bugün ne pişirseemmYemekleri geçiştircem de bebişi düşünmem gerektiği için normaldeki gibi geçiştiremiyorum ,bana her gün ne yemek yaptığını söyleyen biri olsa ben de onu yapsam o gün ne güsel olurdu
hiç sancı çekmeden 8-9 cm açıklık olucaksa ben evde doğurmaya razıyım yahuu
konuyla alakası yok ama aklıma geldi.
geçen akşam rüyamda oğluşumu gördüm. kumral maviş gözlü pembe pembe tombiş yanaklı oğlum. 3 yaşlarındaydı. popomun dibinden ayrılmıyordu kimselere sevdirmedi kendini.birde oğlumu kucağıma aldığımda ben hamileydim daha 1.yi doğurmadan 2.ye hamileliğimi gördüm ehehehehe
Kizlar hergun duzenli ne yiyosunuz ilk zamanlardaki gibi duzenli aliyomusunuz besinleri ben aliyorum ama evdeyim belkide ondan bu kadar cok aldim 25 kilo aldim herkes coook kilo aldin bu gidisle 30 olur kilo alimin diyolar sezeryandan sora kac kilo gidiyo bilen varmi??? Bebegimde bu kadar beslenmeye haftasiyla uyumlu ileri falanda degil.
Kizlar hergun duzenli ne yiyosunuz ilk zamanlardaki gibi duzenli aliyomusunuz besinleri ben aliyorum ama evdeyim belkide ondan bu kadar cok aldim 25 kilo aldim herkes coook kilo aldin bu gidisle 30 olur kilo alimin diyolar sezeryandan sora kac kilo gidiyo bilen varmi??? Bebegimde bu kadar beslenmeye haftasiyla uyumlu ileri falanda degil.
çok tatlı bi rüyaydı canım hakkatenn.Ne güzel bir rüya o öyleeeee inşallah cnm
şuana kadar toplam 16 kilo aldım.4-5 daha alırım gibi. normal doğum yaparsam yarısı gidicek heraldesezeryanda yaklaşık 7-7,5 kilo normal doğumda da 8-10 kilo arası gidermiş doğmdan sonraki 10 gün içinde...
sana bişi söyliyimmi o lohusalık denilen ruh hali var ya emin ol annen yanında olsa da olmasa da yokmuş hissi yaratıcak sende (bende-hepimizde belki de) benim ablamla annemin evleri arasında 1 sokak var... ve ablam sezeryan doğum yaptı, annem hergün ordaydı sadece gece kalmadı yanında... eve babamın yanına gitti mecburen... ama bütün gün bebeğine baktı ablamın yemeğini temizliğini yaptı... ama ablam annem benim yanımda kalmadı bana bakmadı diye ağladı hergün... düşünsene ne kadar ağır bişey bu anne için... şimdilerde diyo ki; nankörlük etmişim allah razı olsun annemden... yani bende bundan korkuyorum... lohusayken bize zaten herşey batıcak... çevremizde sevdiklerimizi değer verdiklerimizi kırmayalım yeter... onlar bizim için herşeyin en iyisini yapmaya çalışırken bizim onlara söyliyceğimiz tek kelime kalplerini kırar... bunun için ne kadar az kalırlarsa yanımda o kadar iyi bence... çünkü kocam allah razı olsun 9 ay boyunca alıştı benim patavatsızlıklarıma-saçma sapan sözlerime-hareketlerime... o idare edebilir o dönemde ama anacığımın kalbini ya kırarsam ben kendimi nasıl affederim sonra... zaten adı üstünde ANNE... bizler için en iyisini düşünücek elbette... annen de seni yalnız bırakmak istemiycektir emin ol...
Selam kızlarrr.. biraz önce sürpriz bir kargo geldi yaw. Alelacele bir açtım bir arkadaşım cimcimeme bir sürü hediye göndermiş.Nasıl mutlu oldum anlatamam. en önemlisi çok amaçlı oyun minderi diktirmiş paylaşayım dedim sizlerle..
