oh ne guzel ya ben anneme oyle donumu monumu birseyimi gostermem hatta cıplakken beni gormesini bile istemem,
ana gibi yar olmaz canım. onlar kıyamıyorlar herşeyi yapmaya çalışıyorlar. bu zamanlarında annenin gelmesi senin için gerçekten çok iyi oldu.
hem korktuğun gibi anneni kıracağınıda hiç sanmıyorum ben
pöff bu işler sıkıntı yaa..o da bolu yaptı dogumunu dr yazdı birseler halletti diyor ama benim dr de bilmiyor ki((( ühüüühühühühühhhh
oh ne guzel ya ben anneme oyle donumu monumu birseyimi gostermem hatta cıplakken beni gormesini bile istemem,
hoşgeldiniz özlettiniz kendiniz yaa gezentilerselam teyzeler ,
biz geldik , kontolumuz vardi , hersey yolunda bi sorun yok çok şükğür, evdeyiz bugun , salı çarş işe gidicez sonrasi gel keyfim gellll ohhhh , kaç gündürde çok yogunduk arada girdik baktik ama , ehrkes iyi umarim doguran yok sanirim :))
yemek yicez şimdilik görüşürsss
bende çok utanırım öyle ellenmesinden falan hatta bakılmasından bile rahatsız olurum ne annemin ne kız kardeşimin yanında giyinemem. eşimin bile giyinirken bakmasına izin vermem o derecce yani. annemde bebeği emzirirken napçakssın saklancak mısın sürekli diyor. bende evet göstermicem kimseye bi yerimi diyorum. ama nasıl olcak bu iş bilmiyorum. sırf bu sebeplerden dolayı bile bazen normal doğum istemiyorum
sahi arkadaslar dogumda emzirme doneminde herkesin gogsumu ellemesi kabusum oldu, zaten annem degil de kv cok meraklıdır oyle ellemeye tutmaya, gorumceminki ortalık malı olmustu herkes bir elledi cocugu emdirsin diye.. ben oyle olmasını istemiyoum ne yapsam acaba? en basından soylesem oyle yaklasmayın sonra kavga etmeyelim diye benim kv dinlemez ki((
bir sorum daha var kusura bakmazsanız su sodalı pogacanın peynirini icine degil de boyle hamuruna katsak acaba kabarmasını engeller mi ki
aramaz tabii de beklemekten kafayı yeyince oyle olurmus gibi dusunuyor insanpp
oğluşumu emzirdim babası gazını çıkarırken anlatayım azıcıkfotolarda tosun çıkmış da öyle değil teyzeleri 3000 gr doğdu ama ödemi yoktu hiç. yani doğumdan sonra hiç kg vermedi. cuma sabah doğum yaptım. spinal sezeryan ile. onun detaylarını anlatıcam ama odaya geldim hemen emzirdim ilk 1-2 emzirme zor oluyor bebek zor tutuyor vs ama sonrasında düzeldi çok şükür. spinalin etkisi geçince daha rahat hareket edebildim dolayısıyla emzirmek de daha kolay oldu. çok gazlı bi bebek değil şimdilik, yediklerime biraz dikkat ediyorum. ilk günler de bebişin çenesi kuvvetli olmadığından zor emiyor, yoruluyor doymuyor. sütüm az diye düşünmeyin zor oluyor o durumda ama azmedin kızlar emzirmeye önem verin. çünkü havalar çok sıcak, bebekler emerken terliyor emdikleri sıvıyı da o sırada kaybediyorlar. ben yeterli emiyor diye düşünüyodum ama 5-6 saat çişini yapamadı pipisi şişti acile gittik yeterli sıvı alamamış daha çok emzirin dediler. aklınızda olsun. kusma sorunu da şmdilik yok ama emdikten sonra başında biri mutlaka oluyor , kusar da boğazına kaçırır diye. işte böyle kızlar bu arada eşimle yalnız bakıyoruz bebişe çok zor değil, hiç gözünüzde büyütmeyin uykusuzluk oluyor ama dayanılmıycak gibi değil. bebiş uyuduğunda yarım saat uzansanız yetiyor. ki ben daha 3 gün önce sezeryan oldum, bütün gün evin içinde dolanıyorum yatmıyorum. doğum şekli ne olursa olsn korkmayın kızlar,
kızlar selam, bizim bugun 40+0 gunumuz amma daha dogumdan tık yok, gece kac kez hevesle kalktım suyum mu geliyor diye ama bildiginiz wc ihtiyacıymıs artık bak bak ne nisan var ne kına..en buyuk korkum dogmazsa izni nasıl uzatacagım ve daha da onemlisi belki suni sancı sezeryana doner mi diye?
of neetcez boyle? yarim dunden beri var mı sende gelişme?
pöff bu işler sıkıntı yaa..
