2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kuzu sütünü ne yapıyorsun işte sağıyormusun bide kızçe ne kadar mama yiyiyor günde benmi yanlışlık yapıyorum acaba
işe başladığımdan beri kızım mememi istemiyor. zaten sütüm yoktu hepten kesildi. öyle bahsedilenler gibi 200 gr falan yemiyo..ya benim çocuğum yemiyo ,ya da millet abartıyo bilmiyorum. 120-130 falan

Son düzenleme:
işe başladığımdan beri kızım mememi istemiyor. zaten sütüm yoktu hepten kesildi. öyle bahsedilenler gibi 200 gr falan yemiyo..ya benim çocuğum yemiyo ,ya da millet abartıyo bilmiyorum. 120-130 falan

benimkide öyle ama ben gene gündüzleri sağıyorum 1 kere akşamlarıda vermeye çalışıyorum alırsa kuzu maş. seninki iyi yiyor kız benimki 90 cc içiyor kaç kere veriyormuş annen kız günde bir içmeye içiyormuymuş birde kaç kilo

3 saatte bir veriyor sanırım. tam emin değilim şu anda. kontrole gittiğimizde 6 idi

canım 1 şubat doğumlu bebeğim 4 ayına bir kaç gün var diyelim eşimi ikna etmeye çalışıcam canım bilgilerin için teşekkürler

o halde ikimizin de bebişleri 10 ar cm uzamış 3 ayda :) maaşallah.

senin fıstık 5350 - 3175 = 2175 gr almış 3 ayda .

benim oğluş 5470 - 2540 = 2930 gr almış .

ikisine de maaşallah. buna da şükür diyelim arkadaşım. dr umuz ısrarla iyi diyor. diyorum ki çok seviyorum tonton bebekleri :) o çok sevdiğin tonton bebeklerin ileride obeziteye yakalanma riski seninkinden çok daha fazla . hala istiyor musun tontonu diyo... napalım ek gıdaya geçtiğimizde toparlarlar merak etme

aaa bu arada tonton bebeği olanlar yanlış anlamasın sakın...

Son düzenleme:
Anne Babalara Öneriler

Çocuklarınızı gerçekten dinleyin ve bunu ona gösterin ; çocuğunuzu dinlerken tv izlemeyin , gazete okumayın , başka işlerle meşgul olmayın. Konuşurken göz teması kurun , çocuğun yüzüne bakın , aynı hizada olmaya dikkat edin.

Çocuğunuzun yanında eşinizi asla kötülemeyin ve eleştirmeyin ; anne-baba, eşlerine olan kırgınlık eleştiri içeren davranış ve sözlerini çocukların yanında yapmamalı . kendi kırgınlığınıza çocuklarınızı ortak etmeyin. Çocuk anne babanın birbirini kötülemesini istemez, birbirini sevip beğenmesini ister.

Çocuğunuza eşinizle mutlu olduğunuzu söyleyin ve davranışınızla da bunu gösterin .Kızgınlık anında annen-baban beni üzmek için yapmadı ,kötü niyeti yoktu diyebilirsiniz.

Sizin de çocuğunuzun da istediğinin olacağı çözümler üretmeye çalışın ; çocukların her zaman sorunlara , sizin göstereceğiniz çözümlerden başka çözümleri vardır. Çocuğunuza beklediğinizin ne olduğunu söyledikten sonra , onunda beklentisinin başka olduğunu bildiğinizi ve bu yüzden de oturup her iki tarafında istediğinin olabileceği ortak bir çözüm bulmaya çalışın.

Çocuklarınıza sözlerinizle değil davranışlarınızla örnek olun ; çoğu zaman anne babalar çocuklarına öğüt verirler şöyle yapmalısın ” , ” bu işin doğrusu bu ” , ” böyle davranmanı istemiyorum ” v.s. Çocuk sözlerle anlatılanlardan çok davranışlarla vereceğiniz mesajları almaya açıktır.

