alah kavuştursun sağsalim inşalahh...günaydınnnnnnnnnnn
kızlar babamız yolda dua edin hamile arkadaşlarım sağ salim kavuşalım birbirimize
dün o kadar fenaydım ki kızım dur baban geliyor iyileştir anneyi hadi dedim artık
bir hareketler bir hareketler dakika durmadısanırım aşağı iniyor rahimde çatı kemiklerimde inanılmaz bir baskı hissettim.
sola yatmaktan solum çürüdü zatenn
ama bugüne şükür.bu zamana kadar iyi geldik,son haftalarda olacak bunlar... birde sağ salim kavuşsak birbirimize
dolsa buralar doğurdum,emdi emmedi,uyudu uyumadı,gazı var,uykusuzummmm nağralarıylaaa
banada dedi ama ben istemedim yaagünaydın canımbizde bugun doğum iznimizi baslatmaya gidecez doktor teyzemız artık dınlen dedı benı mutlu ettı
yaa cuma hastanede yattım kaynanam geldi hemen gitmedide. o evde olunca sanki daha çok yoruldum bişeyler yapıyo yemek tatlı hamur işi oyaparken yatamıyorum sen otur ben yapayım falanda demiyo yalnız olsam tek çeşit yapar yemeğimi toplarım evimi yatarım. birde çok toplu değil mutfak karştı girip çıktıkça sinir oluyorum pöff kötümüyüm ne. şimdide izin alsammı die düşünüyorum işyerinde sanki daha rahatımben fenalardayım...
deli gibi terliyorum nasıl olucak bu iş bilmiyorum yaa... duşta yatsam süper olucak sanırım...
hafta sonu biliyosunuz annemle ablam gelmişti... Allah razı olsun dip köşe temizlğimizi yaptılar... camlarımızı sildiler... ama ben çok strese girdim... nedense evimde elimin altında birileri olunca çok rahatsız oluyorum... doğumdan sonra da annem en az 1 hafta 10 gün kalırım diyo... ben nasıl dayanıcam... su buharından nem kapar durumdayım... kendime kızıyorum ama elimde değil napıyım yaa
ayy bende sen gibiyim canım. işime başkası karışınca çok canım sıkılıyor.
dün babalar günü için annemi babamı yemeğe çağırdım yeni evime
doğalgaz daha açılmadığı için küçük tüpte bütün yemekleri pişirmeye uğraştım yetiştirmekte biraz zorlandım. annemler geldiğinde daha bitmemişti hazırlığım. neyse annem geldi mutfağa. biliyorum yardım ediyor ama herşeyime karıştı yemeği pişirme şeklime hazırlanmama vs. bişey demedim ama acayip sıkıldım. doğumdan sonrada annem yanımda olucak inşallah kimsenin kalbi kırılmaz
benimde kv bakıcak bebişime işe başlayınca inşallah bende bböyle düşünürüm
Teşekkür ederiz teyzesicanım kod PK023351100 güle güle kullanın inşallah
canım eğer zor olmazsa senin için doğum çantana neler koydun yazabilirmisin güncel bir liste olur hazırlamayanlara...mesela ben
herbişeyi yaptım ama o çantaya elim gitmiyor...sanki hazır olunca hemen doğum yapıcakmışım gibi geliyor bana
Amin inşallah canım.ya bide üzülüyorum... benim annemin durumu çok zor... evde engelli bi babam var... her ne kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilse bile, her dk kadının dibinde sürekli hizmet bekleyen bi adam var... e hafta içi zaten ablamın bebeğine bakıyo... bide cuma akşamları kalkıp buraya gelip pazar akşamına kadar temizlik yapıyo... kendine hiç zaman ayıramıyo bende buna üzülüyorum... dün camları silerken aklım yerinden çıktı... en sonunda bağırdım ya doğurucam korkudan yemin ediyorum doğurucam diye... sonra dün yolcu ederken diyo ki; farkında olmadan bişeyine karıştıysam kusura bakma kızım... e gel de anlat ruh halini korkularını... dedim sen kusura bakma yanlış bişey yaptıysam... bu aralar çok afakanlıyım anne dedim... olsun bu zamanlarda olucak ben elimden geldiğince yardımcı olucam sana sen hiçbişeyi düşünme dedi... Allah razı olsun... Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah...
yaa cuma hastanede yattım kaynanam geldi hemen gitmedide. o evde olunca sanki daha çok yoruldum bişeyler yapıyo yemek tatlı hamur işi oyaparken yatamıyorum sen otur ben yapayım falanda demiyo yalnız olsam tek çeşit yapar yemeğimi toplarım evimi yatarım. birde çok toplu değil mutfak karştı girip çıktıkça sinir oluyorum pöff kötümüyüm ne. şimdide izin alsammı die düşünüyorum işyerinde sanki daha rahatım
ya benim annemde kvde panik durumdalar aslında ikiside bana daha çok güveniyorlar.yıllardır ikiside küçük bebeğe bakmamış. o yüzden tedirginler. bakalım nasıl olucakaynı durumdayız ne kadar iyi bakıcaklarını bilsemde içim rahat değil keşke kendi annem çalışmasa da o baksa.
