2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar bebek hareket etmiyo diye dün acie gittim her şey normal dedi sancım da yokmuş daha sanki ben 41. haftada doğuracakmışım gibime geliyo hiç beirtim yok
benım pasam gunluk sporunu yapıyor maasalllah teyzesiiii

bebek yakında gelicek gaiba.Haydi kolay doğumla hastaneye gidersin inş.agılar için duş almak iyi gelir ve birde sıcak su torbası ağrıyı azaltır canım.ciddi birşey olursa dikkat et.hastaneye git.
hayılrıı evet dr bol sıcak dus al yuru dedııı bende öle yapıyorummm sıcak su doldurup beklıyorumm ıcındeee ohh sonrada mayısıyorummmmmmmmmmm

karnımda agrımaya basldı hayılrısıınsl.... ben tozumu alayım yuruyum he evın ıcınde sonra sıcak su doldurupp bekleyımmm belkım artarrrrrr ve dusenlı gelırrrrrrrrrr

hast...su-kanama-ve dusenlı sancı olmadıkca gelemye nıyetım yok sımdıdlık kv gıt olctur fılan dıyor ama yokk

esımde arayıp duruyor varmı gelısmeeyok canım bıızm oglan beklmedediyorummm

gelmessem merak etmeyın ınsll dogum olursa haber verbılırımmm

inşallah kolay doğumun olur.sezeryanda artık normal doğum gibi görülmeye başlandı tıpta.ben bu işi anlayamadım.bebeğin tehlikesi yoksa niye erkenden sezeryana alırlar ki bilemedim.offf.

insallah bir hafta daha enazından beklerde bu hafta dahada artar sancılar gibi konustu,sezeryan isteyende benim normal doğum yapmaya cesaretim yok benim

Tünaydın kızlar; bizde daha yeni kahvaltımızı bitirdik oğluşumla teyzelerimize bi bakalım doğuran varmı dedik:))

Buarada balkondaki kombi dolabımın üstüne uzun zamandır bir kuş çalı çırpı çivi ne bulsa taşıyor,eşim dediki aman sakın dokunma yazık yumurtası vardır,hadi dedim neyse ama balkonum her sabah inşaat sahası gibi,nerdende buluyosa okadar çivi demir tarzı şeyler,ha gayret dedim süpürürüm bişey olmaz,e tabi haliyle kurumuş kuş pislikleride oluyo süprüyorum yıkıyorum 3 dakkaya geçiyo;

madem yawrusu var sabredeyim dedim ee haliyle onun yumurtası, benimde karnımda yawrum war;;
ve bu sabah balkonumda minnacık bir kuş sesi,zar zor çıkıyo sesi daha tüyleri bile yok,cik cik cikkkk :))))
bizim kuş benden önce kavuştu yawrusuna ve ben çok duygulandım kızlar yaa,hayvan bile olsa nasıl geldi gitti yawrusunu korudu,şimdide besliyo :))

iyikide yuvasını bozmamışım kızlar,sabah yaşadığım duygu müthiş güzeldi :)))

valla dün geece dr gidicektik ama bol bol yürüdüm evde... sonra uykum geldi yoruldum yatıp uyudum gece 3 te... bugün de çok hareketli değil ama sanki öyle dayanılmayacak ağrım yok gibi...yarın zaten dr kontrolümüz var nst günümüz... onun öncesindede kuaföre gidip genel bakımımızı yaptırmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun... şimdilik herşey normal doğum gibi ilerliyo inşallah da öyle olur... ama vaktini bilmemek çok sıkıcı, zaman durdu sanki geçmiyo...

