2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
:nazar: maşallah sütlacına ay sanki 2.resimde dişleri varmış gibi :1:

Tşkr ederim:) evet herkes aynısını söylüyor:) boyna ellerini emiyor dudaklar hep ıslak:) fotografta da ıslaklıgı parlayınca diş gibi görünmüş:)

masallah ona:nazar: yerler

tşkrlerr:))

maşallah oğluna canımmm şapkasını cok sevdim ne kadar güler yüzlü maşallah ya

çok tşkrler canım:) evet çok şükür güleryüzlü:) birisinin kucagındayken yüzü bana dönükse ettiğimiz sohbeti kendine sanıp boyna gülüyo sıpa :))

rota aşısının fiyatı sorulmuş. biz ecza deposunda çalışan bir tanıdıktan aldık rotarix 110 tl ye.eczanelerde 160 tı

Son düzenleme:
canım benim oğlumda kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu
ameliyat çizgisinin yanında küçük sivilce gibi bi şey var
ameliyattan beri geçmedi
sizde de var mı yoksa dr a mı götürmeliyim

benim oglumda öyle bişi yok canım nasıl görünüyor bilmiyorum ama bence götür bi kontrol yaptır

kızlar yaş farkından inş arkadas gibi oluruz işte bizzzEki Görüntüle 708190

yaş farkı az sanırım. ne güzel. bizim tam 30 yaş :( çok geç kalmışım bu güzelliği yaşamak için. şimdi pişmanım. çevremdeki yeni evlilere 1 yılı doldurun hemen bebek yapın ben geciktim siz gecikmeyin diye tembihliyorum vallahi :)

$408381_10201080713971028_326583222_n.webp sen de bebeğini bu şekilde yüzükoyun yatırmayı deniyosun dimi? bu pozisyon bebeklerin hem boyun hem kol kasları için faydalı.

kızlar bebişleriniz başını dik tutabiliyormu artık ben 8 subat ta dogum yaptım hala tutamıyor normalmi kafayı yicem sıkıntıdan sütüm gitti bebegim biberonuda bırakmıstı gecen ay ne yaptımsa almıyor biberonu. mama verince aglamaktan helak oluyor nasıl sevdirecem biberonu birde o var

ayrıca her bebek birbirinden farklı. kimseyle kıyaslama bebeğini. zamanla tutacaktır allahınn izniyle.bir de biberondan önce bence mutlaka göğsünü ver .sütün olmasa da ver.bir arkadaşım 6. ayına kadar sütü olmadıgı halde verdi hep ve 6. ayında sütü geldi.o yüzden vazgeçme.

bu kaka yapamama bizdede var doktorumuz 4-5 günü geçerse fitil yapın demişti bir 15-20 gün düzenli yaptı ama neredeyse bir aydır çok uzun aralıklarla yapıyor en son 10 gün üzerine fitille yaptı,2.ay kontrolümüzde doktor rahatsız olmuyorsa 1 haftaya kadar bekleyin demişti bizde alışkanlık yapar die fitilden çekiniyoruz ama dediğiniz gibi öyle rahatsız bir bebek değil öyle sürekli ağlamalar veya yaparken zorlanma gibi bişey söz konusu değil ama insan yinede üzülüyor.karnına masaj yapıyorum doktor çay kaşığıyla zeytinyağı verebilirsin demişti onuda arada yapıyorum ama malesef düzene girmedi.kilo artışı çok şükür iyi şişinide normal yapıyor o yüzden doymayla ilgisi yoktur die düşünüyorum.birde gittiğimiz doktorlardan biri bebeklerde her gün on kez yapmasıda normal 10 gün hiç yapmamasıda normal gibi bir cümle kurmuştu ne kadar doğru bilemıyorum tabi yaparken kabız şeklinde yapmıyorsa.inş.kısa zamanda düzene girerde hepimiz rahatlarız bu arada benim bebeğim 77 günlük

merhaba canım dün okudum ama fırsat bulup yazamadım.poposunda morluk var demişsin benim oğlumda da doğduğundan beri var dediğin gibi poponun başladığı yerde poposunda doktoruna sormuştuk bizde onlar doğum lekesi zamanla yayılıp geçeçcek endişelenecek bişey yok demiştihatta esmer olacak gibi bişey söylemişti ama ne kadar doğru bilmiyorum .benim de içim rahatlamıştı ama şimdi sen öyle yazında acaba bizim doktor mu hatalı die düşündüm ama yoktur bişey allahın izniyle benim tecrübem böyle paylaşmak istedim.