Amin inşallah canım.
bende bu psikolojiyle kimsenin kalbini kırmak istemiyorum işte. sonradan durup düşününce boşuna sinir yapmışım diyorum.
iş işten geçince bişeylerin farkına varmak istemiyorum yani.
neyseki annemde kv de çok anlayışlılar ben gerilince hemen anlıyorlar ortamı yumuşatıyorlar. ağzımdan kötü bişey çıkmasına fırsat vermiyorlar
epeydir görüşemedik canım bebişin nasıl? doktorunun sınav tarihi hbelli oldu mu?
yaa görüyormusun şansımı ..gerçi alacağım şey belli benim sadece süt pompası ...oda 200 lira civarı yani indirimi hakedşyo ama işte onda geçerlimi bi sormak gerekiyor..bakalım kısmetimde varsa olur elbett...Hoşgeldin tatlım yokluğun belli oluyor:)
Ben de senin gibiyim canım. Kontrole giderken artık daha çok heyecanlıyım zaman yaklaştıkça insan bir garip oluyor. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım
Ben de bayağı ağırlaştım canım yürürken sanki her adımda rahim aşağı baskı yapıyor gibi. Doktor ters bebeklerin daha çok baskı yaptığını söyledi ondandır belki. Bu arada benim doğumuma on gün falan kaldı inanamıyorum!!!!!!
E bebek indirimi artık 125 lira üzerinden olmuş canım. Bir de şunda geçerli değil bunda geçerli değil flan diye şart koşmuşlar artık
ahhh kuzum sen annendenmi nem kapıyorsun...keşke kv gelmesede annem yıllarca kalsa yanımda...benim kv gelecek ve ben 1 ay kalır diye tahmin ediyorum ama normal geldiğinde 3 ayda zor giden kadın bir ayda gidermi onu hiç bilmiyorumben fenalardayım...
deli gibi terliyorum nasıl olucak bu iş bilmiyorum yaa... duşta yatsam süper olucak sanırım...
hafta sonu biliyosunuz annemle ablam gelmişti... Allah razı olsun dip köşe temizlğimizi yaptılar... camlarımızı sildiler... ama ben çok strese girdim... nedense evimde elimin altında birileri olunca çok rahatsız oluyorum... doğumdan sonra da annem en az 1 hafta 10 gün kalırım diyo... ben nasıl dayanıcam... su buharından nem kapar durumdayım... kendime kızıyorum ama elimde değil napıyım yaa
evet cnm raporunu kapatman ve iş yerine vermen gerekiyormuş...doktor bana bu şekilde bilgi verdi.Kızlar günaydın, benim bu hafta 37. haftam doluyor. Pazartesi günü artık 38. haftam ve işe gelmeyeceğim. Bunun için gidip raporu kapatma ya da çalışamaz raporu alma gibi bir durum mu olacak? Yani ben herhangi bir işlem yapacak mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
çok saol canım dikkatlice incelicem bakalım bi eksik gedik olmasın...heheeh bende hep öyle düşündüm hazırlamadan önce. şimdide heran doğurcakmışım gibi hissediyorum nedense.
yazarım tabiki tatlım
iki tane çanta hazırladım ben.
bebişin çantası :
3 tane hastane çıkış seti ( zıbın,pantolon,eldiven,şapka, önlük 1 tane)
bol miktarda ağız mendili.
pamuk
2 tane penye battaniye.
1 tanede hastaneden çıkarken örtmek için cici bir battaneyim var anakucağına koyduktan sonra örtmek için.
2 tane iç zıbın
emzik
biberon
suda alıcam yanıma giderken inşallah unutmam
annemde sarı tülbent hazırlıycak.
bebek bezi almadım markette kampanya takibindeyim şuan
birde hurma alıcam yanıma. o işlere annem bakıcak.
kendi çantam :
1 pijama takımı
2 gecelik
1 sabahlık
3 çamaşır (yeni alıcam bunları)
emzirme atleti
emzirme sütyeni
hasta bezi( bunu kuzenime sorup öyle alıcam aynı hastanede doğum yapmıştı)
terlik
2 çorap
lohusa tacım
makyaj malzemelerimi de alıcam.
