ama benım tersım fenadırrrr , susarım susarım en sonu basta soylerım benı bılıraslında bizim gönlümüzü almak çok kolay ama anlayana bi çorap diyoruz ikimizde ama alayan kayınvalide yok şekeriiimm
ama benım tersım fenadırrrr , susarım susarım en sonu basta soylerım benı bılır
canım çok şeker güle güle kullan. bende bunlardan istiyordum ama etrafımdakiler gerek yok araba için alacağın ana kucağı yeter dediler. herşeye gerek yok diyolar zaten anlamadım neye gerek var biz ne alıcaz
He valla yaa evlenirken de tost makinasi fln gibi ufak esyalari yakin arkadaslar ev hediyesi alir ztn dedik. Gele gele bi yumurta cirpicisi bayaa bildiginiz, bi de kahve takimi geldi. Ama bunlari getiren arkadaslar benden cirpiciya karsilik(!) tava (ki set aldim, o hala seramik diyip agiz ariyo), digeri de mutfaga masa sandalye takimi istemisti ikeadan 200 liralik. Gercekten guluyorum...etrafa baksan oo hcı bısı almıcan onu alma hedye gelır bunu alma hedye gelır ılk cocugum hevesımı yasıyamıcaksan nıe yaptım ben bu cocugu canımm bu anne kucagı sallanıo muzık falan calıo ya yatagnda yatmadgı zamanlarda ben bıs ısle falan ugrasrken onu baya oylar dıe dusundum oyuzdn aldım valla
Askbocugum sen de cok kokossun kiz. Kizin da cok tiki olecekyeni cicilerimiz geldiEki Görüntüle 556555 Eki Görüntüle 556554 Eki Görüntüle 556556
minimouselu battaniyemiz badimiz ve kapşonlu hırkamızEki Görüntüle 556561 Eki Görüntüle 556557 Eki Görüntüle 556558 Eki Görüntüle 556560
Ay kizlaaarrr bi pijama icin 140 90 fln cok diil mi?ben 90 a aldım canım loyada 140 ı görünce pahalı geldi ben de çok üzülmüştüm. sonra gecelik, iç çamaşırı satan bi mağazaya girdik ve aynı takımı gördüm. kadın peşin olunca 90 a kadar düştü. loyanın ettiği karı düşününce ağzım açık kalmıştı bir üründe 50 tl çok iyi rakam
Hihihiii iyi ki adi ümmügülsüm fln diilmisElbette esincim.
Benim bu yaptırdığım 65tl.Boyutunu az büyük istemiştim normalde 4 harf 55tl anladığım kadarıyla.
ay netten mi aldin? Ben netten alisverisi bu yuzden sevmiyom. 15 pijama gecelik denedim belki alirken. En kalin penyelisini sectim hem icim ozellikle gogus uclarim gozukmesin diye hem de üşümiyim diye. Astar giyemezsin bence rahat edemezsin. İcine sinmediyse idae et bence ztn 1 gecelik yeter gibime geliyo onun yerine pijama takimi da alabilirsin. Hangisine ihtiyacin olacagini bilemezsin sonucta. Ama elbette pasa gonlunun keyfine kalirMerhaba,
2 tane gecelik aldım hastane çantası için. Bi tanesi en azından süslü bişi olsun ilk gün giyeyim dedim ama beyaz olduğundan ve sanırım biraz fazla inceymiş içim çok görünüyor, insan içine çıkılcak gibi değil :) siz ne diyorsunuz kızlar beyaz gecelik alan ya da daha önce giyen var mı? Değiştirsem mi diyorum ama çok beğendim, hastanede astar giyebilir miyim acaba rahat olur mu?
Eki Görüntüle 558322 Eki Görüntüle 558323
keselere bayildimmmmmkızlar bugün bebişime ve kendimee alışveriş yaptımmmEki Görüntüle 559086 Eki Görüntüle 559095 Eki Görüntüle 559094 Eki Görüntüle 559093 Eki Görüntüle 559092 Eki Görüntüle 559091 Eki Görüntüle 559090 Eki Görüntüle 559089 Eki Görüntüle 559088 Eki Görüntüle 559087 Eki Görüntüle 559085 Eki Görüntüle 559084 Eki Görüntüle 559083 Eki Görüntüle 559082 Eki Görüntüle 559081 Eki Görüntüle 559080 Eki Görüntüle 559079 Eki Görüntüle 559078 Eki Görüntüle 559096
beyaz hirka ve sapkasi mikemmel olmussss ablanin eline saglik cidden masallah benim ablam zincir cekemezteşekkür ederiz esin teyzesiiii onu herkes çok beğendiiii bende çok beğendim sen bide yakından gör onu
He valla yaa evlenirken de tost makinasi fln gibi ufak esyalari yakin arkadaslar ev hediyesi alir ztn dedik. Gele gele bi yumurta cirpicisi bayaa bildiginiz, bi de kahve takimi geldi. Ama bunlari getiren arkadaslar benden cirpiciya karsilik(!) tava (ki set aldim, o hala seramik diyip agiz ariyo), digeri de mutfaga masa sandalye takimi istemisti ikeadan 200 liralik. Gercekten guluyorum...
