ay çok güldüm börülceeee demene yaaaaaaaaa
selam tatlımm..Gunaydiin herkese:)
Ben de ayni senin gibi hissediyorum. Esim de sıkıstirıyor hadi hazırlayalım diye ama elim varmıyor bir turlu
yaa sen daha ağırlaştın tabi benden öndesin bana öle bişide demiyo yanında mutfakta bişilerle uğraşıyorum bende o olmasa yatarım zaten geçen hafta kardeşimle bitirdik temizliğimizi yemeğimide yapabilirim aslında öffff akşama gider inşallah yaaayok böyle bi durumda izine ayrıılma tabi... dayaabildğin kadar dayan derim ben...
benim kv bize gelmez çağırmadanbiz gittiğimizdede yardımı kabul etmiyo artık... en son dün akşam gittik görümcem yoktu o yalnız hazırlıyodu bişeyler... gittim yanına sen git otur içerde kızım dedi... bende kusura bakma valla heryerim ağrıyo yardım etmeyi isterdim ama şartlar dedim geçtim gittim salona...
kesinlikleee birde evde kaygana olunca hiçç rahat olmuyo valla yalnız olsam yatıp yuvarlansam neysseehoş geldin canim ,
bence calıs bosver , evde durunca daha cok yoruluyo insan , hersey gözüne batıyo sürekli eksik görüyosun
hiç sancı çekmeden 8-9 cm açıklık olucaksa ben evde doğurmaya razıyım yahuubu doktor da yaptırmak zorunda değilsiniz dedi ama şöyle de bi durum var... doğum sürecinin başlayıp başlamadığını anlamak için o açıklığın kaç cm olduğunu da bilmek lazım... çünkü hiç ağrı sancı çekmeden insanların 8-9 cm açılmalar yaşadığını da biliyoruz evde mevde doğurmayalım
evet alttan muayene erken doğuma sebep olabiliyo... muayene esnasında (allah korusun) su kesesinin patlama ihtimali var... bu sebeple zaten 3-38. haftadan sonra bakılıyor...
hırka alsam mı diye bende bi kararsızlık yaşamıştım bir tane koyayım üşürsem bulunsun yanımda. alt iç çamaşırı alıcam zaten canım. bugün dışarı çıkarsam alırım büyük ihtimalle.canım hastane çantanda eksiklikler var.
kendin için 1 tane yelek yada ince hırka al doğumdan sonra üşüyebilirsin, ıslak mendil ve kolanya.bebek alt açma örtüsü,hamile alt iç çamaşırı alt 3-4 adet.kendin için küçük bir havlu selpak ve el havlusu.yanına birkaç tanede ped koy bulunsun.tarak,ayna,dişfırça ve macunu.gögüs pedini çok kullanılmamalıymış.çünkü gögüslerin ucunu içine dönük yapıyormuş.ben gögüs kalkanı almayı düşünüyorum daha almadım.bende artık 2 çanta yapıcam tek çantaya kapanmıyor.ben devlet hastanesinde doğum planlıyorum o yüzden 4-5 tane hasta bezi alıcam, sen 2-3 tane al eger hastanede kalmıyacaksan.. devlette normal doğumda 1 gün,sezaryendede 2 gün hastanede kalınıyomuş.hayırlısı olsun.inş doğumlarımız kolay olur.ben hazırladım çantamı yalnız bebek bezi, biberon,gögüs kalkanı kaldı.2 çantayla hastaneye gidicez deynce eşim bana gülüyor tatile mi gidicez diye.
canim oglusunun adi enes mi :)
karar verdm aslnda tam deıl ama kızlar sunnet ısını bebekken halledıcem ıns hastaneden cıkarken yaptrım dıorum kendı cısı bıle ılk gunlerde yararlıymıs en saglıklısı deılmı sızce ???
