2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
nasılsınız sevgili hamişler....
biz daha iyiyiz az önce nstye girdik hiç sancımız çıkmadı
doktor artık izne ayıralım seni evde dinlen dedi ama ben istemedim işyerinde çok rahatım iş yapmıyorum gibi bişi sonrasına aktarmak istiyorum dedim. çarşambaya kadar bari dinlen didi. ya sağlık ocağından rapor al yada izin al ben verirsem doğum iznini başlatmış oluruz dedi işyerime geldim ama bölge müdürümüzçıkmış izin alamadım bir ikide iş gelmiş onlara bakacağız öğleden sonra allah kerim.
alah kavuştursun sağsalim inşalahh...
günaydın canım bizde bugun doğum iznimizi baslatmaya gidecez doktor teyzemız artık dınlen dedı benı mutlu ettı
banada dedi ama ben istemedim yaa
yaa cuma hastanede yattım kaynanam geldi hemen gitmedide. o evde olunca sanki daha çok yoruldum bişeyler yapıyo yemek tatlı hamur işi oyaparken yatamıyorum sen otur ben yapayım falanda demiyo yalnız olsam tek çeşit yapar yemeğimi toplarım evimi yatarım. birde çok toplu değil mutfak karştı girip çıktıkça sinir oluyorum pöff kötümüyüm ne. şimdide izin alsammı die düşünüyorum işyerinde sanki daha rahatım

ya bide üzülüyorum... benim annemin durumu çok zor... evde engelli bi babam var... her ne kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilse bile, her dk kadının dibinde sürekli hizmet bekleyen bi adam var... e hafta içi zaten ablamın bebeğine bakıyo... bide cuma akşamları kalkıp buraya gelip pazar akşamına kadar temizlik yapıyo... kendine hiç zaman ayıramıyo bende buna üzülüyorum... dün camları silerken aklım yerinden çıktı... en sonunda bağırdım ya doğurucam korkudan yemin ediyorum doğurucam diye... sonra dün yolcu ederken diyo ki; farkında olmadan bişeyine karıştıysam kusura bakma kızım... e gel de anlat ruh halini korkularını... dedim sen kusura bakma yanlış bişey yaptıysam... bu aralar çok afakanlıyım anne dedim... olsun bu zamanlarda olucak ben elimden geldiğince yardımcı olucam sana sen hiçbişeyi düşünme dedi... Allah razı olsun... Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah...

canım kod PK023351100 güle güle kullanın inşallah
Teşekkür ederiz teyzesi

Çok fazla gibi ama bizim küçük valizin yarısı bile dolmadı . Hastane yakın olmadığı için herşryi alacağız sırtımızda mı taşıcaz sanki dedik :)

Hastane çantamız

3 iç zıbın,
2 dış zıbın,
2 ayaklı alt,
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı zıbın,
2 uzun kollu tulum,
1 çıtçıtlı atlet,
1 çıtçıtlı yarımkol body,
1 yelek,
2 eldiven,
2 şapka,
2 önlük,
2 çorap,
2 battaniye,
5-6 ağız bezi,
6 tane 1 no bebek bezi,
Pamuk ve kase,
Hazır saf sulu pamuklu mendil,
Emzik,
Biberon,
Mama Kaşığı (memeyi almazsa yada süt olmazsa mama verilebilir diye inşallah olmaz öyle birşey),
Türk Kahve makinesi + Esmer şeker + 1 çay bardağı + Çay kaşığı

Kendim için;

still tea
Şerbet
Plastik bardaklar
2 gecelik
1 pijama
3 tek kullanımlık lohusa kilodu
3 normal kilot
Diş fırçası macunu
Terlik
2 Pamuklu ince çorap
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Terlik
Lohusa tacı
4-5 tel toka
Lastik toka
Saç düzleştirici
Makyaj malzemesi
Ayna
Roll on
Yüz temizleme jelim ve nemlendiricim
Elbise ve sandalet

