Günaydın canlar.Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum.kalanlarıda yani bizide allah bir avazda kurtarsın inşallah.Bizde işimize geldik.haftaya cuma son allah kısmet ederse :) bende bebeğimde gayet rahatız sanki hiç doğmayacak gibi.Dün eşim bilgisayarda ne araştırıyodu bilsenizsölim.google ye yazmış kocaman erken doğum nasıl olur diye.Sanırım erkn yaptırıcak doğumumu korkutup falan deli yahuu gülgül yerlere yattık oğlumla hadi bakalım cumartsi kontrol var.sadece arada karnımda kasıma olyor normal heralde bakaım ne dicekkk
Kizlar dogum yaptm ikimiz de iyiyiz daha sonra ayrintilari yazarim insallah.hepinize dualariniz icin tesekkurler.spinal yaptim rahatti
günaydın canlar ne kadar sıcak bu havalar de mi yaa gece su iinde uyanıyorum hep...
bu arada dün kilo muhabbeti olmuştu bende yazayım 14 kilo almıştım en son 2 hafta önce yarın sabah kontrol var muhtemelen 15-16 olmuşumdur :)
bi de benim göbeğimde hiç çatlak yok ama yan taraflarımda bi kaç kırmızılık oluşmuş herhalde onlar çatlak oluyor arkadaşım da hiç belli olmaz benim bir gecede çatlamıştı diyorbelki de çatlayacak daha inş. olmaz ama
paşamla bu st ayaktayız cunku uyuz gıbım kasınıyorm ben halen yaa
sızde gobısı yırtılıp da benımgıbı olan varmı resmen kırmızı damar gıbı oldular cok tatlı kasınıyorlar vazelın surunyrm tınmıyor bıle yaaaaaaa
kendımı zor tutuyorum kasımamamk ıcın cunku hep kasınıyor hemde tuz basıyorsun gıbı agrıyorr gece bunun agrısına kasınmasına uyanıyorum o kaa ynaı varmı böle olanınızzzzzzzz esım dıyor ne olmus boleeeoglum cık artık da annen rahat etsın dıyorr cok kotu olmus dedı alt tarafım ıı dedım yok sen goremdıgın ıcın öle sanıryorsun dedıı aynısı dedıı benım göbişş dünya harıtasındanda beter yan,iiiiiiiiiiiiiii
Kizlar dogum yaptm ikimiz de iyiyiz daha sonra ayrintilari yazarim insallah.hepinize dualariniz icin tesekkurler.spinal yaptim rahatti
günaydin canim ,
hayırlı haberler inş
ben 1 saatte çatladim
ne tesadüf bende gördüm yarimimutlaka bekliyoruz..
bugün rüyamda yarimi gördümm.. bize misafirliğe geliyordu 1 2 gün kalacakmış hatta. otobüsten inince beni arayacakmış ama şarjım bitmiş bana ulaşamayınca sora sora bulmuş evimi çok şaşırıyorumnasıl buldun özzür diliyorum falan ertesi gün ben işe geliyorum yarim de çarşıya çıkmış kendisi gezmiş oluyo aa ne cesaret bilmediğin yerde gezmeye çıkmışın diyorummalum üstüme hiçbişi örtmeden yatıyorum totoda açıkta doğal olark sonuç bu galiba
Canım daha çocuğun 4 gün hakkı var.)) Çok disiplinli ve dakik bir kız olacak demekki))
günaydin canim :))
yarim ve suzan dogurmaktan vazgecmişler canim , böyle mutlularmişşş
sen ve bebişin iydir umarim ? biran önce resimlerinizi bekliyoruz iyi bakinkendinize
mutlaka bekliyoruz..
