2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar 5. haftadayım geç döllenme var net kaçtayım bilmiorum desemyeridir.. sorun şu kii midem fena... kusma filan yok çok şükür ammaaa herşeyden tiksinir olmam bir yana her şeyi de canım çekiyor kesinlikle yemek fotosuna baamıyorum hepsini canım ister diye ama iş su içmeye geldimi bir tiksinti ki fena..
bu sabah saat 5-6 gibi karnım aç diye uyandım ağzımda midemde çok fena tat ve açlık hiss var bir türlü geçmek bilmeyen ne yapacaım böyle giderse 100 kilo olurum die korkuyorumm yardım ara öğün meyve çerez herşeyi denedim ama meyve yedikten 5 dk sonra daha da midem kazınır oluyorr...:S:S:S

evet tatlim doktorun dogru soylemis toksoplazma olsa bebek duser .
veya 2 aydan sonra artsa bile karsisi alinir.engellenir.
bazi arkadaslar bunu anlamamis ama her sey tibbin elinde ilaclarla bu virusun artisinin karsisi alindigi surece bebis ve anne hic 1 zarar goremez.

cnm hep yazılarını okudum sürekli karsisi alınır demişsin yani önlemi alınır mı demek istiyosun :)

ayyyy bunu okurken yüzümü görmen lazım dı:)))) ağzım kulaklarıma papyon oldu resmen

ben ne yaptım biliyomusun hafta sonu gittim pembe battaniye aldım :)))):nazar:

ya benim bebişim çin takvimine göre erkek, minure de erkek dedi ben de erkek hissediyorum ama yine de çok erken die bişey almıyorum bide çevremden bi kaç kişi 7 aylık olmadan hiç bişey alma dedi çünkü eşya alınca daha bi bağlanıyosun, allah korusun her durum olabilir dediler hem 1 ayda bile eşyaları tamamlanıyomuş zaten sana bırakmazlar aileler alır herşeyi dediler :)

Arkadaslar sizler neler kullaniyorsunuz

ben

Elevit
Folibol
coraspin
magnesium
Progestan 200
balik yagi

kullaniyorum , ilk hamileligimde de aynilarini vermisti doktorum .

cnm hep yazılarını okudum sürekli karsisi alınır demişsin yani önlemi alınır mı demek istiyosun :)
canim ilk haftalarda yuksek cikarsa zaten ilerleyen 2-3 haftalarda bebek duser veya kalbi durur bebegi alirlar,ama kanda miktari azsa hemen onlem alinir ve bebege gecmeden kanda artmasi engellenir.ve ayrica kanda miktari az cikmissa bu bebegi dusurmez,simdilik zarari olmaz,ama onlem alinmadiysa haftalar gecdikce miktari hizla artar ve bebekte korluge beyin olusmamasina hidrosefaliye ve baska sorunlara yol aca bilir.yani onlemi alinmadigi surece tehlikelidir.ama ilk haftalarda kanda miktari yuksek cikarsa.zaten bebege etkisini yapmistir ve onlem almaninda faydasi olmaz.
kisacazi kanda miktari az cikarsa ve zamaninda tahlil yapilirsa onlem alinir.aksi halde bebek zararini gorucektir.
1.yani ilk trimestrde toksoplazmanin kandaki miktari yuksekse hamile dusuk yapar veya bebegin kalbi durar.hamilelik sonlanir.azsa onlem alinir.
2.ama ikinci trimestrde kedilerden falan bu viruse yakalanilirsa o zaman kanda miktari az cikar daha yeni bulastigi icin ve bu zaman hemen onlem alindigindan bebege gecmez ve sorun yaratmaz.ama haberimiz olmazsa onlem alinmazsa kanda git-gite hizla artar ve (dusuk tehlikesi gectigi icin bebegi dusurmez)bebek anomalileri olur.

Minure Merhaba

Dogum tarihim 20 kasim 1979

Sat: 22 Mayis

siklus : 26 gun

Cevaplarsan cok sevinirim ...
tatlim sen subat annesiysen senide listeye ekleyelim.minure bu topikte sadece subat annelerini cevapliyor,diger annaleri kendi topiginde cevapliyor.

