kızlar benim kızın doğduğu günün ertesi günü babası kamuda mühendis olarak atandı kpssden kız çocukları çok nasipli olur derlerdi doğruymuş biz edirneye taşıncaz ama memleketlerimize hem çok uzak hem bilinmedik bi yer bizim için hem de bebeğimle zor olacak tek başına yerleşmek
kızımın adı:Zeynep Duru
Doğum tarihi:03.07.2013
saati:17.06
kilosu:2870gr
boyu:49cm
doğum şekli: genel anestezi sezeryan
haftası:40+1
hastane:Çakmak Erdem Hastanesi
beklenen doğum tarihi ve aynı zamanda benim de doğum günüm olan 2temmuzda çok çok heyecanlıydım.aynı güne denk gelmesi hoş olacaktı.ama kızım illaki de kendine özel bir günü olmasını istiyordu ki bi türlü o sancılar gelmedi.3temmuz sabahı eşim,annem,k.validem ve kardeşimle beraber hastaneye gittik.muayenede 3cm açıklığım vardı.ancak ortada bir kemiğin çok çıkıntılı olduğunu bebeğin orayı aşabilmesi gerektiğini söyledi doktorum.hastaneye yatış yapıldı.odamıza geçtik.çok tatlı ebe hanım cicilerimi getirdi ve lavman yaptı.sonrasında suni sancı takıldı.haydi bakalım dedim başlıyoruz,bismillah :)
bu arada bizimkiler sürekli okuyor üflüyorlardı bana.ilk 1saat çok az bel ağrımdan başka bişeyim olmadı.hiç oturmadım hep yürüdüm.açıklık 4cm e yaklaşmıştı ki suyumu patlattılar.bebeğim biraz kakasını yapmıştı.bundan sonra sancılarım arttı.ama dayanabiliyordum.taa ki yan odalardan gelen bağırma seslerini duyana kadar.hele bir tanesi sanki kafasını gövdesinden koparıyorlar gibi bağırıyordu.bana bişeyler oldu inanılmaz stres oldum.onlar bağırdı ben ağladım ,onlar bağırdı ben ağladım..eşim hep yanımdaydı belime masajlar yaptı.elimden tuttu.beraber nefes alıp verdik.kısa zamanda açıklık 4,5cm oldu ama bi sorun vardı sanırım çünkü doktorumu çağırdılar.bir de o baktı ve evet bebeğin kafası kanala girmekte zorlanıyor ve şişmeye başlamıştı.o çıkıntılı kemik zorluyordu yavrumu.epidural anestezi yaptırmak istiyordum ama sonrasında yine sezeryan olabilir dedi doktorum.ben hala normal doğum yapmak istediğimi söyleyince 45dk - 1saat daha bekleyelim açılmanın durumuna göre karar verelim o zzaman dedi.anlaştık ve sancılar artarak beklemeye devam ettik.ekranda 80 100 120 eşim sancıları okuyordu.ben sadece nefes alıpvermeye odaklanmış bolca ter döküyor,dua ediyordum.45dk sonra doktorum geldi muaynede bebeğin kafasındaki şişliğin biraz daha büyüdüğünü ve de kanamamı pek beğenmediğini söyledi.o anda kendimden çok bebeğimi düşünerek sezeryan istedim.eşim zaten dünden razıydı.beni öyle görmeye dayanamıyordu.asansöre binmeden vedalaştık,hayırlı dualar ettiler.eşim alnımdan öptü ve ayrıldık.sonrası malum süreç.önce Zeynep Duru ardından da ben odamıza geldik.ilk önce eşimi sayıkladım "Erdinç , Erdinç " sonra "bebeğin kafasında bişey var mı"dedim.yok dediler ama görmeden inanamadım tabi.hemşireler beni temizleyip hazırladıktan sonra yavrucuğumu yanıma getirdiler.kızlarrrrr çok çok çooook güzeldi.ama çoook güzeldi.ağladım,sevgi patlamasından ağladım.