Fotoğraf makinesi + şarj aleti,
Telefon şarj aleti
Bebek şekeri + oda süsleri

Kağıt havlu, kolonya, ıslak mendil, pişik kremi, göğüs pompası, el havlusu

Amin inşallah canım.
bende bu psikolojiyle kimsenin kalbini kırmak istemiyorum işte. sonradan durup düşününce boşuna sinir yapmışım diyorum.
iş işten geçince bişeylerin farkına varmak istemiyorum yani.
neyseki annemde kv de çok anlayışlılar ben gerilince hemen anlıyorlar ortamı yumuşatıyorlar. ağzımdan kötü bişey çıkmasına fırsat vermiyorlar
epeydir görüşemedik canım bebişin nasıl? doktorunun sınav tarihi hbelli oldu mu?

yok böyle bi durumda izine ayrıılma tabi... dayaabildğin kadar dayan derim ben...
benim kv bize gelmez çağırmadan biz gittiğimizdede yardımı kabul etmiyo artık... en son dün akşam gittik görümcem yoktu o yalnız hazırlıyodu bişeyler... gittim yanına sen git otur içerde kızım dedi... bende kusura bakma valla heryerim ağrıyo yardım etmeyi isterdim ama şartlar dedim geçtim gittim salona...

aynı durumdayız ne kadar iyi bakıcaklarını bilsemde içim rahat değil keşke kendi annem çalışmasa da o baksa.
ya benim annemde kvde panik durumdalar aslında ikiside bana daha çok güveniyorlar.yıllardır ikiside küçük bebeğe bakmamış. o yüzden tedirginler. bakalım nasıl olucak

çok şükür en son cumartesi gecesi hastane ziyareti yaptırdı mızmız kızımız bize... nst de sancımız çıktı... açılma ihtimali var ama dr erkek olduğu için ben muayene olmadım... az önce de doktorum aradı (dün aramıştım) bugün öğleden sonra netleşicekmiş sınavı...yarın hastanede olucam dedi... yarın gidicez tekrar bakıcak doktor teyzesi açılma varmı diye...ama hissediyorum aşağıya iyice yanaştı bizim ufaklık... sağlığı sıhhati yerinde teyzesi maşallah Ali Kaan'ı da takip ediyorum dikkatle....

yaa görüyormusun şansımı ..gerçi alacağım şey belli benim sadece süt pompası ...oda 200 lira civarı yani indirimi hakedşyo ama işte onda geçerlimi bi sormak gerekiyor..bakalım kısmetimde varsa olur elbett...
ahhh kuzum sen annendenmi nem kapıyorsun...keşke kv gelmesede annem yıllarca kalsa yanımda...benim kv gelecek ve ben 1 ay kalır diye tahmin ediyorum ama normal geldiğinde 3 ayda zor giden kadın bir ayda gidermi onu hiç bilmiyorum
evet cnm raporunu kapatman ve iş yerine vermen gerekiyormuş...doktor bana bu şekilde bilgi verdi.

çok saol canım dikkatlice incelicem bakalım bi eksik gedik olmasın...

günaydın oynak anası ve kızçesi...ohhh güneşlen bakalım bizim yerimizede bol bol d vitamini al hemi ...

listemiz yaklaşık aynı.
benim aklıma gelmeyen senin listende olan kolonya ve kağıt havluyuda ekliyim çantama şimdiden.
kapı süsümü yaptırdığım yerde aynı tarzda kolonya süsü yapıyorlar ama fiyatı 35 tl çok kararsızım. bir yanım ne gerek var ona o kadar para vermeye diyor. bir yanımda hatıra kalır her zaman kullanırsın diyor ne yapsam bilemiyorum

benim bebeğime annem bakacak çok şükür, ama kv 40 gün, börülce 10 gün bizimle kalacak sanırım
bi kötülüğü yok kv nin ama o börülce yok mu Allah'ın cadısı, neyse ya sabır çekicem, yada evden şutlucam başka alternatif yok zaten :)

hoş geldin canim ,
bence calıs bosver , evde durunca daha cok yoruluyo insan , hersey gözüne batıyo sürekli eksik görüyosun

ya evet çok acayip bi ruh hali bu... aslında nem kapmak gibi de değil... çok fazla korkularım var... mesela annem ilk 1 hafta bebeğimize bakarsa ben adaptasyon sorunu yaşarım gibi geliyo... sonra annem o kadar yoğunluğunun arasında bi de benim yorgunluğum ona yüklenicek diye vicdan yapıyorum... bide o saçma psikolojimle farkında olmadan onu kırarım diye endişeleniyorum (o benim için canını dişine takıcak ben onu kırıcam-ALLAH YAŞATMASIN)... hem bi de kocamla birlikte büyütelim bebeğimizi ki; yardımcı bi baba olsun istiyorum... ayyy böyle garip garip düşünceler işte...