bugün rüyamda yarimi gördümm.. bize misafirliğe geliyordu 1 2 gün kalacakmış hatta. otobüsten inince beni arayacakmış ama şarjım bitmiş bana ulaşamayınca sora sora bulmuş evimi çok şaşırıyorumnasıl buldun özzür diliyorum falan ertesi gün ben işe geliyorum yarim de çarşıya çıkmış kendisi gezmiş oluyo aa ne cesaret bilmediğin yerde gezmeye çıkmışın diyorummalum üstüme hiçbişi örtmeden yatıyorum totoda açıkta doğal olark sonuç bu galiba
cepten girdigim icin ne kadar zamaniniz kaldigini goremiyorum canim,senin ne kadar kaldi doguma suzanla yarim dogurcak diye beklerken ben dogurdum yamelegim de ben de cok iyiyiz cook kavustuk ya birbirimize sizler de kolaycacik kavusun bebislerinize insallah
gunaydınnnn annelerrr :))
dun gece ruyamda dguruyorum anlatım sızede :)))
gece yatmadan once wc ye gıdıorum tuvltımı yapıorum tam kalkerken kırmızı bıse gelıo aha dıorum nişan
snrada ped fln koyuyorum beklıorum suyumun gelmesını yatıorum tabı bu arada agrı sancı bse yok gece bda kalkıorum banyoya adım atıorum suyum gelıo ped oldugu ıcın cok fazla goremedım nekdn gldgnısancımn gelmesını beklıorum 2 saat gecıo ondan sonra baslıo belım kasıklarım agrımaya eşimi uyandırıorum daha anca uyandırıorum hea nişan geldıgnde uyandırsam hemn hastaneye gtrr neyse kalk dıorum zman tut agrılarım var tabı sıklasıo eşim daha dururmu hadı hastaneye cantamı alıorum cıkıoruz ebeler gelıo bakıo edıoacıklıga cok guzel dıo normal yaparsın sen dıolar epıdurelı yapın artk dıorum cok sancım var drmda yokmus tabı ızne cıkmıs ebeler bnı dgurtuyodu vallahı dun aksam cok hazıran annelerınn dgm hıkayelerını okudum sanırım bde heryerın camı acık totoyuda usuttk :))) olucagı buydu ama zorlanmıodum yha fazla korkmadımkıııııııııı
biz de doğurucaz teyzesi... vakti gelmemiş prensesimin galiba... beklyoruz artık mecburrr
ya zaten bilmeliydik genelde yapacagız dedikleri herseyi anında yaptılar ama mayıs sonu haziran sonu diye diye aylarca oyalandık bastan bakan çelikin ifadelerinden anlamalıydık adam genelde olumsuz bakıyor ve acıklamalarını da oyle yapıyor sanırım halkı alıstırmak icindi.. neyse cıkan yasalar icinde sanırım en ise yarayanı bu olacaktı benim icin ama kısmet degilmis
oy allah esirgesin aylizinizi
öyle ya bi eşim gelsede sıkıntım geçseeee
iyi uykular canım
gelir hatta geldi mi yoksa
amannn duymasınnn
az önce bi bikini beğendim... adam kıskançlığından çok çirkin diyoo yaaa...
Eki Görüntüle 743225
ya coook guzel bunlar, aynı benim kocamın taktigi makyaj yapınca makyajsız daha guzelsin faalan der hem beklemesin diye hem de sade olayım diye
SODALI POGACA TARIFI (bayatlamayan pogaca)
İnternette ilk nerede gördüm hatırlamıyorum ama yaptığım ilk günden beri çok sevilerek tüketilen bir poğaça türü oldu evimizde..Pofuduk olması bir yana, her türlü içle öyle güzel çeşitlendirilebiliniyor ki , olmazsa olmazımız haline geldi. Tüm bloglarda yapıldı, denendi benim uzak kaldığım dönemde..Ben de "benim ne eksiğim var deyip "kendi yaptığımı görselleyip sizlerle paylaşmak istedim..Tarif aynı tarif anlayacağınız.. Kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın diyerek tarife geçiyorum...
SODALI POĞAÇA (bayatlamayan poğaça)
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 şişe soda(maden suyu)
1 paket yaş maya(tercihen yuva)
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi:
peynirli maydanozlu karışım
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu, susam
SODALI POĞAÇA nın yapılışı:
Ilık sütün içine şekerimizi ekleyip karıştıralım
Mayayı ilave edip onu da karıştıralım
Sıvıyağı, sodayı, tuzu ekleyelim
Çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyelim
Üzerini kapatıp mayalanması için bir kenarda bekletelim
Mayası gelen hamurdan cevizden iri bir parça elimize alıp içini koyalım ve hafif yağladığımız fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.(Kabarma payını hesap edin)
Yarım saat tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu susam serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
Sefertasıtarifleri.com sitesinden alıntıdır canım...
