- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.301
kız benim kızımda 8 ubat doğumlu:) ben deana kız aynı gün doğduk...
bu arada kızımı özlemiştim şiirinle bni ağlattın.. tebrikler
AYYYY kuzum benimmm kıyamam sana maş. bebeğime benimmmrabbim büyük mürvetinide göstersin inş.
işe başladığımdan beri kızım mememi istemiyor. zaten sütüm yoktu hepten kesildi. öyle bahsedilenler gibi 200 gr falan yemiyo..ya benim çocuğum yemiyo ,ya da millet abartıyo bilmiyorum. 120-130 falankuzu sütünü ne yapıyorsun işte sağıyormusun bide kızçe ne kadar mama yiyiyor günde benmi yanlışlık yapıyorum acaba
işe başladığımdan beri kızım mememi istemiyor. zaten sütüm yoktu hepten kesildi. öyle bahsedilenler gibi 200 gr falan yemiyo..ya benim çocuğum yemiyo ,ya da millet abartıyo bilmiyorum. 120-130 falan
3 saatte bir veriyor sanırım. tam emin değilim şu anda. kontrole gittiğimizde 6 idibenimkide öyle ama ben gene gündüzleri sağıyorum 1 kere akşamlarıda vermeye çalışıyorum alırsa kuzu maş. seninki iyi yiyor kız benimki 90 cc içiyor kaç kere veriyormuş annen kız günde bir içmeye içiyormuymuş birde kaç kilo
3 saatte bir veriyor sanırım. tam emin değilim şu anda. kontrole gittiğimizde 6 idi
iyi dileklerin için çok teşekkürler. bir yakınım bebeği 28 günlükken yaptırmıştı çok rahat atlattılar. onun tavsiyesi üzerine aynı doktora gittik biz de. ama 3,5 aylıkken :) bugün 3. günümüz bitiyor ve akşama banyo yapıcaz inşallah :) bebek çok hareketlenmeden yapılması gerekli bence. kolay atlatabilmek adına. doktorlar 1 yaşa kadar yaptırın diyorlar. ama 4-5 aydan sonra çok hareketli oluyor bebekler ve iyileşme süresi uzar diye düşünüyorum. 1 yaşına kadar yapılmamışsa eğer 6 yaş beklenilmeli. çünkü psikolojik travma yaşama ihtimalleri yüksek. pipisini kaybedeceği düşüncesine kapılıyorlar. ki bu düşüncenin geleceğini nasıl etkileyebileceğini tahmin edersiniz. o yüzden eşinizle konuşun ve yaptırın bence. ilk günler dönmesine mani olun yara çabuk iyileşsin. ayrıca eşinizin zamanıyla şimdiki zaman çok farklı. teknik gelişti, ilaçlar çeşitlendi...kıyaslama yapmasın bence.
bu arada tam dönmeye başlamanız güzel maaşallah :) ancak pofikci de yazmış ya tam ne kadarlık olduğunu yazarsan daha net bilgimiz olur. hoş her bebeğin gelişim hızı farklı ilerliyor. yine kıyaslama yapılmamalı ama genel bir yargıya varmak adına gününü yazarsan iyi olur diye düşünüyorum...
