2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
sağol tatlımm.
evimizi çok sevdim komşularımızla henüz tanışamadım. komşuluk ilişkileri zayıf bi apartman sanırım ama olsun huzurlu bir yer
canım yakında seninde doğum haberini alıcaz gibi sanki
aayyy kuzuumm çok heyecanlandımm şimdii.
günün belli artık demek. maşallah paşamızz kocaman olmuuuşş
gelsin anneciğinin kucağına artık miss kokusuylaaa
bak yaaa bizim temmuz bebişleri beklemiyolar hiç haziran bitmeden gelmek istiyorlaarrr
aahh canım yaaa inşallah sıkıntısız atlatırsın doğumunu. son anda böyle bişey olması çok can sıkıcı.
çok gıcık oldum o prof bozmasına

a ıyımıs ozaman..
esımı ıkna edersem bende taktrrım ozamn. korkyorm ılk bebısden sonra hmen bdaha hamle kalrsam dıye

2 cesit varmıs canim ithal ve yerli ,

ithal taktir mumkunse , ilaçlar insanin fizyolojisini bozuyor ,

ben olsam rand yok derlerse cıngar cikaririmmmmmmm

Anne bol süt içmeli, çiğ sebze ve meyve , çimlenmiş buğday, tahin helvası, tahin-pekmez, havuç, yerelması, yemelidir. Anason, kimyon, rezeyan, fesleğen, şerbetçiotu gibi baharatlar bol miktarda kullanılmalıdır.
Anne kansız kalmamak için;
* Bol bol siyah üzüm kaynatıp içmelidir.
* Erik, kayısı, ayva kompostosu yenmelidir.
* Marul içerisine 3-5 adet ıspanak yaprağı karıştırılıp çiğ halde yemelidir.
Anne sütünü artırmanın doğal yolları nelerdir?
Anne sütü, beyindeki hipofiz bezinde üretilen Prolaktin hormonu tarafından salgılanır. Bu hormon süt bezlerindeki salgıyı artırarak etki gösterir. Prolaktin hormonunun düzenli olarak salgılanabilmesi için kişinin rahat, stressiz bir ortamda olması, anne ile bebek arasında yakın ilişki kurulması gereklidir. Bebeğin sesi, kokusu ve dokunuşlar anneyi rahatlatır, bebekle arasındaki bağı güçlendirerek süt salgısını arttırır.
Emziren bir annenin aynı zamanda beslenmesine dikkat etmesi gereklidir. Annelerin günde 2-3 litre sıvı alması, her gün protein içeriği yüksek gıdalar (et, balık, tavuk) tüketilmesi, bol meyve yenmesi ve meyve suları içilmesi gereklidir. Sebze çorbaları, domates suyu, ve zeytinyağlı yiyecekler beslenme uzmanları tarafından özellikle önerilmektedir. Günlük kalsiyum ihtiyacı gerek 2-3 bardak süt gerekse peynir veya yoğurt tüketilerek karşılanabilir. Bu konuda gerekirse bir diyet uzmanına danışılabilir.
Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayı sütün kalitesin ve miktarını artırır. Özellikle vejeteryan annelerin soya fasulyesi ve soya sütlerinden zengin bir diyet ile beslenmesi kendilerine bu yönde büyük avantaj sağlamaktadır.
Anne sütünün salgılanmasının azaldığı dönemlerde ya da bebeğinizin sütünüzü tam olarak boşaltamadığı dönemlerde süt pompaları kullanmak gereklidir. Bebeğiniz emdikten sonra kalan sütü pompalar vasıtası ile sağmanız süt bezlerinin tamamen boşaltılmasını sağlayacaktır. Bu bezler ne kadar iyi boşaltılırsa o kadar fazla salgı yaparlar. Ayrıca göğsünüze yapacağınız masaj da süt bezlerini uyaracaktır. Bu yöntemlerin uygulanması ile annelerin çoğunun süt salgısı tatmin edici ölçüde artacaktır!
Ada çayı ve maydonoz anne sütünü azaltır mı? Anne sütünü azaltan diğer faktörler nelerdir?
Yapılan çalışmalar ada çayını çok sık tüketen annelerin anne sütü üretiminin azaldığını göstermektedir. Ayrıca emziren annelerin aşırı tüketimden kaçınması gereken diğer baharat ve bitkiler aşağıda sayılmıştır:
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:
Ada çayı
Nane / Mentol
Kekik
Maydonoz
Kara ceviz
Civanperçemi
Kuzu kulağı
Emziren annelerin acı baharatlardan, sigara, kahve, çay ve alkolden uzak durması gerekmektedir. Bu tür maddeler anne sütü yoluyla bebeğinize geçebileceği gibi süt üretimini de olumsuz yönde etkileyecektir