evet canım gobıgı dusunce yaptıralımdıyorum bızım saglıkcı ark.var eve gelıp yapıyor ıgne ıle uyusturuyor gorumcemınkını de 9 gunlukkne yapmı scısını ıı yapsın dıye ıc bebe fark etmemeıs bıleee cüücük olduu ıcnnsuzancım
kac gunlkken yaptırcaksn sen sunnetı
kısmet ınsl hayırlısı ıle saglıklı buyuusnlerdee rabbım neyı layık gordu ıse o sekılde dogumumuz olur tatlımmmİçimi rahatlattın tatlım ya cok sağol ben imkanım olursa yine de bi bakim ama öyledr yani :)
Hhaha bıyıklı amca evetBen de diyorum eşime içimde gazlı bez fln unutmaz inşallah diye :)İnş. döner tabi canım ama zor ya kocaman olmuş poposunu zor kaldırır daha :)
Çok tatlı olmuş canım :)
Canım panik atak oluyomuş gününden önce alındığı için ama daha sonra bu halledilir sevgi ve ilgiyle gerekrse destek alırız ama dediğin gibi bizimkisi riskli hadi suyum gelse bi de benm hast. de uzak yani napalım bizimde kaderimz böyleymiş
ıgne yapıulıyor bızımdede ole blyrmm pıpısınden uyusuyor kı o yenı dogmus bebege yapılıyormu bılmıyorummbnde saglıklı oldgnu bılıorum halada ararstırıorum hemde hıc bı sekılde anestezı flnda olmuyolar saedece krem suruoolarmıs ole kesıolarmıs tabıkı en ıyısı bı urolajı uzmnı ıle konusmak
ayırlısı olsun cnm bnmmmbebişler çok sabır maşallah süpriz yapan yapana.. benimki nasıl olcak bakalım bugün bnmde biraz kasıklarımda batmalar vardı 1 saat öncesindede kasıklarımda acayip bir ağırlık baskı vardı.. yarın sabah ilk nst sonucumuz ne olucak bakalım...:44:
gözün aydın cnm benım tebrıklerrrrrrrrr sende sonucunu almısısn odul olarakdna benım paşam da donduydu bol yuruyus sık sık su ıcmekleeeeeeeeeeeeeselam kızlar. Allah dualarımı kabul etti. uğraşılarım sonuç verdi. çok su içtim ve yürüyüş yaptım. ve bebeğim çok şükür dönmüş. böyle giderse normal doğurucam. ve bebişim 3.075 gr. olmuş. yürürken alta basınç yapıyor ve sanki pıt diye suyum gelicek gibi hissediyorum. yürürken bacaklarım kapalı bazen eğik yürüyorum. herhalde bu bebeğimin doğum kanalına yaptığı baskı. hayırlısıyla doğsunda ben her zorluğa katlanırım......... haaa aklımdayken söyleyim ayrıca doğum yapıp meleklerine kavuşan anneleri tebrik ederim. Allah bebişlerine uzuuuun ömürler versin. adlarıyla yaşasın hayırlı evlat olsunlar. darısı bizlerin başına İnşallah...
alla sneı hazırsın da degılsınKızlar doğuran arkadaşlar olmuş çok sevindim
Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin inş.
Benim içinde dua edin yarın sabah onda cerrahpaşada randevum bakalım ne diecek Dr.lar.
İçimde acayip bi korku var bugüne kadar çok rahattım ama iş şimdi ciddiye binince öle çantalar Fln arabada iyice heyecan yaptım yavf :18:
Kızımda maşallah fıngır fıngırokuduğum pirinçlerim,hurma zemzemde aldım yanıma, o kadar hazırım yani
Bide psikolojiyi hazırlasak tam super olacak
Sizi seviyorum göbişlileeerrrrr
Duâlarınızdan unutmayın beni çok ihtiyacım var hepiniz yumuş yumuş yanaklarınızdan öpuldunuzzzzz
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun
olsun bayb yasayıp gorsecegız ınsll nor stresss gusl gusel gıt gel ece n leeeeeeeee
amınnnnnnnnnnnnnnnnnselam kızlar bugun ilk yazan bız olalım. benımde bugun kontrollum var ıns herşey yolundadır . herkese bol tepıklı gunler
evet oturmak guc olur sne cıın sureklı cnm yaa ben 1 st oturdugumda ble evde olmma ragmen zorlanıyorum ya sı z calısanlarrrrrrrrrrrrrgünaydın herkese
3 gün tatil yaptım ama dinlenemedim.ayak tabanlarımın altı ağrıyor yürürken,sanki kemiklerim yer değiştirdi.şişlikten mi acaba:26:?
haziran sonunda doğumu olan bir arkadaşım 2 hafta erken normal doğum yaptı.cumartesi haberini alıp gittik yanına hemen .37 hafta bitmiş 38 in içinde doğdu bebiş.gece suyu gelmiş ama anlamamış idrar kaçırdığını sanmış.hemen doktora gitmiş ve 6 saat sancı çekerek doğurmuş.çok tatlı bir bebiş maşallah.Allah bağışlasın.sancı çekerken sütü de gelmiş .ooh mis.
doğum yapan arkadaşlar olmuş.tebrik ederim.Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.
kontrole gidecek olan arkadaşlar hayırlı haberlerle döner inşallah.
ben de artık nefes alamıyorum.son birkaç hafta daha artık gittikçe zorlanıyorum.kuzucuğum iyi olsun da katlanırım napalım
bugün hayırlısıyla son iş günüm.