Kendi çözümlerini kendisinin bulacağı dinleme metoduyla onu dinleyen ; yorum yapmanız gereken bir şey anlattığınızda ” hmm anlıyorum , evet sonra ” gibi devam sağlayacak sözcüklerle çocuğu sonuna kadar dinlemeniz gerekiyor ; çünkü amacımız çocuğun görmesi gereken noktaya kendiliğinden gelmesidir.

Çocuklarınızla sen dili ile değil ben dili ile konuşun ; örneğin ” sen tembelsin ,çalışmıyorsun ,sorumsuzsun (sen dili ) yerine , çalışmadığın zaman ben üzülüyorum , çünkü hak etmediğin halde kötü not almış oluyorsun ( ben dili ) kullanmalı

Çocuğunuzun olumlu yönlerini ve başarılarını ön plana çıkarın.

Çocuklarınızı kardeşleriyle ve arkadaşlarıyla kıyaslamayın. Kıyaslamak reddetmektir.

Başkalarının yanında çocuğunuzun daima olumlu özelliklerini anlatın. Bizimki çok tembel , oğlum-kızım çok yaramaz , bizi hiç dinlemiyor teyzesi v.b. ifadelerle çocuğun olumsuz özelliğini yoğunlaştırmış ve kendimizi de kötü hissetmiş oluyoruz.

Çocuğunuzun annesini-babasını kötülemesine , eleştirmesine yada onların hakkında olumsuz konuşmasına izin vermeyin ve asla ” sana katılıyorum “, “çok haklısın ” , ” baban hep böyledir ” v.b. demeyin ; onun yerine babanın yorgun olabileceği başka şeye canının sıkıldığını aslında onun böyle bir kişi olmadığını vurgulayın.

Çocuğunuzun aldığı sonuçları değil çalışmasını ve gayretini ödüllendirin ; biz onları iyi sonuçlar alırlarsa ödüllendiririz , gayretleri ,çalışkanlıkları sonucu yansımıyorsa göz ardı ederiz ; hatta ödül şöyle dursun ,kızarız bile. Unutmayın çocuğunuz her şeyi başarmak zorunda değil.

Çocuğunuzun akıllı ,iyi niyetli , güzel olduğunu dile getirin.

Çocuğunuzu koşulsuz sevin ; başarılı olursan seni severim , istediğim gibi olursan seni severim v.b. ifadelerden kaçının. Çocuklarınızı koşulsuz severseniz , onlara da hem kendilerini hem de insanları koşulsuz sevmeyi öğretirsiniz.

( Alıntıdır )

bende abıme dogum gunu hedıyesı katı meyve presı aldırdım ruzgar pasa ek gıdaya gecınce lazım olcak dıye , karlı bı hedıye olmadı yani
cok gecmıs olsun

Eki Görüntüle 721891 oğluşum sünnet olurken :))) maaşallah paşama :)
masallah oglusuna

benımkı hangı gruba gırıyor :)
4170 gr 52 cm dogdu
7580 gr 69 cm cıktı bugun saglık ocagında cumrtesı dr kontrolumuz var , 3. ayda tam 7 kıloydu saglık ocagında 250 -300 gr fazla cıkıyor bez ve kıyafetten dolayı yanı 7300 falan yanı 300 gr aldı muhtemelen , bu ay ek gıda verıcek gıbı gelıor dr cunku gecen ay bıle boyumuza gore olmamız gereken kılonun 500 gr altındaydık 700 gr almıstk yıne de sadece anne sutu ıle devam et dedı bu ay daha da dustu kılo alımı ve eksı yuzde 10 unu uzerıne cıktık bence

Çok sakin geçen bir haftasonun ardından topikte sayfaların arttığını görmek ne güzel :))

