canımmm nihayet senden haber alabildik.Selamin aleykumm ark.haber verdimi bilmiyotumm amaaa ben alperen le geldim cok sukur paArtesi gunu saat 8-15:40 arasi suni sancidan sonra normal dogumla kucakladim ask tanemiii darisi sirasi gelenlere insallah simdi emistik yann koynumda yatiyo. Telden foto yukleyemiyorum. Ama dunyanim en tatlisi kesinlikle dogurunca daha ii anlauacaksinizpasa 51 cm ve 3500 gr dogdu suan dikis ve karnima tam ikinamadigim icin yapilan baski min agrisi var ama hepsii gececekk sadece oglum ve ben ve babamiz kalacagizz cok sukur bana bunlari yasatanaa elhamdilillah pc yapilinca aranisdayimm kimler dogurdu meraktayim cok sukurr bu arada yarim topuk kani aldiracsgiz ve dr kontrolumuz var dua ile insl gusel sonuclar almak dilegi ilee saglicakla kalin muck size bu arada dogum hikayemm cok zorlu insl pc yazilinca yazarimm simdilik bize musadeee
yok yok erken değil bence tam zamanıııDoktorum iki hafta once cigerleri tamamen gelismis dedi.o yuzden icim rahat ama ne kadar beklersem de o kadar iyimi acaba diyorum.sancim gelirse diye de korkuyorum.fazla beklemek istemiyorum.sagolun kizlar acaba erken mi diyordum
ayy çok güldüm yaaaIyi gunler kizlar bugunde uzerimde bir agirlik var anlayamadim..uykumuda aldim ama gozlerim kapaniyor ve hic birsey yapmak istemiyorum..bu arada aksam komik bir olay yasadim sizinlede paylasayim.. iki gundur iftar sonrasi disari cikiyoruz o da evin cok yakininda park var oraya gidip serinliyoruz.. dunde oturduk falan eve donecegiz ben tabi 1 saat ayni sekil oturunca kalkmakta zorlaniyorum kalca kemigim fena neyse yavas yavas kalktm ordek ordek yuruyoruz.. o arada bacak aramda cok agriyor kemiklr ayriliyor sanki onunla ilgili konusrken nazlaniyrum falan esimde az kaldi sabret bu gunler gececek diyor. Bizim ev bahceli lamba fotoselli ve bizim bahcede aksam bir sumuklu bocek partisi olur igrenc:-( ben surungenlerdn cok igrenirm.. esime dedimki onden git lamba yansin bendw onumu goreyim o sda oyle yapti bende yine sizlana sizlana paytak yuruyorum derkn ayagimn yanindaki buyuk boy sumuklu bocegi gorunce iyyyy diyerek kapiya kadar bir kostum az onceki halimden eser kalmadi bir guc bir kuvvet geldi bana sormayin esimin surat ifadesi cok komikti oyle baka kaldi sonra gulme aldi basini gitti gulmektn gozlerimden yas geldi.. simdi diyor ki daha oram buram agriyor yuruyemiyorum deme kostugunu gordu bu gozler bende dedim ki 9 ay nerdeyse gecti bir 10 gunde idare et birde diyor ki dogumdan sonra 40 gun daha sur sefani sonra sultanlik sirasi bende.. yok canim defim aylardir nasil alistirdiysan oyle gider adam hakli ya oyle boyle degil herseyi o yapiyor az oncede konusrken utu birikti utu yapmak istiyorum dedim ben aksam gelnce yaparim sen yat.dinlen dedi tabi ya cok yoruluyorum aksama kadar toto buyutuyorum
evasudeninde son zamanlarına doğru enerji patlaması olmuştu:18::18::18:bende eşime diyorum çok alıştım ilgi alakaya doğumdan sonrada isterim öncede ilgiliydi sağolsun ama gebelikte daha bi fazlalaştı şımardım bende iyice :123::123::123::123::123::123: ama artık o yorgunluk gectı bende ıkı gundur enerji fazlası var sanki iş yapasım geliyo
ayy canım ya gerilme geldi geçti. şikayetçiyim dediysen her duruşmaya gitmene gerek yok için rahat etmezse sen bilirsin tabiselammm oglumun teyzeleri ve tospalariii,
yeni geldik evimize ,bugun mahkememiz vardi malum , gittik geldik işteee,sonucu bilmiyoruz 06.11 de ikinci drusma var bakalim ne olcak.
