slm kızlar yien ebn geldim uzun zamandır bakamıyorum nete kv de kalıyoruz orda net yok telden de okuyamıyorum oğlum devamlı ağladığı için. çok merak ediyorum lyre, adiyef yarim suzan ve diğer arkadaşlardan kimler doğum yaptı var mı yapan. bugün oğlum tam 15 günlük oldu size kısaca yazayım. göbeğei 9. günde düştü bir haftanın sonunda sarılık oldu fakat değeri düşü olduğu için hastaneye almadılar. topuk kanını verdik sarılık için kan verdik o kadar ağladıki ben ve annem giremedik kv ve eşim götürdü kan almaya. birde aklınızda olsun labaratuvarda alamadılar oğlumu delik deşik ettiler bizde çocuk servisinde bebek hemşiresine aldırıdk. devamlı ağlıyor hiç uyumuyor bir tek arabaya binince uyuyor doktor gaz sancısı bu ama yinede tam tahlili yapalım dedi kan idrar aldılar film çektiler oğlunun karnı gaz dolu dedi. gazason diye bir yağ verdi mucize resmen karnına 3 damla damlatıp masaj yapıyoruz. birde metsil ve zinco verdi metsil bir işe yaramıyor ama zinco hem bitkisel hemde gazı çıkartıyor sakinleştiriyor. bu ikisini kullanıyorum. hiç susumuyor komşunun biri ana kucağı al sallandıkça susar dedi gerçektende çok işe yaradı eşim sabah 8 de gidip adama dükkan açtırdı aldı ana kucağı onu çok sevdi.
ve bombo ben lohusa depresyonuna girdim durmadan ağlıorum oğlum ağlıyo ben ağlıyorum herkesten nefret ediyor kimseyi istemiyorum kimi zaman eşimin yaptıkları bile batıyor vs. hamileliek daha kolay geçti fakat lohusalığım kötü geçiyor.
kızlar tünaydın... Ayliz'im babasının koynunda uyukluyor, bende o sırada doktor araştırması için internete giriyim dedim ama bulamıyorum nedense... doğum yaptığım hastanedeki doktoru beğendik, memnun kaldık fakat 180 tl muayenesi... çocuğumuz için önemi yok elbette paranın ama bunu uzun vadeye yaydığımızda ailemizde ciddi maddi sıkıntılar oluşabilicek türden sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz... bu yüzden de istiyoruz ki; devlet hastanesinde iyi bir doktor önerisi olan varsa, yardımlarınızı bekliyorum... malumunuz istanbula yabancı olduğumdan burada sadece çocuk hastanesi adı altında hastaneler varmı yokmu onu bile bilmiyorum... hadi doğumu yaptık oldu bitti de, en önemli kısmı çocuk doktoru... bi doktorumuz olsun, sürekli ona gidelim istiyorum... varmı bize yardımcı olucak birileri... hastane ve doktor önerisi olanlar...
Anneler bugün kontrolümüz vardı doktora gittik ben ilk defa doktoruma açık açık normal doğumda tamamenn açılmam olsa hiçbir yırtık olmasa da kesi atıyor musunuz ya da şöyle söyleyeyim ufakta olsa bi kesi olmasını önerir misiniz diye sordum, ufakta olsa kesi yapılması daha iyi oluyor dedi ve detaylı bi açıklama yapmadı.
...
Tansiyonum hep 9-5 ya da 9-6 çıkıyor doktor da sürekli tuzlu ayran iç diyor sizlerinde tansiyonu böyle mi?
