bence bukadr takma canım kafana her ısde vardır bı hayır. o doktorda ıyııdır mutlaka tabıkıde yaparm demıs adam ne guzel al bebısını kucagna ınsallah
bebek dogum kanalına grdıyse dogmaya hazırsa neden sezeryan olsunkı anlamadm
belkide:)
cnm bu saatte 10 hareket yapıyorda normalde çok daha hareketliydi durmak bilmezdi tuhafıma gitti dediğin gibi poz.belkide
yahu bebeğin kilosu azsa neden biraz daha fazla bekletip kilo alsın diye düşünülmez... mantıksız değilmi sencede?... yani hareketleri az olabilir... yerleri daraldı... bizim de hareketlerimiz azaldı... ama kardiyosunda yani, solunum ve kalp atışlarınd sorun yoksa neden erken yani?
dr dıyor gunde 10 haretkett se normal dıye bnnmkı yanıı vee bebegımızın yerı daralıyor annesı kanalada gırdıyse zaten o zamn pek bırsey hısstmyrsn ben yatınca ayakalrını yada pıtpıt parmaklarını hıssedıyrom yoksa genelı kasılma annesııııııııııııııııııcnm bu saatte 10 hareket yapıyorda normalde çok daha hareketliydi durmak bilmezdi tuhafıma gitti dediğin gibi poz.belkide
e ben ne yapimmm aklıma gelyr paşam 40 doldurursaa eger 3700 fılan olurr e bennnnnnnn:44:sana bişey söyliiyimmi bende aynı durumdayım... ayın 1inde 40+0 olucam ve bendede bi belirti yok... doktorum 41+0'a kadar bekleme taraftarı... hadi bekliycez de benim de en korktuğum şey suni sancı... o suni sancıyı çekip bide olmazsa sezeryana alınmak beni en korkutan... ve ben henüz başlamayan doğumun suni sancıyla başlatılıp doğal sonuçlanmasına inanmıyorum tek bir örnek de görmedim bununla ilgili... doktoruma dün ucundan bi sormaya çalıştım, e dedim ya 41+0da da gelmezse sezeryan olucak olursa epiduralmi yoksa genel anestezimi öneriyosunuz dedim... sezeryanı falan düşünmüyosun normal doğurucaksın sen dedi kapadı konuyu... çünkü benim başından beri olan normal doğum isteğim... vücut anatomimin de buna uyduğunu söyleyen doktorum çok kolay olucağını düşünüyo ama bekleyip görücez bakalım... hepimizin hakkında hayırlısı olsun... en kolay en hayırlısı neyse onu yaşatsın rabbim bize... benim kızım dün 3450 gr ve 51 cm di...
iki haftada daha da büyürse normal şartlarda çıkaramayabilirim zaten ben onu:18::18:
aynen benım babam kucukken ogrettı sımdı bana bak dıyor babamdan ogrednıgımı ogluma aktarırırm ınsl dıyor:13:hehehehesatıcaz tabı ama bnm koca da aynısını bna yapıo oğlmla sarılıp yatıcam dıo bze yatak yeter dıo besıge fılan hı gerek yok bn ddm arkama kıvrılırsın demezmı bna cok fenalar anam bnlar araba surme ısı aynn bızdede ole ben bılıorum ama ehlıyetım yok ınş alıcam onuda :)))) oğlunada hemn oğretıcekmıs o ole usta olmus cocuklugundan berı surdugu ıcın oğluda ole olucakmıs allahm yarabbım yha
ya sorma gecen yine yoklugumdanistifade temizlik varken gelmis muıtfak cekmecemi indirmis ama darmdagın koymus yerine diyorum ki madem inidiryorsun oldugu gibi yerine koysana..ya diyor onu mu tutacagım aklımda cok alem yaa
canım benim dr hareketleri azalabilir dogumun yaklasmasının habercisidir dedi bana ama benmki aksine 2 gundur daha fazla oynuyor
wuu supermıs benı moldıya kahfe-krem paşam az cok anlar zar o zaman :44:aynen oyle anlayana canım
aa bu arada kızlar ne okudum biliyor musunuz? neden gogus ucu koyulasıyormus? cunku bebislerimiz yeni dogduklarında yaklasık 2 aya kadar sadece siyah beyaz gibi zıt renkleri farkedebiliyorlarmıs ve gogus ucunun koyulasması miniklerimizin meme uclarını bulmasını kolaylastırıyormus..buna ek olarak yeni dogan bebeklerinizin besiklerine zebra panda gibi iki renkli nesneler konulabilir yazıyordu
neyse cancanlar bize musade bebislerinize ve kendinize iyi bakın