çok gerildik inailmaz hemdee , çokta uykumuz var , fena sıcak burası ,
sizde ne var ne yok ? doguran varmi ? herkes iyi insallah ..
kızımın adı:Zeynep Duru
Doğum tarihi:03.07.2013
saati:17.06
kilosu:2870gr
boyu:49cm
doğum şekli: genel anestezi sezeryan
haftası:40+1
hastane:Çakmak Erdem Hastanesi
Spinal anestezi ama agrim var oglum iyi anlaticam ins herkeste agri oluyomu acaba
kızlar bebegım erken geldı
03.07.2013
36 haftalık
2700
49 cm
normal dogum
kaan bebek
bebegım sarılık oldu hastaneye aldılar.2 gundur hastanede yarın alıcaz ınsallah.kım dogurdu bılmıyorum gecmıse bakamadım ama herkese saglıklı kolay dogumlar dılıyorum benım dogumum cok kolay oldu bı ara yazıcam.ama allah herkese nasıp etsın cok muhtesem bısey dunyada daha baska bı mutluluk yoktur heralde
allahım analı babalı büyütsün tüm bebişleri inşallahhhhGeçtiğimiz hafta bugün oğlumu kucağıma aldım. Yapılan spinalin sol tarafta etkili olmadığını doğum için kesilmeye başladığımda öğrendik. sonra tam olarak uyutuldum. Bebeğim emmedi, sütüm gelmedi. 3 günün sonunda tabi sarılık olarak gönderildik. Ertesi gün 3 günlük bebek için çok tehlikeli bir orana gelmişti sarılık ve acil olarak yoğun bakıma yatırıldı. Çok stresli, üzüntülü bir kaç gün geçirdik. Şimdi evimizdeyiz. Hiç bir şekilde tarif edilemez bir hisse aşık oldum oğluma. Allahım evlatlarımızı bizlere bağışlasın. Yokluklarını yaşatmasın. Bu bir haftada neler yaşandı şimdi onları okumaya başlayayım :)
hoşgeldinizzzzSelamin aleykumm ark.haber verdimi bilmiyotumm amaaa ben alperen le geldim cok sukur paArtesi gunu saat 8-15:40 arasi suni sancidan sonra normal dogumla kucakladim ask tanemiii darisi sirasi gelenlere insallah simdi emistik yann koynumda yatiyo. Telden foto yukleyemiyorum. Ama dunyanim en tatlisi kesinlikle dogurunca daha ii anlauacaksinizpasa 51 cm ve 3500 gr dogdu suan dikis ve karnima tam ikinamadigim icin yapilan baski min agrisi var ama hepsii gececekk sadece oglum ve ben ve babamiz kalacagizz cok sukur bana bunlari yasatanaa elhamdilillah pc yapilinca aranisdayimm kimler dogurdu meraktayim cok sukurr bu arada yarim topuk kani aldiracsgiz ve dr kontrolumuz var dua ile insl gusel sonuclar almak dilegi ilee saglicakla kalin muck size bu arada dogum hikayemm cok zorlu insl pc yazilinca yazarimm simdilik bize musadeee
Doktorum iki hafta once cigerleri tamamen gelismis dedi.o yuzden icim rahat ama ne kadar beklersem de o kadar iyimi acaba diyorum.sancim gelirse diye de korkuyorum.fazla beklemek istemiyorum.sagolun kizlar acaba erken mi diyordum
biz geldik...