Pişirdikten sonra soğumasını bekle ve kaçar kaçar koymak istiyorsan
poşetlere koy...2 buzdolap poşetine koydum ben biri normal diğeri kilitli poşetler
Afiyet olsun
sen bir pastane acsana sekerim
ah canım ya ins onlar gelmeden dogurmazsın :)) olsa da en onemlisi esin yanında
biz kurabiyelerden vazgeçtik dah adogrusu kocam fazla buldu ..
benim tac kırmızı kalın kadife duz birsey arkadas sagolsun pazardan buldu
hareketini bile hissedemedigim oluyor degil nefesi ki seninki kalp atısıdır belki
ah canım gozun aydın maasallah ececigine gormedim henuz fotosunu aradaki sayfaları okuyamadıgımdan ama cok sukur seni korkuttuklarından dah aguzel gecmis ve cok cok daha da guzel olacak hersey ececiginle
canım allah gonlune gore versin ve op kokla minik cınarı benim icin de
oy maasallah allah gonlune gore versin ve sana v eminnoşa saglık versin
canım aynı sıkıntı bende de var dşarı çıkamıyorum evde bi saga bi sola sacma sapan donuyorum gerci evde bile yoruluyorum o da baska ama neyse bence sen de bebise hazırlık yap bazen sabah uyandıgımda ayılmak icin odasına gidip oturuyorum huzur doluyourm belki sende de iise yarar
ya kv nin kp nin ne isi var sizde neyse canım gitmislerdir simdi gozun aydın
canımcım ne ettin senin sancılar erken basladı ama bekle beraber doguracagız bu gidişle benim minikte bir kıpırdama yok ama seninki gibi gosterip elletmemezlik yapmıyor en azındanp
allahım ya ekim başıymış öncesinde meclisin ucretsiz yolculuk yasası varmıss ee tabi yaz geliyor havaiye ucak parası odemeden gitmeleri bunca anne ve evladının mutlulugundan daha onemli...acıkcası oy icinse bu ekimde cıkan izin uzatması hic isimize yaramayack
canım hic korkma benim minigin her bir yeri en az bir hafta on gun geri ama dr m hicbir uyarıda bulunmuyor kafana takma diyor..
catı muayenesinden gectiysen dogumda da zorlanmazsın sanırım benim dr bilerek mi bilmiyorum acıttı ve sonra e buna dayandıysan normal dogurursun dedi
canım ekimde onaylasalar ne olacak ki 13 haftayı ekle temmuza şansı olup temmuz sonu doguranlar belki faydalanabilecek
of kp nin de takıgı fenaa
oh cok sukur gozun aydın annesi allah daha da guzel gunler nasip etsin size ve buradaki tum hamislere
maasallah esine bizimki de acayip titiz ama kendi yorulmayıp baskası temizlesin isteyenlerden..
biz badem sekerlerini evin en serin yeri olan gardırobumuzda saklıyoruz buzdolabında tadı kacarmıs...
