2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bende folik asit mide bulantısı yapmadı. çok rahat kullanıyorum her gün bi tane almayı unutma demişti doktorum. ama progestan verdi lekelenmem var diye, o çok berbat çıktı. mide bulantısı da yapıyo, baş dönmesi de yapıyo. hiç başım dönmüyodu bugün o da başladı. kapıyı denk getiremedim

çook tşk ederim canımm yorumun iyi geldi bana sen doktormusun tatlım:)))ben önceki değerle kıyaslayın şaşırdım 48 saatte iki katı olması lazımmış normala gere ama benimki fırlamış:))

embriyoloji uzmanıyım evet. canım dış gebeliği de düşünme hiç şimdilik böyle şeylerle kafanı meşgul etme. vallahi bu kadar düşünerek bebişlerinizi sıkıntıya sokuyosunuz. çıkınca içinizden, çok yaramazlık yapcaklar valla ceza olarak. dediğim gibi, ultrasonda belli olacak o da. 7. haftada hala kese görünmezse mesela dış gebelik denilebilir. daha bunun için çok erken yine yani. korkacak bişey yok. okiş?

sabah sabah doktor canımı sıktı gebelik görünmüyo dedi nasıl kese görmüş bu ultrasyonda ne görmüş diğer doktor bilmiyorum ama şu anda bişi yok dedi
ilk kan testinde 1125 çıkmıştı beta hcg şimdi de 10000 çıktı nasıl oluyo bu iş anlamadım kafayı yedirticek bu doktorlar

canım çok sağol inşallah benim de geçer hemen lekeler
ben dün iş yerınden gittim doktora hatta benim çalıştığım yer başka bi ilçede yaşadığım yer diğer bi ilçede
neyse çalıştığım yerde bı klınıge gıttık doktor yokmus doğuma gıtmıs bu sefer tekrar kendı doktoruma gıttım
sıkayetımı anlattım o da baktı kese yerınde bak kalp atısları da var dedı
ben herseyı unuttum zaten ne sebep sordum ne bunun sonu ne dıye sordum
gırdım cıktım yanı doktorum da kotu bırsey demedı benımle bırlıkte o da sevındı
eşim soruyo nedenmıs nolmus ben de tık yok. dedım kendımı bılemedım kı aklım basımdan gıtmıstı muayene oldum
mutlu habere daha da sarhos oldum
olan bıten bu yanı benı baya bı korkuttu dun

bu arada bana bu lekelenmeler normalmıs gıbı gelıyo neden dersen
benım adetlerım hep lekeyle baslar lekeyle bıter
ben normal adetımı 17 nısan da oldum ıkı hafta sonra yıne lekelendım ay bası gıbı
sonra mayıs da ben de gelen gıden yok 17 mayısı gecınce test yaptım negatıf 1 hafta sonra yıne yapmıstım yıne negatıf
tekrar ay sonu gıbı yıne lekelenmem olunca ben saglık ocagına gıttım kan testı olayım kesın ogreneyım dedım
doktor ıdrar testı de ıstedı orda pozıtıf cıktı Allahım nasıl sevındım nasıl
ben hemen doktora gıttım ultrasonda goreyım dıye doktor rahmın temız dedı gebelık yok dedı bu sefer de cok uzuldum
cok hafıf bı karaltı var varsa budur dedı bı de test oldum yıne poztıf cıkınca haftaya gel bakalım dedı bu arada lekelenmeler devam edıyo
soyledım ama bekleyelım dedı
ben de 10 gun sonra gıttım keseyı gorduk
o gun doktordan sonra yıne hafıf acık renkte lekelenmem oldu
o gun esım saglık ocagında testler lmustum onların sonuclarını alcaktı
sormus ordakı doktora bu tarz olabılır demıs
ben de pek uzerıne dusmedım çunku cok acık renktı
neyse cumartesı bıraz pembemsı geldı
ama dun bıraz fazlaydı pembe kahverengı karısık olunca apar topar doktora gıttım

canım ben de sormak istedim sana...
5.haftamın içinde kese göründü 3,5mm çookk küçük gelişmez düşer denildi...