2 de çıktık 7 ye kadar dolaştık vee sonuçççç kardeşim elbise beğenmedi
cuma yaşadığım şehirdeki tek avmye gideceğizinşallah beğenir kokonaa
kızıma fenerbahçeli tulum aldı teyzesi babamızda odasındaki beşiğine serdi. süsledim kızımın odasını dio
bende gs emme fb daha çok ailede neysse artık büyüyünce doğru yolu bulur kızım benimohh yandin sen begenmez daha bişi şimdi
bizim babamizda fb li ben bjk henus takimla iligili bişi almadik oglusuma :)
hırsızların karılarına dedim kk ya gelin ordan görüşelim kapıma gelmeyin zırt ppırt nede olsa sizde hamilesiniz
Selamin aleykumm ark.haber verdimi bilmiyotumm amaaa ben alperen le geldim cok sukur paArtesi gunu saat 8-15:40 arasi suni sancidan sonra normal dogumla kucakladim ask tanemiii darisi sirasi gelenlere insallah simdi emistik yann koynumda yatiyo. Telden foto yukleyemiyorum. Ama dunyanim en tatlisi kesinlikle dogurunca daha ii anlauacaksinizpasa 51 cm ve 3500 gr dogdu suan dikis ve karnima tam ikinamadigim icin yapilan baski min agrisi var ama hepsii gececekk sadece oglum ve ben ve babamiz kalacagizz cok sukur bana bunlari yasatanaa elhamdilillah pc yapilinca aranisdayimm kimler dogurdu meraktayim cok sukurr bu arada yarim topuk kani aldiracsgiz ve dr kontrolumuz var dua ile insl gusel sonuclar almak dilegi ilee saglicakla kalin muck size bu arada dogum hikayemm cok zorlu insl pc yazilinca yazarimm simdilik bize musadeee
bende gs emme fb daha çok ailede neysse artık büyüyünce doğru yolu bulur kızım benim
gelsinler döveriz burdan hepbirliktee
gördüm ben o tulumuubiz geldik...
2 de çıktık 7 ye kadar dolaştık vee sonuçççç kardeşim elbise beğenmedi
cuma yaşadığım şehirdeki tek avmye gideceğizinşallah beğenir kokonaa
kızıma fenerbahçeli tulum aldı teyzesi babamızda odasındaki beşiğine serdi. süsledim kızımın odasını dio
ohh yandin sen begenmez daha bişi şimdi
bizim babamizda fb li ben bjk henus takimla iligili bişi almadik oglusuma :)
hırsızların karılarına dedim kk ya gelin ordan görüşelim kapıma gelmeyin zırt ppırt nede olsa sizde hamilesiniz
son zamanlar ağrılar iyice artıyor canım.kızlar doğum için bu son haftalar bol bol yürüyün hareket edin derlerya..bırakın yürmeyi hareket etmek bile çok canımı yakıyo benim...işteyken böle değildim koşturuyordum sağa sola ama ağrım bukadar olmuyorduyarım saat yürüyeyim eve gelince belim kopacakmış gibi oluyo ve kalçama vuruyo ağrı ama ne biçim kıpırdayamıyorum...evde iş yapıncada öle bugün bi yeemek yaptım sadece ama şuan fena haldeyim...uzansam yatsam otursam yine geçmiyo yine geçmiyo....napcammmm ben bu ağrıyla yaa..birde kaşıntı başladı...pöfffffffffffffff
bu işlerr hiiççç belli olmaaazzz bakarsınız sizin bebişler gerçek renkleri büyüyünce anlıycaklar siyahla beyazın aşkınııııııcanım bence kızın sana doğru yolu gösterecek nasıl fb li olunur görürsün ozaman inşallahh
Selamin aleykumm ark.haber verdimi bilmiyotumm amaaa ben alperen le geldim cok sukur paArtesi gunu saat 8-15:40 arasi suni sancidan sonra normal dogumla kucakladim ask tanemiii darisi sirasi gelenlere insallah simdi emistik yann koynumda yatiyo. Telden foto yukleyemiyorum. Ama dunyanim en tatlisi kesinlikle dogurunca daha ii anlauacaksinizpasa 51 cm ve 3500 gr dogdu suan dikis ve karnima tam ikinamadigim icin yapilan baski min agrisi var ama hepsii gececekk sadece oglum ve ben ve babamiz kalacagizz cok sukur bana bunlari yasatanaa elhamdilillah pc yapilinca aranisdayimm kimler dogurdu meraktayim cok sukurr bu arada yarim topuk kani aldiracsgiz ve dr kontrolumuz var dua ile insl gusel sonuclar almak dilegi ilee saglicakla kalin muck size bu arada dogum hikayemm cok zorlu insl pc yazilinca yazarimm simdilik bize musadeee
bu işlerr hiiççç belli olmaaazzz bakarsınız sizin bebişler gerçek renkleri büyüyünce anlıycaklar siyahla beyazın aşkınıııııı
kızlar doğum için bu son haftalar bol bol yürüyün hareket edin derlerya..bırakın yürmeyi hareket etmek bile çok canımı yakıyo benim...işteyken böle değildim koşturuyordum sağa sola ama ağrım bukadar olmuyorduyarım saat yürüyeyim eve gelince belim kopacakmış gibi oluyo ve kalçama vuruyo ağrı ama ne biçim kıpırdayamıyorum...evde iş yapıncada öle bugün bi yeemek yaptım sadece ama şuan fena haldeyim...uzansam yatsam otursam yine geçmiyo yine geçmiyo....napcammmm ben bu ağrıyla yaa..birde kaşıntı başladı...pöfffffffffffffff
Kızçemin AdıURU
Doğum tarihi:01.07.2013
Saat:20.00(Aynı anası gibi)
Kilosu:3370 gr
Boyu:50 cm
Haftalık:38 hafta 3 günlük
Gebeliğim boyunca Medipol Vatan Kliniklerine gittim
Doğumum:Mega Medipol BAğcılar
Ekim ayının sürprizleriyle geldi miniğimizin haberi.Anneciğim ameliyat olmuş gayet iyi geçmiş,kardeşim üniversiteden sonra hemen iş bulmuş ve ben de meleğimle ödüllendirilmiştim.
