2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ayyyy kızlar ne oldu sabah uyandım ben kızın burnu tıkanmış zor nefes alıyor dünde burnundan yeşil renk sümük geldi neyse dedim üşüdü herhalde saba mama yaptım vereyim dedim bir baksam yavrum bir gözünü açmış öbürünü açmıyor allah allah dedim ne oldu acaba neyse gözü böyle bembeyaz olmuş ayy dedim herhalde gece mama verirken uyku semesi çocuğun gözüne bulaştı sonra bir baksamki yavrum resmen çabak kapamış çocuğun gözünü neyse ıslak nemli beziyle sildik mamasını yedi sonra başladı öksürmeye hapşırmaya yavrum canım benim hasta olmuş tabii babaannesine götürdük bende işe geldim doktorumuzu aradım getir acil dedi işimle evim çok uzak babaannesi götürdü üşütmüş demiş doktor ilaç vermiş bir sürü göğsündede hırıltı var demiş zaten o doğduğundan beri vardı söylüyorduk anlamadı salak doktor neyse şimdi iyiymiş çok çükür dua edinde çabucak iyileşsin canım benimmm

güle güle kullan bacım güzel günlerde kullandıktan sonra bizede tavsiye edersinnnn

tşkr ederim :) kullansam iyi olacak bence de :) yoksa adam diyecek aldırdın niye kullanmıyosun :) ama şöööyle etraflıca bi temizlik yapamıyorum ki :) tam yapayım bugün diyorum hooop pat diye habersiz bir misafir çıkageliyor. gelmeden 1 saat önce haber veriyor... o zaman da alel acele bir süpürge yapıyorum.peşine de klasik vileda işlemi tamam :) eee sonra da diyorum ki bu yalancı temizlik gider bikaç gün :) yaparım sonra yaa diyorum veeee kaos tekrarlıyor :) yalancı temizlikle günler geçiyor. zaten şarjlı hep elimin altında. öyle olunca da büyük temizlik ertelenip duruyor :) ama yok yok bir siftah yapayım yahu

hayırlısı diyelim arkadaşım ben geçkalanlardanım o zaman.benimde 1 şubat doğumlu tatlımı tatlı bi cadı kızım var şuan uyuyo :)
ben daha yeni yeni kendime geldim preeklempsiydim gebeliğim ve lohusalığım çok sıkıntılı geçti ama geçti çok şükür şimdi normal hayata dönüyorum yavaş yavaş...

çok geçmiş olsun. benim oğlum da minicikken grip kapmıştı densizin birinden. hasta olduğu halde yapış yapış davrandı çocuğuma.vedalaşırken söyledi ben de gribim bikaç gündür diye....ölür müsün öldürür müsün?!!! gecesinde hapşırmaya başlamıştı yavrum.ertesi gün gittik dr a. peditus verdi.bir de serum fizyolojiyi aksatma demişti. 2 güne atlatmıştı çok şükür. dikkat edin siz de. göz çapaklanması da ilk haftalarda oldu. netira idi sanırım adı göz damlası ile geçmişti 3-5 güne kadar...

selam. sorunu cevaplamaya çalıştım. bir önceki sayfada kaldı. gördün umarım.
tatlım o yazdıklarının çoğunu biliyorum. hastalığının tanımlaması daha çok. zaten doktorumuz prof. meral özmen. benim öğrenmek istediğim hiç West sendromu hasta tanıdınmı. yani ilerde neler bekliyor bizi. benim yeğenim %80 deresinde

oyyy meleğim benimmm canıııımmmmmmm

seni karşıma alıp
emanet hayatıma ışıksın desem
çoğalır gözbebeklerinde
mutluluğun kanat sesleri

seni canıma katıp
sessiz çığlığıma hayatsın desem
azalır yüreğimde
ayrılığın acı ezgisi

kapalı kapılarımda
umuda açılan penceresin
renk renk tablolar asıyorsun
yıkık duvarlarıma
akasya salkımları
katmer katmer sarkar
senli umutlarıma

kapkara hayatımın boncuk tarlası
koruyup kollasam
içime çekip saklasam
sarılsam sana
dolsa saçlarından
içime bahar kokusu

canım yavrum
ne iyi ettin de geldin dünyama
varlığın
yaşadığım her anıma
bayram havası

Son düzenleme:

canım alınan eğitime, ailenin ve çocuğun çabasına göre gelecek şekilleniyor. şimdi ne desem yanlış olur. benim öğrencilerim genelde otizm ve zihin engelli gruptan oluşuyor. aralarında epileptik olanlar da var ama sadece west sendromu olan bir öğrencim olmadı. o yüzden net bişey diyemiyorum. zaten bu alan öyle bişey ki ne kadar teorik bilgi olursa olsun uygulama olmayınca tecrübe edinilmiyor. inan her öğrencimden her gün ayrı bişey öğreniyorum çalışırken...yardımcı olamadığım için üzgünüm. ama tekrar söylüyorum zihin gelişimi için özel eğitim aldırın, fizik tedaviye ek olarak.

arkadaşlar aranızda ek gıdaya geçen varı neler veriyosunuz...

henüz geçmedik. daha 3,5 aylığız. 8 şubat doğumlu oğlum. kilosu öyle normal seyrinde ilerliyor. bana göre zayıf ama dr umuz normal diyor. sindirim sistemini zorlamayacağını bilsem ek gıdaya geçerim ama daha çok minik. kıyamıyorum. o günlerde gelir allahın izniyle. şimdilik sadece anne sütü veriyorum. su bile vermedim henüz. dr a sorduğumda çok sıcaklarda ağzının kuruduğunu , susadığını hissedersen kaynatılıp ılımış sudan 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. bakalım bu ayki kontrolde kilo durumumuza göre tekrar sorucam. ablam ve eltisi kendi bebeklerine 3-4 . aylarda kaşık mamaları vermişler. bana da ver dediler ama ne biliyim işte....

Minik bebek çok geçmiş olsun, kızlar 2014-ocak-şubat anneleri türemeye başlamış.
çok saol canım moralim çok bozuldu benimde tansiyonum yükseldi üzüntüden bayılacaktım iş yerinde kuzun ne yapıyor canım benimmm alıştınmı işe
arkadaşlar aranızda ek gıdaya geçen varı neler veriyosunuz...

yok geçmedik henüz doktorumuz ne derse bakalım ama yoğurtla başlıyormuş galiba

benim kızımda 8 şubat doğumlu kaç kg oğluşun boyu kilosu doğum boyu kilosu ne kadar ?

benim kızımda 8 şubat doğumlu kaç kg oğluşun boyu kilosu doğum boyu kilosu ne kadar ?

2780 gr , 48 cm doğum ölçüleri. hastaneden çıkış ağırlığımız 2540 gr. 3 aylık kontrolümüzde 58 cm boy, 5470 gr ağırlıktı. kilosu bana az geldi ama dr beğendi. bakalım bu ayki ölçülerimiz umarım iyidir. senin kızının ölçüleri nedir?

kız benim kızımda 8 ubat doğumlu:) ben de ana kız aynı gün doğduk...
bu arada kızımı özlemiştim şiirinle bni ağlattın.. tebrikler

maş. oğluşa benim kızçe 3250 gr 50 cm doğdu hastaneden çıkarken 3175 gr dı en son kontrol 8 mayıstı 5350 gr 60 cm boyu zayıf benim kız doktor amcamız hiç beğenmedi vitamin verdi iştahı açılsın diye ama yemiyor bizimki yawww ben anlamadım hiç

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…