Arkadaslar sizler neler kullaniyorsunuz

ben

Elevit
Folibol
coraspin
magnesium
Progestan 200
balik yagi

kullaniyorum , ilk hamileligimde de aynilarini vermisti doktorum .

ben hamile kalmadan önce 5 ay folik asit ve kan ilacı kullanmıştım yeterince depolanmış elevitten alacağım folik asit yeterliymiş dr um öyle söyledi :34:
sadece elevit kullanıyorum
hipotiroid hastası olduğum için de ayrıca levotiron kullanıyorum

Son düzenleme:
canim ilk haftalarda yuksek cikarsa zaten ilerleyen 2-3 haftalarda bebek duser veya kalbi durur bebegi alirlar,ama kanda miktari azsa hemen onlem alinir ve bebege gecmeden kanda artmasi engellenir.ve ayrica kanda miktari az cikmissa bu bebegi dusurmez,simdilik zarari olmaz,ama onlem alinmadiysa haftalar gecdikce miktari hizla artar ve bebekte korluge beyin olusmamasina hidrosefaliye ve baska sorunlara yol aca bilir.yani onlemi alinmadigi surece tehlikelidir.ama ilk haftalarda kanda miktari yuksek cikarsa.zaten bebege etkisini yapmistir ve onlem almaninda faydasi olmaz.
kisacazi kanda miktari az cikarsa ve zamaninda tahlil yapilirsa onlem alinir.aksi halde bebek zararini gorucektir.
1.yani ilk trimestrde toksoplazmanin kandaki miktari yuksekse hamile dusuk yapar veya bebegin kalbi durar.hamilelik sonlanir.azsa onlem alinir.
2.ama ikinci trimestrde kedilerden falan bu viruse yakalanilirsa o zaman kanda miktari az cikar daha yeni bulastigi icin ve bu zaman hemen onlem alindigindan bebege gecmez ve sorun yaratmaz.ama haberimiz olmazsa onlem alinmazsa kanda git-gite hizla artar ve (dusuk tehlikesi gectigi icin bebegi dusurmez)bebek anomalileri olur.

tatlim sen subat annesiysen senide listeye ekleyelim.minure bu topikte sadece subat annelerini cevapliyor,diger annaleri kendi topiginde cevapliyor.

canim merhaba

evet bende subat annesiyim sanirim ekliyim listene :)

ben yuksek doz folik asit
magnesium
provitaminler
mide bulantisi icin ilac kullaniyorum.

folik asit okadar onemliki

eger bende ilk gebeligimde yuksek doz folik asit kullanmasaymisim bebegimin kuyruk sokumu delik dogacakmis :((

o yuzden folik asit duzeyim yuksek olmasina ragmen hala devam ediyorum kullanmaya

ben hamile kalmadan önce 5 ay folik asit ve kan ilacı kullanmıştım yeterince depolanmış elevitten alacağım folik asit yeterliymiş dr um öyle söyledi :34:

Bende ayni senin gibi hamilelik oncesi kan depomu ve folik asit depomu doldurmustum ama doktorum yinede kullan mutlaka dedi

Bende ayni senin gibi hamilelik oncesi kan depomu ve folik asit depomu doldurmustum ama doktorum yinede kullan mutlaka dedi

folik asitin çok önemli olduğunu biliyorum o nedenle de kafam karıştı şimdi ama gerek olsa dr um kullanmamı söylerdi sanırım dimi? elevitten alacağın miktar yeterli dedi

İyi akşamlar arkadaşlar... Ben de 2013 Şubat annesi olacağım hayırlısıyla... Dün öğrendim.. 5 haftalıkmış ve 2. çocuğum olacak hayırlısıyla...

tatlim her nekadar kullandiysan yinede hamlileigin 3 ayi kullanmalisin.ben 6 ay yukesk doz folik asit kullandim tabi bende folik asit eksikliginden ilk bebiste sorun oldugu icin doktor 5.ayima kadar kullanmami onerdi.ama sorun cikmamis hamieleler hamilelik oncesi 1 ay ve hamileligin ilk 3 ayi mutlaka kullanmali.

canim merhaba

evet bende subat annesiyim sanirim ekliyim listene :)
evet canim eklisin o zaman yarin guncelleme zamani minure yazarsa cinsiyetini yazicam tabloya yarin bakarsin.peki simdiye kadar neden girmiyordun topige nerdeyse unutulmussun.

folik asit okadar onemliki

eger bende ilk gebeligimde yuksek doz folik asit kullanmasaymisim bebegimin kuyruk sokumu delik dogacakmis :((

o yuzden folik asit duzeyim yuksek olmasina ragmen hala devam ediyorum kullanmaya
tatlim dogru mutlaka kullanmalisin.bebegin gelisimi icin cok onemli.
ben hala gune 5mglik folik asit kullaniyorum.

Back
X