pehhhhhhhhhhhkızlar iyi düşünelim iyi olsun dimi ama :)
şimdiden kendimizi birilerini kıracagimiz , uzecegimiz , lohusalik sendromu yasayacagimiz dusuncesine itersek , o donemde icinden cikamayacagimiz sorunlarla karsilasabiliriz , pozitif dusunelim :))) ( demesi belki kolay ama )
her ne kadar kv mi sevmesemde , annemin kv sine yada diger eski kv lere baktigimda yine sansli oldugumu dusunebiliyorum ,
eskiden yapilan dogum sartlari , insanlarin eş ailesi ile ayni paylaşmalari kp kv gorumce elti vs ile ayni evde dogumdan 2 gun sonra hemen ayaklanmak zorunda olup lohusalik vs durumlarinda lohusalik sendromunu birakin hiç dinlenemeyen ayagini uzatip yatamayan insanlari düşündükce dogum yaptigimda kv de gelsin annemde gelsin diyebiliyorum , ayri evlerimiz var çok şükür 9 ayimizi geçirdik iyi kötü miğdemiz bulandi baimiz dişimiz heryerimiz agridi , psikolojimiz yeni görünümümüz vs vs vs herşeyi yaşadik , o dönemde hepsi zordu şimdi geçti sabırla bekliyoruz bebeklerimizi kucagimiza almayi , herseyi onlar için yapiyoruz , şimdide böyle düşünmeye devam lohusalikta en mutlu zamanlar , bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz zaman , ve el bebek gül bebek geçirecegimiz hamilelikten sonraki son günlerimiz :) sonrasi maraton başliyor hobaa
evet kırılmıştır mutlaka. inşallah kendimizi dilimizi tutabilirizannem çok üzüldü o zamanlar ablamın memnuniyetsiz olduğunu bile düşündü ama şimdilerde diyo ki haklı... hayatın en zor zamanı... lohusaların kazma küreği yanında olur derdi eskiler diyo annem hep... ama insanlar sonuçta kırılmıştır elbette...
pehhhhhhhhhhh
çok şaşırttın beni
polyannamm beniiimm yirim seniii
sabır sabır sabıırr işte en önemlisi buu.bende aksine polyana ile hiç aram yoktur :)) eskidende çizgi filmlerini sevmezdim
ama bu hamilelik doneminde herseye sabretmeyi ve iyimser olmayi hatta bu sekilde olmanin gerekliligini ogrendim ,
birde anne olucaz ya herseye sabretmemiz gerekiyor , sakin , ılımlı , pozitif ve profesyonel davranmamiz lazimm ki bebeklerimize faydali olalim ,
ahh polyana sen nelere kadirsin
bundan kaynanamda yapmış fermuarı var kapanınca yastık gibi oluyor açınca ince minder demi baya güzel olmuş seninkinin renkleri falan da güle güke kullanınSelam kızlarrr.. biraz önce sürpriz bir kargo geldi yaw. Alelacele bir açtım bir arkadaşım cimcimeme bir sürü hediye göndermiş.Nasıl mutlu oldum anlatamam. en önemlisi çok amaçlı oyun minderi diktirmiş paylaşayım dedim sizlerle..