mutlu günler:)
maş. oğluşa benim kızçe 3250 gr 50 cm doğdu hastaneden çıkarken 3175 gr dı en son kontrol 8 mayıstı 5350 gr 60 cm boyu zayıf benim kız doktor amcamız hiç beğenmedi vitamin verdi iştahı açılsın diye ama yemiyor bizimki yawww ben anlamadım hiç
bende abıme dogum gunu hedıyesı katı meyve presı aldırdım ruzgar pasa ek gıdaya gecınce lazım olcak dıye , karlı bı hedıye olmadı yanianneler gününde kendime hediye siparişi verdim babamıza:) biz süpriz yapmayı bıraktık son yıllarda. işimizi görecek , istediğimiz bişey varsa onu alıyoruz karşılıklı:) ben de ilk anneler günüm için :) FAKİR STEAM MOOP istediminternetten ald. mağazalarda çok pahalı. anneler günü indirimiyle 160 tl ye aldı :) hediyemin fiyatını da biliyorum ya ahahhah :)) neysee mağaza fiyatları minimum 230 tl. iyice araştırın yani :) hee bu arada kendim tembellikten henüz kullanamasam da komşum ve bir arkadaşımda var çok memnunlar:)) onların tavsiyesiyle tercih ettim ben de. emeklemeye başlamadan alırım diyodum ki :)) aldırdım aahhaah:)
cok gecmıs olsunayyyy kızlar ne oldu sabah uyandım ben kızın burnu tıkanmış zor nefes alıyor dünde burnundan yeşil renk sümük geldi neyse dedim üşüdü herhalde saba mama yaptım vereyim dedim bir baksam yavrum bir gözünü açmış öbürünü açmıyor allah allah dedim ne oldu acaba neyse gözü böyle bembeyaz olmuş ayy dedim herhalde gece mama verirken uyku semesi çocuğun gözüne bulaştı sonra bir baksamki yavrum resmen çabak kapamış çocuğun gözünü neyse ıslak nemli beziyle sildik mamasını yedi sonra başladı öksürmeye hapşırmaya yavrum canım benim hasta olmuş tabii babaannesine götürdük bende işe geldim doktorumuzu aradım getir acil dedi işimle evim çok uzak babaannesi götürdü üşütmüş demiş doktor ilaç vermiş bir sürü göğsündede hırıltı var demiş zaten o doğduğundan beri vardı söylüyorduk anlamadı salak doktor neyse şimdi iyiymiş çok çükür dua edinde çabucak iyileşsin canım benimmm
Eki Görüntüle 721854 oyyy meleğim benimmm canıııımmmmmmm
seni karşıma alıp
emanet hayatıma ışıksın desem
çoğalır gözbebeklerinde
mutluluğun kanat sesleri
seni canıma katıp
sessiz çığlığıma hayatsın desem
azalır yüreğimde
ayrılığın acı ezgisi
kapalı kapılarımda
umuda açılan penceresin
renk renk tablolar asıyorsun
yıkık duvarlarıma
akasya salkımları
katmer katmer sarkar
senli umutlarıma
kapkara hayatımın boncuk tarlası
koruyup kollasam
içime çekip saklasam
sarılsam sana
dolsa saçlarından
içime bahar kokusu
canım yavrum
ne iyi ettin de geldin dünyama
varlığın
yaşadığım her anıma
bayram havası
masallah oglusunaEki Görüntüle 721891 oğluşum sünnet olurken :))) maaşallah paşama :)
o halde ikimizin de bebişleri 10 ar cm uzamış 3 ayda :) maaşallah.
senin fıstık 5350 - 3175 = 2175 gr almış 3 ayda .
benim oğluş 5470 - 2540 = 2930 gr almış .
ikisine de maaşallah. buna da şükür diyelim arkadaşım. dr umuz ısrarla iyi diyor. diyorum ki çok seviyorum tonton bebekleri :) o çok sevdiğin tonton bebeklerin ileride obeziteye yakalanma riski seninkinden çok daha fazla . hala istiyor musun tontonu diyo... napalım ek gıdaya geçtiğimizde toparlarlar merak etme
aaa bu arada tonton bebeği olanlar yanlış anlamasın sakın...
evet pofikçi, west sendromlu bir öğrencim olmuştu. 7-8 yaşlarında. Motor becerilerinde öyle fazlaca bir gerilik yoktu, yani evet tam yaşıtları gibi değildi, mesela tek ayak üstünde yaşıtları 10 sn dursa o belki 5 sn filan durabilirdi. Epilepsisi düzenli kullanılan ilacın etkisiyle kontrol altındaydı, son nöbetini geçireli bayağı olmuştu. Benim söz konusu öğrencimde en zorlandığım şey iletişimdi, ifade edici dil becerileri yeterli olmasına karşın alıcı dil becerileri sıkıntlıydı, çoğu zaman sorduklarımı anlamaz ve alakasız şeyler söylerdi, bu sebeple aynı duyguda buluşamazdık pek. Ama rehabiltasyon ortalamasına göre gayet iyi bir çocuktu diyebilirim. Meral özmen çok iyi bir doktor bu arada. Çocuğun özür decesini malesef hatırlamıyorum. İnce motor becerileri de biraz gevşekti, atıyorum kalemi skı sıkı tutmazdı, parmakları çok nazikti. İlerki yaşlarını göremediğim için akıbetiyle ilgili birşey söyleyemem ben de.Sende mi fizik tedavi merkezinde çalışmıştın. yeğenimle ilgili soruya sen de cevap verebilirsin..