dipnot: tahin-pekmez-tahin helvası gibi ürünlerin diyabetik olmasına özen göstermeliyiz... fazla şeker tüketimi kilo vermemize engel olacağından kilo almamız da kolaylaşacaktır.

Tatlı güzel anneler ve onların yeganeleri nasılsınız???biz geldik işteyiz enerjimiz yerinde çok şükür kemik ağrısı olmadı bugün o yüzden iim ...
yaa kızlar napcam ben bu sakarlığımı başa bela olmaya başladı...az önce su şişemi düşürdüm paramparça oldu az kalsın bi parçası yüzüme çarpıyordu allah korudu valla...

bende hergün bakıyorum ama akmıyor daha acaba sütüm olmıcakmı bunla bi ilgisi olurmuki???
canım nice yıllara...inşallah hatırlar ve güzel bir sürpriz yapar moral olur sanada...
Benim hiç akmıyor ya.Bu arada oğlumun bayramlığınıda almış bulunmaktayım.Teyzeleriyle paylaşalım.
Eki Görüntüle 738933
bayıldım yaaa...güle güle giysin bayramda el öpenleri çok olsun
kızlar aranızda hala çalışan varmı :18:
varrrrrrrrrrrrrrr
çok güzel olmuş annesi odanız elinize sağlık...dolabınız dolup taşmış maşallah...bizde çok çekmece var dolduramadım valla ne koycam oralara bilmiyorum...ilerde dolar diyo annem ama bakalım
Eki Görüntüle 739084 arkadaşımızdan çaldım fikri hemen yaptım çok mu hırsızım ne
harika olmuş...eline sağlık canım

gözün aydın canım güzel haberler almışın..

2 cesit varmıs canim ithal ve yerli ,

ithal taktir mumkunse , ilaçlar insanin fizyolojisini bozuyor ,

ben olsam rand yok derlerse cıngar cikaririmmmmmmm

mutlaka en ıyıs hangsyse bakıp onu taktrrım.

smdı aryp yok derlerse cıkarcam yada yarın 11de gtcem ben anlamam alsnlar benıde:)oglumu gorcem been

Gittim geldim amanin çok sıcaaakk..Eşime çiçek aldım bi güzel hep o bana alıo inşallah unutur da bugün sürpriz olur:):)İnşallah unutur dedim yaf alla alla dünya tersine döndüüBiraz da süslencem.Tamamdır, önemli olan hatırlamak önemsemek
Biz hediye konusunda özürlüyüz biraz eşimle,çok güsel sürprizler yapmak isteyip,çok güsel hediyeler almak isteyip hiç bişe yapamıorus.Bütün gün eşime hediye arayıp hiçbişe bulamadığım zamanlar oldu ,gün sonunda telef olmuş bi şekilde eve döndüm çok kezAynı şekilde eşim de,,

nasip bu zamanaymiş bizimde ,

bazen cok ugrastıgında , kafana taktiginda olmuyor , ama şükürler olsun tabi verene. herseyin iyisini Rabbim biliyo , bizede vakti zamani bu zamanmiş nasip etti.

ay cnm dkkat et bende 1 haftdr hergun bardak kırdım evde bardak kalmadı cok enterandı ya her gun btane..
sanırım fena bı nazar cıkdı bu duugunde flan baya boy gosterdık ya ondan herhalde gozu olanın gozu cıksın dyorm artık ne dym..

