2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canım bence kayınvaliden de doğru düşünmüş, çünkü doğduktan sonra hediye de çok geliyo ve bir sürü kıyafet içinde ne yapacağını şaşırıyo insan, bizim tam tersiydi, herşey almak istiyolardı ben durduruyodum. çünkü daha önce doğum yapanlardan duymuştm. bir sürü hediye kıyafet geliyo diye, kıyafet alcaksanız daha sonra alın, ilk aşamada yetecek kadar az alın, fazlasını sonra lazım oldukça alırsınız demişti arkadaşlar, o yüzden ben engelledim kayınvalideleri filan. Nitekim iyi ki bir sürü doldurmamışız, bir sürü hediye geldi kızım 1,5 yaşında hala hediyelerden giydirdiklerim var. alıyorum da ama lazım oldukça alıyorum. hem zaten ilk alınanları 3 ay filan giyiyo sonra yine lazım oluyo. 3 ay sonrada kayınvaliden alır. daha bunun 1 yaşı var 2 yaşı var önünüzde çok zaman var yardıma ihtiyaç duyacağınız. o da belki az çok gözlemlemiştir neyi var neyi yok, lazım oldukça ben de alırım diye düşünmüştür. Sen canını sıkma. O da alır merak etme, belki ıvır zıvır doldurmak yerine büyük bişey takacaktır doğunca. belki öyle düşünmüştür. Kıyamam sana evet insan özenli olmak istiyor bazı konularda ama herkesin yapısı aynı değil işte. Benim kayınvalidemler de alma delisidir, her gördüklerinden almak isterler hatta biraz fazla :) ben de herşeyi o kadar çok olcaana hesabına yatırırım geleceği güvende olsun diye düşünürdüm. Sonuç olarak bebek şekeri almalarına izin verdim kapı süsümü kendim yaptım, kıyafet de bi hastane takım annemlere bi hastane takım kayınvalidemlere aldırdım vs. vs. derken geçti gitti günler, kızım kocaman oldu. unuttum bile o günleri, ben de herşeyi ne çok takmışım diyorum şimdi, ama sonra mesela ilk doğumgününe kadar para biriktirip bi sürü altın yaptılar koyduk kızımın hesabına. Daha önce o kadar çok şey alsalardı inan bu kadar sevinmezdim.inşallah senin kv de böyle şeyler peşindedir. onu da yapmazsa o zaman hakkaten haklısındır Napacan herkesin karakteri aynı değil be canım. üzme sen canını.

RNA TASARIM

kızlar sağolun yorumlar için...

nisayy cnm derin olursa yenidoğan için yatmada sıkıntı olur diye mi yazdın???içine birşey sererizzz yavvv =)

annesiiiiiiiiiiiii....
Ali Kaanın kocaman odasına bayıldım... sağlıklı huzurlu günlerde mutlulukla keyifle vakit geçirsin inşallah....
çookk teşekkür ederiizz canımmm
artık herşeyimiz hazır heyecanla oğluşumu bekliyoruz
Merhaba güzel anneler ve onların tosbaaları.. Sonunda doğum hikayemi yazabildim hanımlar kızım uyanmadan hallettim bu sefer.
heeemmeenn bakıyoruummm

dogru dıosun cnm bı kyafet deıl ama ne bılım ınsan ozenır gorunce ay cok guzelmıs deyıp bı tane alsalarheveslerını gosterseler yeter bna. bnde suan ole bıse beklıorum altın takarlar dıe dgum hedıyesı olarak burda altın takılır anneye bnm annem takıcak bakalım kv ne yapıcak. gercı o sımdıden benm bıtane daha bekarm var deyıp duruo ama bakalım snucta bna takıcak ama oğlumn yanı bnlar peşmde gtrmıcem yha. bırazda fazla duygusala baglamısım :)) ağlayasımda varmıs :))) evet hesap ısı gercekten guzel kendı parasını hazırlıo sımdıden bakalım bı dgurımde gorucez :))

SODALI POGACA TARIFI (bayatlamayan pogaca)

İnternette ilk nerede gördüm hatırlamıyorum ama yaptığım ilk günden beri çok sevilerek tüketilen bir poğaça türü oldu evimizde..Pofuduk olması bir yana, her türlü içle öyle güzel çeşitlendirilebiliniyor ki , olmazsa olmazımız haline geldi. Tüm bloglarda yapıldı, denendi benim uzak kaldığım dönemde..Ben de "benim ne eksiğim var deyip "kendi yaptığımı görselleyip sizlerle paylaşmak istedim..Tarif aynı tarif anlayacağınız.. Kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın diyerek tarife geçiyorum...

