2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selam güzel anne adayları!

Paşamın doğum şeklinin nasıl olacağının belli olacağı için bugün önemli bir kontrol günümüzdü. Vesselam belli oldu da. Benim tembel oğlum aynen kafası yukarıda göğüslerimin altında ayaklarını da kasıklarıma vermiş dikey olarak sere serpe yatmakta hala. İlk hamileliklerde rahim daha küçük olduğu için bebek genelde 37. haftaya kadar dönemedi mi sonrasında da dönme ihtimali pek kalmıyormuş. Bu sebeptendir ki haftamız artık hem ilerlediği için ve gelişimimizde yerinde seyrettiği için ( Kilomuz 3300gr olmuş maşallah!) artık sezaryana karar verdi doktorumuz. Gönlümden normal doğumda geçse her şeyden önce sağlıklısı ve hayırlısı olsun artık diyorum..Salı günü tekrar kontrol günümüz ama bir aksilik olmadığı sürece Epidural sezaryen olarak 28inde alacak doktor amcamız bizi doğumhane hayırlısıyla.

Bizden haberler şimdilik bu kadar..

Bundan sonraki süreçte herkese güzel gebeliklerini sağlıklı doğumlarla taçlandırmayı diliyorum Allah'tan!

Son düzenleme:
kızlar bulantı bendede vardı... demir ilacı yapıyodu benim bulantılarımı... doktorum gece içmemi önerdi... aklınızda bulunsun... ama tembel öğrenci ben içmiyorum artık demir ilacını

canım ihmal etme kan kaybedeceğiz çünkü benim o ilaçla alakası yokmuş çünkü içmeyince de oluyo içince de bulanası yoksa yine bulanmıyo

Canım ya ne güsel herşeyiniz yolunda gitmiş,gidioda..:):) çok mutlu oldum bende,maşallah size hep böyle mutlu olursunuz inşallah çekirdek aile

ooyyhhh çok heyecanlandım... hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşallah...
ama son hafta olması riskli değilmiymiş... ya sancın falan tutarsa...:18::18:

ooyyhhh çok heyecanlandım... hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşallah...
ama son hafta olması riskli değilmiymiş... ya sancın falan tutarsa...:18::18:

haklısın canım güzel bir noktaya parmak bastın gerçekten o ihtimal var tabi bende ilk iş onu garantiye almak istedim zaten. Özel bir hastenede doğumumum ve doktorumuz cumartesi günü de polikiliniğe devam ediyormuş o yüzden yine sonraki gün bizi taburcu edene kadar kontrolü ve gözetimi altında olacağız. Aksi taktirde öncesindeki bir tarihi sececektim bende. Ama durum böyle olunca risk olmadıkça bebeğin bir gün bile anne karnında kalması kardır diye düşündüm. Malum artık kilo alması durma noktasında olur dedi 3500gr. gibi doğar yaklaşık vücut gelişimini tamamlamışda maşallah yani bugun dogsa bile normal dogum sayılıyormuş. Ama anne karnında geçen bir saat bile bebeğe güclü bir bağısıklık olarak geri dönüyormmuş, tecrübeli annelerden duydugum kadarıyla da yeni doğan sarılığı bile ya olmuyor ya da çok kısa sürede atlatabiliyormuş bebişler.

Herkesin aklında olsun yani doktorunuzla her ihtimali gözeterek en risksiz ve uygun şekilde tarih seçmeye dikkat edin amman!!

Son düzenleme:
havva

Canım gözünüz aydınn erken gelmiş birazcık ama sağlıklı gelmiş şükürler olsun allahım bir an evvel kavuştursun sizi

Nefide

Teşekkür ederim canım ,ev olayını hallettik gibi bişe yoğun aramalar sonucu doğru dürüst ev bulamayınca oturduğumuz evi almaya karar verdik,bakalım pazarlığa oturcas:):)

Adiyeff teşekkür ederimmm

Annelite seninde gözün aydın tarihinin belli olması çok rahatlatıcı olsa gerek:) Sağlıkla sıhhatle en rahat şekilde kavuştursun allahım sizi
Çok heyecanlanıorum artıkkk sona yaklaşıorusss,bu hamilelik hiç bitmicek gibi:))

Yatarken başının altına bir kaç yastık koy oturur gibi uyu.Bir kaç yudum süt iç iyi gelebilir.yediklerine dikkat et.

