canim ,
tombiş olmasi o kadar iyi ve saglikli oldugu anlamina gelmiyoki , usd lerde tam ölçemeyebiliyo , sebze ve et yemeye calıs annesi alir inş cnm , hem almasada dogunca sen sütünce beslersin
şuanda normal doğum görünüyor, 18 temmuza kadar normal doğumu bekleyeceğiz dedi doktorum ben de bekliyorum işte heycanla, dua ederek:)
Hayır bırde anlamadığım bu hafta o kadar guzel yedim kı :)))gorunce dumur oldum resmen :))) saolun kızlar benı rahatlattınız :)
Hayır bırde anlamadığım bu hafta o kadar guzel yedim kı :)))gorunce dumur oldum resmen :))) saolun kızlar benı rahatlattınız :)
Merhaba kızlar, ben yeni üye oldum, şu anda 37+2 haftalık hamileyim, geçen hafta ilk kez nst ye bağlandım, doktor çok vakti kalmamış, her hafta kontrole geleceksin demişti. Dün gittim, doktor yoktu, doğumhanede ebe nst ye bağladı, ağrı görünüyor ama açılma yok dedi. Hatta bu nst sonucuna göre yatırmam gerek sizi, ancak imza karşılığı çıkabilirsin yarına kadar gelebilir dedi, biz de bebek geliyor diye panik olduk ama ben hiç sancı hissetmiyorum, çıktım eve geldim ama hala birşey yok bende, bugün doktora sorduk açılma yoksa merak edilecek birşey yok demiş, siz de böyle bir durum yaşayan var mı, doğumu ne zaman oldu, benim şu anda neler yapmam gerekiyor bir danışmak istedim.
kızlar buğday çorbası bebeğe kilo aldırıyor ben soğuk taze naneli yapıyorum içiyorum bebişim 3 kiloya yakın oldu bizimkinde fiziksel gerilik olabiilirdi korkumdan hep yedim.
bulgurda bebeğe çok yarıyor soğand bol bol yiyin süt yapıyor.ben soğanlı salata sarımsaklı şeyler yiyorum hep.
üzmeyin kendiniz son haftalarda bebekler çok kilo alırmış bunlarıda yerseniz doğuma kadar kilo alır bebişleriniz...
annesi , bazi bebekler minyon oluyo genlerle ilgili :)) ve doktorum bana dediki anne kaç kilo dogduysa bebek ona yakin dogma ihtimali cok yuksek ben 3900 dogmusum aman dedim o kadar iri olmasin nasil cikicak :) boyumda uzun dogmusum benim bebiste öle ayaklari agzimdan cıkıcak sanki , hepsi ayni degil işte , üzme kendini saglikli olsun yeter
ve guzel guzel yediklerimiz sadece bize yarıyooo mesela ben 1 haftada 1800 gram almiş
bizimde yarın kontrolumuz var bakalim kaç kilo olmusuz
benim evle iş araso 10 dakikaydı. işe gidip geliyordum yürüyerek öğle aralarıda yemeğe gidip geliyordum toplamda 40 dakikaa ediyordu. ekstra yürümüüyordum. 2 gündür evdeyim dün rapor vermye gitttim bugünde çarşıya. yarına allah kerimdr 2 günde 1 yapabilirsin dedi.genelde market gezmelerimiz oluyor annemle yada teyzemlere yürüyoruz.
ya sen benim yediklerimi bir görsen varyaa bebeğmin 5 kilo filan olması lazımdı o yemelere içmelere:))) neler nelerrrr kaç şişe pekmez günde kaç tane muz kaç bardak süt kaç kilo ceviz et ohoooooooo haddi hesabı yokk inandoktora da dedim hatta çok iyi besleniyorum dedim... istersen kuş sütü iç istersen omega banyosu yaptır bebek vücut yapısı kadar kilo alır, 160lık bir insanı 180 yapabilir misin dedi... çok mantıklı:)))
ya az bi sancı çıktı diye yatış verenlere de hastayım valla:))) 37. haftaya gelmişin heraldeki kasılmaların olacak amma evhamlandırıyolar yav:)) bana da yatış veriyodu devlet hastanesi, neymiş bebişim hareket etmiyomuş nasıl etmiyor yav ben hissediyorum10 dk lık nst sonucuna göre kadının koyduğu tanı bu, hareket etmiyomuş evet o 10 dk da hareket etmedi ama gün içinde çok hareketli yani
düzenli sancı yoksa yatış da yok bence hiç endişelenme:))
benim evle iş araso 10 dakikaydı. işe gidip geliyordum yürüyerek öğle aralarıda yemeğe gidip geliyordum toplamda 40 dakikaa ediyordu. ekstra yürümüüyordum. 2 gündür evdeyim dün rapor vermye gitttim bugünde çarşıya. yarına allah kerim
ben bugun carsidayken kadinlarin hakimda yaptiklari yorum : kadina bakya şurda dogurcak halen gezme derdinde
merhaba kızlar burayı çok özlemişiz.ama girebilmek kolay değil artık.1 temmuzda doğum yaptım.allaha şükür iyiyiz.yalnız ben yine lohusalık bunalımına girdim galiba.niye böyleyim ben ya.önceki doğumumda da sıkıntı çekmiştim.yine aynıyım.hergün bir sinir harbi.kızım da çok kıskançlık yapıyor.baya sorun yaşıyoruz o konuda da.of dua edin kızlar ya.şükrediyorum tabi bebeğime sağsalim kavuştum ama işte böyleyim.kimler doğum yaptı çok merak ediyorum.