sagol cnm 30 dk kadar uyumusum oh mısssssssya zaten bilmeliydik genelde yapacagız dedikleri herseyi anında yaptılar ama mayıs sonu haziran sonu diye diye aylarca oyalandık bastan bakan çelikin ifadelerinden anlamalıydık adam genelde olumsuz bakıyor ve acıklamalarını da oyle yapıyor sanırım halkı alıstırmak icindi.. neyse cıkan yasalar icinde sanırım en ise yarayanı bu olacaktı benim icin ama kısmet degilmis
oy allah esirgesin aylizinizi
öyle ya bi eşim gelsede sıkıntım geçseeee
iyi uykular canım
pamuk mu yun mu pamuk toplanıyor dıye ılıyorum oyusden yuzunu yıka sadece yunse zaten tazedırr--elyafsa sorun olma ben yıkadık besık setını ama sermedım daha erkenn ılerkı aylarında ınsl sererımmmmmmmmm cok sıcak olucak zatennpark yatağının içine sermek için cnm döşek te deniyor normal beşiklerin içine de konuyor
abowww yerım ben onu mınnak ellerını koklarım ya allah hayılrı evlat etsın ınsl bıslerde o gunerı goruruz tatlımannişler canlarım nasılsınız bakalım.ben iyim şükür kızımla birbirimize alışmaya çalışıyoruz:))) uykusuz geceler lohusa sendromu arasıra, gelen giden derken yoğun ve yorucu ama bi o kadarda güzel günler geçiriyorum.tam kızım doğalı 31 gün oldu:))))
geçmişi okuyamadım doğum yapan arkadaşlar varmı acaba?
ALLAH kolaylık versın hasretıne kavus kolayından ınsl cnm beım ılk duru muz gelıyor ınsll darısı evasudeye sıras gelınce tabimmmmmmmmmmTeyzeleri doktordan geliyoruz giderken içime de doğdu eşime dedim ki bak da gör doktor dicek ki biz bunu yarın bir gün alalım dicek dedim o da yok artık hatta şimdi gidelim alalım dermiş dedi gülmüştük falan
Neyse içeri girdik ultrasonda baktı doktorumuz biraz suyumuz azalmış bağırsak gelişimimiz tamamlanmış ilk kakası da bayağı oluşmuş dedi yani doğmaya yakın gözüküyor dedi. Kendi doğmadan bizim onu almamız lazım dedi çünkü ters Allah korusun normal doğum çok riskli
Ben zaten bi gariplik hissediyordum yalancı sancı yani karın kasılmalarım şiddetlenmişti hatta kasılınca belime de sızısı vurmaya başlamıştı demek doğum yakın olduğu içinmiş
Çok uzattım sonuç olarak yarın sabah 6.30da hastaneye gidin ben de 7de gelicem 7.30da sezaryene alacam dedi orda heyecandan bayılacak gibi oldum kalakaldım sonra Allah güç verdi şimdi iyiyim güçlüyüm
Hastaneye gittik oda tuttuk sonra kavanoz şekerlerimiz için pembe ve beyaz badem şekerlerinden aldık eve geldik
Kuaföre gittim fönümü de çektirdim kızımla Duru'mla kavuşmaya hazırım
Spinal yapacak ama ben cesaret edebilir miyim bilemiyorum
Kızım 37+2de doğacak kilosu 3e çok yakın boyu da 49 cm.
Bizim için dua eder misiniz teyzeleri
Sizleri çok seviyoruz
gogus gobek hepsı burda gel bacım yanıyorrrrrrrren sonunda oğluşun kıyafetlerini yıkamaya başladım
ütünün bir kısmını kuzenime rica ederim belki acır hepsini yapar
bizim ev bayağı büyük temizlikçi bol dolaplı büyük mutfağımıza karışmıyo onu da temizliycek bana cağnımmm kuzenimmm
oğluşun dolabını bir kez daha silerim eşyalarını yerleştiririm
valizimide hazırladım mı oldu bu iş
bi sonraki cumada temizlik bittimi huşu içinde doğum yapabilirim
şimdi bir duş alim
kızlar yaaa göğüslerimin altını yanıyor sıcaktan sizde nedir durumlar:26:
alıstrmalar baslamsı sendede dun gece bnmde kasık daydı ama gectııkızlar nasılsınız. benim arada sırada karın ağrılarım oluyor. bazen düzenli oluyor 10 dk da bir ama sonra geçiyor. bakalım bebeğim ne zaman gelmeye karar vericek.İnşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. ınsl zamnlarını bılıyorlar
cok sukur Yarabb'ımmmm bu günlerı gosterdın banadaaaaaaaa bende tek li rakkama düştüm sonunda ham d senalr olsun sana darısı dıger hanımce lere ınsallahhhhh
:79::79::80::80::81::81::118::118::118::118::119::119::119::118::118::124::124::124::124:
günaydınlar bız acalım paşaml a topiigı bugunn
nasılsınız bakalım bıs cok sukru ıyıyızzz dun eltımler fılan ardıyemekyedık sonra yuruyuse cıktık kocısle evım yanıyorr cok sıcak yaa son ka ve full gunes aldıgı ıcın zarrbebek ıcın ıı olcak ama ben haslanıyorummm
