2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Ne güzel bir rüya o öyleeeee inşallah cnm

sezeryanda yaklaşık 7-7,5 kilo normal doğumda da 8-10 kilo arası gidermiş doğmdan sonraki 10 gün içinde...

Çok düzenli beslendiğim söylenmez şimdilerde ekmeği minimuma indirdim...bende 23 kilo aldım bakalım daha ne kadar alacağım...doğumum sezeryan olacak sezeryan veya normal doğum farketmez diye düşünüyorum...Kilo vermek senin bünyene bağlı...Benim bir tanıdığım sezeryan doğuma 24 kilo ile girdi 2 ay geçmedi eskisinden bile daha zayıf...Bundan sonra bebeğe daha yararlı olacak şeyleri yersen daha iyi olur

Ne güzel bir rüya o öyleeeee inşallah cnm
çok tatlı bi rüyaydı canım hakkatenn.
sezeryanda yaklaşık 7-7,5 kilo normal doğumda da 8-10 kilo arası gidermiş doğmdan sonraki 10 gün içinde...
şuana kadar toplam 16 kilo aldım.4-5 daha alırım gibi. normal doğum yaparsam yarısı gidicek heralde

Çok doğru söylüosun gerçekten benimde en büyük korkum lohusalıkta bebek için falan etrafımdaki insanları kırmak..Bana da kalsa aslında annemin son anda gelmesi daha güsel,hem benim için hem onun için.Dediğin gibi en çok nazımızın geçiceği kişi eşimiz diye düşünüyorum bende.Mesela tedbirimizi bile aldık aslında önceden,kv gelince bişiyleri kafama takarsam eşime söyliycem o söyler annesigile.Aynı şey onun için de geçerli,bişiye bozulur takar falansa bana söyliycek ben söyliycem aileme.Ufak tedbirler,insanız çünkü hepimizin hataları kusurları oluyo ama bazı dönemlerde daha çok göze batıo işte tamamen psikolojik..Allah hepimizin yardımcısı olsun...Bebişlerimizle ,sevdiklerimizle....

Eğer asmak için olan kısma kurdele bağlayıp, kurdeleyi de kapının üstüne kadar uzatırsan, kapının üst kısmına bi kaç raptiye ile tutturabilirsin canım.

Aaah ah canım yaa kendi zamanlarımı hatırladım yine, biraz zor geçiyo hamileliğin son günleri ve doğumun ilk ayları malesef, insanın kafası baya karışık oluyo, acaba şu şöyle düşünür mü? acaba bu böyle yaparmı diye düşünüp durdum, doğumdan sonra her yapılan her söylenen battı, annem de ne düşündüysem tersi şekilde davranmıştı, çok şaşırmıştım o zaman, yaramaz çocuk gibi ne desek tersini yapmıştı, deli olmuştum ama hepsi geçiyo canım hiç merak etme en fazla 1 sene içinde herşey normale dönüyo, herşeye alışılıyo. Bi bakıosunuz bebişiniz büyümüş doğumdan sonra gelmesi daha iyi, şimdiden gelip sizi de rahatsız etmek istememiştir, doğum sonrası daha çok kalırım diye düşünüyodur belki. Hem torunla daha çok zaman geçirebilmiş olur. Çünkü yaşamadık bilmiyoruz ama hem annem hem kayınvalidem hem dedeler acayip bişey diyolar şimdi, yaşamadan bilinmez diyolar. çooook seviyolar. annem otoriter bi kadındı biz küçükken ama şimdi kızıma hiç o otoriteden eser yok, en şımartmaz dediğim annem bile ne dese yapar pozisyona geldi bile :)

Ben sezeryan olmamıştım o yüzden kaç kilo gider bilmem, ben hamileyken 15 kilo almıştım. hemen doğumdan sonra 6-7 kilo gitmişti, sonra 6 ayda eski kiloma 2 kilo filan kaldı. kızım çok uykusuzdu biraz uğraştırdı o yüzden çabucak verdim kiloyu, tabi normal doğumunda etkisi vardı belki. sen baya almışsın ama büyük ihtimalle öncesinde baya zayıfmışsındır, genelde çok kilo alanlar (en azından benim gördüklerim) öncesinde baya zayıf oluolar. doğumdan sonra da o aşırı zayıflık gidiyo normal bi kiloya ulaşıyolar. sen de merak etme verirsin doğumdan sonra.

keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

lohusa dönemi benide çok korkutuyor.
taşınırken o kadar yardım ettikleri halde babamın kv nin yaptığı söylediği herşey battı bana nedense. en son babama çemkirdiğimi hatırlıyorum kv sakinleştirdi hiç yoktan laf söyledim babama.
lohusaykende böyle gergin olursam fena hakkaten

senin de işin zormuş canım, benim börülcenin de bi oğlu var 4 yaşında ama ben hakkından geliyorum, hayatta laf altında kalmam, çok pis sokarım laflarımı ardı ardına, onla mı uğraşcam canım aaa attırmasın tepemin tasını valla :) :) :)