şuan yok ama bulabilirsem fotoğraf makinesi.
göğüs pedi (lazım olur mu bilmiyorum ama bulunsun)
hastaneye spor ayakkabılarımla gitmeyi düşünüyorum.
çıkarken giymek için babet koyucam.
şimdilik bunlar var canım. bi eksik kaldı mı emin olamıyorum.
ama sende biran önce hazırla ne olacağı hiiçç belli olmaz.
tedbirli olmakta fayda var
Günaydınlar günaydınlarrrrr biz geldikkkk hıçkırığı bol,içimde deprem
etkisi yaratan kızçemle
Dün giremedik nete babamızla Bebek'e gidip kahvaltı yaptık sahilde
ordan istinye parka,sonra eve gelip yatıp yuvarlandık.Cumartesi günü de kızçemin halasına
gittik Bakırköy'e.ALLAH'ım kızçeme tütüler,elbiseler almış eve götürmek istedim ama
ben hepsini toparlayacağım dediHerkes bir anda getirecek ve nereye koycam
artık bilmiyorumMoralimiz oldukça bozuk bebişlerimizin tam dünyaya geldiği sırada
Türkiyemin durumu beni çok ama çok üzüyor eşim sürekli tv izlerken gözyaşlarımla yakalıyor beni
Ne olacak nasıl olacak yatsak kalksak yatsak kalksak herşey düzelse
olmaz mı???ALLAH'ım sen herkese akıl fikir verrrrr(amin)Geçmişi okuyayım hemen,sonra evi süpürüp,
şeker hamurlu kurabiye yapmaya başlayayım,eksiklerim var hala....Daha sonra da havuz kenarına iner
azıcık güneşlenirim
Teyzeleriiiiiiii sizi çok seviyoruzzzzzz
listemiz yaklaşık aynı.Teşekkür ederiz teyzesi
Çok fazla gibi ama bizim küçük valizin yarısı bile dolmadı . Hastane yakın olmadığı için herşryi alacağız sırtımızda mı taşıcaz sanki dedik :)
Hastane çantamız
Kağıt havlu, kolonya, ıslak mendil, pişik kremi, göğüs pompası, el havlusu
nasılsınız sevgili hamişler....
biz daha iyiyiz az önce nstye girdik hiç sancımız çıkmadı
doktor artık izne ayıralım seni evde dinlen dedi ama ben istemedim işyerinde çok rahatım iş yapmıyorum gibi bişi sonrasına aktarmak istiyorum dedim. çarşambaya kadar bari dinlen didi. ya sağlık ocağından rapor al yada izin al ben verirsem doğum iznini başlatmış oluruz dedi işyerime geldim ama bölge müdürümüzçıkmış izin alamadım bir ikide iş gelmiş onlara bakacağız öğleden sonra allah kerim.
alah kavuştursun sağsalim inşalahh...
banada dedi ama ben istemedim yaa
yaa cuma hastanede yattım kaynanam geldi hemen gitmedide. o evde olunca sanki daha çok yoruldum bişeyler yapıyo yemek tatlı hamur işi oyaparken yatamıyorum sen otur ben yapayım falanda demiyo yalnız olsam tek çeşit yapar yemeğimi toplarım evimi yatarım. birde çok toplu değil mutfak karştı girip çıktıkça sinir oluyorum pöff kötümüyüm ne. şimdide izin alsammı die düşünüyorum işyerinde sanki daha rahatım
ahhh kuzum sen annendenmi nem kapıyorsun...keşke kv gelmesede annem yıllarca kalsa yanımda...benim kv gelecek ve ben 1 ay kalır diye tahmin ediyorum ama normal geldiğinde 3 ayda zor giden kadın bir ayda gidermi onu hiç bilmiyorum
iyi yapmışsınyok böyle bi durumda izine ayrıılma tabi... dayaabildğin kadar dayan derim ben...
benim kv bize gelmez çağırmadanbiz gittiğimizdede yardımı kabul etmiyo artık... en son dün akşam gittik görümcem yoktu o yalnız hazırlıyodu bişeyler... gittim yanına sen git otur içerde kızım dedi... bende kusura bakma valla heryerim ağrıyo yardım etmeyi isterdim ama şartlar dedim geçtim gittim salona...