esımle 1 st yuruyusumuzu yaptık kasıklarmda acayıp baskı hıssettım kı sormayınn toplalladım ama deger paşam ıcınnnnnn
eve geldık dırek dusaa once sıcak su sonra buz gıbım(ancak hararetım basıyorr)
sonra ayakarım koptugunu hıssettım zonkluyorkı nasıl ee 84 kg tasımak kolaymıııyazıkk ALLAH raı olsun esım kremle masaj yaptı bır yandna gıdıklarınıyor bır yandanda cok hosuma gıttıı valla cok sagolsunn
canım kocacım benımm
paşamla bu st ayaktayız cunku uyuz gıbım kasınıyorm ben halen yaa
sızde gobısı yırtılıp da benımgıbı olan varmı resmen kırmızı damar gıbı oldular cok tatlı kasınıyorlar vazelın surunyrm tınmıyor bıle yaaaaaaa
kendımı zor tutuyorum kasımamamk ıcın cunku hep kasınıyor hemde tuz basıyorsun gıbı agrıyorr gece bunun agrısına kasınmasına uyanıyorum o kaa ynaı varmı böle olanınızzzzzzzz esım dıyor ne olmus boleeeoglum cık artık da annen rahat etsın dıyorr cok kotu olmus dedı alt tarafım ıı dedım yok sen goremdıgın ıcın öle sanıryorsun dedıı aynısı dedıı benım göbişş dünya harıtasındanda beter yan,iiiiiiiiiiiiiii
dr dıyor gunde 10 haretkett se normal dıye bnnmkı yanıı vee bebegımızın yerı daralıyor annesı kanalada gırdıyse zaten o zamn pek bırsey hısstmyrsn ben yatınca ayakalrını yada pıtpıt parmaklarını hıssedıyrom yoksa genelı kasılma annesıııııııııııııııııı
e ben ne yapimmm aklıma gelyr paşam 40 doldurursaa eger 3700 fılan olurr e bennnnnnnn:44:ama olsun kanala yerlestıgı cın basını sokmus artık gerısı gelır canımmmmmm
aynen benım babam kucukken ogrettı sımdı bana bak dıyor babamdan ogrednıgımı ogluma aktarırırm ınsl dıyor:13:
ya sorma gecen yine yoklugumdanistifade temizlik varken gelmis muıtfak cekmecemi indirmis ama darmdagın koymus yerine diyorum ki madem inidiryorsun oldugu gibi yerine koysana..ya diyor onu mu tutacagım aklımda cok alem yaa
canım benim dr hareketleri azalabilir dogumun yaklasmasının habercisidir dedi bana ama benmki aksine 2 gundur daha fazla oynuyor
wuu supermıs benı moldıya kahfe-krem paşam az cok anlar zar o zaman :44:
sagol cnm 30 dk kadar uyumusum oh mısssssss
pamuk mu yun mu pamuk toplanıyor dıye ılıyorum oyusden yuzunu yıka sadece yunse zaten tazedırr--elyafsa sorun olma ben yıkadık besık setını ama sermedım daha erkenn ılerkı aylarında ınsl sererımmmmmmmmm cok sıcak olucak zatenn
abowww yerım ben onu mınnak ellerını koklarım ya allah hayılrı evlat etsın ınsl bıslerde o gunerı goruruz tatlım
ALLAH kolaylık versın hasretıne kavus kolayından ınsl cnm beım ılk duru muz gelıyor ınsll darısı evasudeye sıras gelınce tabimmmmmmmmmm
gogus gobek hepsı burda gel bacım yanıyorrrrrrrr:26:
alıstrmalar baslamsı sendede dun gece bnmde kasık daydı ama gectııınsl zamnlarını bılıyorlar
bende çatladim :))
ilk basta öbegimin alt kısımlari cok kaşındı , yara gibi oldu su topladi resmen , doktor troysd die bi krem verdi ,
2-3 gundurde göbek deligim ve üst kısmı kaşınıyo , çok geriliyo . 2 gündür yogurt sürüyorum :)))))
inanilmaz ferahlatiyo soguk soguk vede kaşıntısını aliyo canimkuruyunca duşa giriyorum
gunaydin teyzelerimiz,nasilsiniz sizi unuttuk sanmayinbiz iyiyiz bugun uc gunluk olucaz .kv de kaliyoruz pc yok cepten sizleri takibe devam etmeye calisiyoruz .benden sonra doguran oldu mu ki??,daha dogurmayanlara da sabirlar diliyorum,hepinize dua etmeye devam ediyorum merak ettiklerim suzan ,yarim,evasude meleklerinize kavustunuz mu??anlatmak istedigim cook sey var teknik olarak dogumumu anlatmistim ama yasadigim duygulara deginememistim simdi de fazla zaman bulamiyorum anlatmak icin ve foto yuklemek istiyorum evimize gecince yukleriz artik teyzelerii kendinize ve miniklerinize iyi bakinnn
sağolasın canım
allah onları bildiği gibi yapsın.çok sinirleniyorum artık.