artık dayanamıyorum,oturamıyorum.yıllık iznimi kullanacağım.
onu ben de merak ediyorum.sağlam bir bantla mı tuttursam diyorum.
haydı gusel haberler getır ndd cımm paşan laaaaaagünaydıınn kızlarr.
günler iyice azalıyor.
bebişlerimizi kucağımıza alıcaz çook yakında.
doğum çantalarımı hazırladım ama hala eksik bişeyler varmış gibi hissediyorum
sürekli kafamda koymam gereken şeyler dönüp duruyor. herşeyi koydum heralde
yarın bebişi kontrol günü. bakalım oğlum büyümüş mü gelmeye hazır mı
kasma kendınılutfen yarımcımmm cunku o an geldıgnde ep sevdıklerımızı gormek ısteyecekmısızzzzzzz evet anneın baska ıslerıde var ama o bır anne sende onun kucuk daha annelıge yenı adım atacak yavrususuunnn unutma onun ıcın daha kucuksun ne kdr buyusendeeeeeeben fenalardayım...
deli gibi terliyorum nasıl olucak bu iş bilmiyorum yaa... duşta yatsam süper olucak sanırım...
hafta sonu biliyosunuz annemle ablam gelmişti... Allah razı olsun dip köşe temizlğimizi yaptılar... camlarımızı sildiler... ama ben çok strese girdim... nedense evimde elimin altında birileri olunca çok rahatsız oluyorum... doğumdan sonra da annem en az 1 hafta 10 gün kalırım diyo... ben nasıl dayanıcam... su buharından nem kapar durumdayım... kendime kızıyorum ama elimde değil napıyım yaa
evet cnm saka maka cok az kaldıııııııııııııGünaydın güzellikler
Nasılasınız
Benım tek sıkayetım uyku
Her gece 4de falan yatıyorum çalışırken uyku gozlerımden akıyordueve gelınce yemekten sonra hemen uyuyordum şimdi ise tık yok
Vücudum dinlendik olduğundan herhalde
Benimde yıllık ızın bugün bıttı Dr dan çalışamaz raporu alıp işyerine vereceğim
Hemde oğlumu göreceğim.ve doğum tarihimiz netleşecek.gittiğim hastane nts ücreti 10tl
Hepinizi öpüyorum
Blgn dogum hıkayenııııııbeklıyorum sabırsızlıkla
Ikızlerı olan arkadasımı tebrık edıyorum
Bırde Nevai doğum yapmış
Sağlıklı uzun ömürlü olsunlar ınsallah
Inanamıyorum ya 1hafta10gun sonra bızımde meleklerımız gelecek
Rabbım onları korusun
Sevgiler
oh keyıfler sızdee canım benım goneslen bakalımkıscenleeeeeeeeeGünaydınlar günaydınlarrrrr biz geldikkkk hıçkırığı bol,içimde deprem
etkisi yaratan kızçemle
Dün giremedik nete babamızla Bebek'e gidip kahvaltı yaptık sahilde
ordan istinye parka,sonra eve gelip yatıp yuvarlandık.Cumartesi günü de kızçemin halasına
gittik Bakırköy'e.ALLAH'ım kızçeme tütüler,elbiseler almış eve götürmek istedim ama
ben hepsini toparlayacağım dediHerkes bir anda getirecek ve nereye koycam
artık bilmiyorumMoralimiz oldukça bozuk bebişlerimizin tam dünyaya geldiği sırada
Türkiyemin durumu beni çok ama çok üzüyor eşim sürekli tv izlerken gözyaşlarımla yakalıyor beni
Ne olacak nasıl olacak yatsak kalksak yatsak kalksak herşey düzelse
olmaz mı???ALLAH'ım sen herkese akıl fikir verrrrr(amin)Geçmişi okuyayım hemen,sonra evi süpürüp,
şeker hamurlu kurabiye yapmaya başlayayım,eksiklerim var hala....Daha sonra da havuz kenarına iner
azıcık güneşlenirim
Teyzeleriiiiiiii sizi çok seviyoruzzzzzz
