2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

bende dünya kadar börek attım... ki uğraşamam derken.... ama şimdilerde poğça yapma hayalim de var... malzemeler hazır ama gözüm kesmiyo onu yoğurmaya... annem gelsin hayırlısıyla bu akşam da... yarın falan yaparız artık birlikte...

Kalça çıkığı diye de her bebeğe söylüyo doktorlar, küçücük çocuğa ne eziyetler yapılıyo, ben bebek ters olsa bile bi sıkıntı olacağını sanmıyorum, etrafımda ters doğup, hiç sıkıntısı olmayan bir sürü bebek gördüm, hatta eskiden ters bebekler bile normal doğarmış onlarda bile bi sıkıntı çıkmamzmış. Bence çok problem yapmamak lazım...

Sancı geliyo ara aara
cok tatlı yya haftaya doğar bu AHU bence
gelmesin yaa 22 si dio benimkide 25 :18::18::18:nayırr az daha dursun ben daha evin keyfini çıkaramadım
sigara böreği şeklindemi sarıyorsunuz hatunlar yufkanın içine peynirmi koyuyorsunuz sadece çıkarınca kızartacakmısınız fırındamı yapacaksınız cahillik zor zanaat

sancı dediğin nerenden vuruyo peki... nasıl bi ağrı?... bide derler ki kız bebekle erkek bebeğin belirtileri farklı olurmuş...
Adet sancısı gibi tüm kasıklarını kaplıyor adetin ilk günü olur ya. Giderek artıya sonra sönüyo yavaş yavaş sancı
işin kötü tarafı yarın eşim istanbul a gidiyo günü birlik
yapayalnız dogurmasam iyiydi

cnm hakkınızda hayırlısı olsun

benimde niyetim var poğaçaya:)) kaçıncı sayfadaydı tarifi yaaa,yada bana poğacanın tarifini bi copy paste yapsanız :))))
akşama kız kardeşime yoğurtıyim bende :)))

ben sigara böreği şeklinde sardım,10 lu 12 li şekilde buzdolabı poşetlerine doldurdum cnm :)))
bnmde elimden gelen budur,aslında hiç böyle bi niyetim yoktu ama kıskandım hatunlardan :)))

Kızlar yaa eşlreinizle olan muhabbetlerinize bakıyorum, benim eşim hiç böyle heyecanlı değil.
Çok üzülüyorum
Kızımızla ilgili hiç konuşmuyo Karnımı sevmiyor. Offff..

Dur olumsuz şeyler getirme hemen aklına,,çok mu mecbur gidicek,gerekirse gitmeski babasıı

aaa... bende de var o ağrı işte...
hatta benim adet dönemlerim inanılmaz zor geçerdi... ilk iki gün kanamam olamazdı... ne zaman ki kanamam adam akıllı başlar... o zaman kesilirdi ağrı... bacaklarım bile çekilirdi... dün akşamdan beri ara ara oluyo o zaman ben saate bakıyım zaman tutuyım becerebilirsem...ama gerim gerim geriliyo kızım içerde...

benimde niyetim var poğaçaya:)) kaçıncı sayfadaydı tarifi yaaa,yada bana poğacanın tarifini bi copy paste yapsanız :))))
akşama kız kardeşime yoğurtıyim bende :)))

[h=2]SODALI POĞAÇA (bayatlamayan poğaça)[/h]Malzemeler:

• 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5-6 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
  • 1 şişe soda(maden suyu)
  • 1 paket yaş maya(tercihen yuva)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi:

• peynirli maydanozlu karışım
Üzerine:

• yumurta sarısı
  • çörek otu, susam

[h=3]SODALI POĞAÇA nın yapılışı:[/h]
  1. Ilık sütün içine şekerimizi ekleyip karıştıralım
  2. Mayayı ilave edip onu da karıştıralım
  3. Sıvıyağı, sodayı, tuzu ekleyelim
  4. Çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyelim
  5. Üzerini kapatıp mayalanması için bir kenarda bekletelim
  6. Mayası gelen hamurdan cevizden iri bir parça elimize alıp içini koyalım ve hafif yağladığımız fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.(Kabarma payını hesap edin)
  7. Yarım saat tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu susam serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim

bilgisayarıma kaydetmiştim
SODALI POGACA tarifi (bayatlamayan pogaca)

