sen beslenmene dikkat et.alabildiği kadar alsın.protein ağırlıklı beslen.meyveni sütünü yumurtanı filan eksik etme.canınıda sıkma.bebişinde etkilenmesin annesi))asıl iş doğumdan sonra inşaalah sütle dolar taşarız da miniklerimizi besleriz ))
ahahhaha...
bu nedirr yaaa
bende dün kocama pazar listesi verdim, git dedim ananların ordaki pazardan ananla alışveriş yap (tek başın beceremez iyi sebzeler almayı) bizim akıllı da listeyle parayı vermiş kadına... herbişi almış sağolsun (bana da uyuz olurdu kv ama şaşırıyorum yani bu hallerine) neyse söylemesi ayıp benim herif taze yufka istemiş... ben istememiştim... biraz daha börek sarıp atarmışız dolaba... annesi demişki yormasın kendini kız bişey yapmasın, kızı gelip yardım edermiş bana... dedim yok yok kalsın... kimse gelmesin dedim bize.. ben yapabildiğim kadarını yaparım.. yapamadığım da hoş karşılansın artık... bide asıl bomba (dünyanın sonu geldi sanırım) verdiği pazar parasını aynen geri vermiş... bide demiş ki; sakın sıkıntıya girmeyin, yetişemediğiniz yer olursa biz yardımcı oluruz demiş (maddi anlamda)... amaaaaaaaaaannn dedim ölüyomuyuz neeekıyametmi kopucak yoksa
Dediğiniz gibiyse o kadar sevinirim ki... İnşallah dönmüştür de ondan karnım aşağıya inmiştir... :)
ya o kadar çok dikkat ettim kş ben tüm hamileliğim boyunca....ama demek ki iştahlı bir bebek değil....bugün gittim cevizli sucuk,incir blmem ne aldım :):)meyve zaten vazgeçilmezim ama demek ki bünyesi böyle bebeğin..10 günüm var işte...ne kadar alırsa artık 2900 olur herhalde diye düşünyorum neyse kısmet yaaa :):)çok da dert etmemek lazım...1800 doğan bebekler de var...
benim bebeğinde kilosu düşük ama başka sorunu yok çok şükür. artık dogunca aldırrız kiloları inş :)
kızlar konuyu değiştirmiş gibi olucam ama az önce 20 dakika dizisini izliyodum tuba büyüküstün bikini giymiş... ay şok oldum kadının vücudunu görünce hala kız gibi nası oluyor bu yaa kadın bi de ikiz doğurdu ... ne bi çatlak var ne bi selülit.. o nası bi fizikti yaaa :))))))))))))
kendisi doğuştan genetik şanslı :):)
valla öyle:) sonracığma dayanamadım netten resimlerini yakınlaştırıp baktım hakkaten kadında hiçbişey yoknası kıskandım nası kıskandım
buarada benim bebeğim de seninkiyle aynı kilosu 36+4 de 2600 çıktı ben de doktora bebeğim zayıf mı dedim zayıf değil minyon dedi :)))) kurtul artık şu psikolojiden bebeğin zayıf değil dedi
ya yanımda bir kadın vardı 3300 grmuış bebeği aynı haftadayız kadınla ama kadın iri yarıydı ben minyon bir tipim demek ki bana çekti..neyse doğsun da ağzına ağzına tıkarım.. :):)bu arada doktora da sinir oldum yaa...haftaiçi 1500 hafta sonu 1800 kadın inatla pazar günü olsun dedi ben de haftaiçi olsun deidm ama 300 tlnin hesabını yapıyor aklınca..onu batırmaz 300 tl ama şu doğum öncesi benim baya bir işimi görür...bir de ya terslik olursa dior..bir gün içinde ne terslik olcak ya....kardeşlerim gelcek dedim onları bekliyorum dedim olur dedi ama yarım ağız...ya dünyanın parasını kazanıyorlar hala dah açok kazanma derdindeler de..bizim de tam masraf ayı...valla pazar günü doğurmıcam.....