Eki Görüntüle 737328 Eki Görüntüle 737329 Eki Görüntüle 737330 Eki Görüntüle 737331 Eki Görüntüle 737332
herkeslere günaydınn,
oğlumla buralarda olabiliriz bugün, bizim hazırlıklarımız artık tamamdır, bir oğlum eksik o da zamanında gelecek sağlıkla inşallah, hala çalışmaya devam tam gaz, artık izne çıkmak istiyorum bennnnn
bu arada kızlar kapı süsünü kapıya nasıl taktınız ? ben çivi çakmak istemiyorum kapıya, ama şöle de sağlma dursun istiyorum, fikri olan :) :) :)
Geçenlerde kayınvalidem dediki annen ne zaman gelcek?Bende daha konuşmadık dedim ama içimden de beklentim bir iki hafta önce gelmesi,neyse geçen gün aradım annemin ağzını da dedi bir iki gün önce gelcem,biraz zoruma gitti nedense,kayınvalide tarafı biraz telaşlı,ama annem çok sakindir böle konularda.Kendimi kötü hissetmem gereken bişe varmıki yaf?yani hani böle annem ilgilenmiomuş gibi bi tablo çıkmasın ortaya.O da daha erken gelirdi belkide ama yeni evlendiği kişiyi tek bırakmak istemio haklı olarak,onunla da gelmek çok istemio adam sıkılıo burda tabi.Biraz erken gel desem gelir ama onu da zor durumda bırakmak istemiorum bi taraftan da yaz sıcağı eşiyle gelirse de rahat ta edemem çok.Böle karışık bi durum biraz,yanımda da birini istiyorum çok artık yemek falan yapasım yok ,bi sürü iş var beni bekleyen,ev işimiz de kesinleşmediği için elim kolum kalkmıyo işe
lohusa dönemi benide çok korkutuyor.Çok doğru söylüosun gerçekten benimde en büyük korkum lohusalıkta bebek için falan etrafımdaki insanları kırmak..Bana da kalsa aslında annemin son anda gelmesi daha güsel,hem benim için hem onun için.Dediğin gibi en çok nazımızın geçiceği kişi eşimiz diye düşünüyorum bende.Mesela tedbirimizi bile aldık aslında önceden,kv gelince bişiyleri kafama takarsam eşime söyliycem o söyler annesigile.Aynı şey onun için de geçerli,bişiye bozulur takar falansa bana söyliycek ben söyliycem aileme.Ufak tedbirler,insanız çünkü hepimizin hataları kusurları oluyo ama bazı dönemlerde daha çok göze batıo işte tamamen psikolojik..Allah hepimizin yardımcısı olsun...Bebişlerimizle ,sevdiklerimizle....
ayyyy o börülceler yokmu zaten kv ye kök söktürüyoruz ama onlar bi fena oluıyo..benim börülcede 3 tane küçük çocuğuyla gelip bi 10 gün kalacakmış allahımmmm nasıl dayanıcam ben....bende börülceyim ama gelin bi yengeme sorun kardeş arkadaş gibiyiz maşallah....bugün bana beşik almaya gidicez beraber illede ben alıcam diye tutturdu da saolsun
anladım canım sen anneni kırmaktan korkuyorsun...inan annelerimiz biz ne yaparsak yapalım anlayışlı karşılarlar yani benim annem ölebende sinirliyimdir kafam attımı önüme kim gelirse bağırırım annecimlede çoook tartışmışızdır..aman yanımda olsunda varsın tartışalım...
ayyyy deme öle yaaa ....dur biraz hele bi izne çıkayımda sonra ben kuzum...zaten en korktuğumda bu izne çıkmadan bebeğimin gelmesi
lohusa dönemi benide çok korkutuyor.
taşınırken o kadar yardım ettikleri halde babamın kv nin yaptığı söylediği herşey battı bana nedense. en son babama çemkirdiğimi hatırlıyorum kv sakinleştirdihiç yoktan laf söyledim babama.
lohusaykende böyle gergin olursam fena hakkaten
benimde bazen aklıma geliyor böyle söylemek. ama bir yandan da düşünüyorum annelerimizde doğum yaptı bu süreçten geçti anlarlar dimi yaaa.İnşalah böyle olmayız yaf,yada benim söylediklerime yaptıklarıma kafayı takmayın çok ta önemsemeyin o dönemde sakın kırılmayın ne dersem diim falan diye uyarmak lasım etrafıı,üff bilmiorumkii böle de olurmu
İnşalah böyle olmayız yaf,yada benim söylediklerime yaptıklarıma kafayı takmayın çok ta önemsemeyin o dönemde sakın kırılmayın ne dersem diim falan diye uyarmak lasım etrafıı,üff bilmiorumkii böle de olurmu
benimde bazen aklıma geliyor böyle söylemek. ama bir yandan da düşünüyorum annelerimizde doğum yaptı bu süreçten geçti anlarlar dimi yaaa.
yarim cim sana soralım. annenin ablana karşı tepkisi nasıldı ??