Canım bence bi git dr a nasılda rahatsın hemde acılman varmıs ihmal etme

kızlar belki 1 saattir balkondayım... yoruldum...
biz bu eve taşındığımızdan beri mobilyacının portmantomuzu bitirip getirmesini bekliyoruz... inşallah bu haftasonu gelicek ama ayakkabılarımız hep kutularda balkonda duruyo... hamileliğimin başından beri aynı spor ayakkabıyı giye giye ayakkabı ayağımın şeklini aldı... ayağımla birlikte o da büyüdü... hemde en sevdiğim en çok para verdiğim spor ayakkabımdı
şimdi yarın kuaföre gidicem pedikürden sonra çorap ve spor ayakkabı giymem imkansız olduğu için, bi parmak arası terliğim var onu arıyorum dünden beri... ama yok çıldırıcam... dün kutuların yarısını açtım bulamadım... az önce de gittim balkona yaklaşık 60 kutu açtıktan sonra anca bulabildim terliğimi... e tabi bu sırada mobilyacının da kulakları çınladı...
bide güzel yıkadım terliklerimi şimdi içim rahat, yarın ellerim ayaklarım misss gibi olucak inşallah...
bu arada henüz giymediğim ve belki 1-2 kere giyip kaldırdığım ayakkabılarımı görünce bi acayip oldum... çok özlemişim onlarııı....

Son düzenleme:
kızlar buğün sağlık ocağında son kontrollerimiz vardı.çok şiştiğim için dikkat et hep tansiyonunu ölçtür dediler.evde zaten hep vantilatörü yani fanı çalıştırıyorum.hava çok sıcak.bunalıyorum.kilom tam 80 olmuş.20 kg var.ama ben şişliğe ödeme bağlıyorum çünkü işten ayrılmadan önce 8 aylık hamileyken 71 kgydim şimgi 9 kg fazlayım 1,5 ayda nasıl aldım bilmiyorum.yürümem lazım ama ter boşaltmaktan ve kasık ağrısından yürüyemiyorum.bebek aşağıma baskı yapıyor.hava ne sıcaak ya...fan hep açık acaba bebeğe zararı olur mu.sıcaklarda duş da alsam yine vıcık vıcık vücut.çok terliyorum piştim ben offff

benimde tansiyonum yükseliyodu... ödemim çok fazla oldu... bunun için doktorumun " gündüz asla dışarı çıkma - normalinden daha fazla su iç - tuzu sıfıra indir - salatalık ve yoğurt bolca tüket - soğuğa yakın ılık duş al ve her gece mutlaka en az yarım saat yürüyüş yap" gibi önerileri oldu... bunları yapıyorum her gittiğimde 200 gr 300 gr gibi eksilmeler görüyorum baskülde... belki sende de işe yarar aklında bulunsun...

Tunaydın kızlar bugün benim sağlık ocağı kontrol günümdü (gebe olduğumu öğrendiklerinde oradanda kontrole çağırılmaya başlamıştım) eşimde benimle geldi gittik..ödemlerime baktı biraz olduğu aşikar zaten ellerim ayaklarım şiş..tansiyon biraz düşük çıktı o da aç gittiğim için olmalı..daha sonra bebek kalp atışları dinlenmek üzere sedyeye yattım..Dinlemeye başladı biraz sonra bir tuhaflık sezdi çaktırmama hallerine girdi.. dediki ben birde diğer hemşireyi çağırayım o da dinlesin emin olamadım dedi(bebeğin kalp atışı var ayrıca oynuyor ) diğer hemşirede geldi dinledi ve iyi iyi bir sorun yok dedi tabi bizi telaşa verdiler:44:.. orda eski usul idrar testi yapıyorlar hani şu idrara çubuk batırıyorlar ya ondan her gittiğimde yapıyordu zaten bu defa protein gördü en son doktorunuza ne zaman gittiniz dedi bir hafta oldu dedim.. bu hafta sonu yine kontrol var gideceğim dedim.. o zaman önce bugün hastanede idrar tahlili yaptırın emin olalım dedi.. biz telaşlandık eşimle hastaneye gittik tahlil için idrar verdim.. Bugün 14:30 gibi sonucu alacak eğer protein sızması çıkarsa kendi doktoruma gideceğiz..Korkum şu benim bir önceki gebeliğimde bu son haftalarımda tavan yapınca farkedilmişti ve bebeğim beslenemiyormuş ben bundan habersizmişim bebeğim 2050gr doğdu ki bende preeklampsi yaşadığım için hala o günleri doğumumu hatırlamıyorum.. bebek kurtulmuş ve ben yoğun bakıma alınmışım ve Allahın büyüklüğü tam doğum günümde umutlar kesildiğinde gözlerimi açıyorum..Şimdi tek korkum aynı şeyleri yaşamak...Böyle bir durum varsada inşallah daha başındayımdır bir hal çaresi bulunur.. o zaman değerlerim tam tavan yapmıştı..Gerçi başka belirtilerde vardı bunun yanı sıra..Lütfen benim içinde dua edin herşey normal çıksın..Dün o kadar çok uykum vardıki ama gece uyuyamadım bir huzursuzluk sormayın..Ağrım sızım yoktu ama huzursuzluk stres vardı..Allahım hepimizin bebeğini bizlere sağlıkla bağışla ...Geçmişide okuyamadım şimdi bir bakayım