Eki Görüntüle 737328 Eki Görüntüle 737329 Eki Görüntüle 737330 Eki Görüntüle 737331 Eki Görüntüle 737332
valla bende 37.haftada yaptırıcam çatı muayenemi ona göre eğer darsa boşu boşuna sancı çekipte sonra sezeryana girmeyeyim
Günaydınlar günaydınlarrrrr biz geldikkkk hıçkırığı bol,içimde deprem
etkisi yaratan kızçemle
Dün giremedik nete babamızla Bebek'e gidip kahvaltı yaptık sahilde
ordan istinye parka,sonra eve gelip yatıp yuvarlandık.Cumartesi günü de kızçemin halasına
gittik Bakırköy'e.ALLAH'ım kızçeme tütüler,elbiseler almış eve götürmek istedim ama
ben hepsini toparlayacağım dediHerkes bir anda getirecek ve nereye koycam
artık bilmiyorumMoralimiz oldukça bozuk bebişlerimizin tam dünyaya geldiği sırada
Türkiyemin durumu beni çok ama çok üzüyor eşim sürekli tv izlerken gözyaşlarımla yakalıyor beni
Ne olacak nasıl olacak yatsak kalksak yatsak kalksak herşey düzelse
olmaz mı???ALLAH'ım sen herkese akıl fikir verrrrr(amin)Geçmişi okuyayım hemen,sonra evi süpürüp,
şeker hamurlu kurabiye yapmaya başlayayım,eksiklerim var hala....Daha sonra da havuz kenarına iner
azıcık güneşlenirim
Teyzeleriiiiiiii sizi çok seviyoruzzzzzz
Evasudecimm güneslenirken hangı koruyucuyu kullanıorsun. Ben doktoruma sordum bı marka soylemedı sadece yçuksek faktor olsun yeterlı dedı. Havuza cıkmaya korkuorum gercı sıcaktan bısey olur dıe doktorumda ya sabah yada oğlenden sonra cık dedı ...ınsallah korkumu yenıp oğlenden sonra yuzucem
slm kızçelerim
bu hafta içi kontrolum var ben sezeryan bile olsam bebişin bir sinyal vermesini beklemeyi düşünüyorum bakalım dr ne dicek bu fikrime kapı süsü yapıcam bebeme süper beceriksiz sakar biri olarak eşim şablon getiricek bana diyor ki bekle birlikte yaparız kendimi keserim olmadı kendime dikerim diyeadam öyle korkmuş ki benden el işlerine giriyor tarzı hiç değil normalde
slm kızçelerim
bu hafta içi kontrolum var ben sezeryan bile olsam bebişin bir sinyal vermesini beklemeyi düşünüyorum bakalım dr ne dicek bu fikrime kapı süsü yapıcam bebeme süper beceriksiz sakar biri olarak eşim şablon getiricek bana diyor ki bekle birlikte yaparız kendimi keserim olmadı kendime dikerim diyeadam öyle korkmuş ki benden el işlerine giriyor tarzı hiç değil normalde
Çok düzenli beslendiğim söylenmez şimdilerde ekmeği minimuma indirdim...bende 23 kilo aldım bakalım daha ne kadar alacağım...doğumum sezeryan olacak sezeryan veya normal doğum farketmez diye düşünüyorum...Kilo vermek senin bünyene bağlı...Benim bir tanıdığım sezeryan doğuma 24 kilo ile girdi 2 ay geçmedi eskisinden bile daha zayıf...Bundan sonra bebeğe daha yararlı olacak şeyleri yersen daha iyi olur
benim basenler hamileliğimde genişledi. normalde baya inceydim 36beden pantolonlar olmazdı. şimdi hiç anlatmıyım
benimde belimde biraz problem var acaba o normal doğum için bir risk olabilir mi hiç bilmiyorum.:18:
bende 84 kğye çıktım.off aman 90 olmasın şurdaa 1 ay kaldı.yemek yiyesim gelmiyor bazen zorluyorum kendimi.Valla inmis gibi duruyo cnm az kalmis ne guzel cok kiloda almamissin ne guzel ben daha 35 hafta icindeyim ve 84 kiloyum gobegimde dimdik duruyo oglum daha durucak ve ben 90 olmaktan cok korkuyorum nasil dogurucaz yaaa
ben her hafta taze fasulye ,bezelye,menemen,kabak yemeği falan yapmak için pazar alışverişi yapıyorum.genelde sebze ağırlıklı besleniyorum.doğumdan sonra bu yiyeceklerin bazılarını yiyemicegizmiş bebekte gaz problemi olucakmış.ben bebeğe neler gaz yapar diye internete yazdım çoğu yiyecekten 3 ay sakınmamız gerekiyormuş.sabah kahvaltımı yapıyorum ama öğle atıştırıyorum yemek hazırlamıyorum.akşam yemeğimi düzenli yemeye çalışıyorum.bu arada dolaba kıyma köfte yapıp attım yemek olmayınca fırında yada tostumun ızgarasında pişirip yiyorum.bu sıcaklarda ağır yemeklerde zor oluyor.eğer dolma yapmayı biliyorsan biber,patates,patlıcan ,domates iç doldurup dolma yapabilirsin.çok pratik oluyor.onu da yapıyorum akşam için.Yemekleri geçiştircem de bebişi düşünmem gerektiği için normaldeki gibi geçiştiremiyorum ,bana her gün ne yemek yaptığını söyleyen biri olsa ben de onu yapsam o gün ne güsel olurdu
