bende öle didimm....
Hööyyttt didimm....
selam kızlar, cumartesi günü sabah saat 7.30 da bebişim dünyaya gelicek Rabbimin izniyle...dualarınızı esirgemeyin olurmu?
epidural sezeryan olucak kısmetse...
hepinizi öpüyorummmm
ayyy bak aklıma ne geldiii. aynı hayalleri bende oğlumla ilgili kuruyor olabilirimmm
babamiza sölicez kocanii , alindik biz hıhhhh
yapılışı kolay bir tarife benziyor tatlım sağolasın
mayalı hamur hiç yapmadım şimdiye kadar bu tarifle deniycem bende
SODALI POGACA TARIFI (bayatlamayan pogaca)
İnternette ilk nerede gördüm hatırlamıyorum ama yaptığım ilk günden beri çok sevilerek tüketilen bir poğaça türü oldu evimizde..Pofuduk olması bir yana, her türlü içle öyle güzel çeşitlendirilebiliniyor ki , olmazsa olmazımız haline geldi. Tüm bloglarda yapıldı, denendi benim uzak kaldığım dönemde..Ben de "benim ne eksiğim var deyip "kendi yaptığımı görselleyip sizlerle paylaşmak istedim..Tarif aynı tarif anlayacağınız.. Kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın diyerek tarife geçiyorum...
SODALI POĞAÇA (bayatlamayan poğaça)
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 şişe soda(maden suyu)
1 paket yaş maya(tercihen yuva)
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi:
peynirli maydanozlu karışım
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu, susam
SODALI POĞAÇA nın yapılışı:
Ilık sütün içine şekerimizi ekleyip karıştıralım
Mayayı ilave edip onu da karıştıralım
Sıvıyağı, sodayı, tuzu ekleyelim
Çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyelim
Üzerini kapatıp mayalanması için bir kenarda bekletelim
Mayası gelen hamurdan cevizden iri bir parça elimize alıp içini koyalım ve hafif yağladığımız fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.(Kabarma payını hesap edin)
Yarım saat tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu susam serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
Sefertasıtarifleri.com sitesinden alıntıdır canım...
Pişirdikten sonra soğumasını bekle ve kaçar kaçar koymak istiyorsan
poşetlere koy...2 buzdolap poşetine koydum ben biri normal diğeri kilitli poşetler
Afiyet olsun
ya ben çok fena bir kv olurmuşum gibi hissediyorum bazenne kıskanç anne babalarsınız siz öyle bee...
ben alışveriş hayalleri kuruyorum kızımla... tabi onun da isteyeceği zamana kadar...
ilk fırsatta deniycem tatlımm.Çok kolay canım ben yaparken hiç zorlanmıyorum
Mayalı hamur yapmayanların ilk denediği ve tarifi tutturduğu tariftir kuzum
Merak etme yaparsın fırından çıkardıktan sonra azıcık su serp ve üzerini ört
yumuşacık oluyor:56:
yok yok Kuzey'imi ayırdı bütün bunları söylerken... dediki bak olabilir ailesini tanıyoruz... huyu suyu iyi dedi..
ama bende dedim ki Kuzey Ayliz'i istemez... hıııhhh benim kızım ona baktı da dedi sonra
Çok kolay canım ben yaparken hiç zorlanmıyorum
Mayalı hamur yapmayanların ilk denediği ve tarifi tutturduğu tariftir kuzum
Merak etme yaparsın fırından çıkardıktan sonra azıcık su serp ve üzerini ört
yumuşacık oluyor:56:
o kızıyla heryere gidicekmiş... bütün arkadaşlarıyla takılırken babası da olucakmış... arkadaşı olucakmış kızının... hı hı dedim totomun kenarı... seni taşıycak yanında diyorum ihtiyarrr
ne var kızım diyo ayliz kısmet olursa 18 yaşına gelince ben 40'lı yaşlarımın başında olucam tam karizma zamanım yani... kızımın da havası olucak diyo... yazık hayal dünyasında geziniyo napsınnn takılsın o da oralarda
Çok teşekkür ederim canım, muhakkak deniycem.
Son bi sorum var, buzluktan çıkardığımda tepsiye dizip fırında mı ısıtmam gerekiyor?
Yoksa mikrodalgada falan mı?
Evet seni çok ii anladım ben, sonuçta daha iyi tanıyosun kadını, muhtemelen öyle çok özenli bi kişilği yok, ama işte ne yapalım herkes aynı değil, sen canını sıkma, eşin de seni biraz idare etse şu halindeyken iyiymiş ama onlarında her zaman ruh hali ii olmuyo heralde ne zaman ne yapacakları belli olmuyo :) üzülme sen, yavrun sağlıkla büyüyünce bunların hepsi teferruat kalıyo inanbenim de kız kardeşim çok anlayışlı ve sevecendi hem hamileyken hem loğusalığımda, annemden bile daha tatlı davranmıştı bana, iyi ki varlar di mi? :)
Canımcım uzun uzadıya yazdığın yazıyı bir çırpıda okuyuverdim
Ne çekmişsin be anammmm.Ama olsun bu tarz şeyler eşleri daha da
bağlıyor birbirine(ama herkeste aynı değil bu durum)Bazılarının
eşleri dinlemiyor hayunlarını anam da anam da deyip tutturuyorlar
Tabiki anası ama o zaman evlenmeseydilerrrNeyse canım siz herşeyin
üstesinden gelmişsin bundan sonraları size vız gelir ne maddi ne manevi..Önemli ölen
sağlıklı,huzurlu,aşklı bir ömür geçirmek
Kızlar anakucağı alacaktım, nette bi model gördüm, anakucağı olarak da kullanılabilen mama sandalyesi.
Chicco Polly Magic Mama Sandalyesi.
Eki Görüntüle 743315
İlk 6 ay anakucağı, daha sonra mama sandalyesi ve 3 yaşına kadar da sandalye olarak kullanılabiliyomuş.
15kg taşıma kapasitesi var.Fiyatı 350-400tl arası değişiyor nette.
Sizce nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?