O yuzden hic guvenmiyorum hediye gelir diye. Gelirse de aldigimiz bisey gelir olmayani sormaz kimse.. Hos yine de az sey aldim kizima cabucak buyuyolar alma alma ne gerek var baskisi yuzunden. Bi yandan kocise yuklenmek istemiyom bi yandan da hani ne gelcekmis su hediyeler bi bakayim(!) sonra gorup cok cok begendiklerime para veririm müsriflik yapmamis olurum diyorum.
Askbocugum sen de cok kokossun kiz. Kizin da cok tiki olecekgule gule giysin tatlim ama bisi dicem darilma sakin. Boyutlarina bakinca sen bayaa 5 yasina kadar aldin herseyini nerdeyse hem modasi gecicek hem de sonra alis veris yapmak istediginde ne alcan?
Ay kizlaaarrr bi pijama icin 140 90 fln cok diil mi?ben 45 verdim onu da indirimi bekleyip aldim anca. Bi de gecelik buldum carsidan 40a ama bi dahaki aya biraktim.:26:
Hihihiii iyi ki adi ümmügülsüm fln diilmisadiyla yasasin insallah afracik. Bu arada afra ne demek? Hani ne bu afra tafra deriz ordaki afra mi ne oluyo yani? :44:
ay netten mi aldin? Ben netten alisverisi bu yuzden sevmiyom. 15 pijama gecelik denedim belki alirken. En kalin penyelisini sectim hem icim ozellikle gogus uclarim gozukmesin diye hem de üşümiyim diye. Astar giyemezsin bence rahat edemezsin. İcine sinmediyse idae et bence ztn 1 gecelik yeter gibime geliyo onun yerine pijama takimi da alabilirsin. Hangisine ihtiyacin olacagini bilemezsin sonucta. Ama elbette pasa gonlunun keyfine kalir
keselere bayildimmmmmcansüsten mi aldin kiz? Ben de bakayim. Nerden aldin?
beyaz hirka ve sapkasi mikemmel olmussss ablanin eline saglik cidden masallah benim ablam zincir cekemezgule gule giydir sen de insallah
Cicis topigini oku oku bitiremiyecegim hic aklima gelmezdi
Baslarda herkes ben son aya birakicam fln diyodu ama son aya kadar 100 sayfayi buluruz biz bu gidislene bu bizim alisveris cilginligimiz yaa ay insallah israf olmaz aldiklarimiz.:44: cok korkuyorum ben artik bisey almaya. Ay dur yazayim aldiklarimi toplam;
- 1 yasa kadar kullanabilecegi cesitli ebatlarda toplam 9 kolsuz badi, 7 yarim kollu badi, 1 uzun kollu badi.(en cok bu lazim oluyo diye)
- 1 ust zibin
- 1 tane 10lu hastane cikisi
- 1 tane 5li takim (pijama niyetine)
- 2 tane gunluk pantolon
- 1 patikli pantalon
- 1 mama onlugu
- 6 aya kadarlik toplam 3 tulum
- 1 kadife tulum (NurKubra teyzesinden hediye)
- 1 penye battaniye
- 1 kundak havlu
- 1 bambu havlu
- tirnak makasi
- 1 cingirak
- 1 ev patigi (2-3 yas ama cok begenmistim cok ucuzdu)
- 1 kış icin bot gibi kalin kumastan patik (1 yasa dogru giyecek acemiligime geldi)
- 1 atesolcer
- 2 biberon
- 2 emzik (biri hediye)
- 2 popo mendili
- 3 corap
- 1 besik :)
- 1 bebe yorgani
- 1 bebe yastigi
- kendim 1 battaniye 1 de hirka oruyom
- annem patik oruyo
- benim bebekligimden kalma mis gibi orgu takim var. :))
Yeter daa yetmez mii?:44:
Almayi dusundugum ne kaldi? Tarak, banyo kozmetigi, nevresim takimi, belki canta ve bebek bezi.bitmis nerdeyse. belki o gunluk pantolonlarin ustune iki üst alirim gorup begenince hani attaya gitmelik.
Kendime de 1 emzirme atleti, 1 sutyen ablam verdi, 1 pijama, gogus pedi, aldim. Catlak kremi ve su an kullandigim bikac don atlet ve sutyen var. Alacagim dogum icin belki 1-2 don, 1 gecelik(bendekilerin hepsi seksi), gogus ucu kremi, hastane vermezse hasta bezi ve bi de kirmizi tac. Terlik olarak evimdeki en rahat ettigim terlik, lohusa yatagina yeni evli oldugum icin ztn balayi nevresimim(1 kere kullandim) ve cok begendigim ceyizimdeki yatak ortum, sabahligim iki tane var zaten, pijama takimim da var onceden baska, corap neyin yeni aldiydim bu kis icin. Oyle iste yaa, bunlar bile cok para tuttu yahu. Daha da masraf yapmak istemiyom. Belli mi olur yarin obur gun bi ihtiyac cikar, o zmna da gucumuz kalsin. Zaten boklu bezlere coookkk para gidicek.