merhaba canım bizde rota aşısı dışındakileri aynı gün yaptırdık hatta herkes öyle yapıyor nerdeyse bizede eve gidince hemen ateş düşürücü verin dediler ben çıkmadan vermedim ki 37.5 geçmedi ateş hiç vermeden geçirdik demek istediğim bu durum bebekten bebeğe değişiyor insanlara kulak asma her bebeğin tepkisi farklı olabiliyor.birde bir arkadaş kafasını yıkama diğer yerlerini yıka demiş bize sağlık ocağında üç gün yıkamayın dediler kolundaki verem aşısını ıslatmamak gerekiyor sanırım paylaşmak istedim.

bizde rota aşısını yaptırmadık ve yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızız yaptırmayan birini görünce nedenini sormak istedim.
ewet canım yaptırmadık..hemşireler çok sık görülen bi rahatsızlık değil dedi,bizde çoçuğumuza yaptırmadık ama siz bilirsiniz dedi...benm diğer çoçuklarda vurulmadı...bu işide allaha bıraktık,birazda tevekkül lazım,rabbim korusun her türlü dertten minklerimizi..
herkese merhba,bişey sorcam biz emir 3.5 aylık olduğunda memlekete gitmeyi planlıyoruz uçakla.aranızda tecrübesi olan varmı ne önerirsiniz,doktorumuza sorduk 1,5 aydan sonra sorun olmaz dedi ama annelik işte insan yinede düşünüyor bir sıkıntı olurmu die.,birde bir sıkıntımız daha var oğlum yaklaşık bir haftadır sol memeden isteksiz emiyor yani tam olarak öyle değil bir bakarsın ağlıyor almak istemıyor sağa çeviriyorum hemen alıyor bir bakrsın hemen alıyor geceleri hiç reddetmıyor ama gündüzleri zorlanıyorum böyel birşey yaşayan varmı çözüm öneriniz varmı?doktorumuza sordum böyle şikayetler olabiliyor ama tam olarak sebebini bilemiyoruz dedi çok zorlamadan emzirmeye devam et dedi.birde izmirde olan anneler varsa sünnet konusunda önerdiğiniz bir yer varmı,bize doktorumuz aydın mevsimi önerdi ama 1000 lira bize çok geldi malesef.
canım duyduğuma göre uçakta bebeğini emzirirsen bebeğe rahatsızlık vermezmiş...benm kızda gündüzleri sağ mememi zorla tutup,geceleri emiyordu...2,3 hafta böyle sürdü...şimdi alıyor...
meltem ne kadarlıkken yaptırmayı düşünüyorsun bizimki 2,5 aylık şuan tam zamanı dedi doktorumuz ama emin olamadık bizde aydın beyleri istiyoruz ama maddi açıdan bizi biraz zorlayacak gibi karar veremedik :((
canım bence fazla büyümeden yaptır derim...iyileşme daha çabuk oluyor..
kızlar yaş farkından inş arkadas gibi oluruz işte bizzzEki Görüntüle 708190
maşallah...aranızda kaç yaş var???
Eki Görüntüle 708395 sen de bebeğini bu şekilde yüzükoyun yatırmayı deniyosun dimi? bu pozisyon bebeklerin hem boyun hem kol kasları için faydalı.

kesinlikle katılıyorum..bizde yapıyoruz bunu...bu arada maşallah bebişini...

bizim kullandığımız humanada öyle içine tahılları doldurmuşlar ot kokuyo resmen kızıma üzülüyorum. kızlar bide iyi haber var benim için hep kötü mü konuşacaz kızımın mr ı cerrahpaşa radyoloji tarafından incelendi ve normal bulundu

bu çok güzel bir haber. çok sevindim inş. bundan sonra herşey iyi gider.

slm kızlar..kaç gündür giremiyordum...ne güzel buluşmalar ayarlıyorsunuz yakın olsa bende gelirdim:)))kaçacak yer arıyorum zaten...dün gece saat 2 de bi patlama sesiyle uyandım,deprem oluyo zannetim...çok şükür deprem deildi,komşu suriyenin sesleri baya bir gelir oldu memleketimize:(((ama ben hayatımda böyle ses duymadım...oradakiler napıyor acaba...sabahtan beride etkisindeyim o sesin...piskolojim bozuldu resmen...yarabbi şu savaşlar bitsin artık,çoçuklarımı düşünüyorum,inşlh iyi bir dünyada büyürler..
hayel nasılsın, bebeğin nasıl. seni görünce burada hamilelikteki o son günlerim geliyo aklıma. kasılmalar, ağrılar, nasılda geride kaldı herşey. büyüdü bile bebişlerimiz. yenidoğanların yanında farklı duruyorlar artık:))