o da bişey mi benimle aynı haftada 3700 bile duydum
haftaiçi haftasonu farklı mı oluyomuş.. canım genelleme yapmiyim diyorum ama zorla yaptırıyolarbu doktorların dini imanı para olmuş :S sen bildiğin gibi yaptır doktor o sonuçta yapmak zorunda:)
bir de bir sürü insana da aynı günü vermiş...ben mali müşavirim ondan iyi hesap yaparım:) 300 tl az para değil :)
biz geldik teyzeler...
babamızla sahilde gittik yemek yedik yürüdük gezdik tozduk... sonra bi de hastaneye uğradıkbugünkü şikkayetlerimizi anlattık... karnımın kasılmaları devam ediyodu... bide belimden bi ağrı girdi... eve çıkmadan uğrayalım dedik... önce alttan muayene ettiler 2 cm açılma... rahimde henüz incelme yok... ama bebek aşağıya iyice inmiş... fakat rahim henüz ortalarda rahim inmemiş... suyu - kalp atışları çok şükür normal... ölçümleri de haftasıyla uyumlu... bacak boyumuz herzamanki gibi 2 hafta geriden geliyo... ama çok da takılmıyoruz artık napalım... kilomuz 3400 gr olmuş... nst de de sancımız çıkmadı... cumartesi bi daha gidicez kısmetse nst için...
Anne ve babaların korkulu rüyası olan bebeklerdeki gaz sancısı, süt çocukluğu döneminin en sık rastlanan rahatsızlığıdır. Doğumdan sonraki ilk dört ayda oluşan gaz sancısının her bebekte görülmediğinin altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eliya Benbiçaço, Bebeklerde gaz sancısı görülme sıklığı yüzde 10 civarındadır. Sanıldığı kadar sık değildir diyor ve merak edilenleri anlatıyor.
Bebeklerde gaz sancısını artırıcı bir faktör olarak evlerdeki sigara dumanı gösteriliyor. Evde sigara içen kişi sayısı ne kadar fazla ise bebekte gaz sancısı görülme olasılığı o kadar fazladır. Gaz sancısı tanısı konan bebeğin annesinin sigara içmesi ve ev içindeki diğer bireylerin sigara içmesi engellenmelidir. Annenin kafein içeren kahve, çay, kola ve çikolata gibi besinleri yemesi kısıtlanmalıdır. Annenin gazlı içecekler, süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller, baharatlı gıdalar, soğan, sarımsak, lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası gibi yiyecekler ile ilgili sorgulanması ve gereğinde bu besinlerin kısıtlanması gerekebilir.
Bebeğe Müzik Dinletme
Bazı müzikler bebeklerin rahatlamasını sağlar. Bebeğin anne karnındayken duyduğu anne kalp atımı seslerini dinletmek bazı bebekleri rahatlatmaktadır. Bu durumda bebek kendini güven altında hissetmektedir. Bu seslerin kayıtlı olduğu CDler ve oyuncaklar bebek mağazalarında satılmaktadır. En basitinden, saç kurutma makinesinin çıkardığı ses, intrauterin anne kalp sesine benzer ses çıkardığı için bu amaçla kullanılabilmektedir.
Annenin Bebeğe Ninni veya Şarkı Söylemesi
Bebek annenin sessini duyduğu zaman kendini güvende hisseder ve rahatlar.
Annenin Bebeği Kucaklaması
Sıkı bir şekilde kucaklanan bebek annesinin kokusunu, sesini, varlığını hisseder ve rahatlar.
Bebeğin Karnına Ilık Yağ ile Masaj Yapma
Tatlı sözler söyleyerek yapılan karın masajı ten teması da sağladığından bebeği rahatlatmaktadır. Bebeği yüzükoyun yatırıp, karnına ılık bir havlu serdikten sonra sırtını sıvazlamak da kimi bebeklerde gaz sancısını dindirmektedir. Kimi zaman da bebeğe ılık bir banyo yaptırmak İnfantil Colicin (gaz sancısı) azalması için yeterlidir.
