2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Uzun zamandir forumunuzu sessizce takip ediyorum... Kendim de Subat 2013'te anne olacagim... Bir devlet hastanesinde uzman doktor olarak gorev yapmaktayim, su an 33 yasindayim ve hic sene kaybim olmadigi halde 31 yasinda uzman oldum...
Sevgili Sladi... Kendi yaptigin tabloya gore 26 yasindasin... Bu yasta tip fakultesi (6 sene) + mecburi hizmet + 5 sene pediatri asistanligi yaparak uzman olup + 300-650 gun mecburi hizmet daha yaparak en az bir senedir calisnadan evde oturmayi nasil basardin?
Ve ayrica tum doktorlar bilirler ki gebelikten 3 ay once folik asit baslamak gerekir... Sen ilk gebeliginde bir uzman doktor olarak noral tup defekti riskini nasil goze aldin ve folik asit kullanmadin?

birbirimizi nüfusuma geçirmeyeceğiz
benim için bi önemi yok
ama arkadaşa hak veriyorum sladicim çocuk doktoru olmadığına ben de eminim
çocuklar hakkında sadece bir anne olarak tecrübeye sahibim ona rağmen anlaşılıyor..
ve 26 yaşındasın15 yaşından önce tıp fakültesine başlamış olman gerekirdi..
bence de topik amacından uzaklaşıyor böyle şeylerle..

Uzun zamandir forumunuzu sessizce takip ediyorum... Kendim de Subat 2013'te anne olacagim... Bir devlet hastanesinde uzman doktor olarak gorev yapmaktayim, su an 33 yasindayim ve hic sene kaybim olmadigi halde 31 yasinda uzman oldum...
Sevgili Sladi... Kendi yaptigin tabloya gore 26 yasindasin... Bu yasta tip fakultesi (6 sene) + mecburi hizmet + 5 sene pediatri asistanligi yaparak uzman olup + 300-650 gun mecburi hizmet daha yaparak en az bir senedir calisnadan evde oturmayi nasil basardin?
Ve ayrica tum doktorlar bilirler ki gebelikten 3 ay once folik asit baslamak gerekir... Sen ilk gebeliginde bir uzman doktor olarak noral tup defekti riskini nasil goze aldin ve folik asit kullanmadin?
canim ben turkiyede okumadim ve 6 yil okudum.
ama hangi ulkede okudugumu ve diger bilgieri sana diploma ve resimleri ile gostericem ozelde.sirf meslektasim oldugun bunlari sana gostericem
yazilarina tamamen hak veriyorum.
sana ozelde tum doktorluk diploma senetler hepsini gostericem.ama bana soz verki,topikte kimseye aciklama yapmayacaksin.benim kim oldugumu hangi doktor oldugumu kimse anlamiyicak ve bilmiyicek.
folik asit konusuna gelince ilk hamislikte kullandim ama cok ihmal ettim,nerdeyse almadim diye bilirim.zaten bal ayinda oldugum icin o haftalarda bebege bisey olsa bile gec olur dusuncesi oldu ve folik asitin uzerine dusmedim.neyse ozelde sana belegeleri yolluyorum.
zaten burda yolasam diplomada ismim kim oldugum yazili,bende soylemek istemiyrom.
sadece herkes gibi hamisim ve paylasim yapiyorum.kim oldugum bilinmesin.
simdi bana soz vermeni bekliyorum.doktor sozu.

birbirimizi nüfusuma geçirmeyeceğiz
benim için bi önemi yok
ama arkadaşa hak veriyorum sladicim çocuk doktoru olmadığına ben de eminim
çocuklar hakkında sadece bir anne olarak tecrübeye sahibim ona rağmen anlaşılıyor..
ve 26 yaşındasın15 yaşından önce tıp fakültesine başlamış olman gerekirdi..
bence de topik amacından uzaklaşıyor böyle şeylerle..
evet topik amacindan uzaklasiyor.
iste buyuzden BEN BU TOPIKTE MECBUR KALIP DIPLOMAMI VE KIM OLDUGUMU GOSTERICEM RESIMLERIYLE.
OZAMAN HER KES SUSUCAK VE BEN BU TOPIGE ASLA ADIMIMI ATMAMAK UZERE CIKICAM.
CUNKI BURDA BEBEKLER BURAKILDI VE HERKES BENIM VE ANNEMIN DOKTORLUGU ILE UGRASTI.
SONUCTA HEPIMIIZ HAMISIZ VE PAYLASIM ICIN BURDAYIZ.
AMA BURASI PAYLASIMDAN CIKTI.