gider canım kilolar düşünme.benim arkadaşımda sezeryan yapmıştı 20kğ almıştı çocuğu yaşına basmadan hepsini verdi.doğumdan sonra yediklerine bağlı ve bol su içmelisin.su içmek ve emzirmek zayıflatıyormuş.birde abur cubur tatlı yememelisin.belki bebeğe faydalı gıdalar tüketmiyorsundur.internete yaz hangi besinler bebeğe kilo aldırır diye öyle beslen.çok kilo alan insanlarda normal doğum yapabiliyorlar sadece doğumda zorlanıyorlarmış.benim bebişte 1,5 hafta önde.en son geçen hafta başı 2500 kg idi.şimdi nekadar oldu bilmiyorum.gerçi ultrasonda yanılmada oluyor diyenler var eksikte fazlada olabiliyormuş ama sağlıklı olsunda çok kilo bende istemiyorum.haftasıyla uyumluymuş bence iyi.Kizlar hergun duzenli ne yiyosunuz ilk zamanlardaki gibi duzenli aliyomusunuz besinleri ben aliyorum ama evdeyim belkide ondan bu kadar cok aldim 25 kilo aldim herkes coook kilo aldin bu gidisle 30 olur kilo alimin diyolar sezeryandan sora kac kilo gidiyo bilen varmi??? Bebegimde bu kadar beslenmeye haftasiyla uyumlu ileri falanda degil.
bende lohusalık dönemimde kendimi düşünemiyorum benimde yanıma aplam gelicek aslında pek anlaşamıyoruz hele evde siğara içicem demesi beni daraltır.düzenime karışır.yemek damak tadlarımız bile farklıdır.benim istediğim gibi yemek yapmaz bana kızar sen yemek seçiyorsun diye.ben şuan çok sinirliyim herşeye parlıyorum bazen.bakalım o zaman ne olucak.lohusa dönemi benide çok korkutuyor.
taşınırken o kadar yardım ettikleri halde babamın kv nin yaptığı söylediği herşey battı bana nedense. en son babama çemkirdiğimi hatırlıyorum kv sakinleştirdihiç yoktan laf söyledim babama.
lohusaykende böyle gergin olursam fena hakkaten
bu kayınvalideler yaş ilerledikçe fena oluyorlar bazısı.çocuk gibiler.bence rahatsız olduğun şeyleri söyle ona.içine atma.düzelmiyorsada aldırma üzülme.çünkü doğumdan sonra üzüntü stres sütünü keser.bana kimsenin karışmasını istemiyorum ben olsam söylerim ama kırmadan sonuçta senin yaşantına bu kadar karışmaya hakkı yok.birtane doğum yapan arkadaşım var kaynanası yanında kadın birde kaynanaya bakıyor.kadının ayağa kalkacak hali yok yaşlı.eve misafir gittim misafire karışıyormuş kızıyormuş seslerini duydum sordum ne diyor diye.ben bile rahatsız oldum kvden.evine kimseyi davet edemiyor rahat davranamıyor.Beterin beteri var az önce dediğim gibi ben kv ile aynı evde kalıyorum...Birde beni düşünün kv kötü biri değil sevmiyorda değilim hatta annemden daha yakın davranıyor...Benim tek derdim herşeye karışıyor ne yaparsam illa bir öneride bulunuyor hiç bir şeyin yerini değiştiremiyorum...kendime göre düzen yapamıyorum daha neler neler... asla kırmadım kırmakta istemiyorum bende içime atıyorum...Şükürler olsun ki ne kv ler var şükredelimm sanırım yaş ilerledikçe böyle olunuyor...en iyi kv uzak olandırşükredin şükredin şükredin
Benim doktorum istersen sancıların başladığında bile sezaryene alabilirim dedi rahatlattı beni,umarım sende böle güsel bi haberle dönersin:)
canım ben de öle düşünüyorum şöle 10 gün önce değil daha kontrollü gidip durabildiği kadar dursa ya bebek
ya kızlar çatı muayenesinde su patlaması felan bana çok saçma geldi ya :S sonuçta suyun patlaması için o tıkaç gibi akıntının gelmesi lazım yani o da vajinadan çoook ilerde bir yerde.. doktor çatı muayenesini parmağının 2 boğumuyla felan yapıyor o suyun patlaması mümkün değil, ilişkiye bile girdiğinde canın acımıyoken çatı muayenesinde canın nası acıyacak ki anlayamıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?