günaydın kızlar benim annem doğuma bi kaç gün kala gelecek biz de her akşam eşimle odanın birini temizlemeye başladık artık cam perde vs vs. bu arada benim karnım bi basket topu kadar beş aylık gibi ya üzülmüyo değilim herhalde bebiş küçük ya ondan

iyi yapmışsın
bana bu alttan muayeneyle ilgili yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım mümkün olduğunca yaptırtma demişti. erken doğuma neden olabiliyormuş.hatta doktoru muayene etmek istediğini yapmasanız olmaz mı demiş. erken doğuma neden olabiliyormuş diye duydum doğru mu demiş. doktoruda sen bilirsin yaptırmak zorunda değilsin demiş gülmüş gerçekten var yani böyle bişey.
yarın gidiyosun yani tekrar kontrolen bakalım ne dicekler senin doğum baya yaklaştı. beni,mde yarın sabahtan kontrolüm var çok heyecanlıyımm

Gunaydiin herkese:)
Ben de ayni senin gibi hissediyorum. Esim de sıkıstirıyor hadi hazırlayalım diye ama elim varmıyor bir turlu

bu doktor da yaptırmak zorunda değilsiniz dedi ama şöyle de bi durum var... doğum sürecinin başlayıp başlamadığını anlamak için o açıklığın kaç cm olduğunu da bilmek lazım... çünkü hiç ağrı sancı çekmeden insanların 8-9 cm açılmalar yaşadığını da biliyoruz evde mevde doğurmayalım
evet alttan muayene erken doğuma sebep olabiliyo... muayene esnasında (allah korusun) su kesesinin patlama ihtimali var... bu sebeple zaten 3-38. haftadan sonra bakılıyor...

ay çok güldüm börülceeee demene yaaaaaaaaa

canım hastane çantanda eksiklikler var.
kendin için 1 tane yelek yada ince hırka al doğumdan sonra üşüyebilirsin, ıslak mendil ve kolanya.bebek alt açma örtüsü,hamile alt iç çamaşırı alt 3-4 adet.kendin için küçük bir havlu selpak ve el havlusu.yanına birkaç tanede ped koy bulunsun.tarak,ayna,dişfırça ve macunu.gögüs pedini çok kullanılmamalıymış.çünkü gögüslerin ucunu içine dönük yapıyormuş.ayrıca gögüs uçları havasız kalınca yara olluyormuş.ben gögüs kalkanı almayı düşünüyorum daha almadım.bende artık 2 çanta yapıcam tek çantaya kapanmıyor.ben devlet hastanesinde doğum planlıyorum o yüzden 4-5 tane hasta bezi alıcam, sen 2-3 tane al eger hastanede kalmıyacaksan.. devlette normal doğumda 1 gün,sezaryendede 2 gün hastanede kalınıyomuş.hayırlısı olsun.inş doğumlarımız kolay olur.ben hazırladım çantamı yalnız bebek bezi, biberon,gögüs kalkanı kaldı.2 çantayla hastaneye gidicez deynce eşim bana gülüyor tatile mi gidicez diye.

Son düzenleme:
valla gönderebiliyosan gönder canım börülceyi çok güldüm yaa bu börülce lafınaaa
aaa kızıcam ama artık sana küçük diyip durma bizim prensesimizeee
niye üzülüyomuşsun bakiim doğduktan sonra sen ona çookk iyi bakıcaksın sütünle besleyip kocaman biz kız yapıcaksın onuu.
hiç kendini yıpratma. bak hep söylüyorum benim kuzenimde normal haftasında 2400 doğurdu kızını. oda senin gibi üzülerek geçirdi hamileliğini bebeğimi besleyemiyorum diye. doğduktan sonra o kadar iyi baktıki kızına şuan görsen o kadar tatlı bilmiş bi kızı var ki.. ayrıca yaşıtlarıyla aynı boyutta hiç bir eksiği yok
kendini üzüpte bir daha belki yaşayamıycamız güzel günleri kendine zehir etme lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…