Rüyama giren rahmetli babaannemin bana müjdelediği meleğimi idrar testiyle yinelemiştim.
Babamıza sürpriz yaparak göstermiştik sonucu.Öyle böyle derken 8 şubatta cinsiyeti belli olmuş ve adını koymuştuk.Harika bir gebelik geçirmiştim.Bol enerji yüklemeli,kusmasız,baş ağrısız ve az kilo almamdı…Tam 8 kg almıştım. (Şu an tam 1 haftalık oldu kızçem ve ben 7 kg verdim bile)Eşimin ve ailemin destekleriyle harika bir gebelik süreci geçirmiştim.Mega medipolde 29 haziran’da eğitime katılmış orada da belirtmiştim.Eğer her gebeliğim böyle geçecekse ben 3-4 tane doğururum demiştim… Aslında adını gebe kaldığım anda bulmuştuk erkek ismi bulmak çok zor geliyordu bize.Gel zaman git zaman şu kontrol bu koşuşturma derken 30 haziran akşamı adet sancısı gibi bir ağrı(ki ben hiç adet sancısı çekmediğim için benzetenlerden yola çıkarak ben de adını öyle koydum)
Ve eşime içimde değişik şeyler oluyor dedim.30 haziran günü Kilyos’a kadar gidip,Belgrad ormanlarında bol bol yürüyüş yapmıştık galiba bunun da etkisi çok büyük açılmamın…
01 temmuz çatı muayenem vardı.Sabah 10.00 da idi.Erkenden kalkıp wcye koştuğumda pembe
Renkli sümük gibi akıntı vardı adı ‘’nişan’’olmalıydı:18::18::18::26::26::44::44::44:.Heyecanlandım netten o kadar okumama rağmen
Tekrar araştırdım.Doktor saati gelince bir heyecanla muayene oldum ve 2 cm açılmam var deyince yaşasın dedim kızıma kavuşmama az kalmıştı.Saat 14.00 gibi hastaneye yatış yaparsın dedi doktorum nstye bağlan ben o sonuca göre seni ararım dedi.Kendisi ameliyata girecekti ve son ana kadar doğumuma girip giremeyeceği belli değildi:44::44::44::26::26::26::26::26:.Muayeneden çıkınca eşime müjdeledim ve yüzündeki o ifadeyi asla unutamam şaşkın ördeğim benim…Hastaneden çıktıktan sonra annemi aldık ve evimize geldik.Çantalar son kez kontrol edildi,annem evi süpürdü,ben bulaşık makinesini boşalttım,kahvaltı yapacaktık onun için çay koydum.Sonra sancılarım artmaya başladı.İlk doğumum olduğu için hiç bir şey bilmiyordum.Rabbime güveniyordum nasıl olsa bir şekilde doğurucaktım ama içimdeki ses beni
Tedirgin ediyordu.Sancılarımı kağıda not ettim sıklaşmıştı ve bebişim çok fazla hareketli değildi.