Katılıyorm meltem, ben de kızım okula başlayana kadar onunla kalmak iistiyorum ama anne babamdan çalışmaya devam etmem yönünde inanılmaz bir baskı görüyorum. Çünkü istanbulda yaşarken yine istanbulda devlet memurluğunu kazandım, bunun bulunmaz bir nimet olduğunu ve bunları terk etmenin aptallık olduğunu düşünüyorlar.2. dozunu yaptırıcaz canım baska da yok bıldıgım kadarı ıle ,
bana kalırsa okula baslayana dek anne ılgılenmelı ama sartlar bu malesef, gazmelıyı sormussun gecenlerde merhaba dedı bıdaha gelmedı
canm mesajı yazarken azıcık aşağı bak, smiley listesi orda duruyor, istediğini tıkla seç. Ama cepten yazarken çıkmıyor onlar.ya bayanlar şu smileyleri nasıl yapıyorsunuz bana da öğretiiinnnn
bence senin ve senin durumundaki birçok kişinin sütünün gitmesi beyne gönderilen mesajlarla ilgili, anne işe başlayınca suçluluk duyuyor ve yeterince 'anne' olamadığınızı düşünüyor. Çünkü benzer şeyleri ben de ilk zamanlar sütüm azken yaşadım, iyi bir anne olmadığmı filan düşündüm. bu durmlarda hormonlar da devreye girip emzirmeyi etkiliyor. Beynimiz çok kompleks gerçekten, işine akıl sır erdirmek zor.işe başladığımdan beri kızım mememi istemiyor. zaten sütüm yoktu hepten kesildi. öyle bahsedilenler gibi 200 gr falan yemiyo..ya benim çocuğum yemiyo ,ya da millet abartıyo bilmiyorum. 120-130 falan
aynen katılıyorum keskincimiyi dileklerin için çok teşekkürler. bir yakınım bebeği 28 günlükken yaptırmıştı çok rahat atlattılar. onun tavsiyesi üzerine aynı doktora gittik biz de. ama 3,5 aylıkken :) bugün 3. günümüz bitiyor ve akşama banyo yapıcaz inşallah :) bebek çok hareketlenmeden yapılması gerekli bence. kolay atlatabilmek adına. doktorlar 1 yaşa kadar yaptırın diyorlar. ama 4-5 aydan sonra çok hareketli oluyor bebekler ve iyileşme süresi uzar diye düşünüyorum. 1 yaşına kadar yapılmamışsa eğer 6 yaş beklenilmeli. çünkü psikolojik travma yaşama ihtimalleri yüksek. pipisini kaybedeceği düşüncesine kapılıyorlar. ki bu düşüncenin geleceğini nasıl etkileyebileceğini tahmin edersiniz. o yüzden eşinizle konuşun ve yaptırın bence. ilk günler dönmesine mani olun yara çabuk iyileşsin. ayrıca eşinizin zamanıyla şimdiki zaman çok farklı. teknik gelişti, ilaçlar çeşitlendi...kıyaslama yapmasın bence.
bu arada tam dönmeye başlamanız güzel maaşallah :) ancak pofikci de yazmış ya tam ne kadarlık olduğunu yazarsan daha net bilgimiz olur. hoş her bebeğin gelişim hızı farklı ilerliyor. yine kıyaslama yapılmamalı ama genel bir yargıya varmak adına gününü yazarsan iyi olur diye düşünüyorum...