çok sevindim canım inşallah bir an önce sağlığına kavuşur evinize gidersiniz.
kızlar kaldığım yerden birkaç sayfa okuyabildim o kadar sayfa varki okuyamadım.doğum yapanlar oldu mu acaba.ben de bugün doktora gitmiştim kontrole.doktorum izne ayrılmış.gelecek hafta çarşamba bitiyormuş izni.ben yarın 38. haftayı dolduruyorum.mecburi sezaryen olcam.çarşamba gitsem en yakın perşembeye gün vercek.39. haftaya kalcak.çok sinirim bozuldu.sancım tutsa çocuk doğum kanalına girse ne olacak.
doktorların da izin almaya hakkı var ona birşey diyeceğim yok da cumartesi gitmiştik,bana dediki gelişimini tamamlasın 39.haftada alalım.meğer bu yüzden diyormuş.açık açık söylese ya ben bir süre yokum.istersen ben gelince 39.haftada alalım ya da istersen ondan önce gel diğer doktor alsın ameliyata.
bugün gittiğimizde hemşire nst mi çekti diğer doktorumuz bakıp değerlendirecek dedi.ben de nst sonucunu gösterince dedimki,doktor bey benim yarın 38.haftam doluyor.sizce sezaryen olmalımıyım ve sizde sezaryene girebilirmiyim?o da beklemeseniz iyi olur tabiki alırım dedi.son anda bir de doktor değiştirmiş oldum.canım da sıkıldı ama böyle oldu işte.pazartesi sabah 8 de orda olcam inşallah bebeğim gelecek.hayırlısıyla bir atlatsam
cok sukur Yarabb'ımmmm bu günlerı gosterdın banadaaaaaaaa bende tek li rakkama düştüm sonunda ham d senalr olsun sana darısı dıger hanımce lere ınsallahhhhh
:79::79::80::80::81::81::118::118::118::118::119::119::119::118::118::124::124::124::124:
mutlaka bekliyoruz..gunaydin teyzelerimiz,nasilsiniz sizi unuttuk sanmayinbiz iyiyiz bugun uc gunluk olucaz .kv de kaliyoruz pc yok cepten sizleri takibe devam etmeye calisiyoruz .benden sonra doguran oldu mu ki??,daha dogurmayanlara da sabirlar diliyorum,hepinize dua etmeye devam ediyorum merak ettiklerim suzan ,yarim,evasude meleklerinize kavustunuz mu??anlatmak istedigim cook sey var teknik olarak dogumumu anlatmistim ama yasadigim duygulara deginememistim simdi de fazla zaman bulamiyorum anlatmak icin ve foto yuklemek istiyorum evimize gecince yukleriz artik teyzelerii kendinize ve miniklerinize iyi bakinnn
nasılsınız baaalım. biz geldik yinee sıcak sıcak işimizee.gece resmen suyum çıktı yaa vantilatör falanda yok evde klima taktıracak kadarda sıcak değil ama bişiler almam lazım serinletecek
gözünaydın darısı başımıza artıkın..
günaydin canim :))
yarim ve suzan dogurmaktan vazgecmişler canim , böyle mutlularmişşş
sen ve bebişin iydir umarim ? biran önce resimlerinizi bekliyoruz iyi bakinkendinize
mutlaka bekliyoruz..
bugün rüyamda yarimi gördümm.. bize misafirliğe geliyordu 1 2 gün kalacakmış hatta. otobüsten inince beni arayacakmış ama şarjım bitmiş bana ulaşamayınca sora sora bulmuş evimi çok şaşırıyorumnasıl buldun özzür diliyorum falan ertesi gün ben işe geliyorum yarim de çarşıya çıkmış kendisi gezmiş oluyo aa ne cesaret bilmediğin yerde gezmeye çıkmışın diyorummalum üstüme hiçbişi örtmeden yatıyorum totoda açıkta doğal olark sonuç bu galiba
cepten girdigim icin ne kadar zamaniniz kaldigini goremiyorum canim,senin ne kadar kaldi doguma suzanla yarim dogurcak diye beklerken ben dogurdum yamelegim de ben de cok iyiyiz cook kavustuk ya birbirimize sizler de kolaycacik kavusun bebislerinize insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?