Saat 13.00 gibi hastaneye yattım ve ebe muayene etti 4 cm açılman var gayet iyi gidiyor diyerek yatış yapıldı.Heyecanlıydık hepimiz…Odaya geçtik nstye bağlandım bebişin kalbi,benim sancılarım ekranda belirginleşti..Sancılardan hiç korkmadım taa ki suni sancı verilene kadar.Ama en son sancılarım biraz kuvvetliydi ayakta gezerek,eşimin elini tutarak,annemin belime yaptığı masajla hafifliyordum.Sonra birden yan odadaki kadıncağızın bağrışlarını duydum.Korkmadım diyemem kızçeler çok korktum o an…Kadın bağrışlar içerisinde doğumhaneye gitti ve 5 dakika içerisinde ses kesildi ve doğum oldu…Çok imrenmiştim…Birden şiddetli sancılar tüm belimi kırarcasına arttı sadece o an ‘’anneciğim beni kurtar’’diyebildim.Eşimin suratı sararmıştı…Bu arada doktorum da yola çıkmış geliyordu…’’Yola mı çıkmış’’neden ki???çok heyecanlanmıştım,çok yaklaşmıştım kızçeme…Açılmam artsa da suni sancı yedim çünkü bebişin kalp atışları 100den aşağıya düşünce hemen doğuma aLdılar.Ne bileyim aklımda hep yatakta gidesim vardı.Asansöre binecek vedalaşacaktım annemle,aşkımla…Odadan çıktığımda kardeşim de bankadan çıktığı gibi hastaneye gelmişti ‘’ablacığım ne yapıyorsun’’ dedi(erkek kardeşim)Sence dedim.Doğumhaneye gidiyoruz ‘’dedim ve canım kardeşim bakakaldı bana.Çünkü sancılarım artınca sessiz de olsa beni duymuştu içeride…Ben yürüyerek doğumhaneye girdim tam kapı kapınıyordu ki bana biraz sonra neler olacağını anlarcasına eşime bağırarak ‘’aşkım ben gidiyorum’’ diyebildim ve deli gibi el salladım…(Şu an bunları yazarken ağlıyorum)O sadece bakakaldı ve ellerini göremeden kapı kapandı…İŞTE ARTIK DURU HANIMLA TANIŞMA VAKTİ GELMİŞTİ…Eşime,anneme ve görümceme mektup yazmıştım onları bile teslim edemedim diye düşünürken çatala oturdum.Doğumhane hiç umduğum gibi değildi…Sanki sarayda doğum yapacağım da…Suyum gelmediği için suyumu patlattılar pek bir şey anlamadım sancıları sıklaştı,bacaklarım titredi,terledim,bağırdım,ıkındım(ben hayatımda hiç ıkınmamışım bunu anladım),gözlerimi kapadım ve herşeyi doktoruma bıraktım…40 dakika kadar sürdü doğumum ilk doğumlar daha zor oluyormuş
Ama herşeye değer tam 20.00da dünyaya geldi:80::80::92::92: :118::118::119::119::119::122::122::122::124::124::124:kızçem. Ağlamadı ve çok korktummmm ama herşey yolundaydı.Örtüye sarıp götürdüler gözlerim hep onu takip etti annelik şimdiden tavan yapmıştı.Dışarıda bebek doktoru onu kontrol edip bana verene kadar kapı arasından dikizledim…
Ve yanıma gelince çektiğim acı,bağırıp utanmam,ıkınmayı doğumda öğrenmem en güçlüsünden hepsi yaalan oldu…Gözlerini açıp bana bakması yetti bile…Kendi kendime dedim ki ‘’Şükürler olsun yarabbim bugünleri de gördüm.Artık ölsem de gam yemem’’Şimdi diyeceksiniz neden böyle geçirdin diye çünkü ben de kalpte ritim bozukluğu vardı ve ben bunu doktoruma söylemedim.Aşırı stres ve heyecanda çok hızlı atıp ya da yavaş atıp bayıltıyordu…Herşeyi göze aldım,risk aldım…Sorun sadece ıkınmamda ortaya çıktı kalbim 1 kere güçlü ıkınmaya zorlandı ben anca 3 kere ıkınıyordum o da 1 ıkınmaya değerdi….Neyse geçti gitti sonuç güzel ya biz ona bakalım kızçelerimmmm….Herkes gelmişti kayınvalidem,kayınpederim,görümcelerim,eltim,çocukları,kuzenlerim,akrabalar düğünümüz