- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.361
Annenin ki de biraz sehir efsanesiymis 3 kilo mu alınır bir ayda yahu yanlıs hatırlıyodur o ayrıca ebebklerimizi niye sisirmeye calısıyoruz anlamıyorum kuzumu bunlar danamı besiye cekicez alması gereken minimumu alsın saglıklı olsun yeter gerisi ekstrası kaymagı. Üzüldüm sana cnm bosver kaynanamda benle öyle konusuverdi yok 5 kilo dogurmus yok bebegi hem cok saglıklı hem cok alkıllıymıs aman ya biraz da katarak anlatıyo insanlar bosverrrrrrrrrrrrrrrrrr
dün akşam benim sesimi duyunca haykırmalarını görsen seninde için parçalanırdı. elimde değil ben de isterdim emzirerek ona en yakın halde olmayı. emziririken sanki tekrar karnımdaymış gibi hissediyodum çünkü. burdan evdeki annelere bir şey söylemek istiyorum. kucağınızdan hiç bırakmayın uyuyunca yapın işlerinizi. çok acı gerkeçten. dün kucağıma aldım kafasını göğsümün arasına gömdü. deliricektim, severken. annem ağladı.
merhaba annişler bende 2013 şubat annesiyim 20 şubat doğumlu kızım doğum öncesi çalşıyodum sonrasıda malum bebişle uğraştım yeni katılabiliyorum aranıza kızımın tam akranlarıyla konuşup danışmak paylaşımlarda bulunmak iyi olacak benim ilk bebeğim bazı konularda yardımlarınıza ihtiyacım olabilr baya bi okudum ama 4000sayfa var yetişemedim valla artk bundan sonrasında aranızda olcam bebişlerimizi konuşmak için
hosgeldın bence okumaya ugrasma 4000 sayfanın 3500 u arkadaslarla 9 ay boyunca yaptıgımız dedıkodu sohbet falandı :))) kızının masallah olculerı cok ıyı bızde aynı seylerı yapıyorusz masallah ben o kızarıklıklar ıcın bubchen bebek bakım kremı suruyorumbebişleriniz neler yapıyo annişler benimki oyuncak tutuyo çıngırak sallıyo sürekli gülyo bişeyler anlatıyo beni ve babasını çok iyi tanıyo yabancılara ağlıyo bazen hatta katılana kadar ağlıyo bazen kıpkırmızı oluyo o yüzden fazla dışarı çıkmıyoruz susturamamaktan korkuyoruz bide rüzgardan balkona ve anneanneye gidiyoruz genelde. bide bu ayki kontrolünde vajinasında hafif bi yapışıklık vardı krem verdi doktorumuz hafif açtırıp sürüyoz açlsın diye bu sorunu yaşayanlar varmı.bide aarada boynunun altında ve yanaklarında kızarıklıklar çkıyo nemlendirici kullanıyoruz. gelişimimizse sadece anne sütü içiyo 3 aylık kontrolümüzde 62 cm 7200gram başıda 41,9du koca kafalı kızımın
hosgeldın bence okumaya ugrasma 4000 sayfanın 3500 u arkadaslarla 9 ay boyunca yaptıgımız dedıkodu sohbet falandı :))) kızının masallah olculerı cok ıyı bızde aynı seylerı yapıyorusz masallah ben o kızarıklıklar ıcın bubchen bebek bakım kremı suruyorum
bebişleriniz neler yapıyo annişler benimki oyuncak tutuyo çıngırak sallıyo sürekli gülyo bişeyler anlatıyo beni ve babasını çok iyi tanıyo yabancılara ağlıyo bazen hatta katılana kadar ağlıyo bazen kıpkırmızı oluyo o yüzden fazla dışarı çıkmıyoruz susturamamaktan korkuyoruz bide rüzgardan balkona ve anneanneye gidiyoruz genelde. bide bu ayki kontrolünde vajinasında hafif bi yapışıklık vardı krem verdi doktorumuz hafif açtırıp sürüyoz açlsın diye bu sorunu yaşayanlar varmı.bide aarada boynunun altında ve yanaklarında kızarıklıklar çkıyo nemlendirici kullanıyoruz. gelişimimizse sadece anne sütü içiyo 3 aylık kontrolümüzde 62 cm 7200gram başıda 41,9du koca kafalı kızımın
yok canım benım oglusum var 25 ocak dogumlutamam cnm zaten sondan başlamıştım okumaya orda hep bebişlerden bahsedimiş bundan sonrasına dahil olayım madem ben. banada doktor excipial lipo verdi onu kullanıyorum bide güneş kremi alın dedi doktor marka söylemedi alcaz bakalım bübchen duymuştum iyimi geçiriyomu gerçi 1 2günde geçiyo hemen ama iyiyse ondanda alayım senin bebişte kızmı
Merhaba benim kızımdada vardı yapışıklik ben doktora götürmedım çünkü bende o kremden var büyük kızımda olmuştu. 2kere açtım yine yapışmaya başlamış. Doktora gitsemde aynı ilacı verecek onun doktoru biziz. Çünkü bu tekrarlayan birşey.