Kizimi bugun doktor kontrolune goturdum.64,5 cm boyu 6800 kilo geldi.doktor gelisimini begendi.ayin 13unde 3,ayimiz doluyor.kalca filmi icin pazartesiye gun aldik.insallah oda iyidir.bir de su rota asisimi ne varmis doktora onu sorcam bugun unuttum.pazartesi sorayim yaptiranlar varmi birde ucreti ne kadar?

maaşallah canım kuzuna. rota 140 diye duydum ben.

canım benim oğlumda kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu
ameliyat çizgisinin yanında küçük sivilce gibi bi şey var
ameliyattan beri geçmedi
sizde de var mı yoksa dr a mı götürmeliyim

canım bizde yok öyle birşey. sadece küçük bir çizgi var. istersen bi kontrole götür..doktorunuz bi görsün.

hayel nasılsın, bebeğin nasıl. seni görünce burada hamilelikteki o son günlerim geliyo aklıma. kasılmalar, ağrılar, nasılda geride kaldı herşey. büyüdü bile bebişlerimiz. yenidoğanların yanında farklı duruyorlar artık:))

iyiyim canım,sen nslsın,bebiş nsl??ewet hamilelik baya zor geçmşti...genede hayatın zorlukları bitmiyor...bunada şükür...bebişler büyüyor ewet,artık konuşmalara cevapta verdilermi gülümsemeleriyle bundan büyük mutluluk olmuyor...

ewet canım yaptırmadık..hemşireler çok sık görülen bi rahatsızlık değil dedi,bizde çoçuğumuza yaptırmadık ama siz bilirsiniz dedi...benm diğer çoçuklarda vurulmadı...bu işide allaha bıraktık,birazda tevekkül lazım,rabbim korusun her türlü dertten minklerimizi..

canım duyduğuma göre uçakta bebeğini emzirirsen bebeğe rahatsızlık vermezmiş...benm kızda gündüzleri sağ mememi zorla tutup,geceleri emiyordu...2,3 hafta böyle sürdü...şimdi alıyor...

canım bence fazla büyümeden yaptır derim...iyileşme daha çabuk oluyor..

tam 20 yaş var canım ama küçük gösteriyorum diyorlar inş hep gösteririmde oğlum bir arkadaş beller beni

ewet canım yaptırmadık..hemşireler çok sık görülen bi rahatsızlık değil dedi,bizde çoçuğumuza yaptırmadık ama siz bilirsiniz dedi...benm diğer çoçuklarda vurulmadı...bu işide allaha bıraktık,birazda tevekkül lazım,rabbim korusun her türlü dertten minklerimizi..sanırım bizde yaptırmama kararı aldık yani ben kararsızım eşim yaptırmayalım diyor bizim insiyatifimize bırakılmasına kızıyorum bende gerekliyle yapın değilse anne babalara bu çelişkileri yaşatmayın demi neyse allaha emanet meleklerimiz :)

canım duyduğuma göre uçakta bebeğini emzirirsen bebeğe rahatsızlık vermezmiş...benm kızda gündüzleri sağ mememi zorla tutup,geceleri emiyordu...2,3 hafta böyle sürdü...şimdi alıyor..evet emzirmek gerekiyormuş araştırdım da dün hayırlısı bakalım.

canım bence fazla büyümeden yaptır derim...iyileşme daha çabuk oluyor..evet yaptırcaz inş.