Sende mi fizik tedavi merkezinde çalışmıştın. yeğenimle ilgili soruya sen de cevap verebilirsin..
evet pofikçi, west sendromlu bir öğrencim olmuştu. 7-8 yaşlarında. Motor becerilerinde öyle fazlaca bir gerilik yoktu, yani evet tam yaşıtları gibi değildi, mesela tek ayak üstünde yaşıtları 10 sn dursa o belki 5 sn filan durabilirdi. Epilepsisi düzenli kullanılan ilacın etkisiyle kontrol altındaydı, son nöbetini geçireli bayağı olmuştu. Benim söz konusu öğrencimde en zorlandığım şey iletişimdi, ifade edici dil becerileri yeterli olmasına karşın alıcı dil becerileri sıkıntlıydı, çoğu zaman sorduklarımı anlamaz ve alakasız şeyler söylerdi, bu sebeple aynı duyguda buluşamazdık pek. Ama rehabiltasyon ortalamasına göre gayet iyi bir çocuktu diyebilirim. Meral özmen çok iyi bir doktor bu arada. Çocuğun özür decesini malesef hatırlamıyorum. İnce motor becerileri de biraz gevşekti, atıyorum kalemi skı sıkı tutmazdı, parmakları çok nazikti. İlerki yaşlarını göremediğim için akıbetiyle ilgili birşey söyleyemem ben de.

2. dozunu yaptırıcaz canım baska da yok bıldıgım kadarı ıle ,

bana kalırsa okula baslayana dek anne ılgılenmelı ama sartlar bu malesef, gazmelıyı sormussun gecenlerde merhaba dedı bıdaha gelmedı
Katılıyorm meltem, ben de kızım okula başlayana kadar onunla kalmak iistiyorum ama anne babamdan çalışmaya devam etmem yönünde inanılmaz bir baskı görüyorum. Çünkü istanbulda yaşarken yine istanbulda devlet memurluğunu kazandım, bunun bulunmaz bir nimet olduğunu ve bunları terk etmenin aptallık olduğunu düşünüyorlar.

ya bayanlar şu smileyleri nasıl yapıyorsunuz bana da öğretiiinnnn
canm mesajı yazarken azıcık aşağı bak, smiley listesi orda duruyor, istediğini tıkla seç. Ama cepten yazarken çıkmıyor onlar.

bence senin ve senin durumundaki birçok kişinin sütünün gitmesi beyne gönderilen mesajlarla ilgili, anne işe başlayınca suçluluk duyuyor ve yeterince 'anne' olamadığınızı düşünüyor. Çünkü benzer şeyleri ben de ilk zamanlar sütüm azken yaşadım, iyi bir anne olmadığmı filan düşündüm. bu durmlarda hormonlar da devreye girip emzirmeyi etkiliyor. Beynimiz çok kompleks gerçekten, işine akıl sır erdirmek zor.

aynen katılıyorum keskincim
bende oğlum olmdan önce yenidoğan sünnetini araştırmıştım
eşim, çocuk doğsun da bakarız falan dedi
velhasılı sünnet ertelendi
sonra kasık fıtığını farkettik
dr ameliyat olacak deyince sünneti de aradan çıkardık
iyiki de yaptırmışız valla,hemencecik iyileşti :))
oğlum hiç anlamadı bile
biz hastaneden çıkacağımız gün 4 yaşında bi çocuğu getirdiler sünnet olacakmış
çocuk ağlamaktan heder oldu
ben sünnet olmam, kestirmem kestirmem diye yırtındı garibim
o çocuğu da görünce eşimle dedik her şerde bi hayır vardır
bize kalsa ömere kıyamadığımızdan sünneti uzunca bi süre ertelemiştik
en iyisi çocuk bi şeyin farkına varmadan sünnetin yapılması
büyüyüp 4-5 yaşına geldiğinde de giydiririz sünnet elbiselerini, dolandırırız ortada
al sana sünnet olayı bitti gitti

çok geçmiş olsun canım
Allah şifa versin

benim kızım 1 şubatta doğdu anne sütünü sağarak 2 ay kadar almıştı şimdi bitti sütüm :)))mamayıda sevmediği için dr ek gıdaya başlattı ama çocuk ne versem yemiyo denemediğimiz mama kalmadı yok yemiyo ((ne yapacağımı şaşırdım ne yapıpta bu çocuğun iştahını açarım bilmiyorum...

Kızlar henüz hiçbirimizin bebeğinin dişi çıkmadı ama şunları paylaşmak istedim, önceden bilmek daha iyi olur diye düşündüm.

