2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlaaarrr az önce ilkkez bebişin hareketlerini dışardan gördüm
siz anlatınca cok imreniyodum cok şükür ben de yaşadım yaaaa
yerim ben onun minnak ayaklarını elleriniiii

kizlar bugun isten izinliydim hemen saglik ocagina gittim tetenoz asisi yaptirdim. sonradan acimasin diye de uzerine soguk kompres yapiyorum. kizlar alincak cok sey var simdi bebek odasina bakiyorum cunku kurulduktan sonra 2 ay havalanmasi gerekiyormus sonra puseti arabasi,kiyafetler, biberonlar haric. hersey cok pahali ama ben de herseyin en iyisi olsun istiyorum. ilk bebegim. ilk baslarda pek kabullenememistim hos isteyerek de oldu. ama suan oglum beni cok mutlu ediyor. size sacma gelebilecek bi soru soracagim. bebek buyudukce basini kollarini falan hisseder miyiz? ben sadece tekmeleme hissediyorum da. bir de burun aspiratoru nie lazim? bir de emzirme sutyeni kullandiniz mi hic? ay cok soruyorum ama inanin bilmiyorum. az da kaldi artik neredeyse 6 aylik olduk sayilir dimi... sizleri opuyorum

defneciğimmmm çok çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin inş. birsy sende şeker için sakın üzülme valla yazdı bi diyet listesi yapıyorum perşembe 1 hafta olacak bakalım ama eğerki kilo verdiysemmmmm kesinlikle yapmam kız 5,5 aydır kilo alayım diye yedimde yedim inan hamişler kilo alıyor ben veriyorum sinir oldum yani bebiş sağlıksız olacak diye ama tabii annenin kilo almasıyla alakalı değil onuda biliyorum bizim kızçe iyiymiş çok şükür neyse hemen sana listemi yazayım 100 lük şeker yüklemesi yapılmadı anlamadım neden yapılmadı zaten bende hamiş kalmadan öncede şeker vardı yediklerime dikkat ediyorum hamile kaldığımdan beri ama genede çıktı ne yapalım buna şükür diyeceğiz sabah uyanır uyanmaz 2 bardak ılık su
kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 bardak şekersiz süt
beyaz peynir
5 zeytin domates salatalık
2 dilim tam buğday yada çavdar ekmeği ( beyaz ekmek yok :) )

ara öğün 11:30 da
3 ceviz 2 kaşık yoğurt 1 porsiyon meyve

öğlen yemeği
köfte balık tavuk 2 dilim ekmek 1 kase yoğurt yada cacık bol salata

ara öğün
3 grissini uzun kepekli 1 porsiyon meyve 3 kaşık yoğurt

akşam
2 dilim ekmek bol salata yoğurt yada cacık sebze yemeği yada kurubaklagil özellikle yeşil mercimek yada nohut çünkü bu iki baklagilde şeker oranı en azmış

ara öğün
1 bardak süt 2 grissini meyve

işte bu listeyi verdi bakalım sonuç ne olacak perşembe göreceğiz şekerde öğünlerden önce ve 1 saat sonra ölç dedi bakalım şuan çok güzel gidiyor ama canım çok tatlı çekiyorrrr dayanamıyorummmmm:2:

merhaba canım, gebelik yaşamış arkadaşlarımın anlattığına göre sonlara doğru bebeğin kafasını ayağını falan elinle tutabiliyormuşsun. yani hissediliyormuş.burun aspiratörü bebeklerin minik burunlarının tıkanması durumunda sadece o aletle içi temizlenebildiği için lazım diye biliyorum..bu arada bence 6 ay bitti, 7 ye giriyoruz:))
defnelma sana da çok geçmiş olsun canım. acaba metabolizmamız mı yavaşladı. ben 6 yıldır grip olmadım, olcak gibiyim burnum ve boğazım kaşınıyor.doktorum zaten insanlardan uzak dur, grip kapma demişti.
bir de mide yanması için ben gaviscon şurup kullanıyorum . hiç bir zararı yok gerçekten çok rahatlatıyor.
hepinizi öptüm

Kızlar merhabalar

hasta arkadaşlarıma acil şifalar diliorumen kısa zamanda düzelirsiniz inş.

bende birazdan çıkıcam eşimle bebek arabalarına bakıcakmışızhenuz yakından incelemedik hiç bakalım nelerle karşılaşıcaz

ben bu diyete benzer yiyorum inş. bende çıkmaz :18::18:

ilk olunca hep aynı oluyo canım benim 17 aylık kızım var bizde çok şey almıştık eşim de çok meraklı sepetler kapı süsleri mevlüt şekerleri daha neler neler ev de yer bulamıyorum onları koymaya bitek oda almadım onuda biraz büyüsün genç odası alırız diye iyiki de almamışım şimdi gene hamileyim oğlum olacak ve çoğu şeyi kullanamıyoruz sorularına gelince burun aspiratoru çok rahat oluyo bence almalısın ama benim çoğu arkadaşım kulanamadı emzirme sütyeni çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ben allmıştım ama hiç kullanmadım

kızlar ben şeyi merak ediorum aynı mevlut şekeri gibi doğumda şeker mi dağıtılıyor:26::26:hiç bir bilgim yok da yazarsanız sevinirim

ben çıkıyorum gelince okurum cevaplarınızı

kızlar ben şeyi merak ediorum aynı mevlut şekeri gibi doğumda şeker mi dağıtılıyor:26::26:hiç bir bilgim yok da yazarsanız sevinirim

ben çıkıyorum gelince okurum cevaplarınızı

evet cnm bebek sekeri dagitiliyormus. tanesi 1.5 tl ile 3.5 tl arasinda degisiyor 100 tane falan yapiliyor okuduklarima gore. ben de emin degilim yaptirip yaptirmamaya. bir de 20 gun oncesinden siparis veriyorsun

benimde ağzımda ekşimsi acı su gibi bişi oluyo aradım doktoru danıstım gaviscon surup yada rennie surup veya tabletini kullanabilirsin dediler

canm ben daha tetanoz olmadım olup olmama konusunda hep kararsız kaldım kaçıncı haftaya kadar tetanoz yapılabiliyo benimki geçtimi acaba

Çok geçmiş olsun !.Acil şifalar dilerim canım.

canm ben daha tetanoz olmadım olup olmama konusunda hep kararsız kaldım kaçıncı haftaya kadar tetanoz yapılabiliyo benimki geçtimi acaba

yok cnm senin ki gecmedi ben 25. hafatama giricem yarin yeni oldum. 20. haftadan sonra yapiliyormus. benim doktorum muhakkak yaptir dedi. bir de esimin teyzesi ingilterede uzman hemsire ona da sorduk. o da muhakkak yapilmali dedi. acimadi da. ben hemen uzerine soguk buz torbasi koydum beklettim.

kızlar iş yerindeyim, ayaklarım balon gibi şişti:18: sizdede şişme varmı. hafta sonu biraz alçak topuk ya da alçak dolgu topuk ayakkabı aradım, ya ben beğenemedim ya da 40 nosu ayağıma olmadı. 39 giyerim normalde. düz ayakkabımda yok :18: bu hafta sonu tekrar bakıcaz. siz ne durumdasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…