güzel olcak herşeeyykızlar iyi düşünelim iyi olsun dimi ama :)
şimdiden kendimizi birilerini kıracagimiz , uzecegimiz , lohusalik sendromu yasayacagimiz dusuncesine itersek , o donemde icinden cikamayacagimiz sorunlarla karsilasabiliriz , pozitif dusunelim :))) ( demesi belki kolay ama )
her ne kadar kv mi sevmesemde , annemin kv sine yada diger eski kv lere baktigimda yine sansli oldugumu dusunebiliyorum ,
eskiden yapilan dogum sartlari , insanlarin eş ailesi ile ayni paylaşmalari kp kv gorumce elti vs ile ayni evde dogumdan 2 gun sonra hemen ayaklanmak zorunda olup lohusalik vs durumlarinda lohusalik sendromunu birakin hiç dinlenemeyen ayagini uzatip yatamayan insanlari düşündükce dogum yaptigimda kv de gelsin annemde gelsin diyebiliyorum , ayri evlerimiz var çok şükür 9 ayimizi geçirdik iyi kötü miğdemiz bulandi baimiz dişimiz heryerimiz agridi , psikolojimiz yeni görünümümüz vs vs vs herşeyi yaşadik , o dönemde hepsi zordu şimdi geçti sabırla bekliyoruz bebeklerimizi kucagimiza almayi , herseyi onlar için yapiyoruz , şimdide böyle düşünmeye devam lohusalikta en mutlu zamanlar , bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz zaman , ve el bebek gül bebek geçirecegimiz hamilelikten sonraki son günlerimiz :) sonrasi maraton başliyor hobaa
kızlar iyi düşünelim iyi olsun dimi ama :)
şimdiden kendimizi birilerini kıracagimiz , uzecegimiz , lohusalik sendromu yasayacagimiz dusuncesine itersek , o donemde icinden cikamayacagimiz sorunlarla karsilasabiliriz , pozitif dusunelim :))) ( demesi belki kolay ama )
her ne kadar kv mi sevmesemde , annemin kv sine yada diger eski kv lere baktigimda yine sansli oldugumu dusunebiliyorum ,
eskiden yapilan dogum sartlari , insanlarin eş ailesi ile ayni paylaşmalari kp kv gorumce elti vs ile ayni evde dogumdan 2 gun sonra hemen ayaklanmak zorunda olup lohusalik vs durumlarinda lohusalik sendromunu birakin hiç dinlenemeyen ayagini uzatip yatamayan insanlari düşündükce dogum yaptigimda kv de gelsin annemde gelsin diyebiliyorum , ayri evlerimiz var çok şükür 9 ayimizi geçirdik iyi kötü miğdemiz bulandi baimiz dişimiz heryerimiz agridi , psikolojimiz yeni görünümümüz vs vs vs herşeyi yaşadik , o dönemde hepsi zordu şimdi geçti sabırla bekliyoruz bebeklerimizi kucagimiza almayi , herseyi onlar için yapiyoruz , şimdide böyle düşünmeye devam lohusalikta en mutlu zamanlar , bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz zaman , ve el bebek gül bebek geçirecegimiz hamilelikten sonraki son günlerimiz :) sonrasi maraton başliyor hobaa
inşallah çokta fena olmayızzzAnnelerimiz de doğum yaptı ama hangi şartlarda??Kesinlikle bizim gibi el bebek gül bebek olmadı.Çoğu doğum ebelerle evde olurmuş,hamileliğin son dönemleri ve lohusalık ta dahil olmak üzere hep iş yapmışlar hiç bırakmamışlar ve nazlayan da olmamış.Öyle olunca çokta bizi anladıklarını sanmıyorum açıkçası.Kötü anlamda değil bu tabiki biricik bebişleriyiz onların ama.Hani lohusalıktaki garipliklerimizi anlar ve kırılmazlar inşallah
benimde bazen aklıma geliyor böyle söylemek. ama bir yandan da düşünüyorum annelerimizde doğum yaptı bu süreçten geçti anlarlar dimi yaaa.
yarim cim sana soralım. annenin ablana karşı tepkisi nasıldı ??
Kesinlikle doğru söylüosun normalde her konuda olumlu bi insanım hatta polyanayım ve çok faydasını görüorum hayatımda.Ama sadece bu konuda biraz endişeliyim ve polyanamı çağıramıyorum ..Belkide korktuğum gibi olmuycak ben yine aynı iyimser sakin ben olucam,öle umuyorumm,yaşıycas ve görces artık hepimmiz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?