:nazar::nazar::nazar:MERHABA SEKER HAMISLER GOBISLER.NASILISNIZ???FINDIKLAR NASIL???:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:BEN BUGUN DOKTORA GITTIM KAN TESTLERIMI VERDIM,YARON CEVAPLARI ALICAM,BAKALIM HANGI MIKROPLAR CIKICAK???DAHA KIMSE KAN TESTLERI VERMEDIMI???
ARAmiza hosgeldin tatlim.guncelleme zamani listeye alirim.iyi paylasimlar.
ay gercekten ben okuyourm.tum hamislerin 1 korkusu var.mercimekcim sende korkma 9 ay mide bulantisi falan gecirenler vardir.onemli olan kalbi duydunya gerisi bos.mide bulantisi,belirtisi olmayanlar bence korkmasin sevinsin.

TATLIM BEN GECEN HAMISLIKTEDE BU HAMISLIKTEDE SACIMI BOYATTIM.SADECE AGZIMA MASKE TAKTIM.BASINDA YARA FALAN YOKSA ASLA 1 ZARARI YOKTUR.BIDE BAZI DOKTORLAR NEDEN ZARAR YAZARLAR ANLAMADIM.BASINDA YARAN KESIK 1 YERIN VARSA ZARARI OLUR,YOKSA SAC BOYATMAKLA BEBEK ASLA ZARAR GORMEZ,CU NKI,BOYA DERIYE COK AZ GECTIYI HALDE KANA NERDEN GECICEK.ONA BAKILIRSA SAMPUAN BILE OLMASIN YANI.BEN 10 GUN BUNDAN ONCE SACIMI BOYATTIM CIT CITLARLA AYNI RENG OLMASI ICIN.SUKR ALLAHIMA hic 1 sorunumda yok.BENCE TIKLA...GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) VE EMZİRİRKEN SAÇ BOYATMA

TATLIM BU NASIL MESAJ BU NASIL NASIL 1 YAZI???
SUSUYORUM SUSUYORUM YAZMISSIN???
GERCEKTEN BU YAZDIKLARIN KARSINDA SADECE YAZICAK 1 TEK SOZUM VAR...
BURDA HIC KIMSE KEYFTEN SILINMIYOR,GUNCELLEME ZAMANI ARADA 1 SIRA HABERIM OLMADAN CIKIYOR.SEN BILINMEDEN SILINEN ILK kisi diyilsin silinen arkadaslar
cok sakin 1 sekilde sordular ve ben yalnislikla oldugunu anlatinca tekrar bilgilerini yazdilar tabloya attim.
Bu kadar sert yazinin karsisinda sana cok iyi seyler yazardim ama gerekmez.topige daha yeni girdim ,moralimi bozamam.
SADECE BUNU BIL...benim tek ugrasim tek dusuncem bebegim ve hamisligim,ben sadece hosuma gittigi icin tablo yapiyorum.kimseyle sorunum yok ve asla olmaz.kizlar benim yerime nasilsa sana cevap yazmislar.
BANA YAZMISSIN AMA BENCE SEN SIMDI HATANI GOR VE BAK NASIL SAYGISIZLIK ETDIN...COK YAZIK
:25::25::25:

sen kımsınkı bana cok yazık dıyorsun yaaa ılk once kendı yazdıklarına bak kafana gore ınsanları sılıyorsun sonra yok efendım yalnış olmuş.
bu ne demek yaaa?anca ona buna akıl vermeyı bılıyorsun..sankı 3 tane dogurmuşsunda sen ılk once kendı uslubuna bak..hıcde hoş dıyıl kaldıkı bana cvb veren kışiye ben gerekdıyı gıbı cvb verdım sen kafanı yorma...
sen ılk once kendı uslubuna dıkkat et..