strechlemeye gelince gorumcem tule sarmadan strechledi ben de kavanozlarda yaptıgımdan makinede yıkadım kavanozları ve kapaklarını icin nasıl rahat ederse sen de oyle yap
ben de artık takip etmeyenlerdenim dr den dr ye gecen hafta 23 kg idi :))
hahah yarmagul benim de babaannem acayip obez hatta maalesef artık yataga bagımlı olmus ve urfaya gidip gormeyi cok istiyorum ama gozum yemiyor baktıkca onu goruyorum aynada
tatlım ben de cengelkoy umraniye arasında bir yerdeyim
bizim de ek ders kesiliyor
canım dr daha iyi bilir uygun olanı ben olsam 3700-3800 kadarken normale cesaret ederdim ama sonrasını bilmiyorum ki benim dr de 3500tan sonrası normali zorlayabilir diyor ki benim minik en son 2800du yani zayıf bekliyoruz ve dr normal icin uygun diye gobek atacak neredeyse
hahahahaa bence direkt askere gider dogunca gerci benimkini de direkt evlendirecegiz anca o zamana kadar dogar gibi
[
oyy maasallah 41,5 kere koca adam bu yaa
Gel kuzum buyur gelllll
valla ya ya gelecegim ya da bana bir bluz kazagını falan gonder suruneyim belki bulasır bana..bu arada gebelik takviminde dogum yakınken ani enerji patlamalaı yasanabilir diye acaba bundan mıı
o kızıyla heryere gidicekmiş... bütün arkadaşlarıyla takılırken babası da olucakmış... arkadaşı olucakmış kızının... hı hı dedim totomun kenarı... seni taşıycak yanında diyorum ihtiyarrr
ne var kızım diyo ayliz kısmet olursa 18 yaşına gelince ben 40'lı yaşlarımın başında olucam tam karizma zamanım yani... kızımın da havası olucak diyo... yazık hayal dünyasında geziniyo napsınnn takılsın o da oralarda
her babanın en buyuk hayali insaallah allah yasatır hepsine minikleriyle gezmeyi
bizimkide kuzey enes teyzesii
kuzey adamımmm
babamiza sölicez kocanii , alindik biz hıhhhh
ben de bizim miniklerin ilk benim babam senin babanı dover lafını ne zaman soyleyecekler merak ediyordum
Çok kolay canım ben yaparken hiç zorlanmıyorum
Mayalı hamur yapmayanların ilk denediği ve tarifi tutturduğu tariftir kuzum
Merak etme yaparsın fırından çıkardıktan sonra azıcık su serp ve üzerini ört
yumuşacık oluyor:56:
woowww
ya ben çok fena bir kv olurmuşum gibi hissediyorum bazen
oğluma kimseleri yakıştıramam beğenemem gibi geliyor bazen eşim çok kızıyor bu düşüncelerime
ben simdiden kardesime kimseleri yakıstıramıyorum gerci birini yakıstırdım ve dua ediyoruz hayırlısıyla olsun diye ama biraz sıkıntı kız 18inde kardesim 25inde kız daha uni okuyacak kardesim de 4 yıl nasıl bekleyyeim diye bir de farklı ulkelerdeler oooff offf simdiden dertleri beni aldı
Tekrar biz geldikkkk yahu ne yapsam ne etsem vakit geçmiyor
Sanki ben hiç doğurmayacakmışım gibime geliyor
Poğaçaları pişirdim soğumadalar şu an.3 makine çamaşır asıldı,aşkımla
markete gittim marketten aldıklarımızı yerleştirdim.EEEEE daha ne yapsam ki
gideyim bari börek yapayımmmmKafayı yiyeceğim
oturamıyorum,yatamıyorum,tvde birşey yok...Dvd izlemekten sıkıldım
Ne kadar dert yandım affedin ama diyorum ya içimdeki enerji tek suçlusu
Buzluk için yapılan poğaçalar eşimin göbüşüne indi bile
Böyle işteeeeee
ya sekerimj ya siz bu dunyadan degilsiniz ya da ben bu dunyadan degilim.. ya ben cok tembelim ya sen acayip hamaratsın neyse nazar etmeyeyim maasallah maasallah
kızlar bişi sormak ıstyorum bu pazar ıcın merhabe bebek yıne ındırım kuponu vercekmı kodla.? alcaklarım varda ona gore yarın alcam yada beklıcm. bıde bezlerde ve ıslak mendıllerde gecıyorumu. ve ındırıme gırmıs urunlerden alsakda oluyorumu?