İnşalah böyle olmayız yaf,yada benim söylediklerime yaptıklarıma kafayı takmayın çok ta önemsemeyin o dönemde sakın kırılmayın ne dersem diim falan diye uyarmak lasım etrafıı,üff bilmiorumkii böle de olurmu

benimde bazen aklıma geliyor böyle söylemek. ama bir yandan da düşünüyorum annelerimizde doğum yaptı bu süreçten geçti anlarlar dimi yaaa.
yarim cim sana soralım. annenin ablana karşı tepkisi nasıldı ??

kızlar iyi düşünelim iyi olsun dimi ama :)

şimdiden kendimizi birilerini kıracagimiz , uzecegimiz , lohusalik sendromu yasayacagimiz dusuncesine itersek , o donemde icinden cikamayacagimiz sorunlarla karsilasabiliriz , pozitif dusunelim :))) ( demesi belki kolay ama )

her ne kadar kv mi sevmesemde , annemin kv sine yada diger eski kv lere baktigimda yine sansli oldugumu dusunebiliyorum ,
eskiden yapilan dogum sartlari , insanlarin eş ailesi ile ayni paylaşmalari kp kv gorumce elti vs ile ayni evde dogumdan 2 gun sonra hemen ayaklanmak zorunda olup lohusalik vs durumlarinda lohusalik sendromunu birakin hiç dinlenemeyen ayagini uzatip yatamayan insanlari düşündükce dogum yaptigimda kv de gelsin annemde gelsin diyebiliyorum , ayri evlerimiz var çok şükür 9 ayimizi geçirdik iyi kötü miğdemiz bulandi baimiz dişimiz heryerimiz agridi , psikolojimiz yeni görünümümüz vs vs vs herşeyi yaşadik , o dönemde hepsi zordu şimdi geçti sabırla bekliyoruz bebeklerimizi kucagimiza almayi , herseyi onlar için yapiyoruz , şimdide böyle düşünmeye devam lohusalikta en mutlu zamanlar , bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz zaman , ve el bebek gül bebek geçirecegimiz hamilelikten sonraki son günlerimiz :) sonrasi maraton başliyor hobaa

Annelerimiz de doğum yaptı ama hangi şartlarda??Kesinlikle bizim gibi el bebek gül bebek olmadı.Çoğu doğum ebelerle evde olurmuş,hamileliğin son dönemleri ve lohusalık ta dahil olmak üzere hep iş yapmışlar hiç bırakmamışlar ve nazlayan da olmamış.Öyle olunca çokta bizi anladıklarını sanmıyorum açıkçası.Kötü anlamda değil bu tabiki biricik bebişleriyiz onların ama.Hani lohusalıktaki garipliklerimizi anlar ve kırılmazlar inşallah

güzel olcak herşeeyy
lohusayken bile çookk keyifli olucaazz. bundan sonra böyle söylüyoruuzzz
doğru söylüyorsun eskiden daha zorluymuş şartlar kv ler daha fenaymış. biz yine iyi durumdayız onlara bakınca

Kesinlikle doğru söylüosun normalde her konuda olumlu bi insanım hatta polyanayım ve çok faydasını görüorum hayatımda.Ama sadece bu konuda biraz endişeliyim ve polyanamı çağıramıyorum ..Belkide korktuğum gibi olmuycak ben yine aynı iyimser sakin ben olucam,öle umuyorumm,yaşıycas ve görces artık hepimmiz....

inşallah çokta fena olmayızzz
benim kv eşimi evde doğurmuş (bi kutu maltepeye )
annemse hastanede tek başına kalmış kimse yokmuş yanında ben ağladıkça oda ağlamış.
yani ikiside çok iyi şartlarda yapmamışlar doğumu ikisininde kv çookk fenaymış. halimize çok şükür.

annem çok üzüldü o zamanlar ablamın memnuniyetsiz olduğunu bile düşündü ama şimdilerde diyo ki haklı... hayatın en zor zamanı... lohusaların kazma küreği yanında olur derdi eskiler diyo annem hep... ama insanlar sonuçta kırılmıştır elbette...

Beterin beteri var az önce dediğim gibi ben kv ile aynı evde kalıyorum...Birde beni düşünün kv kötü biri değil sevmiyorda değilim hatta annemden daha yakın davranıyor...Benim tek derdim herşeye karışıyor ne yaparsam illa bir öneride bulunuyor hiç bir şeyin yerini değiştiremiyorum...kendime göre düzen yapamıyorum daha neler neler... asla kırmadım kırmakta istemiyorum bende içime atıyorum...Şükürler olsun ki ne kv ler var şükredelimm sanırım yaş ilerledikçe böyle olunuyor...en iyi kv uzak olandır şükredin şükredin şükredin

bende aksine polyana ile hiç aram yoktur :)) eskidende çizgi filmlerini sevmezdim

ama bu hamilelik doneminde herseye sabretmeyi ve iyimser olmayi hatta bu sekilde olmanin gerekliligini ogrendim ,

birde anne olucaz ya herseye sabretmemiz gerekiyor , sakin , ılımlı , pozitif ve profesyonel davranmamiz lazimm ki bebeklerimize faydali olalim ,

ahh polyana sen nelere kadirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…