mutlu günler:)
çok geçmiş olsun canımayyyy kızlar ne oldu sabah uyandım ben kızın burnu tıkanmış zor nefes alıyor dünde burnundan yeşil renk sümük geldi neyse dedim üşüdü herhalde saba mama yaptım vereyim dedim bir baksam yavrum bir gözünü açmış öbürünü açmıyor allah allah dedim ne oldu acaba neyse gözü böyle bembeyaz olmuş ayy dedim herhalde gece mama verirken uyku semesi çocuğun gözüne bulaştı sonra bir baksamki yavrum resmen çabak kapamış çocuğun gözünü neyse ıslak nemli beziyle sildik mamasını yedi sonra başladı öksürmeye hapşırmaya yavrum canım benim hasta olmuş tabii babaannesine götürdük bende işe geldim doktorumuzu aradım getir acil dedi işimle evim çok uzak babaannesi götürdü üşütmüş demiş doktor ilaç vermiş bir sürü göğsündede hırıltı var demiş zaten o doğduğundan beri vardı söylüyorduk anlamadı salak doktor neyse şimdi iyiymiş çok çükür dua edinde çabucak iyileşsin canım benimmm
henüz geçmedik. daha 3,5 aylığız. 8 şubat doğumlu oğlum. kilosu öyle normal seyrinde ilerliyor. bana göre zayıf ama dr umuz normal diyor. sindirim sistemini zorlamayacağını bilsem ek gıdaya geçerim ama daha çok minik. kıyamıyorum. o günlerde gelir allahın izniyle. şimdilik sadece anne sütü veriyorum. su bile vermedim henüz. dr a sorduğumda çok sıcaklarda ağzının kuruduğunu , susadığını hissedersen kaynatılıp ılımış sudan 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. bakalım bu ayki kontrolde kilo durumumuza göre tekrar sorucam. ablam ve eltisi kendi bebeklerine 3-4 . aylarda kaşık mamaları vermişler. bana da ver dediler ama ne biliyim işte....
seni karşıma alıp
çoğalır gözbebeklerinde
mutluluğun kanat sesleri
seni canıma katıp
azalır yüreğimde
ayrılığın acı ezgisi
kapalı kapılarımda
umuda açılan penceresin
yıkık duvarlarıma
akasya salkımları
katmer katmer sarkar
senli umutlarıma
koruyup kollasam
içime çekip saklasam
sarılsam sana
dolsa saçlarından
içime bahar kokusu
canım yavrum
varlığın
yaşadığım her anıma
bayram havası
maşallah oğluşuna. oğlunla oğlum adaş canım bu arada :) çok tatlı olmuş kuzucuk
kız benim kızımda 8 ubat doğumlu:) ben deana kız aynı gün doğduk...
bu arada kızımı özlemiştim şiirinle bni ağlattın.. tebrikler
Eki Görüntüle 721891 oğluşum sünnet olurken :))) maaşallah paşama :)
ayyyy kızlar ne oldu sabah uyandım ben kızın burnu tıkanmış zor nefes alıyor dünde burnundan yeşil renk sümük geldi neyse dedim üşüdü herhalde saba mama yaptım vereyim dedim bir baksam yavrum bir gözünü açmış öbürünü açmıyor allah allah dedim ne oldu acaba neyse gözü böyle bembeyaz olmuş ayy dedim herhalde gece mama verirken uyku semesi çocuğun gözüne bulaştı sonra bir baksamki yavrum resmen çabak kapamış çocuğun gözünü neyse ıslak nemli beziyle sildik mamasını yedi sonra başladı öksürmeye hapşırmaya yavrum canım benim hasta olmuş tabii babaannesine götürdük bende işe geldim doktorumuzu aradım getir acil dedi işimle evim çok uzak babaannesi götürdü üşütmüş demiş doktor ilaç vermiş bir sürü göğsündede hırıltı var demiş zaten o doğduğundan beri vardı söylüyorduk anlamadı salak doktor neyse şimdi iyiymiş çok çükür dua edinde çabucak iyileşsin canım benimmm
seni karşıma alıp
çoğalır gözbebeklerinde
mutluluğun kanat sesleri
seni canıma katıp
azalır yüreğimde
ayrılığın acı ezgisi
kapalı kapılarımda
umuda açılan penceresin
yıkık duvarlarıma
akasya salkımları
katmer katmer sarkar
senli umutlarıma
koruyup kollasam
içime çekip saklasam
sarılsam sana
dolsa saçlarından
içime bahar kokusu
canım yavrum
varlığın
yaşadığım her anıma
bayram havası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?