ısnan bazen ınanamıyor ben snaırım hala kucagma almadan ınanamıcam sukurler olsun benımde bır bebegım olcak her an aklma geldkce sukur edyorm.
cok sukurrrrrrrr
hee tmm canım senın dogum yakın lasmadan gıdıp geleyım hasret gıderıyım dedıı aramısda 1,5 st lık yol var okaaaher an gelebılır sanırsamm hayırlı sı tabıkıdeeeeeee

tesekkurler bılgıler ıcın

Etraf baskısına nasıl dayandınız :) Bizim ikinci senemizde oldu bebeğimiz ama o kadar çok etraftan hadi niye duruyosunuz lafını duydum ki fenalık gelmişti bana :)

ben biraz sert mizaçliyim bana fazla soran olmadi , sordularsa eşime . olmuyomu diye sormustu birisi , en son bilmiyorum denemedik hiç diye bozmuştum soranlari sonra vazgectiler sormaktan ,

sonra süpris

ben genelde alt ust takım ayakkabı yada saat yada ısde dıgıtal seyler alırım.. zaten kafmda bellıdır ne alncagı ondan cok zorlanmam hdye konsunda:)
ama kafada bısı sekıllenmemısse btryor hedye ısı ben ondan 2 3 ay onceden bulrm ne alcagmı:)

nasip bu zamanaymiş bizimde ,

bazen cok ugrastıgında , kafana taktiginda olmuyor , ama şükürler olsun tabi verene. herseyin iyisini Rabbim biliyo , bizede vakti zamani bu zamanmiş nasip etti.

aynen vakdı zamanı cok onemlı.. sükrüler olsun

Etraf baskısına nasıl dayandınız :) Bizim ikinci senemizde oldu bebeğimiz ama o kadar çok etraftan hadi niye duruyosunuz lafını duydum ki fenalık gelmişti bana :)

Çevrene bakarsan yanarsın ,boşver derlerse desinler,laf olsun diye konuşuo çoğu,şimdi susucaklarını mı sanıosun bebek yaptında, başlıycaklar ikinci ne zaman?? onu yapcan başka bişe ...Bu böle sürecek gidecek,o yüzden ben de ne zaman içimden geldi gerçekten istedik eşimle o zaman yaptık,boşver sen yapıcan da onlarmı bakıcak,sinir oluorummm

ısnan bazen ınanamıyor ben snaırım hala kucagma almadan ınanamıcam sukurler olsun benımde bır bebegım olcak her an aklma geldkce sukur edyorm.
aynen bende öleyim sanki hiç doğurmayacam gibi hep hamile kalacağım
hoşgeldinizzz....
aman dikkat et ...kırılan iidir derler nazar çıkmıştır.
sütün olmamasıyla ilgisi yoktur bence anormallik bende sanki

geçmiş olsun canim ,

dikkat et aman

hamile kaldgmdan berı bende oyle dusnuydm :) kucagma alnca ınancam artık:)

işteyim canım anca vakıt buldum.cok tsk ederim.bı yakınım humada mehmet akıf beyı tavsıye edıyor duydun mu acaba.
mehmet bey duymadım hıcc:44:
hüma da erşat bey var o cok ıyı oldugunu duydum hatta hazıran annelerınde hatuny nıklı ark..p.tesı onda dogum yaptı
erciyes hast...cetin arık bey--demet hnm dı sanırm bırdee ondada dogum yapan ark.var
dünya hast..ibrahim bey
tekden de benım dr olan aytul erdogmus yada gulcan canım varr ıyı olduklarını bıldıgım dr lar bunlarr

dogum yaparak ark.bılgı aldıgım ark..bunlar cnımm ne zmn geleceksınn burayaa

olsun canim ,

önemli olan düşünmek

bende 1.5 yıl aralıksız kullandım 3 ay ara vereyim tekrar başlayayım dedim bıraktığım ay çok dikkat ettim, 2. ay dikkat etmediğim zamanlar oldu -doğum kontrol hapı kullanan zor hamile kalır korumaya devam ediyor vs.. laflarına kandım.... hamile kaldım...
-şimdi iyiki kanmışım diyorum- kızım gelmek istemiş buyursun gelsin
ama ben çok memnundum yasminden :26:... bende ne adet sancısı ne adet gecikmesi ne sivilce ne stress kalıyordu...

hamile kalmak istesem hemen kalamazdım istemiyodum ya ondan diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…