sladi cok gereksiz olur bu... ben de su an bir arkadasimin diplomasini upload ederek x uzmani oldugum halde kendimi y uzmani olarak gosterebilirim...

sladi cok gereksiz olur bu... ben de su an bir arkadasimin diplomasini upload ederek x uzmani oldugum halde kendimi y uzmani olarak gosterebilirim...
TATLIM benim oyle bir huyum vardirki,ispat icin sonun akadar giderim.ozaman SKYPE de adin varsa canli konusalim ve diploma ve senetlerime canli bak.her halde canli konusmada okus pokus yapip ne doktoru oldugumu degistirip baska sey yazamam.
gercekten cok ciddiyim.istersen ozelde yaz seni skypeden arayip isbat ediyim sirf sende doktor oldugun icin bu isbati istiyorum.

arkadaşım sen boşver şimdi tartışmayı bu konu daha günlerce uzar gider uzman doktormuşsun hemen danışim sana derdimi anlatim sen bi yardımcı oluver :) benim ilk hamileliğim doktor hep ikiz olur diyodu ama kese felan görmedik hiç ultrasyonda yani biri var biri yok tabi bu haftaya gelene kadar bu 4. doktorum bi türlü dikiş tutturamadım şimdi bugün gittiğim doktor ikisini de gördü bana da gösterdi ama biri ilerlememiş sonlanacakmış diğeri iyi allah şükür birde kist varmış endişe etme dedi ama gelde anlat endişeleniyorum ya diğerine de bişi olurssa die dün gittiğim doktor bana ultrasyon kağıdını verdi onda 19,2 mm yazıyo bugünkinde de 22,1 yazıyo bu büyüme normalmi ve diğer bebek kaybolurken bu sağlıklı olana zarar verirmi bide kahverengi lekelenmem oldu bu kötü bişeyin habercisi mi

bence kapatın gitsin...hiç yaşanmamış gibi devam edilsin
tatlim tabiki mevzular kapanicak.ben topik sahibi secildigim gunden beri burda hep boyle iste bunu kabullenemeyenler ara-sira girip boyle yaptilar herzaman.
ama onlarin istedigi olmuyucak ,ben burayi asla terk etmem ve ben herzaman burdayim.
bide onlarin hangi sitede toplanidigini cok iyi biliyorum.

:46::46::46::46::46::46::46::46:

Sladi söylemiyim karışmıyım banane diyorum ama senin diğer topiclerdeki minure olduğun çok belli oluyor artık saklama istersen :34:
keske bende MINURE gibi meslegimi icra ede bilsem.ama bir yalnisin var o ultrason doktoru calisiyor ve bakude bense cocouk doktoru daha 1 gun bile calismadim.
ARTIK BU DOKTORLUK MEVZULARI KAPANDI.
VE BURDA KIMSE AMACINA ULASAMAZ.KIMLERI SOYLUYORUM KENDILERI COK IYI BILIYOR.
NE YAZARSANIZ YAZIN TOPIGI ASLA TERK ETMEM.
CUNKI,BEN HAMILEYIM BIRAKIN DOKTORU ONU BUNU HERKES GIBI ANNEYIM.
SUAN TEK DERDIM sagli bebek dunyaya getirmek.
doktorlugu bitirmeme inandinizmi inanmadinizmi bu sizin kendi sorununuz,zaten suan ev hanimi olmasaydim calissaydim,1 cok tecrubem olurdu.
YETER ARTIK hepiniz hamilesiniz.buraya bebek icin oaylasimami geldiniz yoksa kiminse ozel hayatiyla ugrasmayami???
BIRAZCIK KENDINIZE GELIN VE TEK DUSUNCENIZ BEBEGINIZ KENDI HAYATINIZ OLSUN.
ALLAH herseyi goruyor,ALLAH yalanlari goruyor.ALLAHTAN korkun ve tek yaziyla konuyu kapatiyorum
BEN DOKTORU BITIRDIGIMI VE SUAN CALSIMADIGIMI YALAN SOYLEDIYSEM,EYER BEN DOKTOR DIYILSEM BUNLAR YALANSA ALLAH BENI CEZALANDIRSIN.USTELIK TEKRAR ACIYLA.
BU KADAR....beni buna mecbur ettiniz.
kimseyi inandirmaya mecbur diyildim,ama konusmalar uzayinca buna mecbur oldum.
simdi benim kalbimi kiran ve bana inanmayanlari ve benim hakkimda kotu yazi yazanlari sadece ALLAHA hevale ediyorum.ALLAH bilsin.