alısverıs yapanlar bı soleyıverse :)
canım sanırım ebebekte su an primalar 19,90 tl
kızlar pamuk yatağı hazır aldım ben yıkanması gerekiyor mu yıkanıyorsa nasıl yıkamam lazım :26:
bildigim o islem biraqz mesakatli once pamugu sopayla cırpıyorlar sonra dıs kaplaması yıkanıyor pamugu yıkayıp kurutmak da zor
Selam hanımlar nasılsınız? Ben bugün keyifsizimkontrolim vardı gittim, ne sancım var ne açıklığım ne de bebek aşağıya inmiş. Doktorum pazartesi doğumu suni sancıyla başlatmayı düşünüyor ama ben açıklık olmadığı müddetçe suni sancı istemiyorum. Ya ek süre isterim ya da sezeryan. Off oysa normal doğumu çok istiyordum ben inşallah Pazartesi gününe kadar doğumum kendiliğinden başlar. Oğlumunda hiç gelesi yok gibi hala çok hareketli tepinip duruyor. Ahh oğlum ahh dışarısı daha güzel geliver gari:)
yahu bebeğin kilosu azsa neden biraz daha fazla bekletip kilo alsın diye düşünülmez... mantıksız değilmi sencede?... yani hareketleri az olabilir... yerleri daraldı... bizim de hareketlerimiz azaldı... ama kardiyosunda yani, solunum ve kalp atışlarınd sorun yoksa neden erken yani?
ya postmature denilen birsey var ve tanıdıgım ikisi de oldukca saglıklı eger hersey yolundaysa dr bekleyebiliyor
kızlar tasınıyorum ya ben yalnızım annem gelemdı 4 cocugu daha var evde en kucugu 2 yasında kv gezmelerdeydı neyse zor oldu ama halledıyrum sukur.dun esımde benı yoruldum dıe çay ıçmeye goturdu sahıle.dedım tatlı tatlı kv hıc arayıp sormadı o kadar karnm burnmda ev tasıyorum sımdı aradı demek kı kocış aratmıs tuh ya haftasonuda ankaraya gıtcektım laf sokcatım amaneyse artık
inanmıyorum ya bu halinle ev tasıyorsun helal olsun sana, sen yine de lafını vurursun iste arkadaslarım cok aradılar yardım icin falan diye
ay kız benimki de öle oldu aynı hem bana dediki senin bebeim gelmeye niyeti yok dedi çarşambayı geçirirme kakasını yapabilir diyince korkuyorum hiç acılma yoksa sancı yoksa direk sun sancıda çoğunda sezeryana dönüyorlar onca acı boşa gidiyo ne yapcam bilemedim
suni sancıyla doguranlar var endiselenme ama ins hjayırlısı olur
canım benim son iki hafta tamamen durdu boyu ve kilosu hiç artmadı. bi de kızlar aklınızda bulunsun nstde bugün birden kalp atışı yavaşladı ve durdu ödüm koptu meğer alet kaymış
ya nst ne ise yarıyor anlamıyorum zaten ben de
Canım hiç korkma ben de spinal anestezi ile doğum yaptım.. Gayet sağlıklıyım bebeğim de öyle. Dualarımız seninle.. Sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın bebeğini inş..
yerim ececigi ben cok tatlı
bugun kontrolumuzu olduk..sancı mancı yok bendebenim kız yerini sevdi galibaaa kilosu yine düşük tabiki bouyda öylee.. 1 hafta 10 gün sonra yine gel dedi..tabi o zamana kadar dogurmazsan dedi :) hayırlısı olsun artık..bizden haberler böylee
sekerim benim oglanla aynı senin kız da du bakali ne zaman dogacaklar
en sonunda oğluşun kıyafetlerini yıkamaya başladım
ütünün bir kısmını kuzenime rica ederim belki acır hepsini yapar
bizim ev bayağı büyük temizlikçi bol dolaplı büyük mutfağımıza karışmıyo onu da temizliycek bana cağnımmm kuzenimmm
oğluşun dolabını bir kez daha silerim eşyalarını yerleştiririm
valizimide hazırladım mı oldu bu iş
bi sonraki cumada temizlik bittimi huşu içinde doğum yapabilirim
şimdi bir duş alim
kızlar yaaa göğüslerimin altını yanıyor sıcaktan sizde nedir durumlar
canım sutyene baglı bende de oluyor en iyisi evde ozgur gezmekp
uykusuz her geceeee
yok cnm yetişmiyor mutfak yarım gün sürüyor nerdeyse önceden tecrübe ile sabit
bu cuma hazır olur allah kısmet ederse benim göğüsler 85-90 arası fena
ist anadolu yakasında oturan kızlar aldığım temizlikçi bayan çok şahane şimdiye kadar böylesine denk gelmedim 2.gelişi almayı düşünenlere tavsiye ederim akrabam falan değil he pazarlamacı gibi hissetttim kendimi
tamam sekerim aklımda kısa sure once birini bulduk begenmezsek haberlesiriz merciii
canlar bugün kendimi kaptırdım poaça börek kek ikişer tepsi yaptım buzluğa atmaya bide annemler elazığa kız kardeşimin evini döşemeye gidiyorlar onlara yolluk olsun diye ama sonra akşama kadar hatta şimdi bile belimin ağrısından duramıyorum yaaa ne çok ağrıdı eşime diyorum suyun geldi mi diyor nerden öğrendiyse o suyu o gelmeden benim ağrılarımı ciddiye almayacak
bi bardak su boşalt paçalarına :)))
sağolasın canım
allah onları bildiği gibi yapsın.çok sinirleniyorum artık.