doğum sayacını 100 den dştüğümüz günleri hatırlıyorumda 99a gelen bi mutlu oluyordu . şimdi herkesin 10 dan aşağı günleri ne çabuk geçti zman bebişlerde böle hızlı mı büyücek yaa ... gerçi şuan bana zaman geçmek bilmiyo hiç ağrım sızım yok. bebiş gelmek istemiyo gibi sanki
normal doğumda annenin kemik yapısı çoçuğa baskı yaptığı için ağzındakı ve soluk yolundakı sıvı rahat çıkiyor fakat sezeryende ole bi baskı olmadıgı için sıvı kalabılıyor vede yeni doğanın geçiçi solunum sıkıntısı olusabılıyor kontrol amaçlı kkuveze alınıbiliyor bebekler korkmayın
ama bebekte baska bi sıkıntı olursa ona bişi diyemeyiz
Merhaba kızlar kimler doğurdu neler oldu uzak kaldım meraktayım,geçtiğimiz cmts kızıma kavustum bugün biraz gözümü açtım nete bakabildim,spinal anestezi ile yaptım doğumumu ve çektiğim basağrısını kelimelerle anlatmam mümkün değil,normalde canım katıdır dün sabah ağlayarak acile gittim,spinalin bu yan etkisinden haberim yoktu bilseydim kesinlikle geneli tercih ederdim umarım biran önce kurtulurum kızımı günlerdir emziremedim kendimle ugrasmaktan dün gece basladık çok şükür yavas yavas pek işine gelmesede, biberon rahatlıgını arıyor,geceleride uykumuz yok gaz sancımız var ne yapacagız bilmiyorum saat 4-5 e ayaktayız,neyse yazayım dedim doğurmayan arkadaslar varsa ve spinal düşünüyorsa tekrar tekrar düşünsün derim böyle bi agrı yok inanın cocuğunuzu gözünüz görmüyor sırf çabuk toparlayayım genelle ugrasmayayım dedim 4 gündür çocuğumu kucaklayamadım,hepinizi öpüyorum bundan sonrada gaz sancılarına,uykusuzluklara çözümlerimizi paylaşalım.hoşçakalın
slm cnm ben doğum yaptım hemde normal
depresyon zamanlarında kuranın mealini okumak insanı çok rahatlatıyor fırsta bulursan oku bence
allah yardımcın olsun geçicek cnm bu günler azcık sabır
Merhaba kızlar kimler doğurdu neler oldu uzak kaldım meraktayım,geçtiğimiz cmts kızıma kavustum bugün biraz gözümü açtım nete bakabildim,spinal anestezi ile yaptım doğumumu ve çektiğim basağrısını kelimelerle anlatmam mümkün değil,normalde canım katıdır dün sabah ağlayarak acile gittim,spinalin bu yan etkisinden haberim yoktu bilseydim kesinlikle geneli tercih ederdim umarım biran önce kurtulurum kızımı günlerdir emziremedim kendimle ugrasmaktan dün gece basladık çok şükür yavas yavas pek işine gelmesede, biberon rahatlıgını arıyor,geceleride uykumuz yok gaz sancımız var ne yapacagız bilmiyorum saat 4-5 e ayaktayız,neyse yazayım dedim doğurmayan arkadaslar varsa ve spinal düşünüyorsa tekrar tekrar düşünsün derim böyle bi agrı yok inanın cocuğunuzu gözünüz görmüyor sırf çabuk toparlayayım genelle ugrasmayayım dedim 4 gündür çocuğumu kucaklayamadım,hepinizi öpüyorum bundan sonrada gaz sancılarına,uykusuzluklara çözümlerimizi paylaşalım.hoşçakalın
okudum doğum hikayeni ve çok özendim normal doğum yapmana alperen beklerken egehan olmuş imi çokda güzel olmuş ismi ile yaşasın canımcım:)
evet aynen 100den düştük diye sevinirdik..:)
canım kontrol amaçlı değil arkadaşımınki ne yazıkki ciğerler gelişmemiş 6 gün oldu küveze gireli ve doktorlar 1 hafta-10gün daha küvezde kalacak diyorlarbu arkadaşımın önceki bebeği de sezeryandı ama hiç böyle bi sorun yaşamamıştı... rabbim kimseye yaşatmasın çok zor
spinalin baş ağrısı yaptığını bilmiyordum :S başağrısının ne demek olduğunu bilirim iğrenç bişey, ben kafamı yastığa bile koyamıyordum yumuşacık yastık taş gibi geliyordu o bile canımı yakıyordu, rabbim şifa versin sabır versin inşlaah biran önce atlatırsın bu zorlukları...
biraz önce kontrolden geldik. Haftaya doktorumuz izinde olacakmış. yarın saat 10 da sezeryanla doğum yapacağım. bebeğin kafası aşağı fazla inmemiş. açılma da yok. doktor 41. haftayı beklerseniz geldiğimde normal doğum yapabilirsin. çatın geniş ama bebek iri olduğu için zor bir doğum olur dedi. Zaten bebeğin kilosundan dolayı %90 sezeryan görünüyordu. Bizde 41. haftaya bırakıp riske atmayalım dedik. Sonuç olarak şu anda kızımız 3900 gr ve yarın saat 10 da sezeryan olacağım.