yok canım benım oglusum var 25 ocak dogumlugunes kremı kullanıyorum bende cunku oglum beyaz otesı nıveababy aldım ben
Büyük kızımi götürdüğümde banada cerrahi müdahale edicez demişlerdi 1haftaya kalmadan açılmışti. Küçük kızımda yarısı yapışmışti 2kere açtım ve yine az bir yeri yapışmış bu seferde acıcam bir daha tekrarlarsa doktora götürcem bakalım ne diyecek. Internetten okuduğumda adet olana kadar tekrarlayabilir diyor büyük kızımda tekrarlamadi ama küçüğünde 3. Kez yapışmaya başladı allahtan et kaynamiyo sadece per gibi birşey senin kızınında öylemi o kremin çubuğuyla yığılınca açılıyo ve kızım bu arada gülüyo acımiyo demekkinezamana kadar tekrarlıcak peki açılmazsa cerrahi müdahale dedi doktor korkuyorum çok. bizim çok değil yeni başlamış dedi 2.gün açıldı 1 hafta kullancaz
bebişleriniz neler yapıyo annişler benimki oyuncak tutuyo çıngırak sallıyo sürekli gülyo bişeyler anlatıyo beni ve babasını çok iyi tanıyo yabancılara ağlıyo bazen hatta katılana kadar ağlıyo bazen kıpkırmızı oluyo o yüzden fazla dışarı çıkmıyoruz susturamamaktan korkuyoruz bide rüzgardan balkona ve anneanneye gidiyoruz genelde. bide bu ayki kontrolünde vajinasında hafif bi yapışıklık vardı krem verdi doktorumuz hafif açtırıp sürüyoz açlsın diye bu sorunu yaşayanlar varmı.bide aarada boynunun altında ve yanaklarında kızarıklıklar çkıyo nemlendirici kullanıyoruz. gelişimimizse sadece anne sütü içiyo 3 aylık kontrolümüzde 62 cm 7200gram başıda 41,9du koca kafalı kızımın
sennde bıngıldak meselesi, okuduğuma göre...banada 1 ay önce kes dediler d vitaminini bıngıldak kapanmaya gelmş die,geçende doktora götürdüm 1 yaşına kadar veriyoruz dedi,isterseniz film falan çektirin dedi..napıcama karar veremedim,yarın başlıcam geri vermeye..hayırlı akşamlar dr gittik şükürler olsun gayet iyi dedi zaten bu aydan sonra kapasada bir şey olmaz dedi Allahım bütün bebeklere şifa versin çok zor birde diş belirtilerimiz varbirde bunun huzursuzlukları başladı
merhaba annişler bende 2013 şubat annesiyim 20 şubat doğumlu kızım doğum öncesi çalşıyodum sonrasıda malum bebişle uğraştım yeni katılabiliyorum aranıza kızımın tam akranlarıyla konuşup danışmak paylaşımlarda bulunmak iyi olacak benim ilk bebeğim bazı konularda yardımlarınıza ihtiyacım olabilr baya bi okudum ama 4000sayfa var yetişemedim valla artk bundan sonrasında aranızda olcam bebişlerimizi konuşmak için
merhaba arkadaşlar bende sizler gibi şubat annesiyim. sizleri doğum iznine ayrıldığımda takip etmeye başladım (37+1 de doğum iznine ayrıldım). kk ya üye olma fırsatı bulamadan 38+1 de doğum yaptım. hepinizin bebekleri hayırlı olsun allah hepsine uzun,sağlıklı,mutlu bir ömür nasip etsin. sizlere doğum yaptığımdan beri öz annemle nasıl kıyaslandığımı anlatayım da sizler kendi süt miktarlarınızı ya da bebişlerin aldığı kiloları kıyaslarken içiniz rahat etsin. anneminde ilk bebeği erkek yani abim. annem abimi emzirirken meme ağzından çıktığında göğsünden sütler fışkırırmış, emzirmediği zamanlarda sütü sürekli akarmış sütyenin içine havlular tıkıştırırmış üstü başı batmasın diye. bende oğlumu doğurur doğurmaz akrabalarım başladı bakalım sütü