Bugün tam 1hafta oldu ve bu sabah göbeği de düştü.Rabbim şu mübarek günler hürmetine isteyen ,bekleyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.Doğumunu bekleyenlere de en kolay,en sağlıklı doğumlar yaşatsın inşallah...
çok güldüm ya sümüklü böcek olayına :)))) benim eşim de nerdeyse 9 aydır herşeyi yapıyor, ama şimdi oruçlu olduğu için hiç kıyamıyorum ona yemekleri ben yapmaya çalışıyorum dün doktora git gel bi de yemek yap öldüm resmenbi çeşit yemek yapmak bile beni çok zorluyor artık... annemler de bi gelemedi, gerçi böyle giyim konusunda daha rahatım işime geliyor ama ev işleri çok zorluyor, ev toz içinde şuan ama süpürmeye halim yokkkk
bu kp ler niye bu kdr anlayışsız yavbenim kp 3-4 hafta önce bi geldiler, ozaman bile sormuş eşime ben gelsem gelin rahat eder mi eğer rahat edemeyecekse ben gelmiyim sadece annen gelsin demiş... bunu düşünmesi bile yeter benim için tabiki gelsin dedim:)
insan biraz düşünceli olur ne bilim..
Çok güsel bi haberr,,tebrik ediyorum,,yıllardır kpssyle atanmayı bekleyen biri olarakUzak olması falan bence problem değil,,başlangıçta azcık adapte olmakta zorlanırsın ama sonuçta yeni çevre yeni insanlar iidir:):) Taşınırken yardımcı olabilcek kimse yokmu canım az da olsa??
kızlar benim kızın doğduğu günün ertesi günü babası kamuda mühendis olarak atandı kpssden kız çocukları çok nasipli olur derlerdi doğruymuş biz edirneye taşıncaz ama memleketlerimize hem çok uzak hem bilinmedik bi yer bizim için hem de bebeğimle zor olacak tek başına yerleşmek
hayırlı ramazanlar canlar hepimize şu mübarek ayda en normalinden en çatırından kolay doğumlar nasip etsin :))
yemeğimizi yaptık ne yapsam ne yapsam diye düşünüyordum türlü yaptım yanına pilav cacık dünden çorba da var tmm
bazı arkdaşlar eşim bana hiç iş yaptırmıyor demiş ne çok şaşırdım yafff maşaAllah eşlerinize benim ki oruç olalı iyice suya sabuna dokunmuyor :))
Spinal anestezi ama agrim var oglum iyi anlaticam ins herkeste agri oluyomu acaba
hayırlı ramazanlar canım menulerimiz aynıymıs senınle:))
benimkide yukarı tırmanıyor yaa yolu şaşırdı anladım ben.
bu arada benim göğüs altım pişik odlu. bende oğluma aldığım pişik kreminden sürüyorum faydası olur heralde dimi :44::44::44:
ilk enes arkadşım gelsin diyo sonra alikaan
hem sıcak hem gergınlık çook zor ama ben sizni eve o hırsızların yakınları geldikçegeriliyorum Allah esirgesin
Spinal anestezi ama agrim var oglum iyi anlaticam ins herkeste agri oluyomu acaba
çok sevindim canım hayırlı olsun eşini tebrik ederimedirne küçük bir şehir rahat edersiniz yardımınıza gelirler aileler sıkma canını
taşınırken antalyada var ama edirnede yok zor olacak ben de eşime güvenerek ücretsiz izne çıkcam bir yıl bebişime bakcam sonuçta orda kimseyi bilmem
benim on gundur evımde hep birileri vardı gorumcem teyzem hepsi gitti inanın cok rahatladım yalnızlığıma cok alısmısım evde kımseyı ıstemıyorum oyuzden annemede hemen gelme dedım yanında bırılerı kalan vede hep birlikte yaşayan insanların Allah yardımcısı olsun evin sürekli düzenli durmak zorunda olmasıda ayrıca sıkıcımıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?