Allah kavuştursun.
biraz önce kontrolden geldik. Haftaya doktorumuz izinde olacakmış. yarın saat 10 da sezeryanla doğum yapacağım. bebeğin kafası aşağı fazla inmemiş. açılma da yok. doktor 41. haftayı beklerseniz geldiğimde normal doğum yapabilirsin. çatın geniş ama bebek iri olduğu için zor bir doğum olur dedi. Zaten bebeğin kilosundan dolayı %90 sezeryan görünüyordu. Bizde 41. haftaya bırakıp riske atmayalım dedik. Sonuç olarak şu anda kızımız 3900 gr ve yarın saat 10 da sezeryan olacağım.
Allah kavuştursun.
Geçtiğimiz hafta bugün oğlumu kucağıma aldım. Yapılan spinalin sol tarafta etkili olmadığını doğum için kesilmeye başladığımda öğrendik. sonra tam olarak uyutuldum. Bebeğim emmedi, sütüm gelmedi. 3 günün sonunda tabi sarılık olarak gönderildik. Ertesi gün 3 günlük bebek için çok tehlikeli bir orana gelmişti sarılık ve acil olarak yoğun bakıma yatırıldı. Çok stresli, üzüntülü bir kaç gün geçirdik. Şimdi evimizdeyiz. Hiç bir şekilde tarif edilemez bir hisse aşık oldum oğluma. Allahım evlatlarımızı bizlere bağışlasın. Yokluklarını yaşatmasın. Bu bir haftada neler yaşandı şimdi onları okumaya başlayayım :)
Selamin aleykumm ark.haber verdimi bilmiyotumm amaaa ben alperen le geldim cok sukur paArtesi gunu saat 8-15:40 arasi suni sancidan sonra normal dogumla kucakladim ask tanemiii darisi sirasi gelenlere insallah simdi emistik yann koynumda yatiyo. Telden foto yukleyemiyorum. Ama dunyanim en tatlisi kesinlikle dogurunca daha ii anlauacaksinizpasa 51 cm ve 3500 gr dogdu suan dikis ve karnima tam ikinamadigim icin yapilan baski min agrisi var ama hepsii gececekk sadece oglum ve ben ve babamiz kalacagizz cok sukur bana bunlari yasatanaa elhamdilillah pc yapilinca aranisdayimm kimler dogurdu meraktayim cok sukurr bu arada yarim topuk kani aldiracsgiz ve dr kontrolumuz var dua ile insl gusel sonuclar almak dilegi ilee saglicakla kalin muck size bu arada dogum hikayemm cok zorlu insl pc yazilinca yazarimm simdilik bize musadeee
Kizlar tekrar hatirlatiyoru
M sanci aninda kuru sogani surunn suana kadar hic yara olmadii ve a agei oldu dun gene surdum yikadim be gecti agrim coknsukur sutumdengeliyo hosaf,bulgur corbasi,rezene cayi,deken boll su ve tatli istuo csnim ama sogani sanci aninda kesinlikle surunn surdurunnnn bisden tavsiyee
kız ben sürdüm hastanede her yeri kokuttum rezil oldumyara yok da henüz bebek çektikce acı var
bu spinal herkeste farklı etki gösteriyor demek ki. benim çevremde spinal anestezi olan arkadaşlar çok memnunlardı. sezeryan olcaksa kesin spinal yaptır dediler bana hep. kısmet işte ne olacağını bilemiyorsun. hakkımızda hayırlısı olsun inşallahMerhaba kızlar kimler doğurdu neler oldu uzak kaldım meraktayım,geçtiğimiz cmts kızıma kavustum bugün biraz gözümü açtım nete bakabildim,spinal anestezi ile yaptım doğumumu ve çektiğim basağrısını kelimelerle anlatmam mümkün değil,normalde canım katıdır dün sabah ağlayarak acile gittim,spinalin bu yan etkisinden haberim yoktu bilseydim kesinlikle geneli tercih ederdim umarım biran önce kurtulurum kızımı günlerdir emziremedim kendimle ugrasmaktan dün gece basladık çok şükür yavas yavas pek işine gelmesede, biberon rahatlıgını arıyor,geceleride uykumuz yok gaz sancımız var ne yapacagız bilmiyorum saat 4-5 e ayaktayız,neyse yazayım dedim doğurmayan arkadaslar varsa ve spinal düşünüyorsa tekrar tekrar düşünsün derim böyle bi agrı yok inanın cocuğunuzu gözünüz görmüyor sırf çabuk toparlayayım genelle ugrasmayayım dedim 4 gündür çocuğumu kucaklayamadım,hepinizi öpüyorum bundan sonrada gaz sancılarına,uykusuzluklara çözümlerimizi paylaşalım.hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?