fışkırıcak mı annesi gibi çok olacak mı düşünün bu baskı ile başladım emzirmeye. yok mümkün değil fışkırma filan yok. bırakın emzirmezken akmayı sıkıncada gelmiyo ancak oğlum emerken sütüm geliyordu yutkunma sesinden anlıyordum ama ne mümkün bu kızın sütü yok diye tutturdular. neyse aradan biraz zaman geçti sağdım baktım geliyor mu gelmiyor mu gayet güzel süt geliyor. neyse dedim bakın akmıyo kendi kendine ama sütüm var. neyse emzirme faslını geçelim gelelim bebişimin ilk ay aldığı kiloya. oğlum 3750 doğdu hastane çıkış kilosu 3470 idi. birinci ay kontrolümüzde 4800 olmuştu. yani gayet güzel di özellikle hastane çıkış kilosuna göre. ama bizimkilere yetti mi yetmedi.nedenini söylüyorum sıkı durun abim doğduğunda ilk bir ayda neredeyse 3 kilo almış bir bebek sadece anne sütü alarak. eee öyle bir bebek ile karşılaştırılınca bizimki yetersiz oluyor. anlayacağınız her anne her bebek çok farklı birbirinden bu en yakınlarınız olsa bile.
Arkadaşlar nolur şu anne sütü için yazılanlar yeter artık. Ben çalışan bir anneyim ve kızım mememi reddediyor alsa da sütüm gelmiyor. zaten 3gündür zor mama yediriyo annem. napıcamı şaşırdım. borcumuz var çalışmak zorundaym. anne sütü anne sütü deyip iyice yıkmayın beni.
uzulmene gerek yok bence anne sutu konusunda da burayı okuyanları bılınclendırmek lazım bence, keyfı olarak sut vermeyen yada bılıncsızce acaba doymuyomu dıye mama takvıyesı yapan bırsuru anne var dogruyu yanlısı da soylemek lazımPofikçi, anne sütü ile ilgili son yazıyı ben koydum buraya o yüzden cevap vermek istedim. Seni üzdüğüm için çok üzüldüm, inan bana amacım anne sütünün mamaya göre nasıl da harika olduğunu göstermek gibi birşey değildi ki yazının içeriği zaten hep 'sütüm yetmiyor', bebeğim kilo almıyor gibi düşüncelerimize nasıl yaklaşmamız gerektiği ile ilgili olduğu için koydum yazıyı. Benim de bebeğim bu ay yarım kilo kadar aldı zannediyorum ve forumda benzer durumdaki anneler için paylaştım. Bizim için de hiçbirşey mükemmel değil gerçekten. Hatta gördüğüm kadarıyla bir şekilde çalışsın ya da çalışmasın, çoğumuzun emzirmeyle, bebeğin aldığı kiloya ilgili sorunları ve endişeleri var. Ben de son birkaç gündür sıkıntılıyım biraz bu konularda. Üzdüysem hakkını helal et. Çok üzüldüğünü görebiliyorum, daha iyi hissetmen için de ne söyleyebilirim inan bilmiyorum.
abooooooooooooow acaba hamılemısınIyi aksamlar kizlar cok uzun bi zamandir giremedim, umarim siz bebekleriniz iyisinizdir. Benim bi sorum olacakdi Ben dogumdan sonra ilk kez 11.04 Adet oldum ve dahada olmadim acaba hamilemiyim diye korkuyorum aranizda böyle bi durumu yasayan oldumu?
hosgeldın omurlu olsun bebegınMerhaba sevgili şubat anneleri ve bebişleri... Sizleri hamileliğimden beri takip ediyorum ancak yazmaya yeni fırsat bulabildim. Bende bir şubat annesiyim. Oğluşumu 19 şubat tarihinde sezeryan doğumla dünyaya getirdim. Benim ilk bebişim. Bebişlerimizin gelişimi ile ilgili bende sizlerle fikir alışverişinde bulunmak, sizlerin deneyimlerinizden faydalanmak isterim. Allah bebişlerimize sağlıklı, uzun ömürler versin, acılarını göstermesin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?