Bebeği Rahatlatma
Bazı bebekler bebek arabası ile gezdirildiğinde, bazıları otomobille bir tur attıklarında, bazıları da kucakta veya beşikte sallandıklarında rahatlarlar.
e tabi doğduktan sonra büyür dert etme bencedeherkese iyi geceler ,doktor kontrolüm vardı bugün
36+5im bugün..sanırım 38+2de bebeğimi alcak doktor...haftaya cuma son bir kontrol daha var...o gün netleşcek doğum tarihi...
ama benim bebeğim zayıf sanırım yaaa 2kg600 gr...tam haftasında doğsa 3ü geçerdi ama bu 10 gün içinde kaç kg alır acaba...önce bir moralim bozuldu ama doktor dert etme doğduktan sonra büyür bişe olmaz dedi...
en son vsn doğum yaptı canım. artık hergün bir doğum haberi alıyoruzz.bugun cok gezdık teyzelerı:)
babamızla gittik bebek sekrlerını sepetını ısım yazılı suslerını fılan sıparıs verdık. hepsı 100 tlye mal oldu ama cok sekrler dogum oldgnda haber vercez hemen tarıhı basıp alcaz ınsallah.
klımamızı aldık kızalr yatak odasına. boylelıkle buyuk bı yukden de kurtulduk ınsallah
gerıye pazar gunku e bebekden yapcagm son alsverıse kaldı umarım guzel bı ındırım kuponu verırler. onuda tammlar koyarız cantayı kapmıza
annemlerde guzel bı balık keyfı yaptık annemler fılan karnın cok asagıya ınmıs bıde zayıflamıssın dedler azda olsa motove oldum ama babannem bos bulundu BU HAAAA dıye bı tepkı verınce gulme krızıne grdım:) yaslılıgna verdm artık kadın benı nkdr kılolu goruyosa
dogum yapan varmı cok merak edyorm kızlar
maşallah canım baya büyümüş minik prenses.biz geldik teyzeler...
babamızla sahilde gittik yemek yedik yürüdük gezdik tozduk... sonra bi de hastaneye uğradıkbugünkü şikkayetlerimizi anlattık... karnımın kasılmaları devam ediyodu... bide belimden bi ağrı girdi... eve çıkmadan uğrayalım dedik... önce alttan muayene ettiler 2 cm açılma... rahimde henüz incelme yok... ama bebek aşağıya iyice inmiş... fakat rahim henüz ortalarda rahim inmemiş... suyu - kalp atışları çok şükür normal... ölçümleri de haftasıyla uyumlu... bacak boyumuz herzamanki gibi 2 hafta geriden geliyo... ama çok da takılmıyoruz artık napalım... kilomuz 3400 gr olmuş... nst de de sancımız çıkmadı... cumartesi bi daha gidicez kısmetse nst için...
senin bu aspiratör anını unutamam canım.Siz merak etmeyin o gaz sancılarının alasını yaşadık bizeğer kolik bebeği olan olursa ben size bir sürü denenmiş yol öneririm, hatırlatırım. Ama tabi ki inşallah kimse öyle şeyler yaşamaz. çünkü bebeğinizin o küçücük olduğu zamanların tadını çıkarmak zorlaşıyor, gerçi bi açıdan da iyi bişey çünkü hiç unutamıycaanız anılarınız oluyor Eşimle ben özellikle ilk 6 ayımızı hiç unutamayız heralde :) 6 ay boyunca neredeyse hiç 3 saat kesintisiz uyuyamayıp hatta yatağımızda bile üstüste 3 gün yatamadığımız olmuştur. Hep bunu anlatıyorum ama mutfakta tezgah üstünde kızımız, eşim veya ben de armut koltuklarda son ses aspiratörle uyur kalırdık. 2 saat kesintisiz uyursak kar sayardık. Ama yine de şimdi keyifle anıyoruz, yaşarken zor olmuş da olsa unutulmaz zamanlardı
Eki Görüntüle 743915 Eki Görüntüle 743916 RNA TASARIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?