ayyokunrken gozlerım doldu yaaa anne ler ısteeeeeeeeeeeeeeeeeeya bide üzülüyorum... benim annemin durumu çok zor... evde engelli bi babam var... her ne kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilse bile, her dk kadının dibinde sürekli hizmet bekleyen bi adam var... e hafta içi zaten ablamın bebeğine bakıyo... bide cuma akşamları kalkıp buraya gelip pazar akşamına kadar temizlik yapıyo... kendine hiç zaman ayıramıyo bende buna üzülüyorum... dün camları silerken aklım yerinden çıktı... en sonunda bağırdım ya doğurucam korkudan yemin ediyorum doğurucam diye... sonra dün yolcu ederken diyo ki; farkında olmadan bişeyine karıştıysam kusura bakma kızım... e gel de anlat ruh halini korkularını... dedim sen kusura bakma yanlış bişey yaptıysam... bu aralar çok afakanlıyım anne dedim... olsun bu zamanlarda olucak ben elimden geldiğince yardımcı olucam sana sen hiçbişeyi düşünme dedi... Allah razı olsun... Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah...bısde anne olucazz bısde yavru larımızı dusunecegızz amannnnnnnn duygu doldum gene pöfffffffff:26::26:
evet cnm benım dr 38 bıtmeye yakın dedıyanı haftaya yapıcak sanıırmbu doktor da yaptırmak zorunda değilsiniz dedi ama şöyle de bi durum var... doğum sürecinin başlayıp başlamadığını anlamak için o açıklığın kaç cm olduğunu da bilmek lazım... çünkü hiç ağrı sancı çekmeden insanların 8-9 cm açılmalar yaşadığını da biliyoruz evde mevde doğurmayalım
evet alttan muayene erken doğuma sebep olabiliyo... muayene esnasında (allah korusun) su kesesinin patlama ihtimali var... bu sebeple zaten 3-38. haftadan sonra bakılıyor...
ayyyy o börülceler yokmu zaten kv ye kök söktürüyoruz ama onlar bi fena oluıyo..benim börülcede 3 tane küçük çocuğuyla gelip bi 10 gün kalacakmış allahımmmm nasıl dayanıcam ben....bende börülceyim ama gelin bi yengeme sorun kardeş arkadaş gibiyiz maşallah....bugün bana beşik almaya gidicez beraber illede ben alıcam diye tutturdu da saolsunbenim bebeğime annem bakacak çok şükür, ama kv 40 gün, börülce 10 gün bizimle kalacak sanırım
bi kötülüğü yok kv nin ama o börülce yok mu Allah'ın cadısı, neyse ya sabır çekicem, yada evden şutlucam başka alternatif yok zaten :)
anladım canım sen anneni kırmaktan korkuyorsun...inan annelerimiz biz ne yaparsak yapalım anlayışlı karşılarlar yani benim annem öleya evet çok acayip bi ruh hali bu... aslında nem kapmak gibi de değil... çok fazla korkularım var... mesela annem ilk 1 hafta bebeğimize bakarsa ben adaptasyon sorunu yaşarım gibi geliyo... sonra annem o kadar yoğunluğunun arasında bi de benim yorgunluğum ona yüklenicek diye vicdan yapıyorum... bide o saçma psikolojimle farkında olmadan onu kırarım diye endişeleniyorum (o benim için canını dişine takıcak ben onu kırıcam-ALLAH YAŞATMASIN)... hem bi de kocamla birlikte büyütelim bebeğimizi ki; yardımcı bi baba olsun istiyorum... ayyy böyle garip garip düşünceler işte...
selam tatlımm..
burdan bütüünn temmuz annelerine sesleniyorum.
artık çantalarınızı hazırlaayıınn. haziran annelerinin çoğu mayısta doğum yaptı unutmayın.
tedbirli olmakta fayda var.
hadi bakalım hazırlıklar başlasıınnnn
iyi yapmışsın
bana bu alttan muayeneyle ilgili yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım mümkün olduğunca yaptırtma demişti. erken doğuma neden olabiliyormuş.hatta doktoru muayene etmek istediğini yapmasanız olmaz mı demiş. erken doğuma neden olabiliyormuş diye duydum doğru mu demiş. doktoruda sen bilirsin yaptırmak zorunda değilsin demiş gülmüş gerçekten var yani böyle bişey.
yarın gidiyosun yani tekrar kontrolen bakalım ne dicekler senin doğum baya yaklaştı. beni,mde yarın sabahtan kontrolüm var çok heyecanlıyımm
valla gönderebiliyosan gönder canım börülceyiçok güldüm yaa bu börülce lafınaaa
aaa kızıcam ama artık sana küçük diyip durma bizim prensesimizeee
niye üzülüyomuşsun bakiim doğduktan sonra sen ona çookk iyi bakıcaksın sütünle besleyip kocaman biz kız yapıcaksın onuu.