hoşgeldiniz özlettiniz kendiniz yaa gezentilerkaç kilo bebişin annesi azcık anlat bakalım
ayy güldürdünbeni kızz demek eşine de izin vermiyonnn
slm tatlım hosgeldiniz afiyet olsunnn
annemler geldiğinden beri ben önceki gibi 24 saat online olamıyorum kızlar...
acune de bugün doktor konrolü vardı işe gitmiycekti izinliydi
yok canim ne dogurmasiii , daha çok varrrrrrmişşşşş
buralarda gözükmeyince bende sandım kii gitti doğum yaptın canımm
çok itici bir düşünce cidden. herkeste herşeyi biliyor zaten. inşallah böyle durumlar yaşamayız.gerçekten çok sinir bozucu.burunlarını sokmasalar saklanmaya gerek yok neticede ya bir ortu orteriz uzerimze ya baska odada ya da arkamızı donup emziririrz..neticede olacak olan bu ama dogum ertesi hepsinin basımıza ususup elleriyle tutup bebegin agzına zorla tutturma cabası gozumun onune geldikce tuylerim dikendiken oluyor, sadece ve sadece hemsireden yardım isterim gerekirse ama kv yi tutmak gerekecek..gerci bi arkadasımız esimin yanında bu konuda onlem almak babalara dusuyor dedi, umarım mesaj gerekli yere ulasmıstır
benimde cuma kontrolüm çatı muaynesi yapıcak dr. ondan sonrada normal mi sezeryen mi ona karar vericez çok heyecanlıyım.bendede bi belirti yok hiçç bilmiyorum nasıl olucak çarşamba kontrol var bakalım dr ne diyecek
ohh ne güzel yaa. ben annemle bu kadarını yapamam. biz biraz (aslında ben) mesafeliyiz sanırım. ben pek gösteremem öyle heryerimibende gösteremem ama elin doktoruna açıyorum ya herşeyimi... beni doğurana da açarım dedim... kafamda kırk tilkiyle yatıp kalkmaktansa...hem allah razı olsun dün öyle bi yıkadı ki beni... ayaklarıma uzanamıyodum kocama da hiç söyleyememiştim ayaklarımı yıkarmısın diye... yetişebildğim kadarını yıkıyodum işte... becerebildiğim kadar... dün anacım kırkladı beni resmn
bide ben onun en küçüğüyüm hala büyümedim.. anne olucağıma bile inanamıyo... gelin olurken de inanmıyodu... kıyamıyo yani hala bebekmişim gibi ilgileniyo allah razı olsun...
aayy bak baba dedinde aklıma geldi. babam malatya ya gitti çalışmaya. iş ne zaman biticek belli değil.kardeşim zaten ay başından beri bizde kalıyor.annem yazık tek başına kaldı evdeya benim annemle derdim yok aslında... beni yorup strese sokan babam... huysuzlukları... yoksa anacım kimseye zararı yok...
vermiyorum vallaayy güldürdünbeni kızz demek eşine de izin vermiyonnn
bebiş ne durumdaymışşşşyok canim ne dogurmasiii , daha çok varrrrrrmişşşşş
benim kaburgalarımı tutup ayırasım var o kadar rahatsızım yaniiYaf herkesin karnının alt kısımları kaşınır benim üst tarafları kaşınıo,,kaşıyınca da acıoZaten alttan da kaburgam acıtıo oralarıı
Aminnn inşallahhSelam kızlar keyifli bol tepikli günlerBugün topik maşallah dolu dolu ne güzel ya hergün güzel haberler alıyoruz...Doğum zamanı geçenler duruyor geriden gelenler çatır çatır doğuruyor Sağlık olsunda erkeni geçi önemli değil...Ben nidilat kullanmaya baslamıştım ya o günden beri baş ağrısı çekiyorum doktorum kullanma o zaman dedi kasılman ağrın yine başlarsa gel dedi.. aslında ağrı değilde kasılmalar oluyor bu durum beni rahatsız etmiyor bebeğede zararı olacağını düşünmüyorum.. suyum nişanım sancım olmadığı sürece gitmeyeceğim zaten ayın 15i kontrole çagırdı (tabi bebek erken gelmezse) fazla ayakta kalma dedi.. bende öyle takılıyorum işte puff yaa aslında bir an önce doğsun istiyorum bu halimden çokk sıkıldım...böyle karışık kuruşuk duygular içindeyim iştee Hep dua ediyorum hepimiz içinn önce sağlık diliyorumm sonra en acısız halinden doğumlar diliyorum.. normal isteyenler çatırrr çatırrr bir avazda doğursun inşallah...sezeryanlarda ağrısız acısız bir an önce doğurup ayağa kalkar inşallah(amin)
:)) bizim sıpanın henüz niyeti yok , zaten daha 4 haftamız var nerdeyse teyzesi gelmesin zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?