sence normalinde mi altında bu rakam...

perşembe günü başka bir doktora gideceğim, üzerinden 1 hafta geçti bakalım neler oldu

ayy geçmış olsun ben daha dun basladım bakalım bana ne gıbı etkılerı olcak
ama ben bayadır cekıyorum bu soyledıklerını cok sukur mıdem bulanmıyo hıc kusmadım
ama ne halım var ne agzımın tadı resmen hasta gıbıyım hıcbırseyden tat alamıyorum
kokulara onceden de hassasıyetım vardı sımdı daha beter oldu
Allahım su 3 ayı bı atlatsak hayırlısıyla

yaa ben bugün ilk defa doktora gidicem rutine başlamak için. daha önce 5. haftada sadece keseyi görümüştük. garip bi şekilde çok heyecanlıyım kalp atışlarını duyacağım için. :)) insanın kendi çocuğu olunca eli ayağına dolanıyormuş gerçekten.

bu arada hastanede çalıştığım için her yer embriyo burda tabii ama artık görünce çok kötü oluyorum! mümkün olduğunca önlerine bişeyler çektim çaktırmadan. eskiden hiç etkilenmezdim yaa, sadece birer cisim olarak görürdüm.. çok hassaslaştım ben. dün gece de ağladım 1 saat, nası yüzüm gözüm şiştiiii..

neden ağladığımı da anlatayım :) ablam da gebe olduğundan şüpheleniyomuş. telefonda söyledi. önce çok sevindim. telefonu kapatınca ağladım çünkü o annemlere yakın oturuyor ve zaten 5 yaşında bi kızı var. ben üniversitede okurken uzaktaydım onun da çocuğu olmuştu işte. ve bu yüzden benle hiç ilgilenmediler hep onla ilgilendiler. şimdi evlendim ve yine uzakta oturan benim. tam ne güzel oh hamileyim artık gözü gibi bakarlar bana ve bebişime, ilgi manyağı yaparlar beni diyodum, sevgili ablacım gene çaldı rolümü benden!!! şimdi senin kaynanan baksın, biz ablanınkine bakıcaz çünkü onun 2 çocuğu var bakamaz dicekler!!! ve benle hiç ilgilenmicekler yineeee ( işte bunun için ağladım hüngür hüngüüürrr... :)) annemi istiyoruuummmmm, BEN İSTİYORUUUMMMM!!!

geçmiş olsun inşallah kesilir o ufak kanamalar da. çünkü az bi lekelenme de olsa doktor düşük riski olarak düşünülür dedi o yüzden çok moralim bozuldu.. çok hafif bi lekelenmeydi zaten.. herkes normaldir olabilir diyo, bi profesörün yazısını okudum orda da normaldir yüksek ihtimal gebelik devam eder yazıyo, cuma günü yine gidicem kontrole bakalım neler olcak. korkuyorum... inşallah bebeişlerimiz iyidir.. ben mide bulantısına da baş dönmesine de razıyım, meleğim iyi olsun da.

canım içini ferah tut aklına takma rahat ol
ben de burda hep okuyorum kızların bırbırıne tek tavsıyesı bu
annenın kendını kotu hıssetmemesı gerekır
iş artık bızım bebişler de Allahın izniyle sağlıklı sıhhatlı gelısıp büyüyüp şubatta kucaklarmızda olacaklar

Son düzenleme:

öyle düşünme demezler öyle annelik başkadır mutlaka yardıma gelecektir annen. benim de ablam 6 aylık hamile. onun yanında istanbuldaydı benim hamile haberimi aldığında.. 1-2 hafta kaldı yanında, lekelenmem oldu düşük riskim varmış deyince apar topar yanıma geldi babamla birlikte ve bana hiçbi iş yaptırmıyo.. ben de öyle düşünüyodum istanbula daha sık gidiyo benim yanıma gelmiyolar diye düşünüyodum.. düşünme öyle şeyler,, hamilelik hassaslaşırıyo sanırım :) ben de eşim ne yapsa kızıyorum yazık