çok sevindim canım inşallah bir an önce sağlığına kavuşur evinize gidersiniz.
kızlar kaldığım yerden birkaç sayfa okuyabildim o kadar sayfa varki okuyamadım.doğum yapanlar oldu mu acaba.ben de bugün doktora gitmiştim kontrole.doktorum izne ayrılmış.gelecek hafta çarşamba bitiyormuş izni.ben yarın 38. haftayı dolduruyorum.mecburi sezaryen olcam.çarşamba gitsem en yakın perşembeye gün vercek.39. haftaya kalcak.çok sinirim bozuldu.sancım tutsa çocuk doğum kanalına girse ne olacak.
doktorların da izin almaya hakkı var ona birşey diyeceğim yok da cumartesi gitmiştik,bana dediki gelişimini tamamlasın 39.haftada alalım.meğer bu yüzden diyormuş.açık açık söylese ya ben bir süre yokum.istersen ben gelince 39.haftada alalım ya da istersen ondan önce gel diğer doktor alsın ameliyata.
bugün gittiğimizde hemşire nst mi çekti diğer doktorumuz bakıp değerlendirecek dedi.ben de nst sonucunu gösterince dedimki,doktor bey benim yarın 38.haftam doluyor.sizce sezaryen olmalımıyım ve sizde sezaryene girebilirmiyim?o da beklemeseniz iyi olur tabiki alırım dedi.son anda bir de doktor değiştirmiş oldum.canım da sıkıldı ama böyle oldu işte.pazartesi sabah 8 de orda olcam inşallah bebeğim gelecek.hayırlısıyla bir atlatsam
off ya sacmalşamıs salak dr, neyse herseyde bir hayır vardır canım sıkma canını
Gunaydın kızlar
huggies deneme paketini söyleyen arkadaşa teşekkürler.Bende kayıt yaptırdım bakalım gelecek mi:)
bana ne primadan ne de uye oldugum digerlerinden hicbirsey gelmedi((
günaydın canlar ne kadar sıcak bu havalar de mi yaa gece su iinde uyanıyorum hep...
bu arada dün kilo muhabbeti olmuştu bende yazayım 14 kilo almıştım en son 2 hafta önce yarın sabah kontrol var muhtemelen 15-16 olmuşumdur :)
bi de benim göbeğimde hiç çatlak yok ama yan taraflarımda bi kaç kırmızılık oluşmuş herhalde onlar çatlak oluyor arkadaşım da hiç belli olmaz benim bir gecede çatlamıştı diyorbelki de çatlayacak daha inş. olmaz ama
benim de boynum cımcılık oluyor les giib kokuyorum dustan hemen sonra...neyse çatlak konusuna gelince az biraz vardı sonra kv gecen nstde hic yok catlagın dedi taa ki bu nstye kadar bu nstde catır catır ctalamısım resmen kadının gozu degmişs
maasallah ve gozun aydın canım durusu op cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?