hiç kendini yıpratma. bak hep söylüyorum benim kuzenimde normal haftasında 2400 doğurdu kızını. oda senin gibi üzülerek geçirdi hamileliğini bebeğimi besleyemiyorum diye. doğduktan sonra o kadar iyi baktıki kızına şuan görsen o kadar tatlı bilmiş bi kızı var ki.. ayrıca yaşıtlarıyla aynı boyutta hiç bir eksiği yok
kendini üzüpte bir daha belki yaşayamıycamız güzel günleri kendine zehir etme lütfen
bsns da çarşamba yapcak canım ama ben minyonum baya çatım darsa boş yere sancı çekmeyim diye çatıma baktırmak istiyorum
bsns da çarşamba yapcak canım ama ben minyonum baya çatım darsa boş yere sancı çekmeyim diye çatıma baktırmak istiyorum
bu normal doğum olayı basenlerle de alakalıymış... benim kuzenim de minyon bi kız normal doğum yaptı... ama dr geniş basenli olduğundan kolay olduğunu söylemiş... benim muayenemde de doktorum aynı şeyi söylüyo... geniş basenli olduğumdan çok kolay doğum yapabiliceğimi savunuyo...
tek güvencem erkek bebişlerin tam gününü doldurup geldiğinin çevremde çok fazla söylenmesi. ama ilk aylarda da yaşadığım hamilelik belirtilerinden hep kız olucanı söylemişlerdi aynı kişiler bu konuda da yanılırlar diyede korkuyoruumm:18:ayyyy o börülceler yokmu zaten kv ye kök söktürüyoruz ama onlar bi fena oluıyo..benim börülcede 3 tane küçük çocuğuyla gelip bi 10 gün kalacakmış allahımmmm nasıl dayanıcam ben....bende börülceyim ama gelin bi yengeme sorun kardeş arkadaş gibiyiz maşallah....bugün bana beşik almaya gidicez beraber illede ben alıcam diye tutturdu da saolsun
anladım canım sen anneni kırmaktan korkuyorsun...inan annelerimiz biz ne yaparsak yapalım anlayışlı karşılarlar yani benim annem ölebende sinirliyimdir kafam attımı önüme kim gelirse bağırırım annecimlede çoook tartışmışızdır..aman yanımda olsunda varsın tartışalım...
ayyyy deme öle yaaa ....dur biraz hele bi izne çıkayımda sonra ben kuzum...zaten en korktuğumda bu izne çıkmadan bebeğimin gelmesi
canım sen artık 38.hafta olmuşsun normal. benim dr da 38 de çatı muayenesi yapıcakbsns da çarşamba yapcak canım ama ben minyonum baya çatım darsa boş yere sancı çekmeyim diye çatıma baktırmak istiyorum
Yahu bu çatı adı çok komik gelio bana,neden sezeryan???Çatım darmış ,sanki çapsızım kapasitem yokmuş doğurmaya falan der gibiYanlış anlamayın ha ben de daha muayene olmadım büyük ihtimal sezaryen olcak,benim de çatım dar olabilir
tek güvencem erkek bebişlerin tam gününü doldurup geldiğinin çevremde çok fazla söylenmesi. ama ilk aylarda da yaşadığım hamilelik belirtilerinden hep kız olucanı söylemişlerdi aynı kişiler bu konuda da yanılırlar diyede korkuyoruumm:18:
izne ne zaman çıkıosun artık canım sen??
benim basenler hamileliğimde genişledi. normalde baya inceydim 36beden pantolonlar olmazdı. şimdi hiç anlatmıyımbu normal doğum olayı basenlerle de alakalıymış... benim kuzenim de minyon bi kız normal doğum yaptı... ama dr geniş basenli olduğundan kolay olduğunu söylemiş... benim muayenemde de doktorum aynı şeyi söylüyo... geniş basenli olduğumdan çok kolay doğum yapabiliceğimi savunuyo...
benimde belimde biraz problem var acaba o normal doğum için bir risk olabilir mi hiç bilmiyorum.Yahu bu çatı adı çok komik gelio bana,neden sezeryan???Çatım darmış ,sanki çapsızım kapasitem yokmuş doğurmaya falan der gibiYanlış anlamayın ha ben de daha muayene olmadım büyük ihtimal sezaryen olcak,benim de çatım dar olabilir
en çokta korktuğum bu işte o kadar sancı çekip sonrada yok olmuyo sezerayn yapıcaz denmesi:18:valla bende 37.haftada yaptırıcam çatı muayenemi ona göre eğer darsa boşu boşuna sancı çekipte sonra sezeryana girmeyeyim
ilahi yaa kolay doğur hemi(((artık yeni temenni şekli bizim için )))) sen çatının dar olabileceğini nerden sezdin bakalım???bi yöntemi varsa söle bizede ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?