anladım tabi lokal olması daha az stresli. bizimki mecburen genel oldu. orası araştırma oldu artık fiyatlar çok yükseldi diye duymuştum yada bizim diğer ameliyat da vardır ya belki ondan böyleydi fiyat. bi de medikalde mecit selamzadeyi önermişlerdi orayla da görüş istersen[/QUOTEevet biliyorum geçmiş olsun sizede atlattınız maşallah önce medicale gidicez sanırım eğer genel anestezi derse artık mecbur aydın beye gidicez inşallah hayırlısıyla atlatırız

arkadaşlar merhaba mart annesiyim ve sizleri takip ediyorum(takip etmeye çalışıyorum)
benim oğlumunda kalçasında morluk var ve doktorumuz bunun mongol ırkına ait bir mongol(sakral) lekesi olduğunu korkulacak bir şey olmadığını 2 yaşına kadar lekenin kendiliğinden kaybolacağını söyledi. int.ten bu leke hakkında bulduklarımdan bazıları:
Mongol lekesi: Özellikle kalçalar ve sakrum üzerinde, kenarları düzensiz, mavimsi-gri mor renkte lezyonlardır. Hayatın ilk yıllarında kaybolur.
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/26/1236/14121.pdf

Bebek Hastanesi (alttaki seçeneklerde mongol lekesi)

birde izmirde olan arkadaşlar kalça ultrosonunu hangi hastanede ne kadara yaptırdınız? bilgi verirseniz sevinirim.
biz tınaztepede çektirdik ama 1.ayında dediler bize orada doğum yaptığım için ücretsiz çekildi 3.aydada mı çekilmesi gerekiyor

selam herkese,
benim oğlum 17 şubatta sezeryanla dünyaya geldi. ilk ay çok kilo almadığı için mama ve anne sütü ile besleniyor. ikinci ay kontrolümüzde kilomuz toparlanınca doktor sünnet olabileceğimiz söyledi. abisi geçen yaz sünnet olmuştu. 9 yaşında. biraz zor oldu genel anastezi yapmışlardı. o yüzden küçüğüme hemen yaptırmak istedik. 2,5 aylıkken geçen salı yani 7 mayısta egepolde doktor Ali bey de sünnet oldu.
kıyafettleriyle beziyle ezmeye gider gibi ameliyathaneye girdi. aynı kıyafetleriyle beziyle geldi. alt değiştirirken pipiyi görebiliyorsun sargı pansuman olayları yok. saat 2.30 da sünnet oldu 4 de evdeydik. akşam saat 8 gibi yarım fitil verdik o kadar birde her alt değiştirmede krem sürüryruz. daha önce dayımın torunu ve komşularıda aynı doktora sünnet olmuşlar çok memnunlardı bizde çok memnunuz. lokal anastesiyle yapılıyor 3 aydan sonra genel anastezi oluyormuş. sünnet anının bütün fotğraflarını çıkışta cd şeklinde veriyorlar. biz çok memnun kaldık tavsiye ederiz. fiyatt 600 tl
evet ali beyi de duydum bize doktorumuz çocuk cerrahına yaptırın dediği için eşimde başkasına yaptırmak isstemıyor pek :(hayırlısı bakalım geçmiş olsun sizede ne güzel atlattınız darısı bize artık önümüzdeki hafta yaptırcaz nasip olursa.egepol deyince bebeğinizin aylık kontrollerini ordamı yaptırıyorsunuz biz bir kez nihal haanıma gittik iyi gibi geldi bilginiz varmı

biz bir türlü çocuk doktoruna karar veremedik öneriniz varmı?ilaç yanlısı olmayan gönül rahatlığıyla gidebileceğimiz gerektiğinde arayabileceğimiz bir öneriniz varmı ?aslında biz bulduk öyle bir doktor ama tamamen özel ve çok yüksek muayene ücretleri 2 ay götürdük ama sanırım bundan sonra götürmicez

$Fotoğraf0134.webp oğlumdan ikinci poz teyzeleri :) büyüyoruz işte :nazar:

$22042013231.webp üçüncüü poz :) hepsi aynı anda yüklenmiyor boyutu falan küçült uzun iş :))))

biz bir türlü çocuk doktoruna karar veremedik öneriniz varmı?ilaç yanlısı olmayan gönül rahatlığıyla gidebileceğimiz gerektiğinde arayabileceğimiz bir öneriniz varmı ?aslında biz bulduk öyle bir doktor ama tamamen özel ve çok yüksek muayene ücretleri 2 ay götürdük ama sanırım bundan sonra götürmicez

mesaj kutunu kontrol et canım

meltem merhba cnm mesaj yazdım ama özel mesaj gönderemiyormuşum galiba göndermedi sanırım.önerin için teş.ederim 3.ay kontrolümüzde bizde deneyelim izlenimlerimi paylaşırım seninle inş.çok sağol :))

inşallah memnun kalırsın canım benı cok rahatlatan bır dr senıde rahatlatır umarım

Back
X