SODALI POĞAÇA (bayatlamayan poğaça)

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 şişe soda(maden suyu)
1 paket yaş maya(tercihen yuva)
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi:
peynirli maydanozlu karışım
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu, susam
SODALI POĞAÇA nın yapılışı:
Ilık sütün içine şekerimizi ekleyip karıştıralım
Mayayı ilave edip onu da karıştıralım
Sıvıyağı, sodayı, tuzu ekleyelim
Çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyelim
Üzerini kapatıp mayalanması için bir kenarda bekletelim
Mayası gelen hamurdan cevizden iri bir parça elimize alıp içini koyalım ve hafif yağladığımız fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.(Kabarma payını hesap edin)
Yarım saat tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu susam serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim

Sefertasıtarifleri.com sitesinden alıntıdır canım...
Pişirdikten sonra soğumasını bekle ve kaçar kaçar koymak istiyorsan
poşetlere koy...2 buzdolap poşetine koydum ben biri normal diğeri kilitli poşetler
Afiyet olsun

cnm güle güle kullanın oğluşunla birşey sorucam bebek arabasındaki örtüyü diyim sen anla nerden aldın :26:
canım alt açma minderi aslında o ben arabasında kullanmayı düşünüyorum birde aynı desende battaniyesi var. Bursada çarşıdan aldım. buralardaki bütün bebek mağazalarında var bu alt açmadan.
amannn duymasınnn
az önce bi bikini beğendim... adam kıskançlığından çok çirkin diyoo yaaa...

Eki Görüntüle 743225
çook tatlımış bu bikinii.
senin kocanın işi çok zor canım. e tabi seninde

o kızıyla heryere gidicekmiş... bütün arkadaşlarıyla takılırken babası da olucakmış... arkadaşı olucakmış kızının... hı hı dedim totomun kenarı... seni taşıycak yanında diyorum ihtiyarrr
ne var kızım diyo ayliz kısmet olursa 18 yaşına gelince ben 40'lı yaşlarımın başında olucam tam karizma zamanım yani... kızımın da havası olucak diyo... yazık hayal dünyasında geziniyo napsınnn takılsın o da oralarda

degısık sekıldede yapabılırız yoğurma sırasında cevızı ekleyıp mayalanmaya bırakırız snrada uzatıp bıcakla kesıp sekıl verıpde frınada atabılırız cevızlı uzumlu fındıklı sekerlı yha zaten bıde bole denemek lazım totomu kaldırıp yapabılsem keske inş yaparım tuzluda yapmak ıstıorum yha sımıt fılan

kızzzz adamla dalga gecme bırak hayal barı kurabılssınnnn gercegı zaten olmıcak :)))))

yapılışı kolay bir tarife benziyor tatlım sağolasın
mayalı hamur hiç yapmadım şimdiye kadar bu tarifle deniycem bende

cnm bu saatte 10 hareket yapıyorda normalde çok daha hareketliydi durmak bilmezdi tuhafıma gitti dediğin gibi poz.belkide

Canım doktorum bana hareketlerinde normale göre azalma hissedersen muhakkak acile geliyosun demişti.
İstersen acile git, için rahatlar hiç olmazsa.

ayyy bak aklıma ne geldiii. aynı hayalleri bende oğlumla ilgili kuruyor olabilirimmm

Evet seni çok ii anladım ben, sonuçta daha iyi tanıyosun kadını, muhtemelen öyle çok özenli bi kişilği yok, ama işte ne yapalım herkes aynı değil, sen canını sıkma, eşin de seni biraz idare etse şu halindeyken iyiymiş ama onlarında her zaman ruh hali ii olmuyo heralde ne zaman ne yapacakları belli olmuyo :) üzülme sen, yavrun sağlıkla büyüyünce bunların hepsi teferruat kalıyo inan benim de kız kardeşim çok anlayışlı ve sevecendi hem hamileyken hem loğusalığımda, annemden bile daha tatlı davranmıştı bana, iyi ki varlar di mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…