,kızlar benim yeni tedirginliğim doğum sırası ve sonrasındaki anne-kv durumu olmaya başladı. geçen salı görümcem doğum yaptı, aileler arasında sorun oldu, bugün en yakın arkadaşım şehir dışından geldi onunla dertleşme fırsatı bulduk, doğumunda annesi ve kvsi arasındaki tartışmalarda eşi tarafsız kalamamış ve şu anda annesi ile eşi küsler. hem de öyle böyle değil. yok onu yesin bunu yemesin, şunu sürelim bebeğe bunu giydirelim. ve anladığım kadarıyla doğum ve sonrasında annelerimiz önce bizi düşünürken ondan başka herkes önce bebeği düşünecek. aaah ah ağlarsa anam ağlarheralde doğum da düğün kadar riskli. hoş ben eşime güveniyorum o arayı bulur gerginlikleri alır ama tutun ki ben depresyona girdim o zaman ben sakin kalamazsam diye korkmaya başladım. Allahııım kazasız belasız sağ salim bi atlatsak doğumlarımızı ve lohusalığımızı...
kızz mınıcık bebeklerede yapılırmı acaba bu bırazcık tosun da
kızlar benim yeni tedirginliğim doğum sırası ve sonrasındaki anne-kv durumu olmaya başladı. geçen salı görümcem doğum yaptı, aileler arasında sorun oldu, bugün en yakın arkadaşım şehir dışından geldi onunla dertleşme fırsatı bulduk, doğumunda annesi ve kvsi arasındaki tartışmalarda eşi tarafsız kalamamış ve şu anda annesi ile eşi küsler. hem de öyle böyle değil. yok onu yesin bunu yemesin, şunu sürelim bebeğe bunu giydirelim. ve anladığım kadarıyla doğum ve sonrasında annelerimiz önce bizi düşünürken ondan başka herkes önce bebeği düşünecek. aaah ah ağlarsa anam ağlarheralde doğum da düğün kadar riskli. hoş ben eşime güveniyorum o arayı bulur gerginlikleri alır ama tutun ki ben depresyona girdim o zaman ben sakin kalamazsam diye korkmaya başladım. Allahııım kazasız belasız sağ salim bi atlatsak doğumlarımızı ve lohusalığımızı...
ben bugun carsidayken kadinlarin hakimda yaptiklari yorum : kadina bakya şurda dogurcak halen gezme derdinde
Ameliyathaneden cikarken tek hatirladigim dikislerimin yamasi ve acimasi. Sonra odama getirdiler bir hemsire geldi karnina msj yapicam diyerek bir abandi gobegime alttan ne var ne yok ameliyattan kalan tum birikintiler fosladi. ama ilk defa o an bagirdim sonra 15 dk sonra bi kez daha bastirdi pis kanin birikmemesi gerekiyomus serumlari taktilar 3 buyuk devirdim valla. Sonra m.suyu ve biskuvi aldim kizlaaaarr o acligin ustune bi iyi geldi ki anlatamam. Ustumu basimi kardesimle gorumcem temizlediler giydirdiler hasta bezinide taktik wc ye iki yuruyus yaptim canim ne kadar yansada.12den sonra koridor voltalarim baslicak bide sut sagmaya baslicam ins. Gelir hemencecik. Ben bu kadar strese neden bole neseliyim bide ony diyim: kizimicerrah az once muayene etti ve yarin ameliyata alabilecegini solemis anneme. Cok buyuk degilmis kese bole cocuk yumrugu kadarmis karacigeride yokmus kesede. Karin duvari ameliyatta kapatmaya yetecek kadar gelismis sukur rabbime. Sabaha kadar serumla beslicekler Henuz boyunu kilosunu ogrenemedik ama benim kizim cok guclu olacak annesi gibi inaniyorum buna. Ben sadece resmini gordum,ksrdesimle esim aglayarsk geldiler yanindan, olsun, o iyilessin sagligina kavussunda biranonce ben tum acilara raziyim, dualariniz bana karsi geldi canlarim o 4 sa stresle beklerken bi basima o anda hepinize dua ettim en kotu yasayaninizben olmus olurumda siz kus gibi dogurursunuz insaaaaallllaaaahhhh
yuhh duydunmu böle dediklerini onlara neymiş yürümemiz lazım bacım needelim deseydin
,
amin canım inşallah kazasız belasız gecer ,ayrı ayrı zamanlarda gelseler hem sen daha cok faydaanmıs olursun neden ole yapıyorlarkı,gercı bız ıkı tarafada uzagız sırayla gelecekler 40ımız cıkana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?