canım şöyle birşey söyliyim sana;sağlık ocağı benide sürekli arıyo çağırıyo falan ,hakkını yiyemem hemşirede aile hekimide baya ilgileniyo; ama banada en son yaptıkları kan testinde tiroid var sende dediler değerler çok yüksek dediler,erken doğum olur dediler;
korktuk tabi hemen gttik kendi doktorumuza,oda dedi bide dahiliye baksın;
dahiliye bi testler falan yaptı kanıma baktı ekstradan birsürü para ödedik,hiçbirşey de çıkmadı..
açıkcası sağlık ocağına çok güvenim kalmadı bnm,boşu boşuna korkuttu bizi,sende çok takma kafana derim cnm ...

yürüyüşü bende biraz evin içinde yürüyorum sadece 15 dk devamı yok.akşamlarıda artık evde yürürüm.zaten dışarı çıkmıyorum nereye gidicem bebek alışverişi bitti zaten hiç bir eksiğim yok.sadece doğumdan birkaç ay sonra ateş ölçer alırız.bebek arabamız var ama eşime bir arkadaşı vermiş.çok büyük tekerlekleri var ve ağır.belki seneye yaza doğru baston puset alırız bir doğsunda hayırlısıyla bebişim.

İnşallah dediğin gibidir boşu boşuna korkutmuştur.. Puff yaaa bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım artık

çok geçmiş olsun... dediğin gibi inşallah başında farkedilmiştir... ama sen yine de her ihtimale karşı şimdiden başla bolca protein tüketmeye... özellikle yoğurt... bendede vardı ama şu an çok şükür ilerleme yok... yoğurt ve süte yoğunlaş sende...

Teşekkürler teyzesi..yoğurt ve sütü tüketiyorum ama bolca değil:44:.. şimdi bir tabak yoğurt yiyeyim sen aklıma getirmişken

Teşekkürler teyzesi..yoğurt ve sütü tüketiyorum ama bolca değil:44:.. şimdi bir tabak yoğurt yiyeyim sen aklıma getirmişken

ya ben hamileliğimden hemen önce uzunca bi süre protein diyeti yaptım ve nefret ettim sütten yoğurttan... ama doktorum protein sızması görüyorum mecburen sezeryan olmak durumunda kalabilirsin hemen önlem almalıyız diyince aklım çıktı... bende o korkuyla yoğurt ve peynir yedim bolca ama sütü hiç sevmem... bi de yoğurdu bolca tüketmenin tek yolu (kendimce) ayran yapmak... günde öyle 1 kg yoğurt tüketmiş oldum... 1 kiloluk yoğurdu ayran yaptım... susadıkça içtim... sanırım onun sayesinde ilerlemedi...

Ahh ahh bundan 2 veya 3 ay önce bende ayrana dadanmıştım ama nasıl bir içiş sorma sonra sıkıldım bıraktım ..Annesi inşallah ayliz'i normal doğumla kucağına alırsın...O kadar çok istiyorsun ki rabbim nasip eder inşallah

şimdi yarın kısmet olursa kuaföre gitmeden duşumu - gusül abdestimi alıcam... manikür pedikürden sonra bi de diyorum ki ayaklarıma french yaptırayım... sonuçta kocişle bi münasebetimiz olmadığından sıkıntı olurmu ki acaba?... yani bakarsınız yarın öbür gün doğuma giderim ayacıklarım bari cici temiz görünsün istiyorum... aslında kendimi bakımlı görmeyi çok özledim... bu yüzden bu kadar takılıyorum... ne yapsam ki yahu...

amiiinnn teyzesi inşallah...
herbirimiz kolaylıkla sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…