Ben hiç gitmedim birsy,bu hafta gitmeyi planlıyorum.ben de sağlıkçıyım,şimdi masa başında çalışıyorum ,çocuğum olduktan sonra hastanede çalışsaydım zaten deliler gibi çalışan ben herhalde hiç oturmazdım.Kadın kadın doğum uzmanı arkadaşım kendi doğum yapmadan çok kaba davranıyordu hastalara,ne zamanki kendisi sancılı ve uzun süren bir doğum yaptı,oldu bir melek.Lohusa depresyonunu ağır geçirdi.ben hastalarıma neler yapmışım diye ağlamaktan sütü bile azalmıştı ama desteğimizle baya toplamıştı kendisini.
Kardeşinin meselesini şuan çok iyi anlıyorum çünkü hamile kaldığımı duyan eltim deliler gibi çalışmalara başladı.Arkadaşlardan sıkma canını diyorlar ama bunu ilk hamileliğimde iş yerindeki müdürümle yaşadığım için sıkıntısını çok iyi biliyorum.Bebeklerin kiloları,boyları,ulrason görüntülerine kadar isterdi,hamileliğim burnumdan geldi,çok sıkıntılı günler yaşattı ve yavrum kolik sancılarına maruz kaldı.Hadi o müdürdü,artık görüşmüyoruz,eltimle başım belada.Zırt pırt arayacak abla,naptın,dr ne dedi,of offfff

canım yaaa uzme kendını kısmet boyleymıs naparsın
sımdıden boyle dusunup de uzme kendını beterın beterı vardır
Allah korusun zor bı hamılelıgın olsa bu sefer annen sana gelır ama senın de ıcın ıcını yer
ben hep kendımız ıcın nasıl guzel seyler ıstıyorsak karsı taraf ıcın de guzellıkler ısteyelım kı daha guzel olsun ınancındayım
ablan da sen de saglıklı sıhhatlı bebekler dunyaya getırın de varsın annen ablana baksın takma kafanı sımdıden bosver :13:

Nusret Kaya nın hem yazılarını okudum hem de haftasonundaki röportajını dinledim.Orda sağlıklı,akıllı ve uysal çocuklar için hamilelerin el üstünde tutulmalarını ısrarla söylüyordu.İş yeri,ev hali,büyük çocuklar,eşin,kendin derken iyi olmaya hiç fırsat kalmıyor

inşallah canım ya ben de rahat olmaya çalışıyorum kanamam da durdu
ama insanın aklına garip garip şeyler geliyo işte.. :) inşallah sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız.

bu doktorlar adama kafa yedirtir yaaa

aynen yaa geçen hafta güzel bişey söylicek diye ödü koptu resmen.. ewe gittim ağla ağla gözlerim düşücekti artık.. meğer o kadar da kötü durumda değilmişim. moral düzelteceklerine daha çok bozuyolar. başka bi doktoru çok tavsiye ediyolar ama bi türlü randevu bulamıyorum. taa 1 ay sonraya veriyo..

Kızlar ya ben kafamı yastıktan kaldıramıyorum 2 gündür canım hicbirsey yapmak istemiyor yerimden kalkasın gelmiyor acaip tembellik var nasıl olacak boyle sizdede bu durumu yaşayan var mı
Kafayı yicem kalkmak istiyorum is yapmak istiyorum yok .. Kuaföre gitmem lazım ki çok yakın evime kapıdan çıkıp gidemiyorum.. Offf ne bu Halim boyle benim

hamisler gobisler doktordan geldim,bebisimi gorduk,tam benim hesabim gibi cikti 5hafta 2 gunluk.
1 hafta sonra kalbine gidicez.cok sevincliyim.aylar sonra yeni bebis geldi bana .doktor annem oldugu icin,aman canim resmi ne yapican dedi,bende telefonla ekrandan cektim sizlere atmak icin.buda benim findik.

canımmm allah saglıklı bir sekilde kucagına almayı nasip etsiinnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…