arkadaşım sen boşver şimdi tartışmayı bu konu daha günlerce uzar gider uzman doktormuşsun hemen danışim sana derdimi anlatim sen bi yardımcı oluver :) benim ilk hamileliğim doktor hep ikiz olur diyodu ama kese felan görmedik hiç ultrasyonda yani biri var biri yok tabi bu haftaya gelene kadar bu 4. doktorum bi türlü dikiş tutturamadım şimdi bugün gittiğim doktor ikisini de gördü bana da gösterdi ama biri ilerlememiş sonlanacakmış diğeri iyi allah şükür birde kist varmış endişe etme dedi ama gelde anlat endişeleniyorum ya diğerine de bişi olurssa die dün gittiğim doktor bana ultrasyon kağıdını verdi onda 19,2 mm yazıyo bugünkinde de 22,1 yazıyo bu büyüme normalmi ve diğer bebek kaybolurken bu sağlıklı olana zarar verirmi bide kahverengi lekelenmem oldu bu kötü bişeyin habercisi mi

Oncelikle kadin dogum uzmanlik alanim degil o yuzden her zaman kendi uzman doktorunuza danismanizi oneririm...
Ikiz gebeliklerde ilk zamanlarda cift kese goruldugu halde zamanla bu keselerden biri gerileyip, kaybolabilir... Buna tip literaturunde " vanishing twins" ya da kaybolan ikiz sendromu denmektedir...
Iki gun icerisinde bu kadar boyut farki olamaz ancak her iki doktorun olcumlerinden kaynaklanan farkliliklar bu durumu yaratir genelde... Benim tavsiyem 4 ayri doktor yerine guvenebileceginiz tek bir doktora gitmeniz ve tum takipletinizin onun tarafindan yapilmasini saglamalisiniz...
Kahverengi lekelenme muhtemel bir kanamanin habercisi olabilir :( takipte olun...

yangın var diye bağırcam şimdi burada toplanmamızdaki amaç neydi kızlar
-birbirimize yalan yanlış şeyler söylemek mi
-birbirimizin kalbini kırmakmı
-birilerine bişeyleri kanıtlamak mı
-saçma sapan bilgilerle kafa kurcalamk mı
yoksa şu dokuz aylık aslında çok güzel anılarla dolduracağımız bu dönemi birbirimize destek olarak geçirmekmi allah aşkına bırakın bu saçma sapan işleri bi kendinize gelin milletin derdi başından aşkın dallasa döndürdünüz ortalığı utanın kendinizden yalan söylemenin sahtekarlığın kime ne faydası var öncelikle dürüst olun kapatın şu konuyu adam akıllı devam edelim kaldığımız yerden önünüzü almak mesele bunedir ya.....

Oncelikle kadin dogum uzmanlik alanim degil o yuzden her zaman kendi uzman doktorunuza danismanizi oneririm...
Ikiz gebeliklerde ilk zamanlarda cift kese goruldugu halde zamanla bu keselerden biri gerileyip, kaybolabilir... Buna tip literaturunde " vanishing twins" ya da kaybolan ikiz sendromu denmektedir...
Iki gun icerisinde bu kadar boyut farki olamaz ancak her iki doktorun olcumlerinden kaynaklanan farkliliklar bu durumu yaratir genelde... Benim tavsiyem 4 ayri doktor yerine guvenebileceginiz tek bir doktora gitmeniz ve tum takipletinizin onun tarafindan yapilmasini saglamalisiniz...
Kahverengi lekelenme muhtemel bir kanamanin habercisi olabilir :( takipte olun...

benim istediğim de o bi doktorla kavuşmak bebeğime ama kimsenin bir dediği diğerini tutmuyoki ondan tutturamıyorum

Back
X