Doğumdan 3 yaşa kadar olan dönem, çocuk gelişiminde en etkili dönemdir. Süt dişleri doğumdan sonra 6. aydan itibaren çıkmaya başlar ve 2,5-3 yaşında toplam 20 adet olacak şekilde tamamlanır. İlk süt dişinin sürmesiyle birlikte periyodik diş hekimi kontrollerine başlanmalı ve bebeğin ağız hijyeni sağlanmalıdır.

Bu dönemde görülebilecek problemlerin başında "erken çocukluk çağı çürükleri" gelmektedir. Özellikle uyku esnasında emzirme ve biberonla sonrası karyojenik (çürük yapıcı) etkisi bulunan süt ve mama artıkları diş üzerinde birikerek erken yaşta pek çok süt dişinde hızlı çürük oluşumuna neden olur. Erken çocukluk çağı çürüklerinden korunmak için ilk dişin sürmesini takiben ebeveyn tarafından diş fırçalama işlemine başlanmalıdır.

Piyasada farklı markalara ait her yaş grubuna özel diş fırçaları bulunmaktadır. Ayrıca uyumadan önce, sonrası dişler mutlaka steril bir gazlı bez yardımıyla temizlenmelidir ya da bebeğe su içirilmelidir.

Çocuğun ileri dönemlerdeki çürük oluşum riskini minimuma indirmek için 0-3 yaş döneminde koruyucu dental uygulamalara başlanmalıdır. Diş çürüklerini önlemede en etkili ve basit yöntem, dişlerin çürüğe karşı direncini artırmaktır. Bunun için yakın zamana kadar çocuklara fluorid tabletleri verilmekteyken, günümüzde fluoridin diş yüzeyine direkt uygulanmasının çürükten korunmada daha etkili olduğu ispatlanmıştır.

Rutin diş hekimi kontrolleri sırasında çocuklara rahatsızlık vermeden kolaylıkla uygulanabilecek olan bu işlemle, onların yetişkin yaşlarda büyük ölçüde çürüksüz ve sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlamak mümkündür.

Keskincim oğluşun ne güzel uyuyor, tam bir erkek şimdiden. artık ona da herhalde kız mı erkek mi gibi sorular gelmiyordur?
şiir ne kadar güzelmiş, kim yazmış bunu merak ettim, sen mi yazdın?

Son düzenleme:
kız benim kızımda 8 ubat doğumlu:) ben de ana kız aynı gün doğduk...
bu arada kızımı özlemiştim şiirinle bni ağlattın.. tebrikler

canım ben de 6 şubat doğumluyum oğlum 7 şubat 23,45 de doğdu son anda yakaladı günü ama yine yetişemedi annesinin doğum gününe :):):)

bu arada bende Temmuzda işe başlıycam canım 5 aylık oluyo ama şimdiden sıkıntısı sardı beni.. biraz süt sağmıştım ilk zamanlar buzlukta bekliyo şimdide sağmak istiyorum ama ancak yetiyo beslenmesine.. mecburen mama verilecek biz yokken 1 ay çalışcam ben sonra 1 ay rapor alıcam o şekilde konuştuk, oğlumun düzeni inşallah değişmez çok çabuk uyum sağlayan bir bebek.. bakalım neler yaşıycaz :

Eki Görüntüle 721891 oğluşum sünnet olurken :))) maaşallah paşama :)

maşallah canım.. bu arada oğluşuna bakarken bir an hastanedi doktorum gözümün önüne geldi çok benzettim :):) dr mu olacak yoksa senin paşa nee:))

çok geçmiş olsun canım.. insan nasılda üzülüyor miniklere bir şey oluncaa.. Allah acil şifa versin..

Çok güzel bir şiir sen mi yazdın çok beğendim, hatta ağladım. Bugün annemin rahatsızlığını öğrendim (saklamışlar kaç gündür)üzülüyordum ve bu şiirle anneliğin ne kadar kıymetli olduğunu tekrar hatırlayıp ağladım Ahh Anne gibisi yok, keşke yanımda olsa hep, çok özlüyorum onu. Allahım tüm annelere ve evlatlarına şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…