Demir ilacını ben de boşlamıştım son zamanlarda,gerçi biraz da pekmeze güveniyorum ondanBurdaki bazı arkadaşlara doktorları çok önemli olduğunu söyleyince bende tekrar içmeye başladım.

Bende sezeryanı son hafta falan istiyorum erken gelcem demedikten sonra bebişim

Oğlun baya büyümüş maşallah canım. 28 hazirana kadar dahada büyür Allah ın izniyle.
Sana şimdi günler geçmez. Gün belli olunca daha çok heyecanlanır insan. İnşallah sağlıkla alırsın canım minik paşanı kucağına

benimde iki hafta sonra belli olucak doğum şeklim inşallah sezeryan olucaksada bende en son gün hangisiyse o olsun isterim. ne kadar dursa kardır diye düşünüyorum bende
bence oda güzel bişey canım. en azından bildiğin evden ayrılmıycaksın. hem kendi evin oluncada herşeyi gönlünce değiştirir daha güzel bir yer yaparsın sen orayı
bizde bu evi o kadar sevdik ki. acaba ilerleyen yıllarda satın almak istesek satarlarmı diye düşünüyoruz

Yatarken başının altına bir kaç yastık koy oturur gibi uyu.Bir kaç yudum süt iç iyi gelebilir.yediklerine dikkat et.
öyle yapıyorum canım normalde ama bazen kaçırdığım oluyor işte. bile bile yememem gereken bişeyi yiyorum sonra gece uyumak mümkün değil 1 aydan az kaldı zaten biticek bunların hepsi.
dayanmalıyıızz

Canım hayırlı olsun tarih belli olmuş senin de..sanırım 28 haziranda baya kalabalık bi kitle heyecanla bekleyecek cünkü ben de dahil 3-4 kişinin tarih 28 haziran aileler ve burdaki annişler merakla bizden haber bekleyecekler işallah herkesin hayırlı sağlıklı haberlerini alırız burdan ..

bence oda güzel bişey canım. en azından bildiğin evden ayrılmıycaksın. hem kendi evin oluncada herşeyi gönlünce değiştirir daha güzel bir yer yaparsın sen orayı
bizde bu evi o kadar sevdik ki. acaba ilerleyen yıllarda satın almak istesek satarlarmı diye düşünüyoruz [/QUOTE]

Aslında bu evi tuttuğumuz da daha doğrusu adımımı attığımda içimden geçen şey:inşallah bu ev bizim olurÇok içten istemişim,evi seviorus da biraz eksikleri var hallederis biz onları yavaş yavaş,Siz de alırsınız inşallah o kadar beğendiysenizz

Kızlar aslında bnm sezaryen tarihi belli ama doktorum da ben de karar veremiyoruz normali beklesek mi diye..bebeğim dönmüş herşey normal ama 7 cm çapında bir miyomum var ve biraz doğuma engel olma ihtimali olan biyerdeymiş.doktora nasıl engel olur diye sordum ,doğumun her aşamasında dogum eylemini durdurablirmiş ve acil sezaryene alma ihtimali varmış.ıkınma ile kanama yapabilirmiş ki o zaman da yine sezaryen olacak doğum başlamış da olsa.bir de son kötü ihtimal doğumdan sonra kanama yaparmış o zaman da doğum b itmiş de olsa mecburen tekrar ameliyat gibi açıp müdahale etmeleri gerekirmiş.bunların hiçbiri de olmayablir sonuçta o sürece girmeden neler olacağını bilemiyor insan ama kararveremedim beklesem mi herşeyi göze alıp yoksa hiç riske girmeden sezaryen mi olsam???sizce napayım ki ben şimdi ??normali beklersem daha gelmeyee hiç niyeti yok paşamın ne bi sancı ne bi ağrı ne kasılma..bu arada gecen çarşamba kilosu da 3100 du.

