altini al yatir. baska bir sey istemiyordu. simdi ise ne uyku var ne bisey 24 saat kucaginda tasi. uyudugunda da koynumda uyuyacak. yatagina yatiramiyorum kücük hanimi. bu arada her gün 5 defa kakasini yapardi simdi 2-3 günde bir yaparsa sükredecem.

insan kac kere dogurursa dogursun her cocuk farkliymis. bunu ikinci melegim bana ögretti. biraz uzun yazdim ama icimi dökmek istedim kizlar. bir de hepinizden dua istiyorum bir an önce türkiyeye dönelim ben esime cocuklarimda babalarina kavussunlar diye

cnım çok tatlı oğluşun allah nazarlardan korusun.

canım benım buyuk oglum yapardı ellerı havada uyudugu ıcın kan gıtmıyor ellerıne ben o yuzden ruzgarı dalana dek sarıyorum kollarını hafıf kundakla

bizde sarmadık diye oldu galiba. neyse geç kaldık sarmak için şimdi kolunu battaniyenin içine koyamıyoruz

korunma korunma konusunu konuşmuşsunuz. ben 32. günümde regl oldum. d. kontrol hapıyla korunuyorum. doktorum öyle uygun gördü. bakalım öyle devam edeceğim. bi de regl olmadım süt korudu diye birşey yok arkadaşlar dikkat edin bence.

canım bana görede 7 saat uzun bir bebek için...benmkide uyanmadığında uyarmadan ağzına veriyorum yattığı yerde emiyo...sende öyle yapabilirsin..

canım benim Ahmet efe de aynen kolları süreli havada uyuyor sardırmıyor aşagıya dahi indirmiyor hemen uyanıp kendini sıkmaya baslıyor ayaklarımda sallayarak uyutuyorum iyice kollarını falan sarıp bu seklde ama titreme falan farketmedim hiç bilgim yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…