ne kadar kalabalıksa dışarısı da o kadar kalabalıkmış....ALLAH razı olsunlarrr.Kapı açılıp hepsini bir anda görünce gözlerimmmm dennn yaşlar akıverdiiii çok değerli görümcem elinde kamera beni çekip durdu.Harika bir doğum sonrası videosu olmuş oldu….Sedye ile odama girdim ve kızçem de benim arkamdan gelip bir güzel emzirdimmmmm işte hayatın anlamı buydu…38 hafta 3 gündür içimde büyüttüğüm,nefesimle nefeslenen,benimle beslenip benimle sevinip üzülen,gecenin bir vakti hıçkırıklara boğulan,kıpraşık bol enerjili kızçem kollarımın arasındaydı….Daha ne olabilirdi ki….Annemin suratını hiç böyle görmemiştim herkes bebişe koşarken annem ve eşim beni bekliyorlardı kapımda telaşlı bir şekilde…
Annem sen içeride 1 kere doğurdun ben 40 kere deyince anne olmanın nasıl bir duygu olduğunu anladım tekrar tekrar….Kızçemmm gün geçtikçe büyüyor,serpiliyor,topuk kanı,kontrol derken 1 haftayı da yedik..Kirpikleri çıkıyor,kaşları belirginleşiyor ve bu sabah kordonumuz da düştü…
Bu arada normal doğumun bu kadar anormal sayıldığı bir ortamda bunu gerçekleştirdiğim için çok gurur duydum kendimle…Herkesten tebrikler aldım….Bir doğum hikayesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız onlar erdi muradına siz giriverin DOĞUMA
canim ben evde hiç durmamaya calişiyorum , hareket etmedikce daha cok zorlasiyooo ,
canım magnezyum kullanıyor musunkızlar doğum için bu son haftalar bol bol yürüyün hareket edin derlerya..bırakın yürmeyi hareket etmek bile çok canımı yakıyo benim...işteyken böle değildim koşturuyordum sağa sola ama ağrım bukadar olmuyorduyarım saat yürüyeyim eve gelince belim kopacakmış gibi oluyo ve kalçama vuruyo ağrı ama ne biçim kıpırdayamıyorum...evde iş yapıncada öle bugün bi yeemek yaptım sadece ama şuan fena haldeyim...uzansam yatsam otursam yine geçmiyo yine geçmiyo....napcammmm ben bu ağrıyla yaa..birde kaşıntı başladı...pöfffffffffffffff
göriciiizzzzcanım bence kızın sana doğru yolu gösterecek nasıl fb li olunur görürsün ozaman inşallahh
yaa sorma babasıyla bir oldular kaldırtmıolar beşiktengördüm ben o tulumuu
bizimde bi sürü beşiktaşlı tulumlarımız badilerimiz var.kardeşinle işin zor canım allah sabır versin. bu kardeşler hep böyle demekkiii
son zamanlar ağrılar iyice artıyor canım.
benimde bir salata yapmam 1 saat sürebiliyor. domatesleri doğrayıp oturuyorum salatayı doğrayıp oturuyorum. o yzden erkenden yemek yapmaya başlamam gerekiyor.
canım benim ağrım olmasa bende durmıcam ama dedimya yürümek işgenceye dönüşüyo...hele sonrası oturup dinlenince çekiyorum ağrısını...
ayyy bak renk dedin de aklıma ne geldi.ben internetten oğluşuma bi pantolon almıştım. hatta aynı modelden 3 tane farklı renk almıştım. bir tanesi sarı lacivertmiş internette siyah gibi görünüyordu ondan seçmiştim ben onu. eşim ben giydirmem bunu oğluma diyor nasıl aldın sen bunu diyorcanım büyük konuşmayayımda ama bu imkansız gibi birşey bzim sülalemiz fb li...hhemde öle sıradan değil bildiğin fanatik bir aileyiz
...bak ben bile lig açılınca en az 4 5 maça gidiyorum...vardiyam uysa hepsine gidicem ama olmuyo işte
oğluşumun şimdiden hemen hemen çoğu şeyi sarı laciverttt...renklerine kurbannnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?