Benim gebelik haftamda fotoğraf makinenizi de çantanıza koymayı unutmayın dioo,hangi çantaaOrda şöyle yazmalı: ey miskin kaldır ..ıçını da çantanı hazırla hala durumun ciddiyetinin farkında diilmisin,hehe

Canım doktorun kararına uy tamamen onun bilgi ve deneyimine bırak brnce

Kızlar daha yeni geldik hast.den
Sabah konseye girdim biliyorsunuz Dr.lar haftaya alırız dediler sezeryana.ben o kadar beklemek istemediğimi söyledim bir aksilik daha yaşamayı kaldıramam dedim bu hafta alsak dedim.işte o çocuk cerrahına gönderdi o kadın doğuma gönderdi oradan perinatolojiye gittik derken nst ye bağladılar sancı çıkmayınca cuma gel sabahtan bi daha nst ye alalım ona göre bakalım dediler aç gel dediler sezeryanla ilgili bütün tahlillerimide yaptılar bi tek anesteziden rapor kaldı. Israr etmemin bi sebebide benimle ilgilenecek bütün dr lar cumadan sonra bir hafta konferansa yurtdışına çıkıyomuşTahminimce cuma günü kavuşcaz ECE'mle inş. Ben ısrar edicem en azından haftaya kalmaması için
Benle ilgili gelişmeler böyle. Kızıma ilgili olanlarıda söliyeyim konseyde bakan Dr ben kesede karaciğer göremedim dedi. Nasıl iş bende anlamadım
CerrahPaşada doğduktan sonra kesenin askıya alınacağını söylemişlerdi biliosunuz bu hast. Öle bi uygulama yapmıyormuş. Askıya alındığında çok uzun süre küvezde kalması ve bu süreç içindede devamlı antibiyotik tedavisi gerekiyormuş bide aylarca sürebiliyormuş ameliyat öncesi ve sonrası dönem. Benim Dr lar hemen ameliyat etmeyi uygun bulmuyormuş
kesenin enfeksiyon kapma riski bitene kadar yoğunbakımda değilde yenidoğan Ünitesi'nde bakıma alacaklarını sölediler cilt duvarı geliştikten sonra o keseyi sarıp sarmalayıp kızımı bana vereceklerimiş banada evde nasıl bakacağımı anlatacaklarımış bu şekilde bebeğin evde daha iyi bakılacığını düşünüyorlar ve haftada bir yada 3-4günde bir hast kontrole gidecekmişim taki karın duvarı gelişip dışarıda gelişen bağırsakların karın içine alınmaya uygun hale geldiği güne kadar. Karın içine baskı yapmayacak duruma geldiğinde ancak ameliyat edeceklermş Buda yaklaşık 1-1,5 sene sürermiş...
Ameliyatın zor bir ameliyat olmadını sadece ameliyat öncesi ve sonrası dönemin çok meşakkatli olduğunu söylediler.
Ama yinede doğmadan bebeği ve keseyi görmeden kesin birşey söyleyemeyiz bu prosedür bu şekilde işliyor dediler.
Yaşama oranının yüzde ellinin üstünde olduğunu söylediler iyi düşün iyi olsun dediler
O kadar karışığımki size anlatamam c.paşada çok daha ufak hemen halledilecek birşey gibi anlatmışlardı durumu.
Şimdi karnında keseyle eve göndericez en az yaşına kadar sen bakacaksın diyorlar
Anlayacağınız bende moraller sıfır
İmtihanım çok zormuş benimde ne yapayım dua etmektenbaşka bişi gelmiyor elimden

Son düzenleme:

Karar vermesi çok zor bi durum,bende de buna benzer bi risk var ve düşün düşün karar veremedim aylardır ,doktor sezaryenden yana risk almak istemio bende son zamanlara kadar bekleyelim diorum artık o saatten sonrada ikimiz içinde hangisi hayrlıysa o olsun die dua ediorum ,Allahım en güsel şekilde ayarlar herşeyi

Allah Allah .. Canım benim şurada hep beraber bi dua edelim. Biri öyle diyo biri böyle. Allah bilir sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…