bana bu alttan muayeneyle ilgili yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım mümkün olduğunca yaptırtma demişti. erken doğuma neden olabiliyormuş.hatta doktoru muayene etmek istediğini yapmasanız olmaz mı demiş. erken doğuma neden olabiliyormuş diye duydum doğru mu demiş. doktoruda sen bilirsin yaptırmak zorunda değilsin demiş gülmüş gerçekten var yani böyle bişey.çok şükür en son cumartesi gecesi hastane ziyareti yaptırdı mızmız kızımız bize... nst de sancımız çıktı... açılma ihtimali var ama dr erkek olduğu için ben muayene olmadım... az önce de doktorum aradı (dün aramıştım) bugün öğleden sonra netleşicekmiş sınavı...yarın hastanede olucam dedi... yarın gidicez tekrar bakıcak doktor teyzesi açılma varmı diye...ama hissediyorum aşağıya iyice yanaştı bizim ufaklık... sağlığı sıhhati yerinde teyzesi maşallahAli Kaan'ı da takip ediyorum dikkatle....
canım eğer zor olmazsa senin için doğum çantana neler koydun yazabilirmisin güncel bir liste olur hazırlamayanlara...mesela ben
herbişeyi yaptım ama o çantaya elim gitmiyor...sanki hazır olunca hemen doğum yapıcakmışım gibi geliyor bana
iyi yapmışsın
bana bu alttan muayeneyle ilgili yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım mümkün olduğunca yaptırtma demişti. erken doğuma neden olabiliyormuş.hatta doktoru muayene etmek istediğini yapmasanız olmaz mı demiş. erken doğuma neden olabiliyormuş diye duydum doğru mu demiş. doktoruda sen bilirsin yaptırmak zorunda değilsin demiş gülmüş gerçekten var yani böyle bişey.
yarın gidiyosun yani tekrar kontrolen bakalım ne dicekler senin doğum baya yaklaştı. beni,mde yarın sabahtan kontrolüm var çok heyecanlıyımm
benim bebeğime annem bakacak çok şükür, ama kv 40 gün, börülce 10 gün bizimle kalacak sanırım
bi kötülüğü yok kv nin ama o börülce yok mu Allah'ın cadısı, neyse ya sabır çekicem, yada evden şutlucam başka alternatif yok zaten :)
heheeh bende hep öyle düşündüm hazırlamadan önce. şimdide heran doğurcakmışım gibi hissediyorum nedense.
yazarım tabiki tatlım
iki tane çanta hazırladım ben.
bebişin çantası :
3 tane hastane çıkış seti ( zıbın,pantolon,eldiven,şapka, önlük 1 tane)
bol miktarda ağız mendili.
pamuk
2 tane penye battaniye.
1 tanede hastaneden çıkarken örtmek için cici bir battaneyim var anakucağına koyduktan sonra örtmek için.
2 tane iç zıbın
emzik
biberon
suda alıcam yanıma giderken inşallah unutmam
annemde sarı tülbent hazırlıycak.
bebek bezi almadım markette kampanya takibindeyim şuan
birde hurma alıcam yanıma. o işlere annem bakıcak.
kendi çantam :
1 pijama takımı
2 gecelik
1 sabahlık
3 çamaşır (yeni alıcam bunları)
emzirme atleti
emzirme sütyeni
hasta bezi( bunu kuzenime sorup öyle alıcam aynı hastanede doğum yapmıştı)
terlik
2 çorap
lohusa tacım
makyaj malzemelerimi de alıcam.
şuan yok ama bulabilirsem fotoğraf makinesi.
göğüs pedi (lazım olur mu bilmiyorum ama bulunsun)
hastaneye spor ayakkabılarımla gitmeyi düşünüyorum.
çıkarken giymek için babet koyucam.
şimdilik bunlar var canım. bi eksik kaldı mı emin olamıyorum.
ama sende biran önce hazırla ne olacağı hiiçç belli olmaz.
tedbirli olmakta fayda var
valla gönderebiliyosan gönder canım börülceyibenim bebeğime annem bakacak çok şükür, ama kv 40 gün, börülce 10 gün bizimle kalacak sanırım
bi kötülüğü yok kv nin ama o börülce yok mu Allah'ın cadısı, neyse ya sabır çekicem, yada evden şutlucam başka alternatif yok zaten :)
aaa kızıcam ama artık sana küçük diyip durma bizim prensesimizeeegünaydın kızlar benim annem doğuma bi kaç gün kala gelecek biz de her akşam eşimle odanın birini temizlemeye başladık artık cam perde vs vs. bu arada benim karnım bi basket topu kadar beş aylık gibi ya üzülmüyo değilim herhalde bebiş küçük ya ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?