bende belisin sitesinde bunu çook beğenmiştim ama henüz almadım senin ve kuzun adına sevindim güzel günlerde kullansın inş...Bugün kızımın odasını aldık sonundaaa
2011 ağustos annesi ve tekrar 2013 şubat annesi olacağımdan nacizane tavsiyelerim olacak.
doğumum nasıl olsa normal olacak diye düşünmeyin her doğum son anda belli olur o yüzdenmutlaka2 geceliğiniz olsun yanınızıda kanama çok oluyor.spinalolursanız benim gibi zatenbikaç saat bacaklarınızı hissetmiyorsunuz geceliğinize leke bulaşıyor. ben pijama kullanmadım mesela 2 gecelik yetti bana ama tedbirli olmakta fayda var.
bebiş için de penye battaniye çok lazım oluyor hep yatağında yatmıyor biyere gittiğinizde altına mutlaka seriyorsunuz kakası geçebiliyor ilk zamanlar o yüzden hep tedbirli olmakta fayda var.3-4tane penye battaniye şart. ben tulum fazla önermiyorum ben çok almıştım yazık giyemeden küçüldüler ilk2 ayki büyüme hızları inanılmaz bigiydiğini bidaha giyemeyebilir.çokfazla tulum almayın alt değiştirmesi de çok zor oluyor.altüst takımlar daha mantıklı.
bez olarak da 2 paket 1 no 2 paket de 2 no yeter sonra gelişmine bakarsınız 3 e geçersiniz fazla fazla bezalmayın.stokyapacaksanız da 3no yapın o bikaç ay kullanılıyor.
öyle bolbol biberon falan almayın ben hiç kullanmadım nerdeyse bazı şeyleri zamana bırakın.
oğlum 15 aylık fazla nete girme şansım olmuyor sorularınız olursa da cevaplamaya çalışırım buradan aklıma geldikçe de yazarım
yorumların çok güzel olmuş teşekkürler paylaşımın için ve sana kesinlikle katılıyorum bende bazı kişilerin çok abarttığını düşünüyorum açıkçası gereksiz bir sürü şey alıyorlar yada ihtiyaçları olmayacak..ben 6 aya kadar kıyafet aldım biberon bir tane alacam hastanede lazım olursa diye onun dışında ihtiyaça göre alacam elimde patlasın istemiyorum hiçbir şeyin.bez stoğu banada yanlış geliyor.emzirme sütyeni alıcam diye kasmayın hiçbir işe yaramıyor zaten uğraşmıyorsunuz onun çıtçıtıyla rahat penye sütyen yeterli
ıslak mendil olarak unibaby kesinlikle .ben ilk zamanlar hepsini denedim unibaby hariç hepsi pişik yaptı (ama bebekten bebeğe değişir denemeden sakınstok yapmayın)
göğüs pedi ve kremi lansinoh özellikle pedleri çok rahat çamaşıra çok iyi yapışıyor
şampuan olarak sebamedi önerebilrim.
bebek çamaşırlarını ilk başta hep dalan roxy ile yıkadım ekgıdaya geçince omobabye e geçtim
hastaneye giderken yanınızda emzirme çayı olsun mutlaka
bez benhep prima kullandım ama ihtiyacı biraz da bebekbellirliyor bazıları da huggiesten çok memnun ben hiç sevemedim o ayrı.
canım benım su an gordugum aklımda olan ıc zıbın yok galıba ılk etapta cıtcıtlı body gobekten dolayı zor olabılır 2-3 adet ıc zıbın al ıstersenkızlar hele bi bakın benim aldıklarıma eksik gedik yorum yapın yoksa kafayı yiyecem. ne zormuş bebek alışverişi
bende belisin sitesinde bunu çook beğenmiştim ama henüz almadım senin ve kuzun adına sevindim güzel günlerde kullansın inş...
kızlar hele bi bakın benim aldıklarıma eksik gedik yorum yapın yoksa kafayı yiyecem. ne zormuş bebek alışverişi
beşik için nasıl bir yatak aldınız kızlar
ben bi türlü karar veremiyorum
canım benım su an gordugum aklımda olan ıc zıbın yok galıba ılk etapta cıtcıtlı body gobekten dolayı zor olabılır 2-3 adet ıc zıbın al ıstersen
güle güle kullanın. benim gördüklerim bebek bezi , gezmeye gittiğinizde kullanmak için ıslak mendil , emzik , banyo küveti , küvet filesi. aradaki 7 farkı ben buldum mu ???
beşik için nasıl bir yatak aldınız kızlar
ben bi türlü karar veremiyorum
işbir yatak yenidoğanlar için üretilen yatağını aldık. bakmanızı tavsiye ederim.
Ben bir çocuk doktoruna sordum bi site üzerinden, visco yatak önerdi. Ama ben kendim visco dan memnn olmadığımdan söz dinlemedim :) mothercare den sert sünger yenidoğan yatağı aldım. Ama sanırım yarı ortopedik bi yatak olsa daha iyi olacaktı. Yaylı kesinlikle yenidoğan da kullanılmaması gerekiyormş onu biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?