İnternette ilk nerede gördüm hatırlamıyorum ama yaptığım ilk günden beri çok sevilerek tüketilen bir poğaça türü oldu evimizde..Pofuduk olması bir yana, her türlü içle öyle güzel çeşitlendirilebiliniyor ki , olmazsa olmazımız haline geldi. Tüm bloglarda yapıldı, denendi benim uzak kaldığım dönemde..Ben de "benim ne eksiğim var deyip "kendi yaptığımı görselleyip sizlerle paylaşmak istedim..Tarif aynı tarif anlayacağınız.. Kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın diyerek tarife geçiyorum...

SODALI POĞAÇA (bayatlamayan poğaça)

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 şişe soda(maden suyu)
1 paket yaş maya(tercihen yuva)
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi:
peynirli maydanozlu karışım
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu, susam
SODALI POĞAÇA nın yapılışı:
Ilık sütün içine şekerimizi ekleyip karıştıralım
Mayayı ilave edip onu da karıştıralım
Sıvıyağı, sodayı, tuzu ekleyelim
Çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyelim
Üzerini kapatıp mayalanması için bir kenarda bekletelim
Mayası gelen hamurdan cevizden iri bir parça elimize alıp içini koyalım ve hafif yağladığımız fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.(Kabarma payını hesap edin)
Yarım saat tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu susam serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim

Sefertasıtarifleri.com sitesinden alıntıdır canım...
Pişirdikten sonra soğumasını bekle ve kaçar kaçar koymak istiyorsan
poşetlere koy...2 buzdolap poşetine koydum ben biri normal diğeri kilitli poşetler
Afiyet olsun

Kızlar yaa eşlreinizle olan muhabbetlerinize bakıyorum, benim eşim hiç böyle heyecanlı değil.
Çok üzülüyorum
Kızımızla ilgili hiç konuşmuyo Karnımı sevmiyor. Offff..

babalar anneler gibi olamayabiliyo....
buna takılma... doğmasını bekle... gör bak kucağından indirmiycek

aaa oldumu hiç sen neden gitmiyorsun gitmen lazımgezerken doğuracaksın sen nasılsa

Slm kızlar az once doktordan geldik :))hersey normal görünüyor cok şükür:))doktor normwl dusunuorsan 25 temmuz a kayar sezeryan dusunursen 18-19 temmuz gıbı alırız dedi. Ne ıstediğimi sordu daha once panık atak geçirmiş biri olarak normal doğumda kendıme guvenemedıgımı soyledım daha zamanın var sen gene de dusun anormal bısey yok cunku dedi. Bilemiorum ya otekı turlu amelıyattan da korkuorum bakalım nasıl olcak, bı sekilde cıkacakta :)))bu ara da 36+0 görünüorum normal 37+0 olmam lazım son adet tarıhıme gore ama dollenme gec oldugundan benım arada 1 hafta oynuor yanı herkes adet gorur gormez hamile kalmadığı ıcın benım ortalama tarıhımde basından berı 1 hafta oynuordu. İşte boyle bakalım haftaya cuma tekrar gideceğim catı muayenesınden de yırtıorum bu gidişle yehhu yehhu :))))

çok thankss kızlar :))
sayfa sayfa aramama gerek kalmadı çok makbule geçti bende hemen kaydediyim masaüstüne :))
anneme anlatıryorum yapıp böle böle dolaba koycam diyorum,ayy hamarat kızım diyo dalga geçiyo tabii:))) genelde o koyar ben onun dondurucusundan takılırım hep ; ama kendimde bişeyler yapayım sonuçta ailem oğlumla tamamlanıyoo :))yapmam lazım böle şeyler :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…